ANKARALI ELEKTRİKCİ ERDOGAN ı tanıyan varmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ADALI KOSTA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 127
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
marketcı cengız' Alıntı:
slm kosta bey tabıkı bız burda ınsanların kısılıklerını degıl kuslarını arastırıyoruz kusunu merak edıyorsunuz degılmı kardesım ben bu kus işine yıllarımı verdım hıc mantıgına yatıyormu bır kusun 65takla ıle goke gıtmesı bence degıl kımn kusu olursa olsun elektrıkcı erdogan beyın degıl kımın kusu olursa fark etmez 10 takla ıle 25metreyı koruyarak 20---- 30 sefer kımde kus varsa ızleyelım parayla kusu terazıye koysun almassam namertım bos laflar bunlar yok 65takla ıle goke gıdıyor kardesım soylemek ıstemedım fakat ben gıttım gordum yorum yapmak ayıp olur o arkadsta bu işe gonul vermıs emek verıyor o yuzden yorum yapmıyorum bır kus bol adetle oynayabılır bence takla stılı guzel olmalı herseyden once duz oynamamalı mutlaka burgulu oynamalı duz taklalı oynayan kus burgulu oynayan kus kadar duzgun takla cıkaramaz one veya arkaya yatırır burgulu kus her zaman ıp cekmıssın gıbı gıder bence gecerlı takla stılıde boyledır bence gıdın gorun kafanızdan soru ısaretı kalksın saygılar

yorumun icin cok teşekur ederim cengiz bey senin dedigin gibi ben dedigin kuşu bulmak için basamak basamak ilerlerken ve basamak ların belkide sonlarına gelirken böle kuşlar var denildiginde kömesin kapısını acmak içimden gelmiyo 65 taklalı kuş olur olmasınada benim istedigim gibi olamas kuş benim istedigim gibi oynasın65 taklayı 5 seferde yere ölu duşmesi gerekir ki bu kuşun 21 seferi nizami seyredilmiş bu kuş tahminime göre oyun sarıyo ama gidip seyreden bir USTA bu benim kafamı karıştırıyo kuş oynarsa bendeki kuşlar fıs oynamazsa o usta dedigim adam fıs bu nasıl bir iş anlamadım kafam cok karıştı canımda cok sıkıldı gidelim hayırlısıylada bakalım başka care yok tekrar sölediklerin icin cok teşekur ederim . saygılar.

huklas' Alıntı:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0RGIYRM-siQ[/youtube]

yoksa bu kuşmu bizim bahsetigimiz 65 taklalı erdogan beyin kuşu . cevaplarsanız sevinirim . saygılar

s.a arkadaşlar bende öyle bir duyum aldım erdogan beyi tanımam şahsiyetli biri diyorlar onun için,bence şahsiyetli olması çok guzel çunku önce insan olmak lazım ,bu kuşlar eger haftalık kuş deilse guzel demekki 65 takla atmak marifet deil 8 takla atsın ama performansını devam ettirsin bir hafta yapıp sonra bozulmasın dedigim gibi haftalık kuş deilse onu tebrik ederim

arkadaşlar bir kuş 65 taklayı kaç metre fişege yayabilir?
ve bunu merak eden bir kuşçu bilmiyorum. ilginç
bence bu zefk bu hastalık gerçekten hasta etti bizleri
bu yazıları okuyan çogu insan umuyorumki bizlere gülüyodur.
ve arkadaşlar daha çogumuz kuşun kalitesini taklasayısıyla eştutuyor.
iyi bir kuş sadece fişekte çok takla atmaktan ibaret değildir. ve aksine fişekte takalya bogulan kuşları
şahsıma bizler damızlık bile yapmıyoruz. herşeyin bir standartı vardır. doğrudur kuş 65 takla atıyodur ama o yun yapmıyodur. şize şöyle bişey anlatıyım örnek olsun, gecen sezon bir yavru kızması uçuruyorum yeni sökülüyor ve hayvanlar boltaklalı kuş yaklaşık 35-40 takla atıyor hedef dögmeye yeni başladı bi arkadaşım geldi ben kuşçu zannediyordum ama kuşçu değilmiş. kuşabak 40 takla vuruyor türkiyede böylesi yok felan fişman. anladımki kuşun taklaya boguldugunu bilmiyor. benim için okuş vasat bir hayvan çünki hiç bir zaman istediğimiz performansı sergilemeyecek yani üretim hatası olarak görüyorum.
bence bu bahsi gecen kuşta buna benzer bi hayvandır. çok merak edeilecek bir tarafı olmadığını düşünüyorum
herkeze saygılar kırıkkaleli metin

Slm Kosta Bey.
Ben de Erdoğan Bey de iyi kuş oynadığını duydum. Belki karalamak isteyen birisi belki de doğru söylüyor, bilmiyorum ama kuşun 20 gün oynadığı sonra makaslanıp satıldığını duydum. Sonrası iyi de olabilir kötü de yorum yapmak yanlış tanımıyorum çünkü kuşu..
Benim youtube da bir videom var. Linki ;
http://www.youtube.com/watch?v=Kvy_vc7tNM4
Bu kuş çok güzel başladı, her gün üzerine koydu artırdı. 20 seferini, seferlerde 60-70 metreleri, bazen 2-3 seferde olsa belki 200-300 metresini gördük. 135 lere kadar taklasını saydık(17-18 takla nizami dik, gerisi harmanlayarak ve ileri yatırarak). Asıl konu bu kuşun ne kadar oynadığı. 20 yada 30 gün arası bize çok keyif verdi. O aralar belki Türkiye ye meydan okuyabilirdik(yapmadık ama). Daha sonraları kalkıyo ilk sefere girdiğinde 17-18 takla çıkıyodu, ayaklarını bi açıyodu artık neresi denk gelirse vura vura iniyodu. Dedik kuş erken çok yüklendi hata bizde. Dinlendirdik, kanat kuyruk değiştirdi, yavruya kustu, tekrar kaldırdık. Hergün üzerine koymak şartıyla artırdı, 60-70 metreleri buldu, sonunda da geldi düzden yapıştı. Linkte alttaki yorumları okursanız çok müşteri olan da oldu. Ben kuşu gübresi için besleyen birine diğer akrabalarıyla beraber hediye ettim(annesi hariç O güzel bir kuş), bitirdim elimde.
Yani kısaca elinizdekilere sahip çıkın, gözünüzle de görseniz en az 3 defa izlemeden, ekeliğini görmeden kuşa para vermeyin. Ola ki aldınız kendi yuvanızda yavrularının da oyununu görmeden elinizden çıkarmayın. 10-15 sefer 5-8 takla, 20-40 m nizami kuş gibi oynayan kuşu bulduysanız yeterli hattaa çok iyi, altlarından belki 10 yavruda bi daha iyileride çıkabilir.. Saygılar..

kırıkkaleli metin' Alıntı:
iyi bir kuş sadece fişekte çok takla atmaktan ibaret değildir. ve aksine fişekte takalya bogulan kuşları
şahsıma bizler damızlık bile yapmıyoruz. herşeyin bir standartı vardır. doğrudur kuş 65 takla atıyodur ama o yun yapmıyodur. şize şöyle bişey anlatıyım örnek olsun, gecen sezon bir yavru kızması uçuruyorum yeni sökülüyor ve hayvanlar boltaklalı kuş yaklaşık 35-40 takla atıyor hedef dögmeye yeni başladı bi arkadaşım geldi ben kuşçu zannediyordum ama kuşçu değilmiş. kuşabak 40 takla vuruyor türkiyede böylesi yok felan fişman. anladımki kuşun taklaya boguldugunu bilmiyor. benim için okuş vasat bir hayvan çünki hiç bir zaman istediğimiz performansı sergilemeyecek yani üretim hatası olarak görüyorum.
bence bu bahsi gecen kuşta buna benzer bi hayvandır. çok merak edeilecek bir tarafı olmadığını düşünüyorum

selam arkadaşım cok dogru söyluyosun . sana kısaca bir şey anlatayım daha acık anlaman icin senin etrafında usta olarak tabir etigin ve yarışmalara katıldıgını bildigin elinde kuşların oldugunu ve bilgili bir insan oldugunu duşun . bu usta sana gitim 65 takla ile ( NİZAMİ ) OYNUYODU MUHTEŞEM BİR KUŞ DERSE sen de duşunmeye başlamazmısın ya bunu bir cocuk sölese yada bir posta kuşu besleyen yada bir şebab besleyen vesaire boşer der gecirtirsin . ama bunu böle biri söyleyince de ne duşunursun seni,nde yaşı buyuk senelerini vermiş kuş ucuran biir vardır toaf olan budur 65 takla gidiyor ama şuyu var buyu var dense sorun degil nizami gidiyo denince sorun da burdan kaynaklanıyo yukarda bir video kondu bu kuş için bi yorum yaparsan sevinirim saygılar.

msaitgok' Alıntı:
Slm Kosta Bey.
Ben de Erdoğan Bey de iyi kuş oynadığını duydum. Belki karalamak isteyen birisi belki de doğru söylüyor, bilmiyorum ama kuşun 20 gün oynadığı sonra makaslanıp satıldığını duydum. Sonrası iyi de olabilir kötü de yorum yapmak yanlış tanımıyorum çünkü kuşu..
Bu kuş çok güzel başladı, her gün üzerine koydu artırdı. 20 seferini, seferlerde 60-70 metreleri, bazen 2-3 seferde olsa belki 200-300 metresini gördük. 135 lere kadar taklasını saydık(17-18 takla nizami dik, gerisi harmanlayarak ve ileri yatırarak). Asıl konu bu kuşun ne kadar oynadığı. 20 yada 30 gün arası bize çok keyif verdi. O aralar belki Türkiye ye meydan okuyabilirdik(yapmadık ama). Daha sonraları kalkıyo ilk sefere girdiğinde 17-18 takla çıkıyodu, ayaklarını bi açıyodu artık neresi denk gelirse vura vura iniyodu. Dedik kuş erken çok yüklendi hata bizde. Dinlendirdik, kanat kuyruk değiştirdi, yavruya kustu, tekrar kaldırdık. Hergün üzerine koymak şartıyla artırdı, 60-70 metreleri buldu, sonunda da geldi düzden yapıştı. Linkte alttaki yorumları okursanız çok müşteri olan da oldu. Ben kuşu gübresi için besleyen birine diğer akrabalarıyla beraber hediye ettim(annesi hariç O güzel bir kuş), bitirdim elimde.
Yani kısaca elinizdekilere sahip çıkın, gözünüzle de görseniz en az 3 defa izlemeden, ekeliğini görmeden kuşa para vermeyin. Ola ki aldınız kendi yuvanızda yavrularının da oyununu görmeden elinizden çıkarmayın. 10-15 sefer 5-8 takla, 20-40 m nizami kuş gibi oynayan kuşu bulduysanız yeterli hattaa çok iyi, altlarından belki 10 yavruda bi daha iyileride çıkabilir.. Saygılar..

selam yorumların için cok sagol duşuncelerin benim duşuncelerim gibi ama gel gelelim böle anlatılan bir kuş kulagıma geliyo siz de olsanız ben neyle ugraşıyorum adamlar neyle ugraşıyo diye duşunur kumesinizden sogursunuz benim mevzumda bundan ibaret saygılar .

videolara baktım kosta bey ben göremedim bu konuyla alakalı bir kuş videoda normal hayvanlar

s.a .. arkadaslar kım deymıs o 65 taklayla gıdıp 20 25 sefer yapan kus dalga gecmıyorsunuz degılmı... yoksa o kus edıgınız maketmı

videolara baktım kosta bey ben göremedim bu konuyla alakalı bir kuş videoda normal hayvanlar

selam cok haklısın bende bişey göremedim ama bu videodaki kuşun ilk haleriymiş bu video cekildiyse kuşun ilerleyen gunlerinde video cekimleri olmaması cok kuçuk bir ihtimal bakalım belki arkadaşlar okur ve elinde videosu olan varsa bu kuşla ilgili koyar ve bizde yararlanırız saygılar.

kuscu_ahmet' Alıntı:
s.a .. arkadaslar kım deymıs o 65 taklayla gıdıp 20 25 sefer yapan kus dalga gecmıyorsunuz degılmı... yoksa o kus edıgınız maketmı

selam arkadaşım bizde bunu araştırıyoruz . 65 taklalı ( nizami ) giden bir kuş anlatıldı ve bunu araştırıyorum şayet varsa adamlar aya gitmiş gelmiş biz yaya takılıyoruz diye duşunuyorum şayet varsada böle bir efsane kuşu ortaya cıkarmış olucaz.saygılar .

kuşun kalitesiyle kuşun çok taklalı yada çok sefer yapması arasında çok fark olduğunu kendi arkadaşlarımla nerdeyse 3 yıldır tartışıyorum. kaliteli kuş mu arıyor arıyanlar yoksa çok taklalı oynayan kuşlarmı genelde çok taklalı uzun oynayan kuşlar arıyorlar kaliteli kuşu çok kişi tarif edemez yada kaliteli kuşa ulaşmak için gaddar olamaz.sıkı prensiplere sahip olamaz. buda kişinin kendini kandırmasıyla alakalıdır. hiç kimse yoktur ki kuşu 8 10 takla nizami hedefte calışan 20 üstünde seferleri kayıta giren bir kuşu olacak tgf kupasına atmıcak bizim kupayla işimiz olmaz diyenlerin ya kuşu çok yukardan oynuyor ya boş konuyor ya vakit doldurmuyor ya yerine inmiyor yani diskalifiyelik hatalar. duyorum bazen diyorlar ki şurda şu kuşçuda 1 ayı aşkındır 10 15 taklalı kuş oynuyor 40 50 metre çalışıyor.15 20 sefer çıkarıyor ya diyorum neden kupaya katılmıyor. kupayla işi olmaz ama bu kişilerin kapısına giden insanların yüzde doksanına alıcı olanların kuş satması denen bir gerçek var ve bu ticareti yaptığı halde türkiyedeki en büyük reklam filminde oynamıyor neden ? her şeyi önce mantıkla düşünelim.

slm tengellı arkadas demıssınkı genelde cok takkalı uzun oynayan kus arıyorlar bu dusunce bu kus tam benım kusculuk anlayısıma ters bır tarz kalıtelı kusu kımse tarıf edmez demıssın kalıte adı ustunde her seyınle kalıtedır neden benım kusculuguma ters acıklayayım usta kuscu her seyın cok olanın zararlı oldugunu kalıteyı bozdugunu bıldıgı ıcın coguna degılde standartına dıkkat eder cok takla cıkardı cogu zarar cok uzun gıttı yıne cogu zarar cok uctu buda ıyı degıl cok azıda ıyı degıl her zaman ortsı ıyıdır yanı standartı kupaya nıye atmıyor ıyı kusu varda dıye sormussun bende sana sorayım her kupaya atılan kuslar cokmu ıyı kus tıcaret işne karısmam cunkı kusculugu tıcaret batırdı bu işi reklam olsun tıcaret kar olsun dıye yapanlardan degılım senınde haklı oldugun taraf bazı satıcılar foyamız ortaya cıkmasın dıye gerıde durur cunkı gercek yuzu ortaya cıkarsa tıcaretınden olur bunlar zaten kus pıysasının bozulmasına sebep olan kısı ve kışilerdır turkıyemızde gercekten cok guzel kuslarda var kustan ıyı anlayan kuscularda var onemlı olan ıyı kusla ıyı kuscuyu bulabılmektır saygılar

selamlar cengiz abi ya ben anlatamadım ya sen anlamadın zaten bende senin yazdıkları demek istedim.

S A DAHA ÖNCELERİDE ANLATILDIGI GİBİ ÖYLE KUŞLAR OLSA BİLE İMRENİLECEK KUŞ DEGILDIR O KUŞ O OYUNU NE KADAR YAPAR NEREYE KADAR YAPAR HAVADA KALABİLİRMİ BİR SONRAKİ GÜN KALDIRIP AYNI OYUNU GÖREBİLİRMİSİNİZ DEVAMLILIGI OLURMU OLURSA NEREYE KADAR OLUR SONUNU GÖREBİLMEK NE KADAR MANTIKLI OLUR KUŞUN ÇOK UZUN OYNAMASI ÇOK TAKLALI OLMASI KUŞ IÇİN HANDİKAPTIR DEZ AVANTAJDIR O SEKİL KUŞLAR OLSA BİLE DEVAMLILIK VERİMLİLİK ALAMAZSINIZ GIPTA EDİLECEK BİR KUŞ DEGİLDİR HAYAL PESİNDE KOŞMAYALIM GERÇEKCİ OLALIM MOTOR YOKKİ KUSTA İYİ KUŞ DEMEK BOL TAKLALI ÇOK UZUN OYNAYAN DEMEK DEGİLDİR

İYİ KUŞ ALTI SAGLAM DEVAMLILIGI OLAN EKELESTİKCEDE ÜZERİNE KOYAN ALTINDAN SAGLAM YAVRU VEREN 2SAAT UÇUP 15 20 SFER ÇIKARAN 4 5 TAKLALI KENDİNİ GEZDİREN YERİNE HAKİM İNMEYİ DE BİLEN KUŞ İYİ KUŞDUR YETERLİDİR BU SEKİL KUŞLARIN DEVAMLILIGI DA OLUR HER GÜN DE SEYREDERSİNİZ AMA DİGER KUŞU OLSA BİLE 1 GÜN İZLER 1AY BEKLERSİNİZ TABİİ HAVAYA KALDIRABİLİRSENİZ

SAYGILAR

s.a

iyi kötü yazan herkes kuşdan anlar sanırım bence boşa zaman harcıyorsunuz yada hayal dünyasında yaşıyorsunuz eger begenmeyipde köşede duran 1.5 yada 2 direk kuşlarınız varsa begenmediginiz 4 yada 5 taklalık yerine inen o kuşların üzerinde durun elin iyisi bitmez 6 taklayı buldukda 65 taklamı kaldı :)

200 gram agırlıgı 3 gram cigeri olan hayvanlardan ne kadar çok hüner ayırıyoruz.
önce ne aradıgımızı bilelim daha sonra aklı selim şekilde düşünelim.

saygılar

slm kenan tengellı kardesım ve bu yazıları yazan dıger arkadsalar hepımızınde dusuncesı aynı noktada bır olduguna gore bence bu konu kapanmıstır kusun sahıbı hayrını gorsun begenıyorkı beslıyor onada saygı duymak lazım o tur kuslarda ınsana zevk verır bazı kuscular bol takla ıle gıden kustan zevk alır bazılarıda nızamı gıden kusu sever ben kusun duz takla ıle oynayanını peksevmem beslememde kus kısa vadelı degıl uzun vadelı oynayacak hepınıze saygılar

msaitgok' Alıntı:
Slm Kosta Bey.

OYUN KUŞU SEVDALISI ÖNCELİKLE NE İSTEDİĞİNİ BİLMELİ.. 1 AY MÜKEMMEL OYNAYAN SONRA GUT OLAN MI ? YOKSA KARARINDA AMA DEVAMLI OYNAYANMI ? SAİT ÜSTAD KENDİ KUŞUNDAN ÖRNEKLER VEREREK OLAYI NE GÜZEL ANLATMIŞ.. BENCE BAŞKA SÖZE HACET YOK..

s.a
diğer sitelerde erdoğan beyi kuşlarından videolar atıldı yanlış değilsem. evet düşündüğümüz gibi kuşlar bol taklalı ama takalya boğulan fişektesaran yeni sökülen hayvanlar. bazılarımız oyun oynayanla oyun sökme aşamasında olan hırslı taklalı sert kuşları daha ayırt edemiyor.

abı ben vıdewo ızledım facebook da anlkaralı elektrıkcı erdoganın kus dıyorlardı. gordugum kadarılyla kusun gelısı ıyı ama kus bes altı takladan sonra yatık gıdıyo zer oyunu gıbı. ama ıkı uc seferı var orda kus ıstıkrarlı kus kendını yıpratıyo hayvan anladıgım kadarıyla saygılar.

S.Aleyküm bahsedilen kuşlar bunlar arkadaşım izle varsen ver kararını iyimidir kötümüdür. Kuşlarda oyun bırakma oyun bozma yoksa ve yer hakimiyeti saglamsa bana göre çalışılacak kuşlar altlarından iyi kuşlar çıkması yüksek olasılık benim şahsi görüşüm bu yönde sonuçta bu iş zevk işi kişi zevk aldıgına hizmet eder.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K3KRmywff1I[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0RGIYRM-siQ&feature=player_embedded[/youtube]

.
.
vallaha hepinize helal olsun nerdeyse kötü kuş diyeceksiniz.....
.
.
kuşun 3fişeğini çekmişler benim izleme fırsatım olmadı ama...bildiğim kadarıyla baya havada kaldı çok izleyen olmuş zannedersem....
....velevki 20gün oynasın sonuda henüz belli olmasın...
abi insaf yaa...1. fişek takriben...70metreden sonra eyiyor.....40 takla gibi takla atıyor tam kestiremedim(kamera bile çekememiş taklaları)...ve enson çıktığı mesafe eydikten sonrayıda dahil edersek200metreye yakındır

2.fişek takriben 100 metreden sonra eğiyor ve 40 takla gibi atıyor....ve hala devam ediyoo

3.fişek takriben 100-110metre ve nerdeyse hiç eymeden fişeği20-22taklayla bitiriyor...
nerdeyse kötü kuş diyeceğiz vallaha helal olsun bize....
.......
.......
benim gördüğüm en uzun fişek diyen hiç yok aramızda...
sanki hepimizde 200metre oynayan kuşlar var....
20 metre yapan bi kuş 15-20 sayı yapması lazımki bu kuşun sadece 3 fişeğinin gittiği mesafeyi yakalasın
...
...
...

......................cümleten saygılar................

huklas' Alıntı:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0RGIYRM-siQ[/youtube]

Standartlara göre konuşacaksak bu kuşun bu seferleri bir hiç, çünkü 3 metre nin üzerlerinde mesafelerde yanaşmış hedefe girememiş yani kupalarda bu seferi sıfır puan.Yok sayılır bu seferler.

gençosman^^' Alıntı:
.
.
vallaha hepinize helal olsun nerdeyse kötü kuş diyeceksiniz.....
.
.
kuşun 3fişeğini çekmişler benim izleme fırsatım olmadı ama...bildiğim kadarıyla baya havada kaldı çok izleyen olmuş zannedersem....
....velevki 20gün oynasın sonuda henüz belli olmasın...
abi insaf yaa...1. fişek takriben...70metreden sonra eyiyor.....40 takla gibi takla atıyor tam kestiremedim(kamera bile çekememiş taklaları)...ve enson çıktığı mesafe eydikten sonrayıda dahil edersek200metreye yakındır

2.fişek takriben 100 metreden sonra eğiyor ve 40 takla gibi atıyor....ve hala devam ediyoo

3.fişek takriben 100-110metre ve nerdeyse hiç eymeden fişeği20-22taklayla bitiriyor...
nerdeyse kötü kuş diyeceğiz vallaha helal olsun bize....
.......
.......
benim gördüğüm en uzun fişek diyen hiç yok aramızda...
sanki hepimizde 200metre oynayan kuşlar var....
20 metre yapan bi kuş 15-20 sayı yapması lazımki bu kuşun sadece 3 fişeğinin gittiği mesafeyi yakalasın
...
...
...

......................cümleten saygılar................

sa osman kardeş vallaha kötü iyi herkesin kuşu kendine fakat kuşda taban yok o 200 mt gidiyor dediginde taş çatlasa 30 mt tırmanıyor kuş gerisini geziyor. o vidyoyu birde uzak biyerden yandan çeksinler daha iyi anlasılacak mevzu. bana elinde bu kadar meziyetli kuş varmı desen yok kimsenin kuşunada kötü demem ancak dedigim gibi iyisini kötüsünü bilmem ama bu kuşda sıtandart bir oyun yok. herkezin beyinisi kendine bana sorarsan tabanlı 5 takla lı sesli seri bir kuş bundan çok daha üstün fasıflıdır . saygılar sevgiler

s.a meraba osman
kuş belirli bi mesafe çok iyi ama sonunu mahvediyo. bir kuşa kaliteli veya çok süper diyebilmemiz için sadece uzun fişey yapması gerekmiyor belirli kriterler vardır ona uyması gerekiyor. kuşa kötü demedik ayrıca, sadece buradaki konu kuşun 65 taklayla gittiği ve bu taklaları fişege normal birşekilde yaydığı sözkonusu. biz buna takriben. yorum yapıyoruz. yoksa bu video normal bir şekilde yeni başlayan bir kuş olarak siteye atılsa yorumlar farklı olurdu. ama yine ben aynı şeyleri söylerdim. kimsede yok demişsin bende bunun gibi2-3 tane şahsıma konuşuyorum baş belesı var. butip kuşlar düzen vermiyor. vermezde . unutmayalım bunu herzaman söylüyoruz. bir kuşun kaliteli olması sadece uzun fişek ve bol takladan ibaret değildir. herkeze saygılar.

BEN PEK ANLAMAM BU İŞLERDEN AMA GÖRDÜĞÜM KADARI İLE METİN KARDEŞİN DEDİĞİ MANTIKLI.BÖYLE KUŞLAR İNSANA ÇOK UMUT VERİR AMA ÇUVALLATIR.KUŞ YA YAVRU OYUNUNDA YADA İDMANI EKSİK.BU KUŞU 2 HAFTA DÜZENLİ İDMANDAN SONRA SEYRETMAK GEREKİR.

OYUNUNDA DEPAR YOK PERDAHLI OYNUYOR.KANATLARA YÜKLENME ZAYIF,KAFA EYİP YÜRÜYOR.TAKLA ARALARI DÜZENSİZ BU OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN UÇURANA VE SEYREDENE ZEVK VERİYORSA SORUN YOK.

İYİ BİR OYUN KUŞU İÇİN ÇOK EKSİKLERİ VAR DAHA.METİNE ŞAHİNİN DEDİĞİ GİBİ BAŞ BELASI,AMA EKELERİNDEN ÇALIŞMA İLE DAHA İYİLERİ ÇIKABİLİR BENCE...

SAYGILAR.........

herkese selam.ben bu konuyu acarken en önem vrdigm noktası kuş ( SITANDARTLARDA ) 65 TAKLA ATIYO DENİLDİ. bu kuş ise bunda taban yok ve 1 m ye gelmiyo ve dik gitmiyo dik bitirmiyo bu iş bitmiştir daha konuşmaya gerek yok taib kuş ise. şayet bu kuş ise ve bu oyunu yapıyosa merakımız giderilmiştir.
saygılar .

benim kuş böleoynuyunca bok ( özurdilrim)
bimnemne ustanın kuşu böle oynuyunca iyi
anlamadım bu iişi saygılar tekrar.

.
.ALEYKÜMSELAM arkadaşlar
.
.aramızda bu kuşu beğenmeyenler yada eksik görenler olabilir.
.
.buyrun ispat edin..
.
.iyi kuş uçurun ki bizlerde iyi ve kaliteliyi görelim ve kabül edelim
.
.bu kuşun düz gittiği yere kadar ve yarışlarda geçerli sayılacak mesafesi 100 metredir
.
.bu kuşun iyi olmadığını ispatlamak için daha iyi bir kuş uçurmak gerekir....
.ama bunada gerek yok
.benim sizden istediğim sadece 100değil 50 metre çıksın...40değil 10takla atsın ve 3 sefer yapsın
.
.50 metre...10 taklalı kuşun 3 seferini izleyelim yeterlidir...usta diyeceğim.
.
.ve sadece bu kadar izlete bileni usta olarak kabül edeceğim ...
.
.bana kimse cevap söyleyerk yada yazı yazarak bişey ispat etmeye çalışmasın...benim için 100metre yazıdansa..20metre fişek seyretmek daha eftaldir...
.
...saygılarımı sunarım........

.
..bütün kuşçu arkadaşlara tekrar selam edelim...
.
.arkadaşlar ben masa muhabbetlerinin kalkması taraftarıyım
masa muhabbeti veya şimdilerde biraz şekil değiştirdi..site muhabbeti oldu......
.
şimdi bu malüm kuşun videodaki görünen fişeklerinden sonra yapılan yorumları dinleyen bütün arkadaşlar sanki herkezde 100metre oynayan kuş var zannedecekler .....yok öyle bişey arkadaşlar yok kimsede 100metre oynayan kuş
bu güne kadarda olmadı... varsada ispat eden olmadı.....

