yuvaya dönermi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan güvercinmen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 35
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
ßenimde kahverengi bir çakal ım wardı esı arapdı esıne cok sagadıktı esını elıme aldıgımda çakal hemen kafama konardı ve benı cok severdı amcam bırgun yakalayıp baskasına goturdu... butun kuslarımı ve 1 sene gecemesıne ragmen cakal hala gelıordu camın onunde beklıordu... ama sonra arapın olmadıgını anlayınca gıttı... sonra ben yıne kus beslemeye basladım... birgun baktım havada kus war benım cakaldı 10 tane kus ucurmama ragmen yuvaya ınmedı cok uzulmustum....

kuşlar bazen rüzgar,yağmur,havanın kararması gibi nedenlerle yuvalarını kaybediyorlar ama çoğu kuş geri dönüyo
hele bide eşi veya yumurtası falan warsa kesin gelir

Tabi havanın kararmasından istifade eden birisi kuşu tutmassa

inşallah sizlerinde kuşları geri gelir...

arkadaşlar bnmde bugün aldıgım bir güwercinimi dama bıraktım diger kuşlarımın yanına ama bnm kuşlar bi ara kalkınca yeni kuşumda kalktı bir tur attı sonradan gitti izledim damdan çok ilarilere gitti yüksekten bizim mahalleye geri geldi bende kuşlarımı kaldırdım arasına girmedi hawa kararı mahalleye kondu ama göremedim sabah kuşlarımı serbes bıraksam geri gelme ihtimali warmı acil cewap bekliorum...

Eğer sizin oralarda bir yere konduysa mutlaka gelır ama kuslarının hep havada kalmasını sagla o kus gorsun onu yoksa kaybolabilir :tamam:

Benimde dün 3 aydır uçurduğum hatta ikidefa yumurtlamış bir kırmızı baskam kendi kendine uçtu gitti... Evet daha öncede rüzgarlı havalarda uçurmuştum ve rüzgara kapılıp çok uzaklara gittiği olmuştu ama tam kümesi kapatırken her defasında bir baktım damdan bana bakıyor...ama dün nedense başka bir kaçak kuşu gördü ve ona doğru kalkıp baya yükseldi ve gitti...dün bekledim baya bi ama gelmedi...gerçi güvercin bu ne yapacağı belli olmuyor heleki bursa oynarı ve posta dışındaki kuşlar yuvaya dönermi belli olmuyor ama bursa oynarı ve posta her ne olursa olsun bir yırtıcıya yakalanmadıysa mutlaka ertesi gün bile olsa dönüyor ama bir baska yada kelebeğin dönmesi çok şüpheli...Başımdan geçen bir olayda kelebekle ilgili...yıllar önce bir çift karabaş kara kuyruk almıştım erkeği eş düşkünüydü ve deli gibi uçuyor ve aynı şekilde dönüyordu kuşu nerden baksanız ikitellideki işyerimizde 1 hafta uçurdum..ve bursa oynarlarımla olmayacağını düşünerek kümesten alıp Fatihteki kardeşimin kümesine getirmeye karar verdim ama dişisi gece damda kaldı erkeği getirdik dişiyide sonra getiririz dedik..Erkek kelebeği fatihe getirdik ve kardeşim artık gözden çıkardık nede olsa burdaki kuşlarla ilk günden dama attı kuş damda biraz bekledikten sonra kalktı bastı gitti...ve ertesi gün işyerine gittiğimizde ne görelim kelebek damda yani ikitelliye geri dönmüş! Çok şaşırdık hatta bir kere daha götürüp attık düşünebiliyormusunuz bir karabaş karakuyruk kelebek 20 km yolu 10 dakikada geri dönüyor ki arada yüzlerce kuş uçuran varken...ve sonrasında bu bir eğlence haline geldi...ozamanlar çocuktuk ve arkadaşlarımız bu duruma inanmıyordu bizde iddasına giriyor kelebeği fatihten atıyorduk ertesi gün getiriyor gösteriyor bir daha atıyorduk :) ilginç bir durumdu...kelebeği sonra sattık ve 1 ay sonra geri ikitelliye döndü...bir kere daha sattık bu sefer izmite satmıştık ama kuş yine geri döndü..tekrar Çatalcaya sattık ve kuş oradanda geri döndü...Yani anlatmak istediğim güvercin bu bazı dönmez dediklerimiz ne yaparsan yap dönüyor..döner dediklerimiz bırakın eşini, yavrusunu bile bırakıp 1 senelik yerini yuvasını terk edip gidiyor..Kısacası o kelebek benim bütün kuşçuluk tecrübelerimi alt üst etmiştir yani o günden beri kuş kaçırdımı hiç üzülmem çünkü belki kaçan kuşta bir başkasına o şekilde bağlıdır diye düşünürüm...saygılarımla

Geri