Ankara'lı Nizami Aktürk'ün kuşları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cevdet özbayer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 79
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Bu arada bizim Burak'ın kuşlarını unuttum,kuşlar bizim olunca raklam yapıyor demesinler diye yazmıyorum.

Arkadaşlar, buyrun bizede gelin,iki üç tanede bizim Burak'ta takla atan kuş var,onlarıda izleyebilirsiniz.

anlatıyonuz güzel ama bide video koysanız ankaralı olmayan bakamayacakmı

tamam ben geliyim madem istanbullular adına elimi taşın altına koyim kim karşılar kim yardımcı olur ona göre yola çıkim.

bambam' Alıntı:

:)

bambam' Alıntı:

Benim videom yok,telefonumdada resim çekme kamerası yok,bu yaştan sonra olsada çekmeyi beceremem,videosu olan çekmeyi bilen birisi bu işleri üslenebilir.

Bana göre video çekimide hoş değil,biz gençliğimizde hafta sonları ankaradan konyaya,çoruma,niğdeye,eskişehire,çankırıya gidip kuş seyrediyorduk.

İstanbullular pekala hafta sonu gelip burada kuş seyrediyorlar,hem evelden ankara,istanbul arası 10 saat sürüyordu şimdi 5 saatde iş tamam.

öncelikle ellerinden öperim cevdet amca yakın yer olsaydı keşke gelir izlerdim ama ağrıda ikamet ediyorum çok uzak fırsat yok olsa gelmeye calıcam

S A CEVDET AGBİM

SURDA SÖYLE GÜZEL OYNAYAN KUS VAR DERSİNİZ YADA DERLER nerde öyle kus varsa video koysun görelim derler

VİDEO KAYARSINIZ YADA BİRİLERİ ÇEKER KOYAR yok efendim işte video yanıltıcı hep aynı oyunları montajlamıslar canlı izlemek gerek derler

İSTEYEN HERKES DAVETLİDİR BUYURSUNLAR İZLESİNLER DERSİNİZ YADA DİYENLER OLUR ya ta suradan veya buradan nasıl gelelim derler

KISACASI CEVDET AGBİM SİZDE BİLİRSİNİZ ESKİLERİN BİR DEYİMİ VARDIR

OYNAMAYACAK GELİN YERİM DAR DERMİŞ

NASIL OLACAK NASIL ANLATILACAK DOGRUSU BENDE ANLAMIS DEGİLİM ANLAYANLAR VAR İSE YAZSINLAR BİR ZAHMET ANLAYALIM NASIL OLACAGINI

SAYGILAR TESEKKÜRLER CEVDET AGBİ

cevdet özbayer' Alıntı:
bambam' Alıntı:

Benim videom yok,telefonumdada resim çekme kamerası yok,bu yaştan sonra olsada çekmeyi beceremem,videosu olan çekmeyi bilen birisi bu işleri üslenebilir.

Bana göre video çekimide hoş değil,biz gençliğimizde hafta sonları ankaradan konyaya,çoruma,niğdeye,eskişehire,çankırıya gidip kuş seyrediyorduk.

İstanbullular pekala hafta sonu gelip burada kuş seyrediyorlar,hem evelden ankara,istanbul arası 10 saat sürüyordu şimdi 5 saatde iş tamam.
cevdet amca ben bu aralar musaitim eger davet edersen ben geliyim video çermiyim bilmiyorum hatta video işinden cok haz etmiyorum ama izlemek isterim.

Muharrem videoyu siz çekecektiniz size müsait olmadıklarını ve oyunlu kuşlarının atmaca tarafından alındıgı söylenmiş.Sonra da isteyen gelsin video çeksin deniliyor.Yani yerim dar oynayamam diyen var haklısınız.Burada herkes yaşını başını almış insanlar.Olayları çevirip insanları ayıplamanın anlamı yok.Ben kendi adıma bu şekilde anlatılan kuşları(buluttan atıp buluta giden)merak ettim ve siz de videosunu çekip yollayacagım dediğinizden videonun akibetini sordum.Başka hiç bir amacım yoktur emeğe saygım var bir kuşun nasıl emek verilip oyuna sokuldugunu iyi bilirim.Bu kuşlarınsahiplerini de tanımam.Bir alıp veremediğim de yoktur.Ayrıca herkes işten güçten vakit ayırıp başka bir şehre kuş izlemek için gitme şansına sahip değil.Son olarak istanbuldan gelip kuş alanlar kuşları gördüler anlatsınlar deniliyor.Alan arkadaşlar heralde anlatsınlar dendiğine göre bu siteye üyeler.Kim olduklarını söylerseniz (eğer devlet sırrı degilse)o arkadaslar buraya yazsınlar gördüklerini.Bizde meragımızı gidermiş oluruz.Benim kendi adıma artık sizden bir video beklentim de yok.Teşekkürler ,saygılar ,sevgiler...

muharrem bey buluttan atan kuş merak edilir ama sen o buluttan atan kuşu çekmeyecekmiydin ??? sonra bizlere üstü kapalı laf koyuyorsun herkes ankaralı değilki gitsin görsün

SA
arkadaşlar olay iyice çığırından çıkmış, büyükler büyüklük yapsın küçükler büyüğünü bilsin, Cevdet amca eyvallah kuşlar iyidir güzeldir muhakkak, ama yeter daa ! insanlar birbirine giriyor alinin velinin kuşları için, bırakalım bu saatten sonra kuşlar kiminse o anlatsın inanan inansın inanmayan inanmasın, videodur o dur budur gerek yok bunlara, yavruda değil buluttan cehennemin dibinden atsa ne yazar, bilen kim ilgilenir o kuşun atışıyla, boşverin ya kırılıyor insanlar gerek yok, burakla en çok dalaşan benim ama okadar anlatıoyosunki cevdet amca adam ister istemez video istiyor ve bak 50 yaşındaki Muharrem abiye muharrem demeye başladı, illa burda birileri birilerine küfür mü edicek ki konu uzamasın, yeter daaa ! tamam herkesin kuşu kendine güzel boşverin, muharrem abi sende kimseye video cekip ıspat etmek zorunda değılsın, kusu kım satıp parayı cebellez ettıyse o ıspatlasın kusunu ya size ne ! yani burda olmayan 2 3 adamın yavru oyunu yüzünden biribirinizi kırıyorsunuz değmez yazıktır, cevdet amca senden büyüklük bekliyoruz, uzamasın bu mevzu bence ki insanlar daha fazla sınırları aşmasın, Allah hepinizin yolunu açık ede... selamlar...

s.a ali demir abim anlatıyorlar muharrem beyde çekecem diyor 1 aydır soruncada ne oldu diye kızıyorlar ya çekecem diyen sizsiniz bizde merak ediyoruz ne var bunda müsait olupta çekmeye gidemiyorsan ankaradan bir semtten bir semte kimse kusura bakmasın bende o kadar yolu izlemeye gelemem desene öyle bir kuş yoktu

eyvallah kardeş, merak eden herkes haklı bişey diyemeyiz, ben aslında bu konuya hiç müdahil olmayacaktım , genelde hep bana dur sus derler ama bu seferde bu sevaba ben gireyim dedim, boşverelim murat kardeşim, cevdet amca gerekeni yapacaktır, muharrem abi de çok değerli bir abimizdir, tanısan laf çarpıtmayacak bir kişilikte oldugunu anlarsın, muharrem abi şu sitedeki en temiz insanlardandır aman diyim, öyle anlatılan kusu herkes gormek ıster sahsen bende, ama yavru oyunu ızlemek ıcın ankarayada gidilmez bu da bi gercektir, besleyenlerin emeğine sağlık, ekede inşallah 3 kat güzel olurlar, kırmayalım kırılmayalım boşverelim demek istediğim bu, hepi topu kuş , ve sahipleri bile burda değil, alan burda değil, biz neden birbirimizi yıpratalımkı, alan hayrını gorsun onda daha ıyı yapsın kuslar, verenede para bereket versin, he diyip gecelim takılmayalım selamlar...

haklısın ali abi sahipleri oralı bile olmuyor bizlerse burda onlar yüzünden geriliyoruz varsa vardır hayrını görsünler ne diyim

eyvallah kardeş...

Selamlar.Öncelikle ben şunu belirteyim Muharrem Beye 50 yaşındaki bir insana Muharrem diye asla hitap etmem.Ali Demir yazınca baktım gerçekten de Muharrem yazmışım bu konu için Muharrem Beyden özür diliyorum inanın sadece dalgınlıktan öyle yazmışım. Diğer konuya gelince benim amacım kimseyi kırmak üzmek veya sahip olduğu hayvanı kötülemek değil.O anlatılan kuşların sahiplerini de tanımam hayatımda Ankara ya da hiç gitmedim.Sadece kızdıgım bir nokta var ortada anlatılan çok iddialı kuşlar vardı, video varsa konsun dedik muharrem bey konacak dedi haa olamadı ayrı konu olabilir.Ama video varsa konulsun diyenlere anlatılan kuşları merak edenlere saf muammelesi yapılıyor laf sokuluyor yok bilmem ne atasözü varmıs da burada yazılmazmış gibi cümleler kuruluyor.Ben buna kızıyorum.Yoksa herkesin kuşu kendine herkes uçursun keyfine baksın ama kimseyi de lütfen saf yerine koymasın. Selamlar Saygılar...

S A EVET ARKADASLAR SABAH 10 DA EVDEN ÇIKDIM SU AN 21 53 EVE GELDİM NETE GELDİM AÇTIM YAZILARINIZI OKUDUM HAK VERMEDİM DEGİL HEPİNİZDE HAKLISINIZ BURADA YAZAN ARKADASLARA AYRI AYRI DEGİLDE HER YAZANA CEVAPLAR VERMEYE ÇALISAYIM

ÖNCELİKLE BENDEN KİMSENİN ÖZÜR DİLEMESİNE GEREK YOK HATTA SİZLERİ BU SEKİL KONUSTURMAYA KATKIYI BEN YAPMISSAM BEN HEPİNİZDEN AYRI AYRI ÖZÜR DİLERİM

YERİM DAR ATA SÖZÜNE GELİRSEK O SÖYLEM BURADA KİŞİYE YADA KİŞİLERE BİZZAT SÖYLENMİŞ SEY DEGİL

GERİYE DÖNÜK BU GİBİ DURUMLARADA ÇOGUNLUGUN SÖYLEDİGİ İYİ OYNAYAN NEREDEDE OLSA GİDER İZLERİM DİYENLERİN ÇOK OLDUGUNU DAHA ÖNCELERİDE İŞİTTİGİMİZ İÇİN YANİ DAHA ÖNCELERİDE BENZER SEYLER YASANDIGI İÇİN SÖYLENEN SÖZDÜ KİMSENİN ÜZERİNE ALINMASINA GEREK YOKDU ALINDISALARDA SEBEBİYET VERDİGİM İÇİN YİNE ÖZÜR DİLERİM

ÇEKİMLERE GELİRSEK HER ZAMAN BİLGİLENDİRMEYE ÇALISTIM BİZLER MÜSAİT OLDUK KARSIDAKİLER OLAMADI KAR OLDU YAGMUR OLDU BİR SEKİLDE OLAMADI

LAKİN YUKARDAKİ TARTISMALARINI YAPTIGIMIZ ADI GECEN O UZUN OYNAYAN BOL TAKLALI GİDEN HAYRET ETİGİNİZ BAZINIZIN İNANIP BAZINIZIN İNANMADIGI KUŞLARI GÖRÜNTÜLEMEYE BUGÜN GİTTİM DÜN AKSAM CEVDET AGBİ ARADI BENDE BUGÜN GİTTİM EVET BAZILARINIZIN BİLDİGİ GİBİ KUSUN ANA BABA İSTANBULLULARA SATILMIS GÜLEGÜLE BESLEYİP HAYRINI GÖRSÜNLER

