Ankara'lı Nizami Aktürk'ün kuşları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cevdet özbayer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 79
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

cevdet özbayer

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cevdet özbayer
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar, Matbacı Orhan ve Bahadır kardeşlerden oynayan kuşları seyretmek için bir davet aldım,tabi davete icabet etmek sünnet olduğu için kabul ettim.
Yanlız oynayan kuşların sahibi bazı arkadaşların yakından tanıdığı Prof.Nizami Aktürk hoca,kuşların uçtuğu yerde kanser hastanesinden ostime giden yolun üst geçitin hemen altındaki oto gaz ve oto yıkama istasyonu, kuşlarıda çaycı cengiz kardeşim uçuruyor.

8 Mayıs salı günü ben,uğur usta, orhan,bahadır.nizam hoca, sincanlı metin baltacı, fatih hoca velhasıl toplam 12 kişi sabah saat 08,30 orada hazır bulunup kuş seyretmeye başladık.

Tam 5 adet oyuna yeni oturmuş bir adet beyaz yavru, 2 adet gökdumanlı yavru,2 adetde bozdumanlı yavru vardı,bu kuşlardan sadece üç adet kuşu saat 14,30. kadar anca seyredebildik.
Kuşlarda aranılan hertürlü özellik var,hele dumanlı dişi yavru buluttan kapatıp attığı zaman nerdeyse ayaklara havaya dönecek kadar sallanıyor,ortalama kuşların fişeği 50 metre civarında ve 15 ila 25 takla arasında taklaları var.

10 Mayıs perşembe günü gene sabah oradaydık bu seferde bozdumanlı yavruları seyrettik,yanlız bu gün daha kalabalıktık,taa çubuktan kuş seyretmeye gelenlerde vardı,sağolsun nizam hoca bizlere mükemmel bir sabah kahfaltısı hazırlayıp ziyafette çekti.

Kuşlar çok yüksek yüksek uçuyorlar ve oyundan sonra uçan kuşu hemen hemen görmeniz imkansız,sadece 5 veya 10 dakika sonra buluttan atıp gelirken görebiliyorsunuz.
Bu gün şansımız pek yaver gitmedi çünkü öğleye doğru yağmur yağdı arkasındanda sıkı bir dolu bastırdı kendimizi içeri zor attık,nitekim gene tam olarak kuşlardan birisini seyredemedik.

Neyse vakti olanlar,veya yolu sabahleyin o tarafa düşenler gidip bu yavruları seyretsinler,en azından bu sezonun uçup oynayan bu ilk yavruları hakkında bir fikir sahibi olurlar.

buluttan atıp gelmeler, 50 metre 20 25 taklalı seferler :) bence daha fazla anlatma Cevdet amca yoksa şimdi gidip evdeki kuşları kesecem :D:D

cevdet özbayer' Alıntı:
Arkadaşlar, Matbacı Orhan ve Bahadır kardeşlerden oynayan kuşları seyretmek için bir davet aldım,tabi davete icabet etmek sünnet olduğu için kabul ettim.
Yanlız oynayan kuşların sahibi bazı arkadaşların yakından tanıdığı Prof.Nizami Aktürk hoca,kuşların uçtuğu yerde kanser hastanesinden ostime giden yolun üst geçitin hemen altındaki oto gaz ve oto yıkama istasyonu, kuşlarıda çaycı cengiz kardeşim uçuruyor.

8 Mayıs salı günü ben,uğur usta, orhan,bahadır.nizam hoca, sincanlı metin baltacı, fatih hoca velhasıl toplam 12 kişi sabah saat 08,30 orada hazır bulunup kuş seyretmeye başladık.

Tam 5 adet oyuna yeni oturmuş bir adet beyaz yavru, 2 adet gökdumanlı yavru,2 adetde bozdumanlı yavru vardı,bu kuşlardan sadece üç adet kuşu saat 14,30. kadar anca seyredebildik.
Kuşlarda aranılan hertürlü özellik var,hele dumanlı dişi yavru buluttan kapatıp attığı zaman nerdeyse ayaklara havaya dönecek kadar sallanıyor,ortalama kuşların fişeği 50 metre civarında ve 15 ila 25 takla arasında taklaları var.

10 Mayıs perşembe günü gene sabah oradaydık bu seferde bozdumanlı yavruları seyrettik,yanlız bu gün daha kalabalıktık,taa çubuktan kuş seyretmeye gelenlerde vardı,sağolsun nizam hoca bizlere mükemmel bir sabah kahfaltısı hazırlayıp ziyafette çekti.

Kuşlar çok yüksek yüksek uçuyorlar ve oyundan sonra uçan kuşu hemen hemen görmeniz imkansız,sadece 5 veya 10 dakika sonra buluttan atıp gelirken görebiliyorsunuz.
Bu gün şansımız pek yaver gitmedi çünkü öğleye doğru yağmur yağdı arkasındanda sıkı bir dolu bastırdı kendimizi içeri zor attık,nitekim gene tam olarak kuşlardan birisini seyredemedik.

Neyse vakti olanlar,veya yolu sabahleyin o tarafa düşenler gidip bu yavruları seyretsinler,en azından bu sezonun uçup oynayan bu ilk yavruları hakkında bir fikir sahibi olurlar.
S A CEVDET AGBİ ELLERİNE SAGLIK PAYLASIM İÇİN TESEKKÜRLER BU ANLATTIKLARINIZDAN HABERDAR EDİLSEYDİK GELİR GÖRÜNTÜLER ÜYELERİMİZLEDE PAYLASIRDIK SİZ BÜYÜKLERİMİZ DAHA İYİ BİLİRSİNİZKİ ANLATILANLA GÖRÜLEN AYNI SEY DEGİL TABİKİ ANLATIMLARINIZ DOGRUDUR İNANIYORUZ AMA GÖRSEL OLARAKADA BURADA YAYINLAYA BİLİRSEK KUSCU OLACAK KARDESLERİMİZEDE KATKILAR SUNMUS OLUR İYİYİ EN İYİYİ AYIRT ETMİŞ OLURLAR NELERE HİZMET EDİLMESİ GEREKENİDE NELERİN OLABİLECEGİNİDE GÖRMÜŞ OLURLARDI

SAYGILAR

Hey maşallah, böyle kuşlar her zaman görülüp izlenmiyor, Muharrem abinin dediği gibi keşke videoya alınsaydı da belgesel tadında görüntüler izleseydik.
Bulutta uçan kuş dendi mi benim için akarsular durur. İşi gücü bırakır izlerim. Paylaşım için teşekkürler Cevdet abi.

selamlar abı buluttan gelıp atan o kusları ızleyın bakalım ne kadar oynucaklar 1 ay bılemedın ıkı ay yada sonunu goremeden kaybetcekler yada kus ıkı uc seferdensonra gelıp ınıcek kesınlıkle saygısızlık olsun dıye soylemıyorum kuslarıda kotulemek ıstemıyorum ama ben ankara 15 boyunca ne buluttan atanlar ne 60 70 metrelerı devırenler gordum ama en ıyısı 2 ay oynamadı ya bozuldu kus yada sonunu goremeden kayboldu ınsallah kuslar bozmazda doya doya ızlerler ucuranın emegıne yuregıne saglık
saygılar
oguz ustundag

2 yıldır bu siteyi takip ediyorum arada yorumlarda yapıyorum bazen yardım istediğim anlar da oldu. Cevdet abimizin anlattıkları çoğu gönülverenin hayalini süslüyor. Maşallah diyorum, umarım ekelikleride iyi olur. Site vasıtasıyla Muharrem abinin katkılarıyla Nizami Aktürk hocanın röpörtajını izleme şansım olmuştu herşeyden önce kendisi çok beyefendi bir adam izlenimi vermişti.. İnşallah hayvanlara nazarımız felan değmez.. Maşallah.

__BaDBoY__' Alıntı:
selamlar abı buluttan gelıp atan o kusları ızleyın bakalım ne kadar oynucaklar 1 ay bılemedın ıkı ay yada sonunu goremeden kaybetcekler yada kus ıkı uc seferdensonra gelıp ınıcek kesınlıkle saygısızlık olsun dıye soylemıyorum kuslarıda kotulemek ıstemıyorum ama ben ankara 15 boyunca ne buluttan atanlar ne 60 70 metrelerı devırenler gordum ama en ıyısı 2 ay oynamadı ya bozuldu kus yada sonunu goremeden kayboldu ınsallah kuslar bozmazda doya doya ızlerler ucuranın emegıne yuregıne saglık
saygılar
oguz ustundag

başta bende söyleyecektim lakin yanlış anlaşılma olmasın diye yazmadım... lakin bende üzülerek bu yoruma katılıyorum..

Selam ve saygılar Cevdet ağbi emeğine sağlık,anlattığın kuşlar çoğumuzun hayalini bile kuramayacağımız güzelikteler.

Uçurup seyrettirenlerinde emeğine sağlık,güle güle beslesinler.

Sizden ricam,genç kardeşlerimizin dikkatini çeken konuyuda, ekeliklerinide seyrettiğiniz zaman bizle paylaşırsanız

burdan takip etme şansımız olur.

Nizami Aktürk hocamıda vermiş olduğu emek göstermiş olduğu misafirperlikten dolayıda kutlarım.

Selamlar sağlıcakla kalın.

senol abı uzulerek soylemek ısterımkı eke olarak oynucakları aklımın ucuncan bıle gecmıyorr acıkcasıı ınsallah benı yanıltırlar...

arkadaslar pesin hükümlü olmamak gerek neticede ipler kusun elinde neyin nesi oldugunu sahipleri kadar bilemeyiz

insallah hem emek verenleri hem burada bizleri mutlu edecek kuslardır insallahda hep beraber sonlarınıda görürler hem kendileri hem bizleri mest ederler gönlüm vede arzum bu yönde ortada emekler var her kesin istedigi ne kavusması dilegi ile

saygılar

AYRICA BUGÜN CEVDET AGABEYLEDE GÖRÜŞTÜM UÇAN BİR KACKUS OLDUGUNU HER ZAMAN İZLEYEBİLECEGİMİZİDE SÖYLEDİLER GÖRÜNTÜLERİNİ NİZAM HOCANIN DA İSTEGİ DOGRULTUSUNDA SİZLERE AKTARABİLMEYE GAYRET EDECEGİZ
İNSALLAH

anlatılan kuşlar gibi kuş hayatımda hiç görmedim hatta duymadım desem yeri var
bulttan atıp 50 m fişek 15-25 takla
inanılır gibi değil
yanlış anlaşılmasın kimseye saygısızlık yapıpta yalan konuşuyorsun demek istemiyorum
sahibi hayrını görsün
keşke bi video çekilseydi de bizde görseydik
saygılar

Selamlar,artık uçan kuşların kelimelerle anlatılma döneminin bittiğini düşünüyorum,çünkü anlatılanların ucu açıktır.Bu bir nevi masada uçurmak oluyor.O sebeble,kuşları çıplak gözle izleleyemeyenler için video kayıt yapılarak paylaşıma açılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum.Yoksa anlatılanlar bir anlam ifade etmez.Saygılar.

cevdet özbayer' Alıntı:

Kuşlar çok yüksek uçuyorlar ve oyundan sonra uçan kuşu hemen hemen görmeniz imkansız,sadece 5 veya 10 dakika sonra buluttan atıp gelirken görebiliyorsunuz.

Yukarıdaki yazdıklarımı tekrar tekrar okursanız çok memnun olurum.

Çaycı Cengiz kardeşim sabahtan akşam hava kararana kadar orada,işi sadece kuş uçurup oynatmak,ben video filan bilmem,çünkü videolar insanı çok yanıltıyor. Buyrun gelin kendi gözünüzle görüp izleyin,ben biraz alttan aldım kendiniz görünce bana hak vereceksiniz.
Belki benim abarttığımı zannedenler olacak,fakat inanınki gizli bir el bu kuşları yukarı çekiyor gibi,kuşlar sündükce sünüyorlar.Sonları ne olur Allah (cc) bilir.
Vakti müsait olanlar beni arasın ben randevü alıp onları götürüp izletebilirim,videoya çekmek isteyenlerde gelsin çekip istedikleri sitede yayınlıyabilirler.

Bu kuşlar kesinlikle satılık değiller kimse yanlış anlamasın,matbacı Orhan ve Bahadır küçük bir gök dumanlı yavruyu istediler,Nizam hoca bahçeyi komple dolarla kaplasanız bile genede vermem dedi,bahçenin ne kadar olduğunu Muharrem gördü biliyor. Bu kuşların babasını Nizam hoca ,5.000 tl.ye aldı( beşbin tl.)

Bu kuşları seyredip bilen çok insan var,bunların ne kadar sündüklerini herkes biliyor.Sincan ihalesinin sahibi Metin Baltacıpaşa bu kuşlardan çok uçurup İstanbullulara sattı,bunların videolarıda hem bu sitede hemde bir çok sitede mevcut.

Geçen sene Bşv. Ömer,Muharrem,ben ve bazı arkadaşlar bu kuşlardan matbacılarda seyrettik,son seyrettiğimiz beyaz perçemliyi bu ayın 19.unda gene seyredeceğiz,tahmin ediyorum altındakiler üçüncü ağız yavruları,bakalım ne yapacak,bahadırın söylediğine göre geçen senekinin iki katı sünüyormuş.

Kuşların oyun bırakıp bırakmadıklarını kendi gözümle görmedim,fakat içlerinden taklasız inenlerinde çıktıklarını sahiplerinin dışında bazı insanlar söylüyormuş,ben duymadım.

Kimse yanlış anlamasın,bu kuşlar ister oyun bıraksınlar,ister taklasız insinler,isterlerse sonunda gut olsunlar,böyle oynasınlarda bir ay oynasınlar yeter.
Sonu gut olmayan 15 ila 20 metre 5,6 taklayla oynayıp 10,15 sefer yapan kuşlar kaç ay oynuyorlarki ?
Yok kızdıydı,yok yumurtadaydı,yok tüydeydi,yok hava çok sıcaktı,dıdıdıdı !!!!!!!!!!!!!!

Neyse havalar düzelince yağmursuz bir günde Muharrem videoyu ayarlarsa gider kayıt yaparız,İnşaAllah o zamana kadar kuşların başına bir felaket gelmez (Atmaca gibi)

İsim vermek istemiyorum lakin, yazılarda ismi geçenlerden BAZILARININ oldukça abartılarak anlatılan kuşlarında affedilmez hatalar görerek kesenler olduğunu biliyorum! Nizami beyin kuşlarıyla ilgili anlatılanlara gelince, ben Nizami beyin kuş anlattığını hiç duymadım! Kendi zevkine besleyen, uçaran birisi olarak tanırım, kuşunu izlemişliğim yok. Anlatılan gibi kuşlar Nizam beyde vardır yoktur tartışmasına zaten gerek yok.

İşin beni ve gerçekten sadece zevki için besleyip uçuran herkesi de ilgilendiren yanı şudur; anlatılan gibi kuş var mı bir yerlerde? Öyle kuşlar olabilir mi?

Sitedeki yorumlara bakınca gerçekten üzüldüm, çoğunun 50 m taklalı gidecek kuş olduğuna inanmaması yada inanmakta zorlanması öylesi kuşlara sahip olunmadığının ve görülmediğinin kanıtı olsa gerek! Ben metre hesabından anlamam, çokta önem vermem kuşun gözü doyurduktan sonra ne kadar gittiğine... Lakin şunu söylemek gerekir ki, evet arkadaşlar buluttan gelip taban taklayı vurup takla arasını açarak taklalı giden çok kuşlar seyrettik, böyle kuşlar var! Ha kaç gün oynar diyorsanız benim bahsettiğim hayvanlar yavruya kustuktan sonra oyun açıyor zaten, ölene kadar da aynı şekilde oynuyor....

Saygılar, selamlar...

Kimse yanlış anlamasın,bu kuşlar ister oyun bıraksınlar,ister taklasız insinler,isterlerse sonunda gut olsunlar,böyle oynasınlarda bir ay oynasınlar yeter.
Sonu gut olmayan 15 ila 20 metre 5,6 taklayla oynayıp 10,15 sefer yapan kuşlar kaç ay oynuyorlarki ?
Yok kızdıydı,yok yumurtadaydı,yok tüydeydi,yok hava çok sıcaktı,dıdıdıdı !!!!!!!!!!!!!!

Selamlar Cevdet ağbi,şimdi yukarda söylemiş olduğun sözde sonu gut olan,sonu gut olmayan diye bir ayrım yapmışsın.

Öyle anlatılanlar gibi uzun metraj,çok takla yapan kuşum olmadı ama,şayet senin dediğin gibi 15-20 m. 5-6 takla

10-15 sefer yapan kuşlar çok uçurdum.

Ne kadar oynadığına gelince ölene kadar oynadıklarınıda söyleyebilirim.

Bunun iyisi 7 sinde neyse 70 indede öyle olması lazım,bu gut olma işi benim yabancı olduğum bir kelime.

Bir ay oynasın diyede kimsenin kuş bakacağını zannetmiyorum.Ne kadar üstün performans sergilerse sergilesin 1 ay

oynayacaksa,tahminim çoğu kuş bakan o tip kuşu kümesinde tutmaz.Ben şahsen bakmam.

Ha herkezin kuş anlayışı farklıdır,ben bakarım der onada saygı duyarım.

Selamlar sağlıcakla kal.

Cevdet amca bunu sen mi yazdın yoksa biri silah zoruyla mı sana yazdırdı :) seni bilinçli bir yetiştirici olarak görür sözüne itimat ederiz, her zaman kararında ama ölene kadar oynayanı beslemeye teşvik etmişsindir. yukarıda yazdıkların ile söylemlerin hiç uymadı.. Şenol abinin dediği gibi kimse 1 ay oynayıp sonra ömrünün sonuna kadar kestane kebap yatacak kuşları beslemez.. Nizam hocama selam..

ahmet ve senol abı uzun metraj ve bol taklalı kusları ılk planda goze cok hos gelıyor ama sonunu gordukce ınsan gercekten anlıyor kısa oynasın senı doyurcak kadar oynasın hep oynasın genelde ucan kuslar zaten hep ankara tabırıyle bebe kuslar
zaten cevdet amcanında soyledıgı kuslar bebe olan kuslar ucurdugu kısının sahsen varsa 3 yasında oynayan kusu emegıne yuregıne saglık helal olsun derım anca ama benım dusuncem yavru yumurta gormemıs kusun yenı baslamıs bır kusun o heyecanla neler yaptıgını herkes bılır
gıdıp derneklerden mezattan veya pazardan bı takım kus alıp yavrusunu ucursan oda ılkbes on gun o heyacanla guzel oynuyor ama sonu yok. Bızım ıstedıgımız kusculukta ıyıyı ararken elındekı ıyıden olmamak kusların oyununu cogaltayım metrajları artsın taklası artsın derken kuslar gunden gune kırıla kırıla bısey kalmadı orjınal oyun kusları kalmadı.

Şimdı soruyorum sıze abılerım 50 metre 15 20 taklalardan bahsedıyoruz bu kus kac sefer yapar sekız dokuz sefer yapar baslarda zamanla oyundan kacar ucum suresı artar ve oyun bozar hangı vucut dayanır o kadar metrajlı oynamalara valla benım ıcın 15 metre oynasın sole guzel seslı soluklu tabanla 3 5 takla vursun yeter 10 15 sefer arasıda cıkarıp gelıp yerıne ben kusum dıye ındıkten sonra tadından yenmez
saygılar
oguz ustundag

ahmet ve senol abı uzun metraj ve bol taklalı kusları ılk planda goze cok hos gelıyor ama sonunu gordukce ınsan gercekten anlıyor kısa oynasın senı doyurcak kadar oynasın hep oynasın genelde ucan kuslar zaten hep ankara tabırıyle bebe kuslar
zaten cevdet amcanında soyledıgı kuslar bebe olan kuslar ucurdugu kısının sahsen varsa 3 yasında oynayan kusu emegıne yuregıne saglık helal olsun derım anca ama benım dusuncem yavru yumurta gormemıs kusun yenı baslamıs bır kusun o heyecanla neler yaptıgını herkes bılır
gıdıp derneklerden mezattan veya pazardan bı takım kus alıp yavrusunu ucursan oda ılkbes on gun o heyacanla guzel oynuyor ama sonu yok. Bızım ıstedıgımız kusculukta ıyıyı ararken elındekı ıyıden olmamak kusların oyununu cogaltayım metrajları artsın taklası artsın derken kuslar gunden gune kırıla kırıla bısey kalmadı orjınal oyun kusları kalmadı.

Şimdı soruyorum sıze abılerım 50 metre 15 20 taklalardan bahsedıyoruz bu kus kac sefer yapar sekız dokuz sefer yapar baslarda zamanla oyundan kacar ucum suresı artar ve oyun bozar hangı vucut dayanır o kadar metrajlı oynamalara valla benım ıcın 15 metre oynasın sole guzel seslı soluklu tabanla 3 5 takla vursun yeter 10 15 sefer arasıda cıkarıp gelıp yerıne ben kusum dıye ındıkten sonra tadından yenmez
saygılar
oguz ustundag

cevdet özbayer' Alıntı:

Selamun Aleyküm
Cevdet abi eline sağlık yazını baştan sona kadar heyecanla okudum Ankara'nın oyun kuşunda bir yerlere gelmiş insanları olarak ne güzel toplanıp bir araya gelip yemiş içmiş ve hepsinden önemlisi gün boyu peş peşe güzel kuşlar izlemişsiniz kuşçuların arayıp da bir türlü bulamadıkları ortamı sağlamışsınız ama neticede sırf yavru kuşlar izlemişsiniz Cevdet abi beni sakın yanlış anlamayın son 3 yıldır kuşçular orgtaki yazılarınızı büyük bir beğeni ile okuyorum kişiliğinize de son derece saygı duyuyorum ama daha önce sizin yazılarınızda da okumuştum 'eskiden Ankara!da biri kuş uçuduğu zaman işi bilen ustalar uçuduğun kuş yavru mu eke mi diye sorarlarmış eğer kuş yavru ise izlemeye gitmezlermiş'diye siz yazıyordunuz yavru kuş bu çılgın zamanları olur güzel oyunlar yapar ama kuşun kalitesi iyi olsa bile kısa bir zaman sonra vucudu kaldıramaz çabuk tükenişe geçer.
Cevdet abi bu siteye bir çok arkadaşımız videolarını çekip koydu içlerinde eke kuşların da videoları var bunların içinde acizhane benim de videolarım vardı deneyimli bir kuşçu olarak olumlu ve olumsuz hiç bir yorumda bulunnadınız ama izlemiş olduğunuz yavru kuşları öyle bir anlattınız ki hepimizin kümeslerinin kapısına kilit vurmaktan başka çare bırakmadınız adeta tabi bu arada yavru da olsa kuşları uçurup oynatan arkadaşı tebrik ediyorum emeğine sağlık ALLAH CC kazasız belasız daha nice kuşlar uçurmak nasib etsin.
Nizam hocamızın videosunu baştan sona kadar izledim çok bilgili ve değerli bir şahsiyet kuşçuluk camiasında böyle insanların bulunması bizin için büyük kazançtır ALLAH CC sayılarını artırsın elbette bu bilgiye sahib bir insanın kuşları da çok kalitelidir benim sözüm sadece yavru kuşların sonu görülmeden çok met edilmesinedir.Amacım kimseyi kırmadan düşüncelerimi aktarmaktır sürçü lisan ettiysek affola diyorum.Selam ve saygılarımı sunuyorum.

M.TURAN' Alıntı:
cevdet özbayer' Alıntı:

Selamun Aleyküm
Cevdet abi eline sağlık yazını baştan sona kadar heyecanla okudum Ankara'nın oyun kuşunda bir yerlere gelmiş insanları olarak ne güzel toplanıp bir araya gelip yemiş içmiş ve hepsinden önemlisi gün boyu peş peşe güzel kuşlar izlemişsiniz kuşçuların arayıp da bir türlü bulamadıkları ortamı sağlamışsınız ama neticede sırf yavru kuşlar izlemişsiniz Cevdet abi beni sakın yanlış anlamayın son 3 yıldır kuşçular orgtaki yazılarınızı büyük bir beğeni ile okuyorum kişiliğinize de son derece saygı duyuyorum ama daha önce sizin yazılarınızda da okumuştum 'eskiden Ankara!da biri kuş uçuduğu zaman işi bilen ustalar uçuduğun kuş yavru mu eke mi diye sorarlarmış eğer kuş yavru ise izlemeye gitmezlermiş'diye siz yazıyordunuz yavru kuş bu çılgın zamanları olur güzel oyunlar yapar ama kuşun kalitesi iyi olsa bile kısa bir zaman sonra vucudu kaldıramaz çabuk tükenişe geçer.
Cevdet abi bu siteye bir çok arkadaşımız videolarını çekip koydu içlerinde eke kuşların da videoları var bunların içinde acizhane benim de videolarım vardı deneyimli bir kuşçu olarak olumlu ve olumsuz hiç bir yorumda bulunnadınız ama izlemiş olduğunuz yavru kuşları öyle bir anlattınız ki hepimizin kümeslerinin kapısına kilit vurmaktan başka çare bırakmadınız adeta tabi bu arada yavru da olsa kuşları uçurup oynatan arkadaşı tebrik ediyorum emeğine sağlık ALLAH CC kazasız belasız daha nice kuşlar uçurmak nasib etsin.
Nizam hocamızın videosunu baştan sona kadar izledim çok bilgili ve değerli bir şahsiyet kuşçuluk camiasında böyle insanların bulunması bizin için büyük kazançtır ALLAH CC sayılarını artırsın elbette bu bilgiye sahib bir insanın kuşları da çok kalitelidir benim sözüm sadece yavru kuşların sonu görülmeden çok met edilmesinedir.Amacım kimseyi kırmadan düşüncelerimi aktarmaktır sürçü lisan ettiysek affola diyorum.Selam ve saygılarımı sunuyorum.

Bakın gençler,bu kuşlara hakkında herkes istediği gibi düşünüp fikir belirtebilir,bu tamamen kuş yetiştirenlerin insiyatif ine kalmış bir mesele,ben sadece gördüklerimi buraya aktarmaya çalıştım hepsi bu, isteyen inanır istemeyen inanmaz,gözüyle görmek iseyenlerede adresi yazdım gider seyrederler ondan sonrada yorum yaparlar.

Herkesin kuş anlayışı değişik oluyor,yanlız iyi kuş hep aynı,yani standart bir iyi kuş tarifi var,buda kolay kolay değişmiyor.

Yukarıda bazı arkadaşlar iyi kuştan anladıklarını ufak yollu belirtmişler,kendilerini kutlarım.
Şimdi bu tip kuşları besleyenlerin büyük bir çoğunluğu benim senelerdir tanıdığım arkadaşlarım,ellerindeki kuşların yedi sülalesini biliyorum ve kendileri itiraz etseler bile ben hangi kandan geldiklerini sayarım.

Ha bu kuşlardan bende varmı yok,çünkü ben evime göre kuş beslerim,benim evimdede her kuş oynamaz,eğer bu kuşlar bende olsa inanınki bir sefer bile yapmadan dama yapışırlar,çünkü saksı gibi bir bahçe, evin altındada kümes var,bahçeye sefere gelen kuş ilk seferinde dama atar ve birdaha iflah olmaz.

Bu kuşlardan senelerdir bana teklif ediliyor,ne ben nede oğlum almıyoruz,çünkü bizim yerimize uygun değiller.
Tip olarak,renk olarak Ankara'nın hep aynı kuşlarını besliyoruz,bazı arkadaşlar çok uzun fişekliyen kuşları seviyor ve tercihlerini bu yönde seçiyorlar.
Bizde 15,20 metre giden inerken insanı yalvarttıran kuşlardan hoşlanıyoruz,bu tamamen bir zevk ve tercih meselesi.
Mesela tam iki aydır aralık yavrusu bir gökdumanlı akkuyruk erkek uçuruyoruz,adam boyundan alıp 5,6 takla ile 8,10 sefer yapan bir kuşu seyrediyorum,mükemmel bir kuş değil ama daha iyisi çıkana kadar onu seyretmekten başka şansım yok.
Zaten uçmayı ortalama 3 saate çıkardı ve bahçenin üzerinden on sefer geçerse anca iki sefer takıyor,haaa bu kuş 3üncü fekini attı,bunu tamamlarda 4 üncü feke gelirse tamamen değişebilir,şimdilik bekliyorum.
Yeni sezon yavrularından 6,7 tanede uçmaya hazırlanan yavru var,belki içlerinden tıkırdayan çıkar,çiftçinin dediği gibi bahara görüşürüz misali.

Ama şaka bir yana cidden Nizam hocanın kuşları çok uzun gidiyorlar,banada teklif ettiler oğlumada teklif ettiler,biz teşekkür edip nazikce kuşları retettik.
Herkes güle güle beslesin,tüyü sayısınca hayrını görsün,Rabbim kimsenin emeğini zayi etmesin.

Selam ve dua ile.

??

Sa,
Buraya videosunu attığım yavru dumanlı aynakuyruk yer yaptı arkadaşlar, yapışmadı yer yaptı oyundan kaçtı azalttı,o kuşun videosu en kötü oyunuydu bile diyebilirim, 3 ay oynadı 1 de değil, atış, 7 8 / 20 arası takla sayısı ve mesafe yok, 30 da var 50 de, ben geçen hafta o kuşu ve anasını ayrı ayrı yerlere def ettim,babası bildiğimiz kuştu o yerinde, kuşun hata yapan yanının tüyü kalmaz yuvamda, bu böyle yapılmazda kuşlara yavru oyununda puan verilir, övülürse ve hatta oynasın 1 ayda gut olsun denilirse bu işte ileri gitme ihtimalimiz yavaş yavaş yokolur,kendimi övmüyoum kimse yanlış anlamasın, olması gerekeni yapıyorum sadece,baş damızlığım hata yapsın gider, maddi beklentim yok keyfime besliyor keyfime uçuruyorum, ben 31 yaşında böyle düşünürken sen 67 yaşında sın ve 1 ay oynasın gut gibi konsun diyosun he Cevdet amca? ne diyelim sen gibi ömrümüz kadar kuş beslemiş bir amcamız böyle diyorsa vay ki ne vay halimize...

bu arada nizami beyi de kuşlarını da tanımıyorum , yazdıklarımın onun kuşlarıyla hiç alakası yok, inanırım yavruda bu yazılanların yapılabileceğine, inşallah ekede de oynarlar bu samimi temennimdir ukalalık değil, ha şu da var kuş yavruda da oyniyacak tabiki, puan verilmez dediysek izlenmez de demedik tabiki izlenir de izlettirilir de , ama yeter bu kadar daha yapmasa da olur dersek iş değişir, selamlar...

alidemirsmm' Alıntı:
Sa,
Buraya videosunu attığım yavru dumanlı aynakuyruk yer yaptı arkadaşlar, yapışmadı yer yaptı oyundan kaçtı azalttı,o kuşun videosu en kötü oyunuydu bile diyebilirim, 3 ay oynadı 1 de değil, atış, 7 8 / 20 arası takla sayısı ve mesafe yok, 30 da var 50 de, ben geçen hafta o kuşu ve anasını ayrı ayrı yerlere def ettim,babası bildiğimiz kuştu o yerinde, kuşun hata yapan yanının tüyü kalmaz yuvamda, bu böyle yapılmazda kuşlara yavru oyununda puan verilir, övülürse ve hatta oynasın 1 ayda gut olsun denilirse bu işte ileri gitme ihtimalimiz yavaş yavaş yokolur,kendimi övmüyoum kimse yanlış anlamasın, olması gerekeni yapıyorum sadece,baş damızlığım hata yapsın gider, maddi beklentim yok keyfime besliyor keyfime uçuruyorum, ben 31 yaşında böyle düşünürken sen 67 yaşında sın ve 1 ay oynasın gut gibi konsun diyosun he Cevdet amca? ne diyelim sen gibi ömrümüz kadar kuş beslemiş bir amcamız böyle diyorsa vay ki ne vay halimize...

Bilinen bir kuş ise ana veya baba başka kuşlarla denenmeli.Altından yavru düşürme ihtimali kalmamışsa, en doğru yöntem o hayvanları elden çıkarmaktır.Doğru olanı yapmışsınız, böyle düşünen arkadaşlarımız daima ileri taşıyacaklar kendilerini, buna inanıyorum. Kuşta istikrar yoksa hiçbirşey yoktur! İstikrarsız kuşların birkaç haftalık oyununa heves eden bu işi kavramamış demektır.

Selam ve saygılarımla...

yanılmıyosam cevdet abi iyi kuş izlememiz için bize adres göstermiş.hangi oyun kuşu besleyen kişi 50 metre sünen 15 taklayla hemde ve buluttan atan bir kuş izlemiştirki?ben izilemedim çok isterim tek seferi bile olsa.dikkatinizi çekerim kuşlar satılık değilmiş yada bir kar amacı yok.emek harcamış ve gördüklerini paylaşmış bizimle uzun uzun hemen konfetan edasıyla yorum yapmak bence yanlış ki kuş uzun ve taklalı kaçar ama seferden kısar bu gayet normal ve görünen bişey bu oyun bırakacağı anlamına gelmez.

Ben bu siteye üye olduğum süreden bu zamana kadar geçen zaman zarfında şunu öğrendim ve herkesle de paylaşmak istiyorum. Kim sitenin bir köşesinde iyi bir kuştan bahsetse hemen birileri çıkıp kelime oyunlarıyla açık arayıp belden aşağı vurmaya çalışıyor. Yapmayın arkadaşlar abiler. Tebrik takdir etmesini de bilin. Çok iyi bildiğiniz bazı doğrularınız size kalsın. Uzun giderse oyun bırakırmış falanmış filanmış. Yaptığınız çok afedersiniz ama fesatlıktan başka bişey değil. Cevdet abi kuşlar kendi kuşları olmadığı halde kuşları övmüş gördüklerini anlatmış kuşları uçuran kişilerin ticari bir beklentisi yok diye ayrıntı düşmüş. Bu konuyu buraya açmış bekleyin bakalım belki 6 ay sonra kuşlar hakkında gelişmeleride paylaşacak kuşlar oyun bıraktı veya aynen devam ediyorlar diyede paylaşımda bulunacak. Ben emek verip uçuranları oynatanları takdir ediyorum ne kadar oynadığı nasıl oynadığı da çok önemli değil. En azından masa başında pc de uçurmuyorlar gerçekten çatır çatır uçuruyorlar

perdah77' Alıntı:
Ben bu siteye üye olduğum süreden bu zamana kadar geçen zaman zarfında şunu öğrendim ve herkesle de paylaşmak istiyorum. Kim sitenin bir köşesinde iyi bir kuştan bahsetse hemen birileri çıkıp kelime oyunlarıyla açık arayıp belden aşağı vurmaya çalışıyor. Yapmayın arkadaşlar abiler. Tebrik takdir etmesini de bilin. Çok iyi bildiğiniz bazı doğrularınız size kalsın. Uzun giderse oyun bırakırmış falanmış filanmış. Yaptığınız çok afedersiniz ama fesatlıktan başka bişey değil. Cevdet abi kuşlar kendi kuşları olmadığı halde kuşları övmüş gördüklerini anlatmış kuşları uçuran kişilerin ticari bir beklentisi yok diye ayrıntı düşmüş. Bu konuyu buraya açmış bekleyin bakalım belki 6 ay sonra kuşlar hakkında gelişmeleride paylaşacak kuşlar oyun bıraktı veya aynen devam ediyorlar diyede paylaşımda bulunacak. Ben emek verip uçuranları oynatanları takdir ediyorum ne kadar oynadığı nasıl oynadığı da çok önemli değil. En azından masa başında pc de uçurmuyorlar gerçekten çatır çatır uçuruyorlar
s a dogru söyüyorsunuz ahmet kardesim eksik aramada üzerimize yok takdir ettigimizde yok vur abalıya misali kolay bir sey degil kus hazırlamak ama buradan böyle söylemler kolay seyler emege kusa ortada olana saygı gösterip takdir edebildigimiz süre ce daha iyi anlasılır oluruz söylemlerinize katılıyor saygılar sunuyorum

kuscu_marik' Alıntı:
perdah77' Alıntı:
s a dogru söyüyorsunuz ahmet kardesim eksik aramada üzerimize yok takdir ettigimizde yok vur abalıya misali kolay bir sey degil kus hazırlamak ama buradan böyle söylemler kolay seyler emege kusa ortada olana saygı gösterip takdir edebildigimiz süre ce daha iyi anlasılır oluruz söylemlerinize katılıyor saygılar sunuyorum
S.A. AYNEN KATILIYORUM...cevdet amca adres vermiş seyretmek isteyenler gidebilir... görmeden bi dünya yorum yapılıyor...

huyumuz kurusun çok biliyoruz... hayvan şöyle yaparsa sonu şöyle olur. böyle yapıyorsa sonu böyle olur... mükemmele yakın olmazsa kümese zaten sokmayız. çünkü kümesteki bütün hayvanlarımız ya zamanında mükemmeldi damızlık yaptık ya da mükemmele yakındı uçurduk... hata mı ? asla öyle birşeyi kabul etmeyiz.. çünkü biz onlara dört dörtlük bakıyoruz. mevsimsel aşıları tamdır, kümes ortamı süperdir, asla bayat yem vb. şeyler yemezler vs. vs. realiteye baktığımız zaman tekrar Nizami Aktürk beyfendiyi tebrik ediyorum... üstad röpörtajında diyor ki iyi de olsa kötü de olsa hayvan benim hayvanım. seviyorum ben bunları... parayla kimse bu kuşları satın alamaz diyor... 15.000 verdim kümes yaptırdım diyor. yemine karışık yemine dikkat ediyorum, yavru kuş doğduğu kümeste uçmalı orda mutlu çünkü diyor... bizde üstüne hayvanları görmeden geriyoruz da geriyoruz. çünkü en kolay yolu bu... sürç-i lisan ettiysem affola... saygılarımla...

Geri