..bu güne kadar kendisini ispat eden uzun giden kuş bu kuş....herkezede helal olsun demek düşer...kuşu beğenmek farklı bişey.....ya beğenirsin....ya beğenmezsin...yada kedi ulaşamıyacağı ciğere mındar der hesabı....
.
.bugüne kadar kendisini ispat eden kuş bu kuştur bu kuş puanlanmış olsa 70 dereceden fazla eğene kadar fişekler geçerlidir...
.bu kuş bu videoda puanlanmış olsa 1. fişeğinde 60-80 2. fişeğinde 80-100 ve 3. fişeğide 90-110 arası geşerli fişek olarak yazdırır.
.
...bu güne kadar yarışlarda kendisini ispat etmiş en uzun oynayan kuş ...55 metredir....(daha uzun oynayan olduysa yarış organize eden arkadaşlardan açıklamasını rica ederim )
.
.kuşu oynatan arkadaşlar ya videoyla...yada yarışlarla, kendisini ispat edebiliyor...hiçkimseye bir yasak yok
.
.ispat konusuna gelince ...ben kimseye ispet etmek zorunda değilim diyende olabilir...benim yarışlarla işim olmaz diyende olabilir...ozaman neyin telaşındalar ki ...ozaman susar ve zaten bi köşede kendi kuşlarıyla ilgilenir...
.
.böyle kuşlar.. oynadığında hep eksik tarafından yakalayarak belden aşşağıya vurmak delikanlılığa mertliğe ters düşer...bardağın dolu taraflarınıda görmek ve söylemek gerekir...
.
.ayrıca hiç yapıcı yorum olmamasıda manidardır..
.
niceleri geldi....niceleri geçti...bu alemden....bizlerde kalıcı değiliz...bu güne kadar neler söylendi neler dendi...ama iş ispatlamaya gelince elde somut bir veri kimse sunamadı...
.
.bizlerde geçmişteki kuşçuların yaptığı gibi..oynamadan masadan işi bitirmeye çalışmayalım..kuşu uçurup oynatana helal olsun. diyelim..aksi takdirde yalancılıkla kuş satanların işine çanak tutmuş oluruz...
.
.bu yazdıklarımada illa cevap veren çıkacaktır...ama... yukarda yazdığım gibi bana 3tane fişek seyrettirin..ozaman konuşmaya gerek kalmaz,... ozaman diğer kuşçularda.... aaa hakkaten iyi kuş böyle olur desinler
.
.zaten 10-12 taklalı 50metre kuş oynatan kişiye usta dememek saygısızlıktan öte çekememezlikten başka bişey değildir
.
bu güne kadar bu kadar uzun fişekli kuş çıkmadığı gibi...taban taklası sabit bir kuşta çıkmamıştır(varsa yarış organize eden arkadaşlar belirtsin lütfen)..30seneden daha uzun zaman dır bu yarışlar var...
.
.genelde derece yapan kuşlar...15-20metre...18-20 sayı yapan kuşlardır...
.
.....haaa! yanlış anlamayınm arkadaşlar 40-50metre 10-12 seferle oynayan kuşlar derece yapamıyor bu yarışlarda diye yanlış bir intiba uyandırmak istemem ...
.
.40-50metre 10-12sefer yapan kuşlar yarışlara kaldırılmış olsa daha iyi derece yapar daha fazla puan alırlar...olmadığından alamıyorlar uçtuklarından değil..
.
.diyeceklerim bunlardır,.. emin olun polemik yapmaya çalışmıyorum.. eğer yazılanlara cevap vermez olursam gereksiz polemiye girmek istemememdir.... kimsenin yanlış anlayarak üzerine almasını istemem
.
.........tekrar saygılarımı sunarım.........

standartlara uygun yani ip gibi çıkacak kuş olurmu arkadaşlar bu kadar bol takla ile, adam uçurmuş oynatmış helal olsun. ip gibi çıkan 65 taklalı kuş olurmu varmı göreniniz.
birde iyi kuş ayrı bol taklalı kuş ayrı onun ayrımını yapalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri