Ankara'lı Nizami Aktürk'ün kuşları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cevdet özbayer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 79
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Yukarı da yazan kısılerın hepsının yası benden buyuk 25 yasındayım ve ankara da gelelı 2 ay oldu bır bucuk sene ankara da ne kuslar ızledım huseyın abı demıs ya bı seferını gorsem yeter bana huseyın abı 25 30 takla arası 80 90 metrelerı gecen kuslarda gordum orda ama en ıyısı ne kadar oynadı dersen 2 bılemedın 3 hafta bızım kımsenın kusunu kotulemeye nıyetımız olamaz haddımızede degıl ama bızım oyun kusu anlayısımız kuslar ankara tabırıyle bebe olduklarında oynayıp o donemı anlatınca oyun bırakmasınlar yuksek metrajlı kuslar her zaman bana gore hataya mecbur kalır. varmı soyle 3 yasında tabanı guzel 10 15 sefer 10 15 metre arası oynayan bır erkek kus gostersınler bana ıste o adamın kusculugu kusculuktur bana gore bunun bı ay oynayanı degıl bıze en az 4 5 yasına kadar performans alabılcegımız kuslar lazım.

Şimdi ankaraya gıdıp bı kere ızlemekle kusa puan verılmez bana gore kusun devamlılıgını gormek ondan sonra not vermek kusculuktur anlayıstır.ben ve sız abılerım burda kımsenın kusunu kotulemeye nıyet olmadan taklacı performans kusları ıcın ne yapabılırız nasıl ıyısını ve eke oynayanını bulabılır kan tutturmak soy yapmak nasıl olur bunları saygı sevgı cercevesınde tartısıp bılgı paylasımları yapmalıyız...

Ankara sitelerde izledigim bi boz dısı vardı kus 18 19 taklalarla gıttıgı oluyodu buluttan atıyordu hedef sasmadan 50 60 70 metrelerı dovdugu oluyordu ama ne oldu sonu dersenız o buluttan atan kus ıkı hafta sonra oyun bozdu hata yaptı vs.. bunun gıbı nıce kusları 15 ay boyunca takıp ettım zaten bana gore ankarada taklacı performans kusunun ustadları kesınlıkl metrajlı kuslar bakmıyorlar olanıda cıkarıyorlar ellerınden ve bıde sunu aktarmak ıstıyorum ankara gercekten ıklım olarak tam oyun kuslarının ucurulacagı beslenecegı bı yer ruzgar yok nem yok hava kosulları her zaman musaıt oluyor kısın bıle yırtıcı hayvanlara vermedıgın surece kusları her turlu kus ucurma ımkanınız oluyor..

huseyın abı sana dıyecegım tek sey belkı bende senın gıbı dusunurdum kı askerlık benım ıcın bı fırsat oldu ankarada o tarz kuslar ı fazlasıyla ızleme sansım oldu ve ben ne yazıkkı ankara da dogru durust eke kus ucuran gormedım ve artık kus bakanlarda bundan yakınır olmuslar...
kusum soyle 3 5 taklalı tabanlı 10 15 metre arası 8 15 sefer yapsın gelıncede ben kusum gorevımıyaptım deyıpte ınsın degme keyfıme
bu ankara bana bı sınav oldukı dımyata pırınce gıderken evdekı bulgurdan olmucaksın.. ıysını bulayım derken elınde soyunu sopunu ne yapar ne hatası var nsıl oynadgın kusları kaybettıgın an onları gerı arar olursun ve bu bırcok kısınınde basına emınım gelmıstır sozu fazla uzatmak ıstemıyorum evet bı gercek o metrajlı kusları ızlemek gercekten zevklı yavrulugunda ıyı zevk yaparsın bı ay sonra ama yok yanı yok...
saygılar
oguz ustundag

Yorum yapan arkadaşların, Nizam hocanın veya Cevdet amcanın şahsını hedef almadıkları zaten yorumlarından belli oluyor. Kuşa yorum yapılıyor.. Kuş güzel olabilir güzele zaten buradakiler Maşallah derler.. gökten gelip göğe giden yavru kuşa Maşallah deriz lakin yavru kuş ileride aldatabilir.. anlatılmak istenen bu.. bekleriz hep beraber görürüz.. izlemeden de Cevdet amcanın anlatımları doğrultusunda bu kuşların yavru performanslarına Maşallah..

nizami aktürk röportajında diyor estafurrullah ben sizler kadar bilgili değilim ve video boyunca hiç bir büyüklük taslamasına tanık olmadım şunu anladım adam oyun kuşu besliyor tamam ama kuşuda kuş olduğu için besliyor yorumları okuyorum çoğu kuş doktoru :asla: görmeden etmeden teşhis koyuyor yok belli bir zamandan sonra bozarmışta şunu bunu yaparmısta bırakın arkadaşım milleti kötülemeyi aslında merak ediyorum böyle hiç bir kuşu beğenmeyenin sonrada yok bilmem kaç yıldır düzgün kuş izlememişte kuş yokmuş kalmamışta...öyleleri niye kuş izleyemiyor biliyormusunuz çünki aklında imkansız bir kuş özelliği hayal ediyor ya aklınızdaki bu düşünceden vazgeçin çünkü olacak şey değildir herşeyin bir limiti vardır zorlanmakla olmaz zamanımızın kuşları eski kuşlardan daha gelişmiş daha perfonmanslı ben şahsımca çok güzel kuşlar seytettim seyrediyorumda seyredemeyenin bu kendi sorunudur ve psikolojik tedavi görmesi gerekir :hayir:

Valla böyle atıp tutmakla olmaz arkadaşlar.Buluttan atıp buluta gıden hem de sadece sefer yaparken gozuken bir kuş varsa ki sanmıyorum bir vıdeosunu atsınlar da görelim .İddia büyük kanıt lazım.Burada bir tartısma baslamış ama ne görüntü var ne bir şey boşuna üzmeyelim birbirimizi. Bu benim sahsı fikrim varsa da buraya videosunu koysunlar da (ki sanmıyorum belirtmiştim )helal olsun.Video yoksa kuslar zayıfmış bende uzaydan atıp uzaya giden kuşlar var onları anlatayım size:))))

sahsen burak abı buluttan atıpta 50 60 metre gıden kuslar cok ızledım ankara da gıt orda bır bucuk senenı gecır merak etme sende ızlersın o tarz kuslar asıl yorum yapan dıger arkadaslarımız varya o tarz kusları ızlemedıklerı ıcın onlara bu kuslar bulunulmaz ulasılmaz gıbı gelıyor ama bugun ankaradan kus ustadları cıksın bakalım hangısı cok metrajlı kuslara bakıyor bunun onlarda acıkca farkında kımsenın kusunu kotuledıgımız sahsı hakkında konustugumuz yok bızım amacımız bu tarz kusların ınsanı aldatmasıdr bunun bılıncını yaymaktır.. saygılar

KISMET OLURDA HAVALAR MÜSAİT OLURSA ADI GEÇEN KUSLARI GÖRÜNTÜLEMEYE ÇALISIP SİZLERLE PAYLASACAIZ KENDİLERİYLE İLETİŞİME GECECEGİM

SAYGILAR

abi bu aralar işin zor. ankara da hergün yağmur, rüzgar, yağmur... :))

ekran20009' Alıntı:
abi bu aralar işin zor. ankara da hergün yağmur, rüzgar, yağmur... :))

EVET EMRE HAKLISIN BU GÜNDE BAYAGI YAGMUR YAGDI HAFTA SONUNA KADAR YAGISLI İNSALLAH

GÜZEL HAVALARDA İSTEDİKLERİMİZİ GERÇEKLESTİRİRİZ SİTEMİZ OLARAK SİZLERE BİR SEYLER KATABİLMEK

İÇİN ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPMAYA GAYRET EDECEGİZ

YUKARDA YAZILANLARADA BİR SEY DİYEMİYORUZ HER KES KENDİNCE BİLEBİLDİKLERİNİ DOGRU SANDIKLARINI VE İNANDIKLARINI YAZIYORLAR TECRÜBE EDİNDİKLERİ KADARIYLA YORUMLUYORLAR AMA HERKESİN TECRÜBESİ BAKIS ACISI FARKLI FARKLI KARSIMIZDAKİLERİ BENİM SÖYLEMLERİM DOGRU BENİM TECRÜBELERİM BİLDİKLERİM DOGRULTUSUNDA DÜŞÜNÜN DEMEDİGİMİZ AN DAHADA İLERLERİZ ÇÜNKÜ HER KEZ BAKAR İZLER HER KEZ GÖREMEZ BAKMAKLA GÖRMEK AYNI SEY DEGİL

SAYGILAR

S.A
arkadaşlar ben bu kuşa çamur atılma muhabbetinden rahatsız olduğum için tekrar yazdıklarımı özetlemek istedim,
ben kesinlikle ne nizami beya ne cevdet amcaya ne de o güzel oynayan kuşlara bişey demiyorum, hatta inanırım bu anlatılanlara çünkü bende gördüm buna yakın yavrular, hatta burda bir abimizin bir kuşunu izledim ismini yazmıyayım yanlış anlaşılır, kuş öyle bir yerden bırakıyorki kendini, dönek geliyor sanırsıız ! ve eslemıyor giriyor mesafesine fişeğini çıkarıyor devam...
yani bu tarz kuşlar var yok değil, öncelikle kuşlara ve cevdet amcaya inanıyorum şahsen, ha sonunu bilemem her uzun oynayan kuş yapışıcak diye bir kaide de yok, ha yavruda oynar 50 ekede düşer 25 e, 25 de bana sorsan uzundur, hemde bayağı uzundur ekede ! ama dediğim gibi kuşları bilmeden görmeden sonu şöyledir demek benim de kimsenin de haddi değil kanaatimce, nizami beyin röportajını izledim yanında olsam sarılır tebrik ederdim, bir insan bukadar mı alçak gönüllü bu kadar mı bizden olur ! Allah razı olsun kendisinden,
karşı çıktığım ve şaşırdığım tek şey bu işe uzuuun yıllarını vermiş olan insanların ^^ 1 ay oynasın gut olsun nolur ki^^ demesidir, onun haricinde uçuranında üreteninde izleyeninde paylaşanında emeğine sağlık, uçuranın herzaman yeri başımın üstüdür, selamlar...

merhaba arkadaşlar, birkaç güzel sözde ben yazayım;

Kuşçuluk sosyal bir faaliyettir.
Arkadaşlık ve dostluktan önemli değildir,tarafsızlık esastır.
Amaç oyun kuşunu değerli hale getirip, uçurucuyu teşfik etmektir.
Bunun içindirki hayatın gerçeklerinden yola çıkıp eleştirilerimiz yapıcı olmalıdır.
SÖYLEMEKTEN ÇOK GÖSTERMEK doğrudur.
Hiçbir teori pratiğe dönüşmedikçe gerçekleşmez.
Bilgi paylaştıkça güzeldir......

http://www.orhanberberguvercin.com/

Merhaba,

Arkadaşlar yazılanları baştan sona kadar okudum yazacaklarım biraz ağar gelebilir ama kimsenin şahsına deyil genel yazıyorum biliyorsunuzki Türkiyenin Başkenti Ankara Taklacı performans kuşununda Başkentide Ankara Ankaralı deyilim ama doğma büyümede Ankarada yaşıyorum gözümü açtığım gün kümesimizde kuş vardı ama iyi ama kötü benim burda yazdıklarımın içinde genel olarakta çok soruda soracam Cevdet amca burda gördüklerini paylaşmış kötüde yazmamış hatta az abartmış kuşları eğer obahsettiği kuşları bir görseniz izleseniz vallaha kuşçuluğunuzdan soğursunuz kedi uzanamadıgı ciğere mındar dermiş beslemem diyenleri çok duyduk vallaha yatağının altında bile besleyenleride duyduk arkadaşlar yavruyken oynarmış ekeliğinde oynamazmış yok böyle bir şey unutmuyalimki iyi bir kuş izlemek herkese gerçektende nasip olmaz yapışma nedir desem? eğer elinizde 15 sefer yapıp saatini de dolduran kuş varsa eke boş konan kuş varsa ben o kuşlara gerçektende talibim atmayın bana özelden mesaj atın ben gelir izler alırım eğer elinizden çıkarmak isterseniz tabi bu iş gercektende kolay deyil ya bana çok zor geliyor burda yazılanlara bakıyorum ya biz bu işten anlamıyoruz yada gerçektende bayağı bir geri kalmışız ben 4x4lükmüyümkü kuşum 4x4lük olsun bunlar makina deyil ya kuş eke kuşada gelince 2004 ten beri bir kuş uçurdum taki2011'e kadar sezon başlarında yavruya kusardı sadece 1 ay oynardı devamlı deyil gününü yakalardım eşlerimizi dostlarımızı çaya davet ederdik izlerdik hepsi bu benim bildiğim kuş sezon sezon oynar bunun devamlı oynayanı varsa helal olsun tüy vesayre hariç arkadaşlar gerçektende biz bu kuşlardan çok şey istiyoruz valla bunun dibi bucağı yok herkes elindekiyle mutlu olsun.
Saygılarımla,

Selamlar,aslına bakarsanız ortada ne kuş var nede oyunu,sadece anlatılanlar var.Kuşun şu anki oyunu bilinmeden-görülmeden sonunun söylenmesinide,Türkiye geneline hitap eden bir sitede ortada görüntüler olmadan,isim verilerek böyle üst düzey bir oyunun anlatılmasını eleştirenlerin eleştirilmesinide doğru bulmuyorum.Ankara'da oturan bazı ustalarımızda kuşun kayıt edilmiş görüntülerini burada paylaşarak tartışmalara netlik getirecekler ve olayı tatlıya bağlayacaklardır.Neticede bu siteye üye onlarca yetiştiricinin kuşu çıplak gözle izlemeleri veya kuşu yetiştiren ustaları tanıyor olabilmeleri zor bir ihtimal.İstanbul'dan Saygılar.

Sevgili Kuşçu Dostlar,

Bu benim siteye ilk gönderimdir. Normalde sadece gönderileri okur, kuş hastalıkları gibi genel bilgiler alırım. Forumlara katılmamamın sebebi ise arkadaşların birbirlerine kırıcı şekilde mesaj yazmalarıdır.

Kuşçu dostlarım arayarak sevgili büyüğümüz Cevdet amcanın bizim kuşlarla ilgili yazı yazdığını haber vermesi üzerine foruma girdim. Ben hem kendisine hem de diğer yorum yapan arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Öncelikle bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Cevdet amcamızın mesajindan sanki kuşların benim olduğu ve sevgili dostum Cengiz beyin onlara bakıcılık yaptığı gibi bir husus anlaşılıyor. Böyle bir durum sözkonusu değil. Biz kuşları beraber besliyoruz. Uçan kuşlar da Cengiz beyle benim kuşlarımın kırmaları veya Cengiz beyin ya da benim kuşlarımın yavruları.

Sevgili büyüğümüz Cevdet amcanın seyretmiş olduğu kuşlar yeni başlayan yavrular olmasına karşın şu anda havada eke kuşlarımız da var. Takdir edersiniz ki 150 civarında kuş 5 tane kümes olduğunda hem yavrularda hem de ekelerde havada kuş olması normal.

Biz kuşçulukta iddialı olmayıp, kuşlarımızı gelen herkes için uçuruyoruz. Mekanımızda sürekli olarak kuş uçuyor. Üstelik de Cengiz beyin demlediği muhteşem taze çay her daim hazır. Günün hangi saatinde geldiğiniz veya haftanın hangi günü geldiğiniz mühim değil. Dolayısıyla seyretmek isteyenleri bekleriz. Kuş ticareti de yapmıyoruz. Dolayısıyla bizimki bir hobi. Kuşlarımızın mükemmel olduğu gibi bir iddiamız da yok. Dolayısıyla sevgili dostlarımızın Ankara kuşlarını genelleyen ifadeleri bizleri üzer. Bizim kuşlar hatasıyla sevabıyla bizi bağlar.

Yalnız bazı genç arkadaşlarımızın kuşların iki ay uçup sonradan kaybolduğu iddiasının garip olduğunu belirtmek isterim. Çünkü iki ay yaklaşık 60 gün eder. Bir kuşun her gün uçtuğu düşünülürse aynı performansı 60 gün gösterebilmesi bir mucizedir. Keşke aynı kuşu 30 gün üst üste seyredebilsek. Ya hastalanır, ya atmaca alır, ya tüye girer, ya kızgınlığa düşer, ya yumurtlar, ya yavru çıkarır, vs. vs. Yani sonuçta bu bir hayvan. Yani canlı. Kendimiz kandırmayalım. Dolayısıyla bizimki iki hastalıklı durum arasında biraz gönül eğlendirmek kabilinden oluyor.

Dolayısıyla elimizde dört senedir aralıkla uçurup seyrettiğimiz kuş da var, yeni oyuna başlamış yavru da. Bu da bizi ve bizi ziyaret edenleri şimdilik mutlu etmeye yetiyor. Amaç da bu değil mi? Ne mutlu küçük şeylerle mutlu olabilenlere. Vesselam.

Nizami Aktürk

Nizami hocam konuyu çok güzel bir şekilde özetlemişsiniz.. ağzınıza sağlık..

gönderen Kuscuhoca » 18 Mayıs 2012 01:06

Sevgili Kuşçu Dostlar,

Bu benim siteye ilk gönderimdir. Normalde sadece gönderileri okur, kuş hastalıkları gibi genel bilgiler alırım. Forumlara katılmamamın sebebi ise arkadaşların birbirlerine kırıcı şekilde mesaj yazmalarıdır.

S A HOCAMIZ ZATEN TANIYOR KUŞLARINIDA BİLİYOR KENDİSİNE SİTEMİZE KATKILARI DOLAYISIYLADA TESEKKÜR EDİYORUM HEP KUSA KUSLARA ENDEKSLENMİŞİZ HER SEY KUS DEGİL ARKADAŞLAR

SAGOLSUNLAR KENDİLERİ ZATEN GEREKENLERİ AÇIKLAMISLAR LAKİN BURADAKİ EN DÜŞÜNDÜRÜCÜ SEY HOCAMIZIN YUKARDAKİ ///SÖZLERİDİR// BÖYLESİNE BİR DEGERİ VE TECRÜBELERİNDEN FAYDALANMAMIZ GEREKEN BİLGİLERİNİ AKTARMASINI HEP BEKLEDİGİMİZ HOCAMIZIN BAZI KİŞİLERİN DAVRANIS SEKİLLERİNE YAPTIGI SİTEM BEN VE SİTEMİZ İÇİN HER SEYDEN ÖNEMLİDİR BÖYLESİNE DEGERLERİN ÇATIMIZ ALTINDA BULUNMALARI HEPİMİZ İÇİN KAZANÇTIR SÖYLEM VE DAVRANIS SEKİLLERİNE DİKKAT EDEBİLMEMİZ HER ZAMAN OLDUGU GİBİ BİR BİLİM VE İLİMLE UGRASAN HOCAMIZ TARAFINDAN İTİRAF EDİLMESİ DAHA DA DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR DİYOR

SAYGILAR SUNUYORUM

Sayın Hocam çok güzel bir yazı yazmış bunun üstüne ne söylense boş bence güle güle besleyin umarım bir gün bizlerde sizinle sohbet eder çayınızdan içeriz selamlar

S.a ben İstanbul dan adem. Yorumları okudum ben iki kelime etmek zorunda kaldım,nizami hocayla tanışalı fazla omadı
Fakat bu camianın kalitesin yükselten bir şahsiyet olduna inanıyorum.
Matbaaci Bahadır abinin kuşlarını yıllardır seyretmek için özel olarak Ankara'ya geliyorum,hatta aynı kuşu aradan 1 yıl
Geçmesine rağmen oyununu bozmadina şahit oldum ve hala bu aralar ucurdugunuda biliyorum.
Evet nizamı hocanin kuşlarını Cengiz abi uçuruyor iki kere ziyaret etme imkanı buldum,her gittiğimde birden fazla
İyi kuş seyrettiğim oldu,umarım daha iyilerinide seyretme imkanım olur
Herkeze selamlar....

Bir vesileyle Nizami Hoca, Cengiz Abi ve kuşları da sitede sohbet konusu olmuş. Nerede, nasıl ve ne maksatla olursa olsun onların sohbetine, misafirperverliğine ve kuşculuklarına doyum olmaz.Bu iki insan sözkonusu olduğu zaman şöyle bir tanımlama yapılabilir;
''Ankara'da kuşcu camiası içerisinde insanlıkları, arkadaşlıkları ve bunun yanında sonderece profesyonelce oyun kuşu beslemeleriyle anılması gereken değerli büyüklerimizdir.'' Kuşçuluk adına verdikleri emekler için kendi adıma teşekkür ediyorum.

Muharrem bey günlerdir büyük bir merakla buluttan atıp buluta giden kuşların çekeceğinizi söylediğiniz videosunu bekledim.Fakat siz ne video ne de bir açıklama gönderdinz.Sebebini öğrenmek istedim.Çünkü bahsi geçen kusları gerçekten merak ettim.Uygun zaman veya mekan mı olmadı acaba.Yoksa kuşlar yalan mı oldu yada Cevdet abinin de bahsettiği gibi angut mu?:)) SAYGILAR

yalovalı 77' Alıntı:
Muharrem bey günlerdir büyük bir merakla buluttan atıp buluta giden kuşların çekeceğinizi söylediğiniz videosunu bekledim.Fakat siz ne video ne de bir açıklama gönderdinz.Sebebini öğrenmek istedim.Çünkü bahsi geçen kusları gerçekten merak ettim.Uygun zaman veya mekan mı olmadı acaba.Yoksa kuşlar yalan mı oldu yada Cevdet abinin de bahsettiği gibi angut mu?:)) SAYGILAR
evet burak ankaradada diger iller gibi havalar pek müsait olmadı biz müsait oldugumuzdada karsı taraftakilerin işleri çıktı bahsi geçen kuslar var çok kişide de olabilir önemli olan kusda devamlılık sonununda iyi olması aklımızda unutmus degiliz insallah nizam hoca müsait oldugunda çekimleri gerçeklestirir sizlerin izlenimine sunarız

not okullar tatil oldugunda nizam hoca daha müsait oluyormus

saygılar

Eyvallah..Teşekkürler cevabınız için.

4 Haziran Pazartesi; Bu gün oğlum Burak'la beraber sabah saat 09,00. Nizam hocanın oradaydık,Nizam hoca sene sonu finalleri için sabah okula gitmiş,bu hafta çok yoğun bir programı varmış.

Herzaman olduğu gibi gene kuşları Cengiz kardeşim uçuruyor,geçen seferden bir bozdumanlı yavru ve yeni başlayan iki adet bozdumanlı ve gök dumanlı yavru seyrettik, merak edenler buyursun gitsin ve kendi gözleriyle görsünler,havalar müsait olduğu sürece Cengiz'de sürekli kuş seyredebilirler.

Matbacı Orhan ve Bahadır kardeşlerdede yeni başlayan bir dumanlı ve eke beyazperçemli dişi var,beyaz dişi yavruları büyüdüğü için dahada hırslı oynuyor,isteyenler orayada gidebilirler.

Biraz yukarıdan alan ve 25-30m. civarında oynayan bir gök yavruda bizde var,arzuedenler buyursun seyretsinler.
İsteyenler video'da çekebilirler.

VİDEODAN KUŞUN EKSİK VEYA FAZLALIKLARI SEÇİLEMEZ.. KUŞ EKSİK OYNAR TAM GÖRÜNÜR TAM OYNAR EKSİK GÖRÜLÜR. EN İYİSİ ÇIPLAK GÖZ İLE SEYİR ETMEKTİR.. AMA YİNEDE HİÇ YOKTAN İYİDİR.. MUHARREM BEYDEN EN KISA ZAMAN İÇERİSİNDE VİDEOLARI BÜYÜK BİR MERAKLA BEKLİYORUZ..

gözün gördüğü herşey hakikattir video yanıltır

:) bir laf varda söylemek hoş olmaz.. adamlar yazmış gelip izleyin diye.. uzaktı yoldu oydu buydu. video koyalım demişler onada yorumlar, yanıltır şöyle olur böyle olur.. ee nasıl olcak bu iş.... adres belli davet belli. gerisi meraklılara kalmış... saygılarımla...

arkadaşlar biliyorum konuyla alakası yok ama ben 1 çift mardin almıştım alıştılar kafese yumurtladılar ama benim beslediğim yerde çok kuşcu var benim dişiyi uçuruyodum kuş oyunluydu kuş açılda orda bi adam pırıltı veriyo orda başka adam pırıltı veriyo kuşum aklı karıştı adamın birinin kuşlarına karıştı peki ya erkek mardin yumurtasına bakarmı lütfen biliyorsanız cevap atın

ekran20009' Alıntı:
:) bir laf varda söylemek hoş olmaz.. adamlar yazmış gelip izleyin diye.. uzaktı yoldu oydu buydu. video koyalım demişler onada yorumlar, yanıltır şöyle olur böyle olur.. ee nasıl olcak bu iş.... adres belli davet belli. gerisi meraklılara kalmış... saygılarımla...

AKLIMDAN GEÇENLERİ YAZMISSIN EKRAN BASKA BİR YOLU VARMIKI NASIL OLACAGINA DAİR

HİÇBİR SEKİLDE MENMUN VE MUTLU OLAMAYACAGIZ HERHALDE

NİZAM HOCANIN KUSLARI ÇEKMEYE GİDECEKTİM YARIN

AMA CEVDET AMCA ARADI CENGİZİN YARIN ÖNEMLİ İŞİ VARMIS
AYRICA MATBACI ORHAN AGABEYDE UÇAN OYNANYAN VARMISTI ONUDA ATMACA ALMIS

BURADAN SİZ KIYMETLİ ÜYELERİMİZE SÖYLE YAPACAGIZ SU GUN GİDECEGİZ DİYORUZ AMA MALESEF GÖRÜLDÜGÜ GİBİ MUTLAKA BİR OLUMSUZLUKLAR AKSİLİKLER ÇIKABİLİYOR ELİMİZDE OLMAYAN SEBEBLERDEN DOLAYI BEKLENTİLERİNİZİ KARSILAYAMADIGIMIZ ZAMANLAR OLABİLİYOR BU DURUM İÇİN BENİ ANLAYISLA KARSILAYACAGINIZI UMUYOR

SAYGILAR SUNUYORUM

9 Haziran Cumartesi
Dün Matbacı kardeşlerin İstanbuldan misafirleri vardı, birçift yavru ve birçift ekeyi alıp İstanbula götürdüler.
Oynayan dumanlı yavru ikigün önce kaybolmuş,büyük bir ihtimalle atmaca almış olabilir,orhanın dediği bu.

Yanlız matbacıların hazır kuşları sadece bunlar değilki !!!! adamların elinde başlayan yavruları hemen alıyorlar,ben bu kuşlar için hiç yorum yapmıyacağım, İstanbul'dan gelip iki takım kuş alanlar izledikleri kuşları lütfen buraya yazsınlar,çünkü benim yazdıklarımı abartılmış yazı sanıyorlar.

İstanbullu kuşçular üç yaşındaki beyaz perçemli dişi kaç sefer yaptı ? enaz fişek mesafesi kaç metre ? her fişekte vurduğu takla sayısı kaç ? nerden kapatıp,nereden atıp nereye gidiyor,sizler seyrettiniz lütfen gördüklerinizi yazın.

Nizam hoca veya Cengiz'in kuşları bu kuşlarla aynı kuşlar,cengiz pazartesi veya salı günü gelin izleyin videoya çekin dedi,bu işi bilen varsa buyursun gelsin gidip çekim yapalım.

Orhan ve bahadır kardeşlerin kuş uçurdukları han pazar günleri kapalı,bunun dışında kuşları izleyip çekim yapmak isteyenler pazar günü hariç istedikleri hangi gün olursa olsun hem kuş izleyip hemde çekim yapabilirler.

Geri