Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Yardım Zayıf fransız bulldog

Katılım
21 Şub 2024
Mesajlar
1
Aldığı Beğeni
0
Yaş
18
Konum
Kırıkkale
Minik Dostum
  1. Köpek
7 aylık dişi bir fransız bulldoğum var mama yemesine rağmen aşırı zayıf duruyor kilo alacak kadarda fazla yemiyor ne yapmam lazım
 

Garfield

Admin
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
33,072
Aldığı Beğeni
13
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Merhabalar, @Cagrikutluca, veteriner hekim kontrolünde mamasını değişebilirsiniz, bunun haricinde beslenme düzeni ile ilgili bunun birden fazla nedeni olabilir, aşağıya bir makale bırakıyorum sizin için. Ancak mutlaka bir veteriner ile görüşün.

Yavru Köpeklerde Kilo Alamama Nedenleri

  • Köpeğinizin kilo alamamasının birçok nedeni olabilir, ancak bağırsak parazitleri – özellikle yuvarlak kurtlar ve kancalı kurtlar muhtemelen en yaygın nedenlerdir.
  • İnflamatuar bağırsak hastalığı, protein kaybettiren enteropati (sindirim sistemi problemleri) ve hipoglisemi diğer yaygın görülen nedenlerden bazılarıdır.
  • Bazen sorun dişle ilgili olabilir. Örneğin, köpeğin dişleri normal bir şekilde çıkmamış olabilir ve dil ile temas ediyor olabilir.
  • Yavrular farklı oranlarda büyür, ancak sizinki onun cinsi için ortalamanın altındaysa bir sorun olabilir. Yetersiz besleme yöntemlerinden altta yatan hastalıklara kadar her şeyin yavrularda yavaş büyümeye neden olabilir.
  • Yavru köpeğinize farkında olmadan yetersiz kalori veya büyüme için gerekli besin maddelerinden yoksun bir diyet veriyor olabilirsiniz. Bununla birlikte, yavaşlamış büyümenin tıbbi nedenleri daha yaygındır ve örneğin parazitleri, sindirim sorunlarını (iltihaplı bağırsak hastalığı gibi), karaciğer şantını ve diyabeti içerebilir.
Eğer yavru köpeğinizi beslenme açısından dengeli bir diyetle besliyorsanız ve etiketteki talimatları hassasiyetle takip ediyorsanız. Köpeğinizin iştahı yerinde ve buna rağmen kilo almıyorsa bu ciddiye alınması gereken bir durumdur. Çok fazla olasılık olduğundan, bunları kontrol için mutlaka veteriner hekiminize danışmalısınız. Ek olarak, bazı yiyecekler bazı yavrular için çok zengin olabilir ve ishale neden olabilir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular