ANKARALI ELEKTRİKCİ ERDOGAN ı tanıyan varmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ADALI KOSTA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 127
  • Görüntüleme Görüntüleme 30K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OSMAN KARDEŞİM. SİZDE KENDİNİ YAPMAMIŞ HAYVAN OYUN EVRESİNİ TAMAMLAMAMIŞ HAYVAN PUANLANIYOSA DİYECEĞİM YOK. BİZ KUŞA KISA GİDİYOR DEMİYORUZ. VE SEN BİZİM YAZDIKLARIMIZI YANLIŞ ANLIYOSUN KUŞA KİMSE KÖTÜ DEMEDİ SADECE BU KONUYA İSTİNADEN BU YOUMLAR YAPIYIYO. KUŞUN ÇOK TAKLA ATTIĞI VE BU TAKLAYI FİŞEGE YAYDIĞI SÖZKONUSU AMA ONUYU BAŞLATANDA ZATEN KABUL ETTİ SÖYLEDİKLERİNİN DOĞRU OLMADIĞINI. AYRICA BİZİM DEDİĞİMİZDEN FAKLI SENDE KONUŞMUYOSUN BİZDE DİYORUZ İLK ÇIKTIĞI 45-50 METREDEKİ KALİTESİ KUŞUN ÇOK İYİ ORDA KESSE BAGLAMAYI YAPSA ÇOK AMA ÇOK KALİTELİ KUŞ DEVAM ETTİĞİ İÇİN BU GÜZEL ÇIKIŞI MEHVETTİ. AYRICA KİMSENİN KİMSEYE İSPAT ETMEK GİBİ Bİ GAYESİİDE YOK. TÜRKİYEDE BU BOYUTLARDA GİDEN KUŞ SADECE BU KUŞ DEĞİL
NELER VAR NELER
SEN GÖRMEMİŞ OLABİLİRSİN ÇOK YERDE UÇUYO RAHAT OL.

bu kadar abartıya gerek yok kusu o kadar da ahım sahım kus deıl gelısı falan guzel ama ku bellı bı mesafeden sonra zer takalasıyla yan gıtmeye baslıyo.. bunu oyuna daıl eden arkadaslar kustan anlamıyo demekkı. benım fıkrım bu. kumesını yakmana gerek yok abıcım.

S.A. Osman Bey,
Kuşun şu anki durumunu biliyo musunuz? Merak ettiğimden sordum yanlış anlamayın. Saygılar...

erdoğan abi derneğimize gelmişti misafirlerini gezdirmek ve tanıştırmak maksatı ile kuşun kanadını kestiğini söyledi.sebebinide bizlerde çok iyi biliyoruz zatende tanımıyanlar için bir açıklık getireyim.sabah kalktığımda bahçenin önü insan dolu sokakta arabadan geçilmiyecek kadar kalabalık.hem komşular rahatsız oldu hemde kuşu izlemeye gelen tanımadığım misafirlerin yerli yersiz yorumları yüzünden kanadını kestim attım kümese dedi.fakat itiraf ediyorum o kuşun soy ağacı bende ben bunlardan çok uçurdum fakat böylesini hiç görmedim bu bir başkaydı dedi.

Erdoğan abi bencede profesyonel bir yetiştirici , her zaman da kapısında mutlaka bir uçan kuşu olan ve saygın bir kişiliği misafir perver bir yapıya sahip Türkiye çapında tanınan güzel bir abimizdir.
Kendisine başarılarının devamını diler saygılarımı sunarım.

kuşunda artık kanadı kesildiği için fazla yoruma gerek yoktur.gözler gördüğüne kulaklar duyduğuna inanırmış.

BAŞKENT' Alıntı:
erdoğan abi derneğimize gelmişti misafirlerini gezdirmek ve tanıştırmak maksatı ile kuşun kanadını kestiğini söyledi.sebebinide bizlerde çok iyi biliyoruz zatende tanımıyanlar için bir açıklık getireyim.sabah kalktığımda bahçenin önü insan dolu sokakta arabadan geçilmiyecek kadar kalabalık.hem komşular rahatsız oldu hemde kuşu izlemeye gelen tanımadığım misafirlerin yerli yersiz yorumları yüzünden kanadını kestim attım kümese dedi.fakat itiraf ediyorum o kuşun soy ağacı bende ben bunlardan çok uçurdum fakat böylesini hiç görmedim bu bir başkaydı dedi.

Erdoğan abi bencede profesyonel bir yetiştirici , her zaman da kapısında mutlaka bir uçan kuşu olan ve saygın bir kişiliği misafir perver bir yapıya sahip Türkiye çapında tanınan güzel bir abimizdir.

kuşunda artık kanadı kesildiği için fazla yoruma gerek yoktur.gözler gördüğüne kulaklar duyduğuna inanırmış.
TEŞEKKÜRLER

BAŞKENT' Alıntı:

Öncelikle Erdoğan abinin misafirperver ve mütevazi biri olduğunu duydum bunu takdir ettim.
Geçen haftadan bahsediyorsanız,Erdoğan abinin yanında getirdiği arkadaşlar bizim buradan kalkıp Erdoğan abiye kuş izlemeye giden istanbul tayfası idi.. hatta Erdoğan abinin bahsettiği kuş havada iken arkadaşlar beni de aradılar, kuşun seferde 40 45 takla ile kaçtığını söylediler..

