Zeki Baran (Mardin- Midyat)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yunus81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 19K
.

Ekli dosyalar

• IMG_0930.webp
    IMG_0930.webp
    878.3 KB · Görüntüleme: 2,891
  • IMG_0929.webp
    IMG_0929.webp
    632.2 KB · Görüntüleme: 2,900
  • IMG_0928.webp
    IMG_0928.webp
    872.2 KB · Görüntüleme: 2,896
.

Ekli dosyalar

• IMG_0916.webp
    IMG_0916.webp
    399.6 KB · Görüntüleme: 2,916
  • IMG_0939.webp
    IMG_0939.webp
    812.5 KB · Görüntüleme: 2,871
  • IMG_0941.webp
    IMG_0941.webp
    700.3 KB · Görüntüleme: 2,890
Merhaba;
Hafta sonu Zeki abinin yanındaydım.
Kendisine buradan çok teşekkür ediyorum.
Selamlar.

Maşşallah hepsi birbirinden güzeller güle güle beslesin sahibi,kuşlar ben buyum diyorlar.

Şenol kardeşiminde emeğine sağlık bu güzellikleri bize gösterdiği için.

Selamlar sağlıcakla kalın.

Selamlar ;
Öncelikle şunu belirtmek isterim.Oyun kuşunun adını aldığı memleket olan mardin'den halen 4-4 lük bir kuş çıkmaması ve farklı yerlerden kuş götürülmesi çok garip.
Ayrıca mardin'den gelen bu resimlerde bir şey dikkatimi çekti.Bu kuşların Fotoları bana 2 sene kadar önce facede gösterildi.Hatta Birde erkek yavru aldım.(Hediye)Ancak arkadaşın adı mehmet'ti zeki değil.Bir garip iş anlayamadım.
Saygılarımla...

Eklemeyi unuttum pardon.Hatta kuşların Soyu kayseri'den gelmedir.(Yani bana söylenen bu )

Merhaba;

Net ortamının en önemli problemi bu: Herkes her istediğini yazabiliyor.
Her türlü olumsuzluk pompalanabiliyor. Maalesef.
Bu yazdıklarıyla amaçladığı şeyi de açıklar ise Gökşen bey çok sevinirim.
Burada gördüğü kuşları tanıdığını söylüyor; nereden geldiklerini biliyor; kendinde olduğunu söylüyor.
Mardin kuşuna, kuşçularına olumsuzluk yapıştırıyor. Bizden de "Maşallah ne çok bilgisi var" dememizi mi bekliyor acaba?
Kendisine, Mardin'de neden kuş uçurulamadığına dair kafa yormasını, Mardin'e gitmediyse de, gidip gezmesini öneririm.
O zaman bu şekilde, teknolojinin kendisine sunduğu kolaylığı kullanarak eleştiri (?) yazabileceğini sanmıyorum.

Fotoğrafları geçtiğimiz hafta sonu ben çektim. Kuşlar da Zeki abinin uzun yıllardır beslediği kuşlar.
Herkes kendi kuşunu bilir; başkalarının uydurma bilgilerine ihtiyaç duymaz. O nedenle yazdıklarınızın hiçbirinin doğru olmadığını, az önce Zeki abiyle yaptığım görüşmenin ışığında netlikle söyleyebilirim.
Zeki abiyi de tanımıyorsanız, tanımanızı öneririm. Zira kendisi 2005, 2006 ve 2007 yıllarının Mardin bölge şampiyonu.
Saygılar.

Şenol

s.a. öncelikle maşallah diyelim..zeki abi kazasız belasız uçursun inş...

zeki baran ı bu bölgede tanımayan yoktur..ben şahsen hiç görüşmedim ve simasını da tanımam ama ismi çok zikredılır.ve eskı kuşçulardan olduğunu bılırım.yani yukarıda yazıldığı gibi bir durumun söz konusu olmayacağını tahmın edıyorum...güzel kuşlara sahip olduğunu da bılırım çok duymuşum..saygılar.

