ankara kaplama sarıları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ankara kuşcusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 71
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K
3üncü sayfadaki kuşun cinsi ney süs kuşumu bu takkeli kuşun çok fazla kırık kuş var sende gördüğüm kadarıyla tek veya iki soy besle bence daha verimli olur

kırık kus var bakıcım olanlar.onlarda resimlerde yok. kırık kuş dediğiniz hangisi?. son eklenen sarı paçalarının yarısı kesik ve kesinlikle kırık bir kuş değil malatya bol paçalı cinsi ve vakit sıkıntım var olmasa çok uzun saatler oynar ve uçar ve bir okadarda evine sadık kuşlardır uçurulanları. ( butun malatyalar değil her malatya saatlerce uçmaz oyun yapmaz damar tutan kuşlarda oynama ve ucun özellikleri aktarılıyor diğer oyun kuşarında olduğu gibi) önceden paylasmış olduğum videolara bakabilirsiniz).

ben sadece son resimde görmüş olduğunuz cins den besliyorum ama eş dostdan gelen hediye kuşlar var yoksa kendim 1 cift dahi baska cins koymadım kumesime yavrularla birlikte 45-50 arası kuş var bunun 15-20 civarı malatya diğerleri 2 cift bakıcı kalanıda hediye gelen kuşlar ve yavruları.2 kumesimde dolu. surekli elden kuş çıkarıyorum.bu ay 12 tane yavru saattım 4 tane son resimdekide haftasonu aydın a göderilecek.

bilgi amacı ile paylasılmıstır

MALATYA

İlk bakışta zarif ve sportif (Buharadan farklarından biri) görünümde olan Malatya güvercini, birçok güvercin türünün tek tek sahip olduğu özelliklerin tümünü bünyesinde birleştirmiştir. Görünüş olarak birçok süs güvercininden daha alımlı olup, çoğunlukla tepeli (kenküllü) olmakla birlikte tepesiz olanlarda bulunmakta ve ayaklarında 15-20cm ye varan paçalar (yani uzun tüyler) yer almaktadır.

Ayrıca onlarca, ilginç ve mahalli isimlerle anılan (kırmızı kalkanlı, sırtı kula, gökağbaş, kulaağbaş, arap, arbeş, karakuyruk, kırmızı kalkan, yanıgök, pembe, karakuyruk vb.) renk ve deseni bulunmaktadır.

Yukarda tanımlanan renk ve görüntü cümbüşü yanı sıra birçok güvercin türüne taş çıkaran sportif özelliklere sahiptir. Hiç dinlenmeksizin on iki saate varan uçuş kapasitesine sahiptir. Yani eğitimli ve iyi cins bir Malatya güvercini hiç inmeden on iki saat havada değişik seviyelerde uçabilir ve takla atabilir. Büyüklerimiz geceleri inmeden sabaha kadar havada uçan kuşları için damlara pamuk ve su koyduklarını ve ateş yaktıklarını anlatırlar.

Taklacı adı verilen (çoğunlukla Urfa ve Mardin kökenli) güvercinlere parmak ısırtacak takla atma özelliğine sahiptir. İyi cins bir güvercin evin etrafında attığı her turda bir sıçrama yaparak 1 ile 5 arasında değişen sayıda takla atar. Ayrıca her yükseklik seviyesinde takla atma özelliğine sahiptir. Öyle çok takla atanlar vardır ki takla atmaktan kanatlarındaki damarlar patlar ve kanamaya neden olur.

Posta güvercinlerine ulaşamasa da eğitimli ve cins bir Malatya güvercini 100km mesafeden atıldığında yuvasına dönebilmektedir. Büyüklerimiz Elazığ'dan (Elazığ-Malatya arası 100km) iddiaya kuş attıklarını ve kuşlarının geldiğini anlatmaktadır.

Tabii ki anlatılan özelliklere sahip Malatya güvercinleri herkeste olmayıp, bu cinse yıllarını vermiş meraklı ve sayılı kişilerde bulunmaktadır. Kuşların maddi ve manevi değerleri, bu özelliklere ne kadar çok sahip olmaları ile artmaktadır.

Bu güzel ve özellikli hayvanın diğer illere fazla yayılmamasının nedeni ise güvercin beslemenin ayıplığından dolayı reklamının yapılamaması ve diğer illerdeki güvercinseverlerin kuşumuzu görünce hemen önyargıya kapılarak süs güvercini olarak değerlendirmeleridir. Ama bu ve diğer nedenler kuşlarımızın diğer illere dağılmamasına ve Malatya'ya özgü olarak kalmasına neden olmuştur.

alıntıdır .resimleri videoları internette bulunabilir

ŞİMDİ POSTA VE BU MALATYALAR GİBİ KUŞLARI TAM BİLEMEDİĞİMİZ İÇİN TABİ YANLIŞ YORUMLAMIŞIZ YORM YAPSAK DAHİ YANLIŞ OLUR GERÇEKTENDE 12 SAAT UÇABİLEN BİR KUŞ İYİDİR AMA BU ÖZELLİĞİN BU BOLPAÇA KUŞLARDA OLMASI BENİ ŞAŞIRTTI KEŞKE Bİ KONU AÇARAK BİLMEYENLERE DE FAYDALI OLUR.

ankara kuşcusu' Alıntı:
ŞİMDİ POSTA VE BU MALATYALAR GİBİ KUŞLARI TAM BİLEMEDİĞİMİZ İÇİN TABİ YANLIŞ YORUMLAMIŞIZ YORM YAPSAK DAHİ YANLIŞ OLUR GERÇEKTENDE 12 SAAT UÇABİLEN BİR KUŞ İYİDİR AMA BU ÖZELLİĞİN BU BOLPAÇA KUŞLARDA OLMASI BENİ ŞAŞIRTTI KEŞKE Bİ KONU AÇARAK BİLMEYENLERE DE FAYDALI OLUR.

ben kuş beslemeye başlayalı cok olmadı orta okul a gittigim donemde 3-5 ay besleyip bırakmıştım burada yeniden basladım 1 seneyi biraz geçti. kuşculuk bilgimde cok degil . ama yukarıdakı yazıda şimdi fark ettim 12 saat ucuyor yazılıymış o kadar ucaçagını tahmin etmiyorum.bendeki malatya gününde olursa 1.5 2 saat en fazla ucuyordu surekli ucurdugum zamanların son dönemi. 3 aydır fırsatım olmuyor simdi yarım saat belki ucar .malatya ırkı için 4-5 saat kendi kuşunu ucurdugunu söyleyenler oldu 6-7 saat ucan da var deniliyor ama 12 saat bana göre zor o ırkı besleyen biri olarak. yuksek ucucu tippler ırkı oldugunu forum vasıtası ile ögrendim ama o ırk düz ucuyor diye biliyorum malatyalar duz degil taklacı oyunlu bir kuş.( ankara kuşundaki özelliklerdeki gibi değil özellikleri. fısek sıkıp gelmesi vs) o kadar sanmıyorum abartılmış oldugunu kendi adıma düşünüyorum.

libyalılar geldi türker abi benden sarıları istiyolar :haha: :haha:

:benyapmadım: SAKKIN VERMEE :benyapmadım:

sarıları dörtledik hala yumurtlamadılar kıçıda açık bir buçuk haftadır durup duruyor sebebi ney acaba

Gerçekten çok güzeller nazar değmesin güle güle besleyip bol yavru almanızı dilerim serkan bey

birkaç resim daha

Bh9z1.jpg

XibBD.jpg

TUcq9.jpg

uRe5U.jpg

GKV9Q.jpg

DİŞİNİN TÜYLERİNDE ''KIVIRCIK DA VAR ''

HAYDİ HAYIRLISI..! :haha:

maşallah inş (:

kuş yumurtlayamıyor

kuş birtürlü yumurtlamadı birde (marihuanna esrar :haha:tohumunu ) keneviri deniyecem busefer yumurtlayacağına inanıyorum

k46I.jpg

marihuana dişi kenevir tohumunu 250 gr almak için ''SARILARI BİLE SATSAN '' yetmez..!

sen gene ; erkek kenevir al .kg ı 7-8 liradan ..bu sıcakta kenevir verilmez bilesin..

abidik -gubidik yapma .

1 çift kuşla ; başımıza damızlıkçı da kesilme ' SUSAK . 1 ÇİFT DAMIZLIK YAPMAK İÇİN 10 LARCA SENEMİ VERİYORUM BEN..

MEZATTAN 50 TL YE DAMIZLIK OLSAYDI..

MİLLETİ EŞEK Mİ SANDIN SEN !

KAFA BULANDIRMA ORTALIKTA....

[email protected]' Alıntı:
marihuana dişi kenevir tohumunu 250 gr almak için ''SARILARI BİLE SATSAN '' yetmez..!

sen gene ; erkek kenevir al .kg ı 7-8 liradan ..bu sıcakta kenevir verilmez bilesin..

abidik -gubidik yapma .

1 çift kuşla ; başımıza damızlıkçı da kesilme ' SUSAK . 1 ÇİFT DAMIZLIK YAPMAK İÇİN 10 LARCA SENEMİ VERİYORUM BEN..

:heyo: :heyo: :bravo:

damızlık için 10 sene beklemeye gerek yok gel ben sana birçift damızlık kuş veriyim hatta kuş bütün yavru kuşlara bile kusuyor ne alakası var arkadaş .. damızlıktan bol ne var önemli olan istenen kuştan sadece 2 yavru almak her kuş damızlık değildir onu bizde biliyoruz zaten. performans kuşu senin tecrube alanın değil kafa bulandırma :haha: iyibir okuyucu ol......... bu kuşun mezatlarda hayalini bile göremessin ne mazatı

[email protected]' Alıntı:

abidik -gubidik yapma .

ankara kuşcusu' Alıntı:
damızlık için 10 sene beklemeye gerek yok gel ben sana birçift damızlık kuş veriyim hatta kuş bütün yavru kuşlara bile kusuyor ne alakası var arkadaş .. damızlıktan bol ne var önemli olan istenen kuştan sadece 2 yavru almak her kuş damızlık değildir onu bizde biliyoruz zaten. performans kuşu senin tecrube alanın değil kafa bulandırma :haha: iyibir okuyucu ol......... bu kuşun mezatlarda hayalini bile göremessin ne mazatı

bu yazdıklarınız birbirinize yaptığınız şakalar mı? yoksa gerçek mi? anlayamadım...

bu sarılar yada bilalin sarıları diye bilinen kuşlar sadece kaplama sarı vermez yanardöner ve ankara tabiriyle boz yavru da verir.kuşlar bilgilendirmek amaclı yazdım eger öyle birşey olursa şaşırma diye güle güle besle cok asil duruşlu kuşlar

Geri