Bahsi geçen kuşun devamlılığı olmayacağından benim dikkatimi çekmedi..
Erdoğan abiye selamlar..

Erdoğan abimiz dediğiniz gibi tanılan,sevilen bir abimizdir.
Kimse kimsenin kuşuna kötüde demedi diyemez zaten
Kuş piyasadaki birçok kuştan çok çok iyi buna da kimsenın sozu yok

Lakin osman abi sen çok sert yazmıssın
Yorum yapan herkes bundan ıyı bir kuş ucuracak diye bir kaide yok.
Burası forum sitesi yani bunun için kurulmuş bir site isteyen herkes taklacı beslemeyen bile burada yorumunu yazabilir.Kurallar dahilinde.

Yorum yapanlardan biri de bendim osman abi kupaya girse demişsin ben mi yanlış görüyorum bilemedim ama kuş çok yüksekten alıyo hedefe 3 metre yanaşamıyor dolayısıyla kupa da bu seferlerin hepsi geçersiz değilmidir benmi yanlış biliyorum.

Deminde söylediğim gibi kuşun maşallahı var çoğu kusdan iyi kuşun hakkını yememek lazım ve tabi yetiştiren abimizide tebrik ediyoruz.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Erdoğan abimiz dediğiniz gibi tanılan,sevilen bir abimizdir.
Kimse kimsenin kuşuna kötüde demedi diyemez zaten
Kuş piyasadaki birçok kuştan çok çok iyi buna da kimsenın sozu yok

Lakin osman abi sen çok sert yazmıssın
Yorum yapan herkes bundan ıyı bir kuş ucuracak diye bir kaide yok.
Burası forum sitesi yani bunun için kurulmuş bir site isteyen herkes taklacı beslemeyen bile burada yorumunu yazabilir.Kurallar dahilinde.

Yorum yapanlardan biri de bendim osman abi kupaya girse demişsin ben mi yanlış görüyorum bilemedim ama kuş çok yüksekten alıyo hedefe 3 metre yanaşamıyor dolayısıyla kupa da bu seferlerin hepsi geçersiz değilmidir benmi yanlış biliyorum.

Deminde söylediğim gibi kuşun maşallahı var çoğu kusdan iyi kuşun hakkını yememek lazım ve tabi yetiştiren abimizide tebrik ediyoruz.
.
...aleyküm selam değerli arkadaşlar...
lütfen söyliyeceklerimi dikkatli okuyup beni anlamaya çalışın...
.
1-^^kimse kuşa kötü kuş dedi ^^demedim
2-yazılan yorumları yüzeysel okuyunca sanki herkezde malüm kuştan çok iyileri varmış gibi gözüktüğünü söyledim
3-uçan kuş için övgüde olmaması veya övgüyede gerek yok emek sarf edildiğinin ve iyi yönlerinin pek söylenilmemeside manidardır...
4 ömer kardeşim aydınlatayım: bahçe duvarı 2 metre kuş ilk iki fişeğini duvarın yarım metre üstünden atlıyor ve bahçenin içine dalıyor bence 2metreden felan oyuna başlıyorlar..ve tartışmasız geçerli fişek... 3. fişeğinne gelelim..
kamerayı çeken arkadaş oturuyor..yani biraz alçaktan çekiyor hedef merkezi kuşun oynadığı yer kendisine 7-8 metre uzaktadır çektiği yerden arka fondaki arkadaşın uzaklığı 15-18metre uzaktadır ve kuş onun 2 katı yüksekliğindedir...gene bahçebin dışındaki3 katlı evin uzaklığı kamera çeken arkadaşa 35-40 metre uzaktadır ve kuşta en alçaldığında onun hizasındadır evin boyuda yerden 10 metredir ....yani bence kuşun gözüken yükseklik mesafesi kameranın açısından....35-40metrede 10metre..15-18 metrede 3.50metre....7-8 metrede de 3metrenin altıdır diye düşünüyorum......bence 3üde geçerli fişek ama 3. fişeği mesafeye girdimi tartışılabilinir ...
..birde bu kuşun 1. fişeğinde 17.taklasına kadar 2. fişeğinde 19. taklasına kadar ve son fişeğindeki taklaların sonuna kadar puanlamaya dahil olur....ha kuşun takla araları bozuksa takla oranına...fişeği eğiksede fişek tertibine zayıf puan verirsin...bu doğaldır zaten...
..............
.............
yukarıda yazdıklarım önemsiz şeylerdir asıl irdelemek istediğim husus ve beni anlamanızı istediğim hususlar şunlardır
.
yorum yazarken kimseyi zedelemiyelim...
palavralara değil...gerçeklere değer verelim...
yorum yazan arkadaşlar kendilerinde iyi kuşlar olsada olmasada, bu yorumları okuyan herkezin kuştan anlayıp anlamadıklarını bilemediğimiz için yorumlarımızı seçelim...
lütfen bardağın dolu taraflarındanda görmeye çalışalım...
kuşların sırf eksik taraflarından yorumlar saçarak,belden aşşağıya vurmayalım...
kuşu anlatmayalım izletelim...
kuşları uçurupta izletebilenleri en azından emeklerine saygılı yorum yazalım...

yukarıda yazdıklarımı uygulaya bilirsek hepimiz için daha hayırlı olur...
birbirimizi yemektense kuşçuluğun ilerlemesini sağlamış oluruz...
50 senedir bir arpa yolu ilerliyemedik... bari bundan sonra birelik olalım
.
bende taban taklaları sabit 25-30takla arası oynayan...her fişeğini 100-150metre arası uzayan..ve 20-22 sefer yapan kuşlar var..ben hiç konuşuyomuyum...:)
..........ne kadar kolay yazılıyo bi denemek istedim..:)
.
.
yanlış anlaşılmak istemem.....
........unutmadan.... aramızda..... kimlerde iyi kuş var ve gizli kahramanlar var ben çok iyi tahmin edebiliyorum... ve bu kişiler hangi kuşun ne olduğunu ve hangi kuşun beslenip beslenmeyeceğini iyi bilirler... onları tenzih ederim
.
.yazdıklarımda kasti olmadan haksız yere birini kırdıysam özür dilerim ...cümleten hakkınızı helal edin
.
...saygılar...

Abi yazdıklarının çoğuna katılıyorum
Kuşunda kuşcununda hakkını yememek lazım ama bu seferler 3 metre altı değil abi Canlı izledinmi bilmiyorum ama İlki 5 ıkıncı 10 metre bile var videolarda cok detaylı baktım.

Yani yanılma paylarımı düşersek yıne 3 metreye kadar ben ınmediğini düşünüyorum abi çok çok yuksekten alıyor baksana bi ikinci seferine.
Ama canlı izleyenler daha iyi bilir tabiki.

Açıkcası bu kadar uzun kaççan kuş son zamanlarda nadir gördüklerimin arasında bunuda belirtmek gerek keşke canlı izleme fırsatım olsaydı.

gençosman^^' Alıntı:
.
.
vallaha hepinize helal olsun nerdeyse kötü kuş diyeceksiniz.....
.
.
kuşun 3fişeğini çekmişler benim izleme fırsatım olmadı ama...bildiğim kadarıyla baya havada kaldı çok izleyen olmuş zannedersem....
....velevki 20gün oynasın sonuda henüz belli olmasın...
abi insaf yaa...1. fişek takriben...70metreden sonra eyiyor.....40 takla gibi takla atıyor tam kestiremedim(kamera bile çekememiş taklaları)...ve enson çıktığı mesafe eydikten sonrayıda dahil edersek200metreye yakındır

2.fişek takriben 100 metreden sonra eğiyor ve 40 takla gibi atıyor....ve hala devam ediyoo

3.fişek takriben 100-110metre ve nerdeyse hiç eymeden fişeği20-22taklayla bitiriyor...
nerdeyse kötü kuş diyeceğiz vallaha helal olsun bize....
.......
.......
benim gördüğüm en uzun fişek diyen hiç yok aramızda...
sanki hepimizde 200metre oynayan kuşlar var....
20 metre yapan bi kuş 15-20 sayı yapması lazımki bu kuşun sadece 3 fişeğinin gittiği mesafeyi yakalasın
...
...
...

......................cümleten saygılar................

herkese selam

OSMAN arkadaşım ben bu konuyu acarken kafadan uydurmadım 1
bana anlatan abimiz bir kuş izledim65 taklayla gidiyor dedi 2
1m geliyo tabanı vuruyo 8 dakkada bir geliyo 20 sefer yapıyo bulutta bitiriyo dedi 3
kuş 8 dakadabir geliyomuş ne 7:30 nede8:30 4
50 60 metre ip ghibi gidiyo sonra sırdını geri veriyo birdaha taban vuruyo( bu ne demekse ) ve tekrar ip gibi cıkıyo dedi 5.

burda bi duralım şimdi.
bunu söyliyen tırışkadan kuşcu degil . ve bende böle bir kuş efsanedir diyerek araştırmaya başladım çunku bende 5 taklalı tabanlı ipgibi çıkan ve 5 sefer yapan kuş yok ve 8 dakkada bir ve bu böyleyken buyuk merak başladı bende .

esasta sustum çunku ankaraya gelicem davet edildim onu degil ama erdogan beyin kuşlarını seyrediçem ankarada bir abimiz var onun aracılıgıyla . erdogan abi bir kuşcu ve benden buyuk saygısızlık asla olmaz kuşunada yapmadım kendisinede yapmadım . ankaradaki kuşcu arkadaşlarıda ziyaret etmek isterim tabi sizde isterseniz.

nede olsa 15 ay askerlik yaptım orda .
şimdi sorun kuşta degil ucuranda degil masa başı deniliyoya onun peşindeydim mevzu kapandı giti .kuşcular bira iki katıyo onu anladım.
şimdi sen,in dediklerine gelelim ama bu kuşu örnek verelim çunku elimizde uzun giden bi bu kuş var

küş dedigin
yavruya kustuktan sonra
1 m ye gelicek tabi sıkarakkanatlar kapalı
tabanı vurucak
8 9 tane sesli takla atıcak
takla araları nizami olucak
fişek yavaş olmucak
40 50m yukselicek
sonunda tavanı vurucak
ve bunu 6 veya 8 kere yapıcak
bunuda bir aydegil bir iki sene yapıcak.

