Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Erdoğan abimiz dediğiniz gibi tanılan,sevilen bir abimizdir.
Kimse kimsenin kuşuna kötüde demedi diyemez zaten
Kuş piyasadaki birçok kuştan çok çok iyi buna da kimsenın sozu yok
Lakin osman abi sen çok sert yazmıssın
Yorum yapan herkes bundan ıyı bir kuş ucuracak diye bir kaide yok.
Burası forum sitesi yani bunun için kurulmuş bir site isteyen herkes taklacı beslemeyen bile burada yorumunu yazabilir.Kurallar dahilinde.
Yorum yapanlardan biri de bendim osman abi kupaya girse demişsin ben mi yanlış görüyorum bilemedim ama kuş çok yüksekten alıyo hedefe 3 metre yanaşamıyor dolayısıyla kupa da bu seferlerin hepsi geçersiz değilmidir benmi yanlış biliyorum.
Deminde söylediğim gibi kuşun maşallahı var çoğu kusdan iyi kuşun hakkını yememek lazım ve tabi yetiştiren abimizide tebrik ediyoruz.
.
...aleyküm selam değerli arkadaşlar...
lütfen söyliyeceklerimi dikkatli okuyup beni anlamaya çalışın...
.
1-^^kimse kuşa kötü kuş dedi ^^demedim
2-yazılan yorumları yüzeysel okuyunca sanki herkezde malüm kuştan çok iyileri varmış gibi gözüktüğünü söyledim
3-uçan kuş için övgüde olmaması veya övgüyede gerek yok emek sarf edildiğinin ve iyi yönlerinin pek söylenilmemeside manidardır...
4 ömer kardeşim aydınlatayım: bahçe duvarı 2 metre kuş ilk iki fişeğini duvarın yarım metre üstünden atlıyor ve bahçenin içine dalıyor bence 2metreden felan oyuna başlıyorlar..ve tartışmasız geçerli fişek... 3. fişeğinne gelelim..
kamerayı çeken arkadaş oturuyor..yani biraz alçaktan çekiyor hedef merkezi kuşun oynadığı yer kendisine 7-8 metre uzaktadır çektiği yerden arka fondaki arkadaşın uzaklığı 15-18metre uzaktadır ve kuş onun 2 katı yüksekliğindedir...gene bahçebin dışındaki3 katlı evin uzaklığı kamera çeken arkadaşa 35-40 metre uzaktadır ve kuşta en alçaldığında onun hizasındadır evin boyuda yerden 10 metredir ....yani bence kuşun gözüken yükseklik mesafesi kameranın açısından....35-40metrede 10metre..15-18 metrede 3.50metre....7-8 metrede de 3metrenin altıdır diye düşünüyorum......bence 3üde geçerli fişek ama 3. fişeği mesafeye girdimi tartışılabilinir ...
..birde bu kuşun 1. fişeğinde 17.taklasına kadar 2. fişeğinde 19. taklasına kadar ve son fişeğindeki taklaların sonuna kadar puanlamaya dahil olur....ha kuşun takla araları bozuksa takla oranına...fişeği eğiksede fişek tertibine zayıf puan verirsin...bu doğaldır zaten...
..............
.............
yukarıda yazdıklarım önemsiz şeylerdir asıl irdelemek istediğim husus ve beni anlamanızı istediğim hususlar şunlardır
.
yorum yazarken kimseyi zedelemiyelim...
palavralara değil...gerçeklere değer verelim...
yorum yazan arkadaşlar kendilerinde iyi kuşlar olsada olmasada, bu yorumları okuyan herkezin kuştan anlayıp anlamadıklarını bilemediğimiz için yorumlarımızı seçelim...
lütfen bardağın dolu taraflarındanda görmeye çalışalım...
kuşların sırf eksik taraflarından yorumlar saçarak,belden aşşağıya vurmayalım...
kuşu anlatmayalım izletelim...
kuşları uçurupta izletebilenleri en azından emeklerine saygılı yorum yazalım...
yukarıda yazdıklarımı uygulaya bilirsek hepimiz için daha hayırlı olur...
birbirimizi yemektense kuşçuluğun ilerlemesini sağlamış oluruz...
50 senedir bir arpa yolu ilerliyemedik... bari bundan sonra birelik olalım
.
bende taban taklaları sabit 25-30takla arası oynayan...her fişeğini 100-150metre arası uzayan..ve 20-22 sefer yapan kuşlar var..ben hiç konuşuyomuyum...
..........ne kadar kolay yazılıyo bi denemek istedim..

.
.
yanlış anlaşılmak istemem.....
........unutmadan.... aramızda..... kimlerde iyi kuş var ve gizli kahramanlar var ben çok iyi tahmin edebiliyorum... ve bu kişiler hangi kuşun ne olduğunu ve hangi kuşun beslenip beslenmeyeceğini iyi bilirler... onları tenzih ederim
.
.yazdıklarımda kasti olmadan haksız yere birini kırdıysam özür dilerim ...cümleten hakkınızı helal edin
.
...saygılar...