tanlmslz' Alıntı:
Eklemeyi unuttum pardon.Hatta kuşların Soyu kayseri'den gelmedir.(Yani bana söylenen bu )

duyumlarla söylenenlerle yorumlarda bulunmak çok zaman yanlıs anlasılmalara hatta tatsızlıklara sebebiyet vermekde kendimiz ne gördük ne yi kesin biliyorsak o sekil konusmak daha makul olur görüşündeyim göksen kardesim ortamımızda öyle kişiler varki sonraları pek zor durumlara sebebiyet verebiliyorlar

saygılar

Marik abicim.Duyumlar demişsin.Ancak benim söylediğim duyum değil.Bu resimler 2 yıl önce bana faceden geldi ve bir kuş da halen elimde hediye olarak verildi.Ancak kuşların kayseri kökenli olduğu söylendi.Kuşların sahibi bunları söyledi.Yani duyum değil.Mardinden otobüsle gelmese belki başka yerden gelmiş diyebilirim .Yanlış anlaşılmalar ile kimseyi kırmak istemem.Hele senin gibi değerli bir abimi asla.Hatalı yaklaşımım olduysa özür dilerim.Ben bu konuya yorum yaparken bir hatayı görmek için yaptım.Acaba bana gelen kuşların aslında bu resimdeki kuşlar olup olmadığını anlamaya çalıştım.Yoksa beni ne alaka eder elalemin kuşu.
Saygılarımla.

tanlmslz' Alıntı:
Marik abicim.Duyumlar demişsin.Ancak benim söylediğim duyum değil.Bu resimler 2 yıl önce bana faceden geldi ve bir kuş da halen elimde hediye olarak verildi.Ancak kuşların kayseri kökenli olduğu söylendi.Kuşların sahibi bunları söyledi.Yani duyum değil.Mardinden otobüsle gelmese belki başka yerden gelmiş diyebilirim .Yanlış anlaşılmalar ile kimseyi kırmak istemem.Hele senin gibi değerli bir abimi asla.Hatalı yaklaşımım olduysa özür dilerim.Ben bu konuya yorum yaparken bir hatayı görmek için yaptım.Acaba bana gelen kuşların aslında bu resimdeki kuşlar olup olmadığını anlamaya çalıştım.Yoksa beni ne alaka eder elalemin kuşu.
Saygılarımla.
ANLASILDI GÖKSEN KARDESİM KIRACAK KIRILACAK BİR DURUM YOK BİZLER KIRILMALARA SEBEBİYET VERMEME ÇABASINDAYIZ

SAYGILAR

s.a kuşlar yapı olarak yerde mikemmel bidehavada görmek lazım

Selamın Aleykum . 94 senesin de Mardin Midyatta askerlik yaparken bir çift kirli almışdım aldığım kişi siz olabilirmisiniz .? Resımlerdeki bozkirli benim bozkirlilere benziyor .

MustafaGocer' Alıntı:
Selamın Aleykum . 94 senesin de Mardin Midyatta askerlik yaparken bir çift kirli almışdım aldığım kişi siz olabilirmisiniz .? Resımlerdeki bozkirli benim bozkirlilere benziyor .

Hocam özür dileyerek konuya girmek istedim. 94 ten bu yana tam 18 yıl var yaşınız 22 nasıl oluyor onu merak ettim, ya meraktan derler ama kusura bakmayın.

Kusura bakma ben oğluyum babam yaz dedi ben yazdım . Kayaş Mamak Dolmuşçu Turan Göçer derler babama

Bir kuşçuya Mardin bölge şampiyonu demek dogru degil. Nasıl kiİstanbul,Ankara,Türkiye şampiyonu yoksa. Olamaz da zaten.
Mardin'in eski,sayısız kuşçularına haksızlık olur.

Hele de son zamanlarda arka tepeye merakımın artmasından mıdır bilemem, gözüme çok hoş geldiler. Maşallah

Merabalar.

Gecen sene mardın mıdyatta yegenımın bır tanıdıgı olan Abdullah Mete aracılıgı ile Zeki Baran ve Halıl Bastug dan gok.gokbeneklı ve boz olmak uzere 5 tane kus almıstım.Kusların kendılerını ucurmadım ama yavrularını ucuruyorum.Kuslar guzel kuslar.

Geri