bu benim icin bulunmaz bir kuş tabi sadece benim degil cogu kuşcunun hayali bulmaya calıştıgı kuş modeli

şuan seyretigimiz kuşla bu anlatıgım kuş arasında benzerlik ben bulamadım acık konuşalım sen buldunmu?

bu kuş bir ustunde calışılıcak kuş böle kuş her kumese lazım bir kuş bende böle bir kuş olmasını isterdim ha bana zefk vermiyomu vermez olurmu ama istenilen ve anlatılkanla alakası yok
inanıyorumki o anlatıgın 50 m oynasın usta dicem dedigin kuşu buna degişmezsin yanılıyosam duzelt beni.
bu konunun boyutu degişti ve kuşcunun ve kuşun hakı yeniyo gibi görunmeye başladı ama degil bunuda belirtim .

emege her zaman saygı
herkese gönlunce kuş ucurmak nasip olsun

hepinize saygılar..

bir önceki sayfada 2 kuşa ait, farklı 2 video var (link yayımlanmış) aynı kuştan bahsettiğinizi emin misiniz..

demekkı soylenenler dogruymus memlekette kusu 3vılayet ıyı anlıyor mardın urfa kayserı dıgerlerıtam degıl yanlız takıp edıyorum burdakı anlatılanları bırde metın sahın arkadasımız konuya yaptıgı yorumlardan ıyı kuscu oldugunu anladım hıcbırınızde demedınızkı bu kus oynarken kafasını asagıya yıkıyor ayaklarını acıyor dıye yorum yapsaydınız derdımkı kustan anlıyorlar ayagını acan kafasını asagıya egen bır kus sonra arkaya egdırerek gıdıyor gıtıgı mesafeye 65 takla ıle degılde 15takla ıle gıtmıs olsaydı bende ıyı kus derdım erdegon beyde varmıymıs o mesafeye 15takla duzgun sekılde gıden kus bence yok cunku o mesafeye adetın coklugundan gıdıyor bu kuslar o da nızamı olmuyor duzgun gıtsın bende bu kusun nızamı sekılde ondan daha fazla uzun gıdenlerı var gormek ısteyen arkadslar gelıp ızlerler kayserıden slmlar

filo' Alıntı:
BAŞKENT' Alıntı:

Öncelikle Erdoğan abinin misafirperver ve mütevazi biri olduğunu duydum bunu takdir ettim.
Geçen haftadan bahsediyorsanız,Erdoğan abinin yanında getirdiği arkadaşlar bizim buradan kalkıp Erdoğan abiye kuş izlemeye giden istanbul tayfası idi.. hatta Erdoğan abinin bahsettiği kuş havada iken arkadaşlar beni de aradılar, kuşun seferde 40 45 takla ile kaçtığını söylediler..

Bahsi geçen kuşun devamlılığı olmayacağından benim dikkatimi çekmedi..
Erdoğan abiye selamlar..

MİSAFİRLERİ ÜMRANİYE DE DERNEK İŞLETEN HASAN VE ARKADAŞLARI İDİ FAKAT GEÇEN HAFTA DEĞİL BU DEDİĞİM.3 AY OLDU.

Ümraniye'de dernek işleten Hasan'ı da tanıyorum lakin, benim bahsettiğim arkadaşlar geçen cumartesi ve pazar günü oradaydılar,sanırım aynı kişilerden bahsetmiyoruz.

filo' Alıntı:
bir önceki sayfada 2 kuşa ait, farklı 2 video var (link yayımlanmış) aynı kuştan bahsettiğinizi emin misiniz..
.
....
..evet arkadaşım haklısın.....farklı videolardan bahsediyoruz...
..
..ömer diğer video benim yorumladığım..
.
bende başka videolardan bahsettiğimizi düşünmüştüm
.
.teşekkürler ....saygılar

Selam arkadaşlar, biz insanoğlunu memnun etmek hakkaten çok zor!!! En basitinden sıcak havada, soğuk hava özlemi, soğuk havada ,sıcak hava özlemi bir türlü bitmez ve hiç bir zaman ortak memnuniyet sağlanamaz. Şimdi inanın ESKİNİN (Saim ust,şeref ust,vellolar,feleksizler vb...) EFSANE OLMUŞ KUŞLARının velevki videolerı çekilmiş ve şimdi yayınlanmış olsa, bu bakış açısı ile inanın kimse beğenmezdi.. TABİ EFSANEDE OLAMAZDI...
Arkadaşlar gerçekçi olalım Bu videolardaki kuşların sahibi kimse, ona teşekkür ediyorum. EMEĞİNE SAĞLIK.
ŞUNUDA UNUTMAYALIM '' GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ ''
Birde standatçılara tavsiyem canlı hayvanın standardı olmaz, çünkü onlar ROBOT DEĞİL !

htamer5' Alıntı:
Selam arkadaşlar, biz insanoğlunu memnun etmek hakkaten çok zor!!! En basitinden sıcak havada, soğuk hava özlemi, soğuk havada ,sıcak hava özlemi bir türlü bitmez ve hiç bir zaman ortak memnuniyet sağlanamaz. Şimdi inanın ESKİNİN (Saim ust,şeref ust,vellolar,feleksizler vb...) EFSANE OLMUŞ KUŞLARının velevki videolerı çekilmiş ve şimdi yayınlanmış olsa, bu bakış açısı ile inanın kimse beğenmezdi.. TABİ EFSANEDE OLAMAZDI...
Arkadaşlar gerçekçi olalım Bu videolardaki kuşların sahibi kimse, ona teşekkür ediyorum. EMEĞİNE SAĞLIK.
ŞUNUDA UNUTMAYALIM '' GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ ''
Birde standatçılara tavsiyem canlı hayvanın standardı olmaz, çünkü onlar ROBOT DEĞİL !
..
.güzel konuya değinmişsin hasan abi...
.
.şimdi o eskilerin videosu olsaydı...şimdikler onlara kuşu öğretirdi(madara olurdu rahmetliler)....
.
.bu güne kadar çekilen videolarda eksizksiz bi kuş görmedim...
.
acaba!!!....eksiksiz kuş varmıdır...
.
efsaneler vardır....
peki bu erdoğan beyin kuşu bu teknoloji olmadan önce uçmuş olsaydı şimdi adı ne olurdu...
....ve kuşuda 20 gün izlemişler...
sabah adamın sokağın her yeri dolu, panayır yeri gibi... .adamda kuşu makaslamış bu yüzden ...
peki bu kuş için ne denilirdi çok merak ediyorum...
.
arkadaşlar lütfen yapıcı olalım iyisini anlatarak değilde izleyerek ve izleterek bulalım....
.
benim için..anlatılan 100metredense...seyredilen..20metre daha eftaldir...
bence bu hepimizinde kabullenmesi gereken bir durumdur...
aksi takdirde ..
kim dahaiyi palavra atabiliyorsa..onun kuşu daha iyi oynar...
.
cümleten saygılar...

KUŞUN SAHİBİNİN YORUMLARINI BURADA OKUMAK İSTERDİM DOĞRUSU.KOLAY İŞ DEĞİL EMEK VERİLİP HAZIRLANIYOR AMA BU KUŞLARIN SEFER DÜZENLERİ HATALI.BU ARZ KUŞLAR İYİ KUŞ OLARAK KABUL DAHİ EDİLEMEZ.KAÇ TAKLA ATTIĞI YADA KAÇ METRE GİTTİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN NASIL YAPTIĞIDIR.

sevgili kuşçu ve kuşsever arkadaşlar
erdoğan arkadaşın uçurduğu kuşu seyreden birkaç arkadaştan dinlediğime göre kuş bahsedilen takla sayısıyla oynamış, öyle veya böyle bunu beğenende olur beğenmeyende bazı arkadaşlar iy kuş kötü kuş mevzusuna girer olmuş burada konu iyi veya kötü kuş meselesi degil, bu kadar taklayla kuş oynarmı meselesi adamın kuşu oynamış bazı arkadaşlarda standartlardan bahsetmiş bu hayvan robot olsa 60-65 taklayla ip gibi çıkamaz elbette havada gezerek vuracak yatıracak havada asılı kalacak rüzgar alacak. gerçek şudurki bu kuş bahsedilen kadar oynamış.
konu bol taklalı kuşu başka yerlere çekmenin anlamı yok, bu arkadaş güle güle beslesin.
aklıma gelmişken şunuda belirtiyim bazı kuşlar takla vurdukca aşağı aşağı düşer veya rüzgarda takla vurdukca sürüklenir gider geri geri, veya olduğu yerde 20-30 takla vurur erdoğan arkadaşın kuşu bayağı yükseğe gidiyormuş vura vura.
o kadar bol takladan sonra yerine inen kuş iyi damarlı kuş o kadar bol takla oynayan kuş ciğeri sağlam kuştur kısaca

vay be bu memlekette ne kuşlar ne kuşçular varmışta kimsenin haberi yokmuş hatta bu kelimeyi kuş ve kuşçu olarak değilde ( eser ve sanatcı olarak) düşünelim. şimdi bu kuşu eleştirenler, bende bundan daha iyisi vardı yada hala var diyen sanatçılar. eğerki sizinde eser leriniz varsa çekin klıbını gönderin izleyelim. ulan bütün yorumları okudum herkez bi kulp takkmış ama kimsenin yumurtası ortada yok ya bizim milletimiz ne dümenci bir milletmiş kardeşim. beyler adamın kuşunu ben izledim. bahsi geçen kuş SAĞIRIN kulağını açar KÖRÜN gözünü. ama sizin gibi kuşculara hiçbirşey yapamaz çünkü hepinizi çekememezlik sarmış.eğer delikanlısı varsa çeksin vıdeosunu atsın lafla ne gemi yürür ne torba dolar. verdiğiniz senelere yazık kuşculuk sizin gibi adamların ismini bu yüzden duyurmuyo. elektrikçi erdoğan gibileri var çünkü sizler olmayasınız diye.varsa daha kralı yollayın vıdeosunu yoksada kapatın çenenizi. güvercin bile sahibinin delikanlı olmasını ister. herkeze kolay gelsin.

ahmet yalçın' Alıntı:
vay be bu memlekette ne kuşlar ne kuşçular varmışta kimsenin haberi yokmuş hatta bu kelimeyi kuş ve kuşçu olarak değilde ( eser ve sanatcı olarak) düşünelim. şimdi bu kuşu eleştirenler, bende bundan daha iyisi vardı yada hala var diyen sanatçılar. eğerki sizinde eser leriniz varsa çekin klıbını gönderin izleyelim. ulan bütün yorumları okudum herkez bi kulp takkmış ama kimsenin yumurtası ortada yok ya bizim milletimiz ne dümenci bir milletmiş kardeşim. beyler adamın kuşunu ben izledim. bahsi geçen kuş SAĞIRIN kulağını açar KÖRÜN gözünü. ama sizin gibi kuşculara hiçbirşey yapamaz çünkü hepinizi çekememezlik sarmış.eğer delikanlısı varsa çeksin vıdeosunu atsın lafla ne gemi yürür ne torba dolar. verdiğiniz senelere yazık kuşculuk sizin gibi adamların ismini bu yüzden duyurmuyo. elektrikçi erdoğan gibileri var çünkü sizler olmayasınız diye.varsa daha kralı yollayın vıdeosunu yoksada kapatın çenenizi. güvercin bile sahibinin delikanlı olmasını ister. herkeze kolay gelsin.
S A AHMET KARDESİM SİTEMİZE HOŞ GELDİNİZ AMA KONUŞMALARINIZ HİÇ DE HOŞ OLMAMIS YASINIZI DA BELİRTİRSENİZ KİMİNLE MUHATAP OLDUGUMUZU DA ANLARIZ LAN LI LUNLU ÇENENİZİ KAPATIN GİBİ CÜMLELERİ SİZ BASKASINDAN DUYMAK İSTERMİYDİNİZ DAHA İLK İLETİNİZDE YAGMIS GÜRLEMİŞSİNİZ BELKİDE İYİ NİYETLİSİNİZ AMA KONUŞMALARINIZ LA BAGDASMIYOR BURADA Kİ TARTISMA KUŞUN YADA O KUŞÇUNUN İYİ YADA İYİ OLMAMASI DEGİL KİMSENİN KUŞA YADA KUŞCUYA BİR SEY DEDİGİ YOK MERAK EDİLİP ÖGRENİLMEK İSTENEN KUŞUN SÖYLENİLDİGİ GİBİ 65 TAKLA GİDİP GİTMEDİGİ BU TAKLALALRI NASIL YAPTIGI BÖYLE BİR KUŞ VARMIDIR VAR İSE KİMİN DİR HALA UÇUYORMU YADA BÖYLE KUŞ VARSA BİLE MAKBUL KUŞ ARANILAN KUŞMUDUR DİYE HER KES KENDİNCE ÖGRENMEK İSTEDİKLERİNİ SORMUŞLAR ÖGRENMEYE ÇALIŞMIŞLAR ZATEN BURASIDA BİR PAYLASIM KARSILIKLI SAYGI SEVGİ KURALLARI İÇERİSİNDE BİRBİRİMİZİ KIRMADAN FİKİR BİLGİ ALISVERİŞİN DE BULUNDUGUMUZ BİR ORTAM AMA KENDİNİZ DUYMAK İSTEMEDİGİ HİTAPLARI BASKALARINADA KULLANMAZSANIZ BİZLERE VEDE YENİ YETİŞENLERE KATKINIZ DAHA FAYDALI OLUR KUSCULUK DA BİR SANATTIR SANATCILARDA EN GÜZEL SARKILARINI SÖYLEMEK İSTERLER SARKILARINDADA GÜZEL SÖZLER OLMASINA DİKKAT EDERLER ÖYLE OLMAZSA SANAT DA OLMAZ TEKRAR HOŞ GELDİNİZ DİYOR

SAYGILAR SUNUYORUM

Ahmet bey söyledikleriniz kısmen doğru olsada bunu ifade etmek için kurduğunuz cümleler pek hoş olmamış..

gençosman^^ » 30 Mart 2011 08:56

.
.ALEYKÜMSELAM arkadaşlar
.
.aramızda bu kuşu beğenmeyenler yada eksik görenler olabilir.
.
.buyrun ispat edin..
.
.iyi kuş uçurun ki bizlerde iyi ve kaliteliyi görelim ve kabül edelim
.
.bu kuşun düz gittiği yere kadar ve yarışlarda geçerli sayılacak mesafesi 100 metredir
.
.bu kuşun iyi olmadığını ispatlamak için daha iyi bir kuş uçurmak gerekir....
.ama bunada gerek yok
.benim sizden istediğim sadece 100değil 50 metre çıksın...40değil 10takla atsın ve 3 sefer yapsın
.
.50 metre...10 taklalı kuşun 3 seferini izleyelim yeterlidir...usta diyeceğim.
.
.ve sadece bu kadar izlete bileni usta olarak kabül edeceğim ...
.
.bana kimse cevap söyleyerk yada yazı yazarak bişey ispat etmeye çalışmasın...benim için 100metre yazıdansa..20metre fişek seyretmek daha eftaldir...
.
...saygılarımı sunarım........