ADI GECEN KUSLARDAN BİR TANESİNİ DUMANLI ERKEK YAVRU KIZMASI CENGİZ KARDESİMİZ KALDIRDI SAAT 6YA YAKLASIYORDU BİR 15 20 DAKİKA KADAR UÇTU SÖYLENDİGİ GİBİ BULUTTAN ATIP HEDEFE YAKLASINCA SALLANARAK 8 10 METREDEN OYUNA GELDİ 70 80 METRE HATTA 100 METRE DAHA FAZLADİYENLER OLDU 20 25 TAKLA OYNADI DİNLENDİKDEN SONRA BİRDAHA YİNE OYUNA GELİP BAYAGI YÜKSEKDEN ALDIN YİNE AYNI UZAMALAR VE AYNI TAKLALAR 3ÜNCÜ SEFER YİNE KAPANDI SİNEKDEN HEDEFE GELİNCE SAGA SOLA SALLANARAK 2 3 METREDEN TAKLA VURDU İNECEK GİBİ PERDAHDAN İNEMEDİ YİNE BOL TAKLALI UZUN OYNADI TEKRAR KENDİNİ DİNLENDİRDİKDEN SONRA YİNE YUKARDAN KAPANIP GELDİ YİNE AYNI CİLVELER TABAN VURUP İKİNCİSİNDE TERSLEDİ TAKLALARINI VURARAK HEDEFİNE İNDİ ANLATILAN KUSUN BİRİ BU SEKİL DİGERİ KIZMIS UÇURULMADI AMA BU ANLATTIGIM KUS DÜNDE UÇMUS ÇOK TAKLALI ÇOK UZUN OYNADIGINDAN HALİYLE BU GÜNDE UÇMASI VEDE SICAKDANDA DOLAYI 4 SEFERDE İNMESİNİ BUNA BAGLADILAR GÖRDÜGÜM İZLEDİGİM ANLATILAN KUSUN BİRİ BUDUR ARKADASLAR

KAMARA GÖTÜRDÜM ÇEKMEDİM ARKADASLAR NEDENİ İSE DAHA ÖNCE SAİM USTACILARIN VİDEOLARINI ÇEKDİGİMİZ KAMARANIN ÇÖZÜNÜRLÜGÜNÜ AYARLAYAMADIK AMA ANLATTIGIM KUSUN BU DÖRT SEFERİNİ ORADA BİR ARKADAS ÇEKDİ SİTEYEDE YÜKLEYECEK ORADANDA İZLER YORUMLARDA BULUNURSUNUZ

İSTEMEDN HAKIMDA SİZLERİ YUKARIDAKİ KONUSMALARA SEBEBİYET VERDİGİM İÇİNDE TEKRAR ÖZÜR DİLİYOR

SAYGILARIMI SUNUYORUM

MATBACI BAHADIR BEY OLSUN

CENGİZ BEY OLSUN YİNE HAZIR OLDUKLARINDA HABER VERECEKLER AMA ARTIK BU İŞLERİN İÇERİSİNDE OLMAYACAGIM SÖZ VERİYORUZ AKSAKLIK OLUYOR YUKARDA ANLATILAN AKSAKLIKLAR SAHSIMLA DEGİL GENELİ KARSILARDAN GELEN GEÇERLİ MAZERETLERLE ALAKALIDIR
ARTIK SADECE BURADA KONUMUM GEREGİ NEYSE ONUNLA ALAKADAR OLMAYA CALISACAGIM

HER KESİN İSTEDİGİ EN İYİYE ULASMASI DİLEGİ İLE İLGİ VE ALAKANIZA TESEKKÜRLER

S.a arkadaslar,ben istanbuldan adem,yani bahsi gecen dumanlı yavrunun anne ve babasını alan kisi.
Öncelik Cevdet amcaya selam ve saygılar,kendisini Gıyabında tanımama rağmen,bu konuda üstat olduğu bı gercek
Geçtiğimiz Cumartesi birkaç arkadas Ankara ya kuş seyretmeye geldik,öncelikle sabah matbaaci Bahadır abinin mekanına
Geçtik,yeni oyuna başlayan yavrulardan seyrettik,sonra gecen senede seyrettiğimiz beyaz perçemli eke disi kuşu izlemeye başladık,masalllah kuş gecen seneden daha iyi olmuş atması gezmesi fişeklerini uzatması mükemmel,hatta birde yavrusunu almak nasip oldu..
Daha sonra öğlen oldu yemek falan derken nizamı hocanın yani Cengiz abinin mekanına geldik,zaten randevumuz da vardı,havanın çok sıcak olmasına rağmen saat 16:00 gibi Cengiz abi dumanlı yavruyu uçurmaya başladı,kuş tek kelimeyle
Mükemmel,bir kuşta olması gereken her meziyet vardı,kuşu havada takip etmek nerdeyse imkansizdi,kuşun hedefe kapatması yani atması inanılmaz derecede idi,gözü kara bir yavru,20 den fazla taklasini saydık,o sıcakta bunları yapmasida övgüye değerdi bence,evet henüz yavru bir kustu ama bu aralar bu sekilde kuş seyretmekte öyle kolay değil
Bu arada bugün aldığım bı habere göre kuşu video çekimine gitmişler inşallah herkez seyretme imkanı bulur
Herkeze daha güzel kuşlar beslemeleri dileğiyle saygılar,sevgiler...

EVET YUKARDA ADEM KARDESİMİZ ZATEN ANLATILAN KUSLARIN ANA BABASINI ALMISLAR GÜLE GÜLE BESLESİNLER KISMET OLURDA YAVRULARINI UÇURUP BURALARA YÜKLEYEBİLİRSE TABİ İSTERSE HER KES GÖRÜR İZLERLER
ALİ KARDESİMİN SÖYLEMİNE KATILMAMAKDA ELDE DEGİL ASLINDA ÇOK HAKLI NEME GEREK KİM NE İZLERSE NE GÖRMEK İSTERSE İYİDİR DGİLDİR AYA GİDER UZAYA GİDER BANA NE FAYDASI VAR GÜLE GÜLE BESLEYİP HAYRINI GÖRSÜNLER DAHA İYİLERİNE SAHİP OLSUNLAR

SAYGILAR

Bu mesele iyice cıvımaya başladı, ben 11 mayısta bu yazıyı yazmışım,bu gün 13 haziran çarşamba,bir aydan fazla olmuş bu yazıyı yazalı.
Dün yıkamacı Cengiz'in orada (Nizam hocayla beraber besliyorlar) akşam saat 17,55.de gök dumanlı erkek yavruyu saldılar,nasıl oynadığını yazmıyacağımda anlatmıyacağımda çünkü polimik konusu oluyor,iki kişi dünkü kuşu videoya çekti ister bu siteye isterlerse başka sitelere atsınlar bu mevzu artık beni hiç ilgilendirmiyor.

Benim bu topiği açma amacım yeni yetişen gençlere iyi bir kuşu anlatıp tanıtmaktı,ama mevzu başka meselelere kaydı,yıkamacı Cengiz ve Nizam hoca sonderece iyi insanlar,onlarında kuş satmak gibi bir dertleri yok,matbacı orhan ve bahadırda benim enaz 40-50 yıllık arkadaşlarım,bu yaştan sonrada onların kuşlarını pohpohlayıp sattırmam gibi bir niyetimde olamaz,çünkü adamların elinde fazla kuşları yok,çünkü yeme vuran yavruyu alıp götürüyorlar.

Bu kuşları alan arkadaşlar hep kuştan anlayan arkadaşlar,kuşu almadan önce defalarca seyredip parayı o zaman basıyorlar,herhalde yapışan ve oyunsuz inen bir kuşa üç-beş binlirayı hiç kimse vermez,bu millet parayı sokaktan toplamıyor herhalde ?
Hem Orhan ve Bahadır sattıkları kuşlardan banada komisyon vermiyorlar,böyle birşey zaten sözkonusu bile olamaz, onun için Muharrem kardeşim bu konu daha fazla cıvımadan sen bu topiki bir zahmet kitleyiver.

Bundan sonrada herkes istediği yerde seyredip,istediği yerdede videosunu koyup izlesin,Allah herkesin işini gücünü rast getirsin.
Selam ve dua ile.

KONU BASLIK SAHİBİ İSTEGİ İLE

KİLİTLİ

Geri