10 PUANLIK UZMAN SORUSU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan k.murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 83
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K
kuscu_marik' Alıntı:
k.murat' Alıntı:
S.A

öncelikle hepineize ayrı ayrı teşekkür ederim.

bütün aile fertleri zevklerine göre hoşuna gittigi özellikleri sıralamışsınız çogunuz haklısınız aslında say say bitmez oyun kuşundaki özelikler ama bence oyun kuşunun özünde iki madde vardır bu ikisinden biri eksik olursa kuş oyun kuşu olmaz ukalalık olarak degerlendirmeyin lütfen bu benim görüşüm.

benim içinde olmassa olmazı oyun kuşunun taklası ve perdahıdır.
S A Murat kardeşim yani takla perdah olsunda ellerse ellesin yapışırsa yapışsın razıyım demekmi istedin tabii hepsini bir arada bulmakta zor güzel ama 2si olursa yetermi kuşun gezmesi atışı takla sayısı uzun gidişi evine inmesi önemsizmi saygılar murat kardeş

s.a abi konu aslında çok uzun bi konu ama ana tema olarak bence bu iki özellikleri taşıyan kuş kimisi uzun oynar kimisi kısa ama oynar kanat elleme olayı bu iki olayın dışındaki sıkıntılardan biri sebebi bizdende kaynaklana bilir soyundanda kuşun ama uzun giden kuşdada takla ve perdah vardır zaten eksik olursa yapışma boş konma gibi sıkınttıları perdah eksikliginden kaynaklanır bence

hüseyin turan' Alıntı:
MERHABA ARKADAŞLAR;

Kuşta atışı ön planda tutan arkadaşlar;kuşunuz boş iniş yaptığı zaman ,atışı sizi mutlu edermi?

Kuşta takla ve mesafeye öncelik veren arkadaşlar;kuşunuz bir seferde 15,bir seferde 3 takla atsa,bir seferinde 50 metre ,bir seferinde 5 metre gitse ve yorulunca boş iniş yapsa,sizi memnun edermi?

Kuşta gezme ve dayanıklılığı arayan arkadaşlar;kuşunuz adam gibi sefer yapmadan,akşama kadar uçup gezse,hoşunuza gidermi?

Eminim önceliği aradığınız bu özelliklerden sonra hata yapması sizi memnun etmezdi.

Tepe taklası ile oyununu sonlandıran kuş,seferini her zaman belirli bir uyum ve düzen içerisinde oynar ve dedişkenlik göstermez.

Perdahlı ve ayaklı inişi olan iyi kuş emin olun ,SEFERİDE TEPE TAKLASI BAĞLAYARAK BİTİYORSA ,zaten kuş görevini sonuna kadar yapar zaten.

KUŞTA BU İKİ ÖZELLİK VARSA ,GERİSİ SEYİSİN BECERİ VE BİLGİSİNE KALMIŞTIR BENCE.İYİ SEYİSLE BU KUŞUN SEYRİNE DOYULMAZ.AMA SEYİS KÖTÜ İSE ZATEN BU KUŞU BASTIRAMAZ.

........SAYGILAR ARKADAŞLAR....

s.a sanırım aynı aynı düşünceyi düşünüyoruz ama nedense orta yolu bulamıyoruz ben ne diyorum ben olmassa olamaz iki özellik söylüyorum kuşda zaten takladan taviz yoksa illaki alt ve üst taklası vardır kuşu havada tutanda perdahıdır eger eksikligi varsa perdahdan yana yapışma boş konma bunun gibi eksiklikleri görebiliriz.

örnek kuş 10 mt oyunuyor yaklaşık 90 dk uçuyor 20 sefer yapıyor 4 taklalı oyunuyor iyi atıyor uzaktan taklası kuş taklası gibi yerinede iniyor zamanı gelince.

örnek kuş 20 mt oynuyor 90 dk uçuyor 20 sefer yapıyor 8 takla ile oynuyor fazla uzaklaşmıyor kümesten çok iyi atmıyor inerkende sıkıntı yaşamıyor güzelce iş bittikten sonra yerine iniyor taklasıda kuş taklası gibi

şimdi siz bu iki kuşda takla yok diye bilirmisiniz perdah yok diye bilirmisiniz.

k.murat' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:
k.murat' Alıntı:
S.A

öncelikle hepineize ayrı ayrı teşekkür ederim.

bütün aile fertleri zevklerine göre hoşuna gittigi özellikleri sıralamışsınız çogunuz haklısınız aslında say say bitmez oyun kuşundaki özelikler ama bence oyun kuşunun özünde iki madde vardır bu ikisinden biri eksik olursa kuş oyun kuşu olmaz ukalalık olarak degerlendirmeyin lütfen bu benim görüşüm.

benim içinde olmassa olmazı oyun kuşunun taklası ve perdahıdır.
S A Murat kardeşim yani takla perdah olsunda ellerse ellesin yapışırsa yapışsın razıyım demekmi istedin tabii hepsini bir arada bulmakta zor güzel ama 2si olursa yetermi kuşun gezmesi atışı takla sayısı uzun gidişi evine inmesi önemsizmi saygılar murat kardeş

s.a abi konu aslında çok uzun bi konu ama ana tema olarak bence bu iki özellikleri taşıyan kuş kimisi uzun oynar kimisi kısa ama oynar kanat elleme olayı bu iki olayın dışındaki sıkıntılardan biri sebebi bizdende kaynaklana bilir soyundanda kuşun ama uzun giden kuşdada takla ve perdah vardır zaten eksik olursa yapışma boş konma gibi sıkınttıları perdah eksikliginden kaynaklanır bence
S A Murat kardeşim bu konu çok uzyacaga benziyor 2 cevap aranıyor ama altarnatif yani çok cevaplı soru herkes kendince dogru olduguna inandıgı şeyleri söylüyor yapışmaya gelince yapışan kuş makbulmü adı açılan konu başlıgı halen duruyor bütün özellikleri taşıdıgı halde kuş neden yapışır diye yazmıştım günlerdir olumlu olumsuz herhangi bir cevap yok neden yapışabileceginide kesin olmamakla tahminimide yazmıştım yapışıp kanat ellemede çok önemli kuşculugun olursa olmazları makbul olmayanlarıdır saygılar

ben bir uzman değilim ama 1. takla 2. fişek yapması farklı oyunlar yapması dik bir iniş ve dik bir kalkış olmalıdır

a.s abi haklısınız her birey kendi begendigi taraflarını yazıyor haklılarda bana göre eksik olur dedigim bi konu bi başka zevkdaşıma göre tam tersi gelebilir buda normaldir ben kendi düşüncelerimi aktarmak isdetim bana göre çok ters gelen yorumlarda yapıldı. amaç sadece paylaşımdı

birde abi yapışma ve diger eksikler için gözlemledigim bi durum var kendimce eger kuşda bu özelliklerin fazlasıda oldugu zaman hata yaptıyor fazla gitmenin aşırı süratli hedefe atmanın aşırı seri tırmanmanın aşırı sert takla vurmanın kısaca herşeyin aşırısıda kuşa hata yaptıyor
saygılar s.a

k.murat' Alıntı:
a.s abi haklısınız her birey kendi begendigi taraflarını yazıyor haklılarda bana göre eksik olur dedigim bi konu bi başka zevkdaşıma göre tam tersi gelebilir buda normaldir ben kendi düşüncelerimi aktarmak isdetim bana göre çok ters gelen yorumlarda yapıldı. amaç sadece paylaşımdı

birde abi yapışma ve diger eksikler için gözlemledigim bi durum var kendimce eger kuşda bu özelliklerin fazlasıda oldugu zaman hata yaptıyor fazla gitmenin aşırı süratli hedefe atmanın aşırı seri tırmanmanın aşırı sert takla vurmanın kısaca herşeyin aşırısıda kuşa hata yaptıyor
saygılar s.a
S A Sagolasın murat kardeş illaki az nasıl yetmezse çokda zararlı olabiliyor kısacası hepimiz olarak şunu diyoruz YETER in YETMEDİGİNE
HİÇ BİRŞEY YETMEZ TEŞEKKÜRLER

k.murat' Alıntı:
S.A

Site içerisinde çok garibime giden bi form gördüm bir soru sormak istedim

sayılmayacak kadar çokdur soracagım sorunun cevabı oyun kuşu besleyen kişilerin ilgisini çekecegini düşündügüm bir soru

oyun kuşunda olmazsa olmaz iki özellik

daha önceden de açmıştım bu konuyu tekrar açmak istedim.
aramızda profosyonel düşünen çok arkadaş var sanırım formlardan takip ettigim kadarı ile

umarım yetişen zevkdaşlarımıza bi nebzede olsa faydalı bilgi saglaya biliriz

saygılar

eğerki aradığımız özelikler has sefer oyun kuşunun özeliklerse
1:cis kuş oynamaya gelirken konmaya değil sefer yapmak için oynamaya gelecek
2.ise kuş seferini tamamladıktan sonra mıntıkasını terk edecek.
seferli oyun kuşu olmasa olmaz iki özeliği budur

saygı değer ustam osman YİĞİT (genç osman) nın bana öğretiğ has sefer kuşunun 2 özeliğ

aslında bu bir soru değil.. cevabı olan sorular sorudurlar..en azından eksik cevaplar verilebilecek bir soru da denilebilir...soru olsaydı bu kadar çok cevabı olmazdı zaten..doğrusu olmazsa olmazları nelerdir şeklinde olup 2 ile sınırlandırılmamasıdır.tolere edilebilecek hatalarının dışında hata göstermemesi gerekir.hepsi budur..yani yapısmasın kanat ellemesin,açmasın,dirsek dağıtmasın yerine insin;yerine oynasın,geçerli sayıda seferi olsun,fişeği taklası atış,çekişi standartlara uysun.daha ne?yok konmak için gelmesin oynamak için gelsin türünden yaklasımlar vs yanlış. tabiki kus hedefine konmak için gelip oyun çıkartmaya baslar.amacı oraya konmaktır aslında ama istemdışı oyuna girer.güldürmeyin insanı..konacam diye birtarafını zorlayıpda konan kustan kimsede hayır beklemez zaten.mıntıkayı terketmeyen oyun kusu nerede ucar seferini yapıp fisekledikten sonra?terketmiyosa zaten oynamıyo demektir.çok saçma yaklasımlar sergilenmis bu konuda çünki dediğim gibi soru yanlış..

FORMULA 1' Alıntı:
aslında bu bir soru değil.. cevabı olan sorular sorudurlar..en azından eksik cevaplar verilebilecek bir soru da denilebilir...soru olsaydı bu kadar çok cevabı olmazdı zaten..doğrusu olmazsa olmazları nelerdir şeklinde olup 2 ile sınırlandırılmamasıdır.tolere edilebilecek hatalarının dışında hata göstermemesi gerekir.hepsi budur..yani yapısmasın kanat ellemesin,açmasın,dirsek dağıtmasın yerine insin;yerine oynasın,geçerli sayıda seferi olsun,fişeği taklası atış,çekişi standartlara uysun.daha ne?yok konmak için gelmesin oynamak için gelsin türünden yaklasımlar vs yanlış. tabiki kus hedefine konmak için gelip oyun çıkartmaya baslar.amacı oraya konmaktır aslında ama istemdışı oyuna girer.güldürmeyin insanı..konacam diye birtarafını zorlayıpda konan kustan kimsede hayır beklemez zaten.mıntıkayı terketmeyen oyun kusu nerede ucar seferini yapıp fisekledikten sonra?terketmiyosa zaten oynamıyo demektir.çok saçma yaklasımlar sergilenmis bu konuda çünki dediğim gibi soru yanlış..

görüşlerinize saygı duyuyorum sizin için saçma olabilir yanlış soruda olabilir ben sizin gibi düşünmüyorum zaten genel olarak aynı düşünceye sahip olsak bu hobinin bi evki kalmaz.

siz yazmamışsınız iki olmassa olmazınızı

1 soy
2 güzellik
saygı ve sevgıler..

Bundan 25 ila 30 sene kadar önce hemen hemen aynı konu cebeci 4 yolda kuşçular kahvesinde (O zaman rahmetli Hamza baba işletiyordu ) gündeme gelmişti.
Hemen hemen herkes burda olduğu gibi kendi fikrini ve görüşünü söyledi,rahmetli sıvacı ömer (gölbaşılı)o zamanlar tuğla ocaklarının orda oturuyor ve kuş uçuruyordu,onun lafı çok hoşuma gitmişti,benim çoluk çocukla işim olmaz (yavru kuşları kastediyor)benim için en iyi kuş, ekeyken uçup uynayan kuştur demişti, bende biraz daha açarak,benim kuşum bi direk oynasın ama adam gibi oynasın,herzaman uçup oynasın demiştim,şimdide aynısını söylüyorum,benim kuşum bi direk oynasın ama ölene kadar oynasın,yanlız dansöz gibi değil adam gibi sesli soluklu oynasın, oyuna gelirken aha geliyor diye seyredenleri ayağa kaldırsın.

Gerisini diğer arkadaşlar yazsın,hepsini bi kişi yazarsa pek tadı olmaz.

cevdet özbayer' Alıntı:
Bundan 25 ila 30 sene kadar önce hemen hemen aynı konu cebeci 4 yolda kuşçular kahvesinde (O zaman rahmetli Hamza baba işletiyordu ) gündeme gelmişti.
Hemen hemen herkes burda olduğu gibi kendi fikrini ve görüşünü söyledi,rahmetli sıvacı ömer (gölbaşılı)o zamanlar tuğla ocaklarının orda oturuyor ve kuş uçuruyordu,onun lafı çok hoşuma gitmişti,benim çoluk çocukla işim olmaz (yavru kuşları kastediyor)benim için en iyi kuş, ekeyken uçup uynayan kuştur demişti, bende biraz daha açarak,benim kuşum bi direk oynasın ama adam gibi oynasın,herzaman uçup oynasın demiştim,şimdide aynısını söylüyorum,benim kuşum bi direk oynasın ama ölene kadar oynasın,yanlız dansöz gibi değil adam gibi sesli soluklu oynasın, oyuna gelirken aha geliyor diye seyredenleri ayağa kaldırsın.

Gerisini diğer arkadaşlar yazsın,hepsini bi kişi yazarsa pek tadı olmaz.

YANİ KUŞÇULUKTA DURUM 25-30 YIL ÖNCEDE AYNI İMİŞ.....AMA BENCE DEĞİLDİ.
ELİNİZDEKİ KUŞU GELİŞTİREMEZSENİZ,GERİLETİRSİNİZ,HATASINI TELAFİ EDEMEZSENİZ HATAYI BÜYÜTÜRSÜNÜZ.TABİ BU ARADA GELİŞTİREYİM DERKEN ARAP SAÇINADA DÖNDÜREBİLİRSİNİZ.1 DİREK 7 METRE,CEVDET AMCA ELLERİNİZDEN ÖPÜYORUM YANLIŞ ANLAMAYIN AMA O ZAMANDA BU TARZ KUŞLARA KİMSE RABET ETMEZDİ ŞİMDİDE ETMİYOR.AMA 1 DİREK OYNAYAN DEVAMLILIĞI OLAN İYİ BİR OYUN KUŞUNA BEN OLSAM ÇALIŞIRIM.KUŞÇULUKTA İDDAA VE İDEALLER OLMASA BU HOBİNİN TADI OLMAZ ZATEN.

İYİ BİR KUŞÇU,YAVRU OYUNUNDAKİ KUŞUN EKELİĞİNİ TAHMİN EDEBİLİR ASLINDA.YAVRU KUŞA EKELİĞE KADAR SAHİP OLABİLMEK,DİLİNDEN ANLAYABİLMEK ÖNEMLİDİR BENCE.BEN BİR YETİŞTİRİCİYİM,EĞER ALDIĞIM YAVRU ANNE BABASINDAN DAHA İYİ OYNAMIYORSA SORUN YETİŞTİRİCİ SORUNUDUR.HATALI EŞLEMEDİR.

MURAT KARDEŞ KONU DAĞALDI BİRAZ AMA SENİN BU OLMAZSA OLMAZ 2 KURALINI TEKRAR ONAYLADIĞIMI BİLMENİ İSTERİM.BU İKİSİNİ YAPMADIĞI SÜRECE KUŞ NE YAPARSA YAPSIN EKSİK OLACAKTIR.

1-TAKLA (ÖZELLİKLE TEPE TAKLASI)

2-İNİŞTE PERDAH VE AYAK.

SAYGILAR ARKADAŞLAR........

MURAT KARDEŞ KONU DAĞALDI BİRAZ AMA SENİN BU OLMAZSA OLMAZ 2 KURALINI TEKRAR ONAYLADIĞIMI BİLMENİ İSTERİM.BU İKİSİNİ YAPMADIĞI SÜRECE KUŞ NE YAPARSA YAPSIN EKSİK OLACAKTIR.

1-TAKLA (ÖZELLİKLE TEPE TAKLASI)

2-İNİŞTE PERDAH VE AYAK.

peki sizin yazdıgınız 2 secenekler benim olmassa olmazlarımın içerisinde mevcut degilmi?

Sokak lambalarının direkleri ortalama 10 ila 12 metre.
Ana caddedeki lambaların direkleri 15 ila 16 metre.
Yüksek gerilim direkleride ortalama 30 metre civarında,bunların hepsi bir direk, yorum kuşçudan kuşçuya değişiklik gösterir.

Ben gene diyorum,benim kuşum bir direk oynasın ama herzaman oynasın,bir yaşındada beş yaşındada uçunca oynasın.
Varsın taban taklası olmasın, tepe taklasıda olmasın ama adam gibi oynasın,ben oynuyorum dedirtsin.
Bir minare oynayıp ilaçlama uçağı gibi yan gideceğine,bir direk oynasın şakül çekmiş gibi oynasın,taklayı yapıştırınca şıraap diye ses getirsin.

merhabalar.Benim düşüncem kuşun istikrarlı aynı oyununu uzun yıllar gösderebilmesi en önemli şeydir,seferin uzunluğu kısalıgı veya takların bollugu,atması gezmesi artı puan dır ama en öenmli şey,kuşun sahibini 3.5sene aldatmadan oynamasıdır.

sağlık ve huzur

Selam,
Devamlılıgı olan,Mardin uçuşu sergileyen,gerçek baş(fişek) yapan,indirilemeyen,bastırılamayan zevk kuşlarıdır.

herkes ne güzel şeyler yazmış...maşşallah baya güzel ve doğu fikirler var.
ama olmaz ise olmazın cevabı hele ki il ne olması gerek sorusu seyistir bencede ilk baş ne beslediğini ve beslediğinin özelliklerrini yani ne yapması gerektiğini bilmek ona göre uğraşının gözlemlemek. ilk nitelikte bu sorunlada kuşçu kardeşim sen doğru yoldasın
ilk baş oyun kuşunun meziyetlerini öğrenmek senin açından daha elverişli olacaktır.
ve senin göz zevkinin senin hedefinin belirlenmesi
iyi uğraşlar.

KUSDA ARANILAN EN ÖNEMLİ ÖZELLİK BASKA NELERDİR DÜŞÜNCE VE TECRÜBELERİNİZİ PAYLASIRSANIZMENMUN OLURUZ

SAYGILAR

tlgtck' Alıntı:
Selam,
Devamlılıgı olan,Mardin uçuşu sergileyen,gerçek baş(fişek) yapan,indirilemeyen,bastırılamayan zevk kuşlarıdır.

İNDİRİLEMEYEN BASTIRILAMAYAN O KUŞLAR İNDİKLERİ BAŞKA YERE BAYILIP MI DÜŞÜYOR. ORAYA BASIYORDA KENDİ YERİNE NİYE BASMIYOR yerine inmeyen kuş kuş değildir. ne yaparsa yapsın.

ben 20 yaşında cakı gibiydim der herkes ama hayat şartları yediği besin evinin ısısı calıştıgı iş her şey etkendir hayatta ve insan bazen karşılaştığı arkadaşına sen hiç yaşlanmamışsın bazende sana ne oldu böyle cöktün der. bir hayvanı 3 4 5 sene ucurup oynata bilecek kadar bir kuşun vücut ihtiyaçlarını 1 saat uctugunda ne kadar enerji sarfedip ne kadar kendinden verdiğini seferlerde tükettiği enerjiyi vitamini burda kaybettiklerini kazanması için kaç saaat dinlenmesi gerektiğini ne kadar biliyoruzda kuş oynamalı 3 5 sene diyoruz senede kaç tane kuşumuz daha yaşını bulmadan ölüyor. kaçımız ilaç kullanıyor kaçımız hayvanı kendi egosundan cok sevip değer veriyor. ve kaçımız lanet olsun ki kuşların üstünden yalan dolana cevirmemişki hayatını inanın bu katogorilerin hepsini bir arada topladım mı sayılı kişi cıkar sen yapıyor musun yada biliyormusun derseniz bunların yarısını biliyor yarısını uyguluyorum. yani bende o sayılı kişiler içine girmeye uğraşıyorum önce bunları becersem sonra kuşlardan beklentim olsun diyorum... ARTIK...

Kuş fişeğe girdiği zaman, kanat sesinden ,yoldan gecen kuştan anlamayanın bile kafasını yukarıya kaldırıp baktırmalı :)

Bence 1.olması gereken takla 2.si sefer yapması... :)"DADAŞ"

Ayagindaki boncugu...

Taban taklası ve kalktığı yere inecek.bir çok özelliğinden en önemli iki tanesi.

urfalı' Alıntı:
Taban taklası ve kalktığı yere inecek.bir çok özelliğinden en önemli iki tanesi.

bu iki sık olmadan oyun kuşu olmazmı

FIŞKIRIRKEN TAKLA,İNERKEN PERDAHLI AYAKLI TAKLALI BİR İNİŞ.KUŞTA BUNLAR YOKSA OYUN KUŞU İÇİN EKSİKLİK VE SORUNDUR......

SAYGILAR......

s.a bana göre oyun kuşu ilk önce gerekleriyle oynayacak uzun yada kısa degil geregiyle çok haşırtılı sesi olmayabilir ama sinek gibide olmayacak takla aralarını çok acmayabilir ama patinajda cekmeyecek takla sonunu muhakkak baglayacak vs vs ki üzerinde çalışmaya degsin ki bu işten zevk alalım daha sonra muhakkak devamlılıgı olmalı kuşun 2 gün oynamamalı

eskiden kuşlarınseferi sorun olmaz inmeleri zor olurdu şimdi inmeleri kolay seferleri uzun olldu

Geri