Ali DEMİR Sabuni yavru (Mustafa TURAN abimin soyudur)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alidemirsmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 94
  • Görüntüleme Görüntüleme 19K
gayet güzel bir kuş... inşallah devamınıda getirir..iniş mevzuna gelince ali abiye katılıyorum.. geçen yıl balkona uçurduğum dişi boz benekli vardı.. videosunu yayınlasam burda beğenecek 3 kişi çıkmazdı.. bahçede uçuran bir arkadaşa hediye ettim. kuşu birde bahçede izleme fırsatım oldu.. gözlerimle görmesem aradaki farka inanmazdım... eleştirmek, beğenip, beğenmemek hakkımız ancak sahibinide kırmamak lazım.. ben ali demiri site vasıtasıyla yazdıkları kadar tanırım ama kuşun mustafa turan beyden gelmesini belirtmesi bile saygıdır... bir zaman birtane kuş uçurmuş site aracılığıyla yayınlamıştı.. böyle bir kaç şey yazdım olay bana döndü... belli bir seviyeyi korumak lazım... saygılarımla...

emre kardeşim sağolasın, olayı açıklayayım da yanlış anlaşılmasın, sanki polemiği ikimiz yaşamışız gibi anlaşılabilir emre, olay şu, heralde 1 sene olmuştur bi simsarla iddiaya girdik burda, kuşun videosunu o akşam çektim attım, herkes benim kazandığımı söyleyince bu kudurdu, emrede beni tutanlardandı ve emreye kötü konuştu, tabi sonra ben telefonunu aldım onun tüm efradıyla alakalı kötü kouştum o da ayrı... yani dil adamı batırırda çıkaırda, adama aslan gibisin dersin övünür katır gibisin dersin kızar, halbuki ikisi de hayvandır ! o yüzden eleştri yaparken sadece kuşa yapılmalı, adama değil ! dalga geçer gibi yazılmamalı , emeğe her zaman saygı gösterilmeli, herkese göre kuş farklıdır ben o kuş için ölürüm belki ama sen yem vermezsin ya da tam tersi olabilir o yüzden seviyeyi korumak şarttır, kuş eh işte bişeler yapıyor ama keşke inişini de çekseydiniz denilir bende açıklarım, ki başta açıkladım, boş da iniyor olabilir ya ozaman beğenmedim dersin olur biter, kimsenin boğazına yapışmadık, ama art niyetli konuşmak olayı kuştan çıkarır başka boyuta getirir bun da yapmamak lazım, kuş bu 2 kanat bi kuyruk kendi başına buyruk, ben dünyanın en iyi kuşu demedim, hevesi hırsı temposu hoşuma gitti payalaşayım dedim , yoksa kuş daha çocuk , hatada yapabilir yerine de inmeyebilir vuravura dönedöne kafamada inebilir, biz bişe iddia etmedik , kimseyle de iddialaşmadık , sakin olmak atlangoçluk yapmamak lazım, zaten kuş hayatımız böyle geçiyor, biz hep uçuran paylaşan tarafız ve karşımızda hep uçurmadan hükmeden arkadaşlar var, onun zorluğundan bi haber , kuşun da bi can olduğundan bi haber arkadaşlar, yapacak bişey yok bu işin içinde bu da var , biz devam edeceğiz bu bizim hobimiz işimiz değil, biz kuşçu değiliz hobi sahibiyiz, herkese selamlar...

Maşallah Ali abi emeğinin karşılığını fazlasıyla alıyorsun . Ben bilirim ramazanda sabahlara kadar havanın aydınlanmasını beklediğini kuş uçurmak için. Neye hizmet ettiğinide bildikten sonra amacına ulaşıyorsun.

Kuş seri ve bol taklalı maşallah iyice oturttummu daha güzel olucak gibi. Özellikle takla sesi mestediyor .

kuş 3 4 gündür olması gerektiği gibi inmeye adapte oldu, yerini öğrendi , pırıltı istemeden yerine taklalı indiriyor artık, muratın da gönlü olsun, bugünki uçuşunun iniş videosu,,,

[youtube]/watch?v=KmUW3aSDgJk&feature=youtu.be[/youtube]

kuş 3 4 gündür olması gerektiği gibi inmeye adapte oldu, yerini öğrendi , pırıltı istemeden yerine taklalı indiriyor artık, muratın da gönlü olsun, bugünki uçuşunun iniş videosu,,,

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KmUW3aSDgJk&feature=youtu.be[/youtube]

[youtube]KmUW3aSDgJk&feature[/youtube]

kuş olması gerektiği gibi inmeye adapte oldu, yerini öğrendi , pırıltı istemeden yerine taklalı indiriyor artık, muratın da gönlü olsun, bugünki uçuşunun iniş videosu,,,

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KmUW3aSDgJk&feature=channel&list=UL[/youtube]

TAKLACI BRANŞIM OLMASA DA , KEYİFLE İZLEDİM. MAŞALLAH :slm:

Maşallah, inişini de çekmişsin Ali kardeşim. İnişini merak edenler, boş iner diyenler izlesinler artık.

Ali abi bana diyon kendin kafana takıyon :)
sen begendin mi begenmişsinki buraya koymuşsun
senin istediğin arkadaşlar begenmiş mi begenmiş
ileride kuşun nasıl olacagını gözüne kestirebiliyonmu biliyonn
yaw mubarek niye strese giriyon :)
he taklasız de gec
saygılar abicim

ayrıca inişi de bi o kadar güzel olmuş maşallah
hoş gerçi ben iniş miniş anlamam ya :)

estağfurullah kardeşim, bu sezon senden de çok şey bekliyorum şahsen... ya takmamak lazım da cevap vermezsen haklı kalır diye cevap verdim , yoksa kimseyle bu muhabbete girmem, benim kuşum havada...

alidemirsmm' Alıntı:
kuş olması gerektiği gibi inmeye adapte oldu, yerini öğrendi , pırıltı istemeden yerine taklalı indiriyor artık, muratın da gönlü olsun, bugünki uçuşunun iniş videosu,,,

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KmUW3aSDgJk&feature=channel&list=UL[/youtube]

arazide başlattim bi yavru abi daha teke çekmedim bayramın 3.gunu ucurup 4.gunu teke cekecektim 3.gunu sabah kaldırdık basamadı :) gitti akşam geri geldi hoşafı cıkmış bır ıkı gun dınlendıreyım inşallah seni cagıracagım

ok kardeş, hem yeri bi göreyim hem seni hem de kuşu :) eğer yer ve uçuran kafama yatarsa bi bakalım vedat bahsetmiştim ya sana

alidemirsmm' Alıntı:
alidemirsmm' Alıntı:

yazmıcam yazmıcam diyorum yine yazıyorum bu kuş hazır değil yani sefere nizami koşullarda gelen bir kuş değil boş inse ne olur dolu inse ben şunu derim kuş nizami oyuna geçtiğinde taklalı iniyor mu inmiyor mu o önemli.. hatta yavruyken bir kez taklalı inmemiş kimi kuşlar kartlığında hiç boş inmez ve hatta yavruyken hiç taklasız inmeyen kuşlar kartken bir kez bile taklalı inmediği olur. HERKES GÖNLÜNCE KUŞ UÇURUR İNŞALLAH gerisi teferruat.

Tamamen katılıyorum kenan hocam,kusun puanı ekede verılır,yavru oyunu muhabbete cerezdır,yavruda ne yaparsa yapsın cok onemlı degıl benım ıcın işki ekede hain olmasın, da maksat muhabbet olsun paylasımın amacı,yenı yenı basladı suan hedefıne gırmeye,tabıkı hıc hazır degıl daha,ucsa bı fısek yazdıramaz,ama su evredekı akranları arasındada ısteyenle atarım kusu tengellı hocam:)

yani asıl yapılması gereken kuşu atıldığı haliyle değerlendirmek, kimsenin kuşu 3 gün düz uçup 4. gün 1 metreden başlamıyor değil mi ? kuşun bu evresi de var, biz bu evresini attık, bu evrede değerlendirmek lazım, fişekleri nizami değil derken zaten nizami demedik, yeni başlayan yeni yeni yoklayan bi kuş nasıl değerlendirilirse, sende uçsa bu kuş nasıl değerlendirme yapacaksan öyle değerlendirme yapmak lazım, bazı gerzekler var yaşadığım yerde, ben söylemedim nerden izlemişlerse yorumları şu ; ya kuş yukarıdan başlıyor fişeğe, oturmamış ki yerine kuş mu o :D , la zaten oturmuş demedik ya , hazır kuş demedik, ustalar bakın bakalım ne diyeceksiniz demedik, illa da yorum yapacaksanız gelin hazır olanları uçuralım terasta yapın yorumunuzu, kuşun şımarma evresini çektik onu yorumlayalım arkadaşlar, beğenirsiniz beğenmezsiniz başım üstüne ama fişekler nizami değil , yukarıdan alıyo, yan gidiyo, yığıyo gibi yorumlar klişe !!! kuş 3. kez teke uçumunda çekildi bu video, sizde olsa kuş bu haldeyken kuşa nasıl yorum yapacaksanız buna da öle yapın, ustalık taslamaya klişe cümlelerle yorum yapmaya gerek yok, ( genel bir yazıdır kimse üzerine alınmasın)

benim kimi kuşlarım başladığında 1 aya yakın 2 -- 3 metre oynuyor.sonra 30 metreye kadar cıkaranı gördüm. gönlünce olur sonu inşallah.

bu konu başlığını ve yazılanları tek doğru anlayan benmiyim arkadaş herkes farklı şeyler yazmışım gibi cevap yazıyor kafam karıştı iyice :) kenan hocam ne alaka şimdi senin kuşunun 2 3 le başlayıp 30 u bulması, bununla alakalı bi iddia bi söylem olmadı ki :) , kimseye en güzel kuş bu demedik zaten , daha da iyileri sizlerde olsun inşallah , da bi göremiyoruz o 30 ları 40 ları, sadece yazı görüyoruz kenan hocam, sana demiyorum genel durum bu, şöyle 2 mt ye çöken geldimi direk kanadına vuran dikine omuzuna çift vurup seri deparlı ayak göstermeden 30 40 mt oynayan bi kuş uçuran çeken olsada bi kuştan soğusak, bizdeki tenekerl bunlar daha iyisi varsa çeksin koysun sahipleride biz de ahir ömrümüzde bi kuş görelim bi kuşçu görelim... şimdi yine şurda izledim burda izledim olayına girme ama aman :))

alidemirsmm' Alıntı:
bu konu başlığını ve yazılanları tek doğru anlayan benmiyim arkadaş herkes farklı şeyler yazmışım gibi cevap yazıyor kafam karıştı iyice :) kenan hocam ne alaka şimdi senin kuşunun 2 3 le başlayıp 30 u bulması, bununla alakalı bi iddia bi söylem olmadı ki :) , kimseye en güzel kuş bu demedik zaten , daha da iyileri sizlerde olsun inşallah , da bi göremiyoruz o 30 ları 40 ları, sadece yazı görüyoruz kenan hocam, sana demiyorum genel durum bu, şöyle 2 mt ye çöken geldimi direk kanadına vuran dikine omuzuna çift vurup seri deparlı ayak göstermeden 30 40 mt oynayan bi kuş uçuran çeken olsada bi kuştan soğusak, bizdeki tenekerl bunlar daha iyisi varsa çeksin koysun sahipleride biz de ahir ömrümüzde bi kuş görelim bi kuşçu görelim... şimdi yine şurda izledim burda izledim olayına girme ama aman :))
:tamam: Başkalırı iyisini uçurana kadar en iyisi Bu :heyo:

alidemirsmm' Alıntı:

ali demek istediğim başkasının sözünü takma kendi kuşuna en iyi notu sen verirsin demekti. :=) şükür artık 30 ları kendi kuşlarımızda görüyoruz ama hala 40 ve üzerleri başkasında inşallah onlarda nasip olur.

Eyvallah,ınsallah kırkıda ellıyıde gorursun...

s a ali kardesimiz kusun eksik yerlerini durumunuda izah ederek bir video yüklemişler sagolsunlar emekler verip o duruma getirebilmek onca olumsuzluklara ragmen basarı sayılır tabiki kusun eksikleri var zaten belirtilmiş her kez gördügünü görebilidigi kadarını ve kendince tecrübeleri kadarıyla yorumlamıslar elestiri her daim olur yapılmalıdır

ama yıkıcı tahrık edici olmamalı kus hazırlamak tüydü atmacası hava sartları vede zaman bunca engellere ragmen konulmus videoya yapılan yorumlarda hep esiklikleri görüp iyi taraflarınıda görmezden gelmek bırakın yetiştireni kusa haksızlık kusun hakkını verebilmek kadar güzel vede yapıcı bir sey olamaz kus bilemez anlatamaz ama hakkınıda ister çokmu önemli 40 metreler 30 metreler aranılan kusda devamlılık sonunun olması her zaman seyredilir olması altı saglam ve istenileni daima verebilmesi yavru hareketleri yerini tam yapmamıs olması hedef mesafesi zaten zamanla düzenli uçumla vede seyisle alakalı ali de kusu tanıdıgından kendince hazırlamak istemiş bizlerlede paylasmak istemişben kendisine tesekkür ediyorum dahada iyi olur insallah ortada emek var emege saygılı elestiride yapıcı sevklendiren olalımki hepimiz olarak daha iyilere kavusalım ayrıca teraslarda oyun kusu her zaman aldatıcıdır ne kadar da mükemmel kus olsa tam verim alınamaz kusu istemesede mecburen hataya zorlar terasda ucan kusu tam olarak degerlendirmek sonuc verim ve devamlılık saglayabilmekaçısından zordur yanıltıcıdır kusu ölçüm degildir

saygılar

yorum yapmayacam demiştim ama bakıyorum hala aynısın kibirli laf anlatılmaz konuş videosu için tsk ederim kuşun çok güzel kimsede kötü dememiş ama sen hiç güzel değilsin :utangac:

Ben kibirliyim lafta anlamıyorum , sen cok güzelsin hadi canım hadi...

Abi sendeki takkalilar etçi yusufda uçan yavru sanırım o tam ogrenemedimde hangisi olduğunu o kuş ekede hem tgf hemde Ankara kupasını almış izledinmi sen nasıl oynamış acaba?

Geri