Osman'cığım sana sonuna kadar katılıyorum.
Bu sitede Ankara Oyun kuşları Puanlama kurallarına göre bu kuşu puanlayacak birileri vardır elbette ? Eğer mümkünse bi zahmet bu kuşu bi puanlayıverinde hep beraber bu kuşun kaç puan alacağını görelim.

Yanlız bu kuşun genç ve tam oturmamış bir kuş olduğunuda göz ardı etmeyelim lütfen.
Erdeoğan kardeşimide böyle bir kuş yetiştirdiği için kutlarım.
Selam ve sevgilerimle.
Cevdet Özbayer

herkese selamlar en büyük sorun bu işte kuşçulara göre kuşun kimi özelliklerinin göreceli olması benim için o 65 taklalı kuş yerilene beş tallalı 15 metre dimdik cıkan kuş daha makbul ben kuşu kötülemek yada osman arkadaşımıza zıt düşmek için yazmıyorum bu dediklerimi herkesin bir kaç noktada ayrıldığı hususlar var benimde kişilerden ayrıldıgım hususlardan biri bu ben orta 2 de seyrettim böyel bir şekeri ama ben şimdi diyeceğim buluta kadar gitti siz sallıyor diyeceksiniz bir abmda izledim he bence kuşmuydu değildi. ama yukarı alarak taklayla cıkıyordu o günü hiç unutmuyorum bende o zaman nasıl bir kuş demiştim o gün fakat şimdi 2 sanayeyi bulmadan 30 50 metre arasını 5 10 takla arasında cıkan kuşları izleyince anladım ki bana maratoncu değil 100 metreyi 9 saniyede koşan koşucu lazım yani lafın kısacası 10 metreden yukarı olduktan sonra takla 3 den aşağı düşmedimmi seferde 10 geçtimi benim için yetiyorda artıyor. kuşta takla kadar hatta daha fazla haz veren başka özellikler var unutmayalım....

sa arkadaslar her yigidin bir yogurt yiyişi var derler. kimsede bişeyi zorla beyenmek zorunda degil. çok beyenen arkadaşlar erdogan bey bu kuşları satmış satmayada devam ediyor alın besleyin tüyünce hayrını görün . allah güle güle beslemek nasip etsin ama konuşurken usluba dikkat edelim . kuşcudan önce adam olup adam gibi konuşmak lazım. saygısızlık ve seviyesizlik bizlere yakışmaz. madem böyle kuş yok piyasada sanırım bu sene erdogan bey ankara birincisi olur bizde tebrik ederiz .

s.a meraba arkadaşlar
öncelikle burdaki konu erdoğan beyin kuşunun iyi veya kötü olduğu değildi.
bunu aydınlatmakda fayda olduğunu düşünüyorum. ve konumuz bir kuş 60 taklayla nizami fişek yaptığıydı.
bunu bir arkadaşımız idda etti ankarada erdoğan beyde böyle bir kuş var diye. karşı çıkanlarımız oldu destekleyenlerimiz oldu. nitekimde kuşun videosundan gördüğümüz kadarıyla kuşun bu kadar takla atmadığı attığı toplam taklalarıda belirbi bir mesafeden sonra sararak yığılarak irtifa kaybederek yani yeni oyun everesin de bir hayvan izledik. kimse kötü demedi kuşa. bende kötü demedim. ama sadece kuşun yıgılmasına karşıyım ben ve kuş için ilerisinin iyi olmadığını düşünenlerdenim. gelelim bir arkadaşımız burada saygısızlığını yitirmiş. burda herkez kuş ve kuşçuluk üzerine konuşuyo. kimse kimsenin karakterine kişiliğine dil uzatmıyo. uzatmamalıdır da
herşey sanal alemde olup bitmiyorç hasbel kader burda saygısızlık edip. günün birinde saygısızlık ettiğin biri karşına çıkar, kardeşim utanırsın ezilirsin. herkez buraya yazıyosa kendine söylemek istemediği yazıları buraya yazmasın ben şahsıma yazmıyorum banada yazan olursa, ben bu net alemini sanal yaşamıyorum insanlarla tanışıp görüşüyorum. bunun hesabını sorarım kardeşim. sayın admin senden de biracam var bu tür yaklaşımlarla sitede gezen insanları burada neden barındırırsınız anlayamadım. şahsıma ben bu yaklaşımları gördükçe soğuyorum. burada insanlar kraldan fazla kıralcı, elin malı belki tanımıyor bile burda adam gelip kafasına göre laf söylüyor hakaret ediyor. ha bunun hesabı sorulur. ayrı ama biz bunları duymakta görmekte istemiyoruz. herkeze saygılar sevgiler.

Mesajlarda Rapor butonu mevcut. Rapor butonunun amacıda gözümüzden kaçan mesajları YETKİLİLERE bildirmenize yardımcı olmaktır.
İlgili üye ve mesaj silinmiştir.

walla buda iii gelimus 65 takla vuruyomuss mıs mus mıs hayırlısı bakalım takıp ediyim bari sonu ne olucak

elektiktirikçi erdoğanın yanında yetişmekte olduğum için site ziyaretçilerinin hiç bir bilgiye sahip olmadan erdoğan amca hakkında yorum yapma hakkı olmadığına inanıyorum.sayın gerdeli biz kuşumuzu kimseye kanıtlamak gibi zorunluluğumuzun olmadığına inanıyoruz eğer bahsi gecen kuşun oyununu görmek isterseniz internetde bazı görüntüleri bulunmakta izleyebilirsiniz saygılarımla....ayrıca kim bu kuş hakkında iyi veya kötü yorum yapacaksa erdoğan amcanın yüzüne konuşsun bizim herkese kapımız açık..latif yıldız

bu konuyu daha bugün gördüm, tüm yorumları okuyamadım doğal olarak ancak şu kanıya vardım ki ilk videodaki o avruyu beğenmeyen arkadaşlar var, bunun üzerine ben bir fıkra anlatayım ;
bir gün lal ve sağır bir kuşçu dayı iyi bir ustaya gider kuş satınalmak için, oturur ama konusamaz malum,
-usta lal a der ki dayı nasıl bişe ucuriyim sana da ala gidesin,
-lal işaret eder, eliyle takla hareketi yapar taklalı kalkacak manasında, yükselecek manasında elini göğe kaldırır, 15 20 dakka uçacak manasında elini savurur 15 20 yapar parmaklarıyla, sonra uzaktan atacak manasında eliyle cuvvv yapar, belini gösterir eliyle bel hizasına çökecek, tabanını gösterir tabanı vuracak diye,
-ee sonra der usta,
-lal dayı ondan sonra eliyle ip işareti yapar dik gidecek ve 8 10 takla işaret eder,
-usta dinler ve sorar ' kaç sefer yapsın' dayı
-lal dayı 30 işareti yapar parmaklarıyla,
-usta hiç tavrını bozmadan dayının anlayacağı şekilde işaret diliyle dayıya bir kuş anlatır, taklalı kalkacak çok yükselmesine adam boyuna gelmesine gerek yok, az da ucsa olur, taban da olmasın 30 mt degil 15 20 metre gitsin,10 takla degil 5 takla yapsın,30 da değil 15 sefer yapsın manasına gelen işaret dilini kullanır ve döner kendi POPOSUNU işaret eder..., sen neden bahsediyosun kalk git de doğru dürüst hayal kur , ben öyle kuşu bulsam...

(1. video için konusuyorum 2. hakkında yorum yapmam çok yuksekten alıyor naparsa yapsın kralda olabilir hiçbişe de..)
şimdi arkadaşlar Allah için benim kızdığım şey hep bu, ya bu kuşu beğenmeyen arkadaşların kuşları yavruyken oyun yapmıyor mu ? kuş atıp hedefine geliyor gayette güzel dik şekilde uzun ve taklalı gidiyor,herkesin kusunun 3 katı dik gidiyor sonra geziyor, varın sizde o dik olanı varsayın canım...kuş yavru diye hemen 'bu kesin bozar' ya nerden biliyosun arkadaş, anası babası seninmiydi de bu arkadasa gecti ? hemen bu yakıstırmayı neden yapıyoruz, o zaman kimse yavru sökmesin herkes kanat geldikten sonra versin antremanı kusa niyetiniz ne anlamadım ki ? onun ki bozar bunu ki yapışır bu az eğri gidiyo bunun tabanı yok, bu yavru,hele ekede görün,ya yavruysa yavru olarak yorumla arkadasım ,sana kimse bu kus yavru ama ekesinde napar diye sormadı , ki bunu kimse bilemez işkembei kübradan atmasınlar,ya tabanı yok diyen arkadaşlar atsın bi tabanlı da izleyelim gına geldi bu taban tabusundan,yani kuş göğü delmiş hala nalına mıhına vuruluyo ya inanamıyorum kuran çarpsın, ben sunu anladım ki bu sitede sırf egosunu tatmın etmek isteyen, kendini diğerlerinden üstün görmek isteyen,böyle bir hakem edasında her videoya yorum yapan çok insan var,ne sanıyolar kendilerini anlamıyorum, ucur dersin 50 tane bahane bulur,video koy dersınmakinam yok der, belkide şebap besleyicisidir burda ahkam kesenlerin bazıları ! arkadaşlar yapmayın bunu ! eğer çok ustaysanız koyun video da sizde buna yakın bi kus ucurunda biz de bi görelim şu begenemediğiniz kuslardan iyi olanları, her kuşa bok atmak adet oldu yemin ederim ya, hele geleceği hakkında yorum yapan arkadaşlara diyecek bişey bulamıyorum, safi rüzgar ...

bu kuş bence benim diyen kuscuların %99 unda yoktur,şimdi kimse bu kuşu begenmiyor ya lal dayının kızdırdığı usta kuşçu gibi ben dahil bu kuşu kim bulsa popomuzu gösteririz...

argodan ötürü büyüklerimin affına sıgınıyorum kucuklerımı gözlerinden öpüyorum saygılarımla...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri