Asıl Mesele Oynar Belemek Değil, Uçurmaktır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adslci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 81
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

adslci

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İsmail Kaygısız
Meslek
Bilgi İşlem Yöneticisi
İlgi Alanı
Oynar besleminin dışında uçurmak ayrıcalıktır. Mezatlarda, kahvehane köşelerinde müdavim ellerde dolaşan oynarlar ahhhh... Ekonimik fayda beklentisiyle acaba 10 Tl ye alıp 150 ye verebilirmiyim kaygısı...
Güvercin besleyen arkadaşlar kuşlarınızı nasıldır diye bir başkalarına sorupda moralinizi bozmayın... Kuşunuzun özelliklerni taşıyıp taşımadığını örnekleyin ve görevini yapıp yapmadığını test edin ve yola devam... Kuşlarınızı kutu içlerinde satışa götürmeyin. Taşıma sandığı ile götürün.Unutmayın ki kaça alırsın derseniz yem parasına gider kuşunuz. Bu işin bir standartı olduğunu düşünmüyorum, sağlıklı genel ırk özelliklerini taşıyan ve görevini yerine getiriyorsa en iyi standart sizdedir. Sizlere kümesimin videosunu paylaşmak istiyorum.
[dailymotion]xbwuu3[/dailymotion]
http://www.dailymotion.com/video/xbwuu3_bursa-oynar-tippler_animals

Size katılmamak elde değil. Ve bu sadece oynar ırkı için geçerli değil. Günümüzde insanlar güvercini ticaret yapmak için bir araç gibi görüyor sadece... Malesef bu böyle bizler bunu değiştirmek için uğraşıyoruz belkide, belkide biz insanlara güvercinin ne olduğunu alatmaya çalışıyoruz ama onlar anlamak istemiyor çünkü onların amacı para... Nasıl olurda, ne yaparsam daha zengin olurum diye düşünüyorlar.Onlara acımaktan başka bişey gelmiyor aklıma şu anda...

............SİNAN ÖZTEKİN.............

Has Holding sahibi Kadir hasın bir sözü vardır belgeselinde dinlemiştim size onu aktarayım,
1-Dürüst ve doğru Olmak
2-Çalışkan Olmak
3-İşini iyi yapmak işin ehli olmak
4-Kimlerle çalıştığını bilmek,
Bu dört unsuru yerine getirirsen başarılı olursun. Demiyorki birilerinin malını (emtiasını) kötülersen zengin olursun başarıyı yakalarsın. Zengin olmazlar çünkü yarar görmezler bir gün para hırsı insanı sefalete götürür. Yorumlarına katılıyor ve desteğin için tşkrler...

Uçan genç Bursa Oynarlarım

Ekli dosyalar

• 051120081311.webp
    051120081311.webp
    281.6 KB · Görüntüleme: 2,221
  • 051120081312.webp
    051120081312.webp
    242.3 KB · Görüntüleme: 2,251
  • 051120081313.webp
    051120081313.webp
    283.3 KB · Görüntüleme: 2,224
Yetişkin ve genç Oynarlar

Ekli dosyalar

• 051120081316.webp
    051120081316.webp
    267.6 KB · Görüntüleme: 2,273
  • 051120081318.webp
    051120081318.webp
    245.7 KB · Görüntüleme: 2,281
  • 051120081319.webp
    051120081319.webp
    213.5 KB · Görüntüleme: 2,256
Oynar kuşların en asili, akıllısı ve yuvasına bağlıdır...

Ekli dosyalar

• 250720081225.webp
    250720081225.webp
    33.4 KB · Görüntüleme: 2,253
  • 051120081322.webp
    051120081322.webp
    275.2 KB · Görüntüleme: 2,278
  • 051120081321.webp
    051120081321.webp
    109.8 KB · Görüntüleme: 2,276
Merhaba,
Bursa kuşlarınız ne kadar uçmakta ve uçuş stilleri nasıldır?
Bursalarınızı uzaktan salabiliyor musunuz?

Posta kuşları gibi uzak mesafe gelemezler. 1,5-2 saat arası uçuyorlar. uçuşlarını görebilmek için dürbün dahi aldım uçusları zevk ve keyif veriyor... tavsiye ederim

Her daim savunduğum düşücelerle aynı doğrultuda oynar yetiştiricileri ile karşılaşmak gerçekten şahsım adına mutluluk verici özellikle bursadan sizler gibi çıkıp düşüncelerinizi yazıp sizin gibi anlayışta olabilmenin büyük bir erdem olduğunu düşünüyorum.

Oynarlarınız da çok güzeller maşallah Allah can pekliği versin aynen bu şekilde ve anlayışta yeni meraklılara aynı yolda örnek olmanız çok faydalı olmuş. sizi sıra dışı gözükmeye çalışmayacak kadar erdemli ve mütevazi buna istinaden de olması gereken oynar anlayışınız için canı gönülden kutlarım.

Paylaşımınız için teşekkürler.

Merhaba
olumlu dusunceleriniz icin tskr ederim fikir ve dusuncelerimin dogru oldugunu duymak sevindirici dogru olani aktarmak ve bu sekilde yasamak dogru oldugunu dusunuyorum. olayi abartmadan neyse onu soylemek ve efsanelestirmemek kanaatindeyim. saygilar

http://www.yabantv.com/video/1151-bursa-oynari.aspx

güvercin uçurmak gibi bir şey yok hele birde iddalı uçurursan dahada zevkli oluyor... yukardaki videodaki oynarlar benim oynarlarımdı... hepside bitti 2 adet kaldı... kimisi havada kaldı kimisini sahin kaptı kimisi makara yapıp düştü öldü... uçurduğun zaman riskler fazla oluyor... hem damızlık hem ucurmalık yapacaksın çok kaliteli kuşlarım vardı... değerini bilmedim hepsini her gün uçurdum (2,5 saat - 5 saat arasında uçuyorlardı bazılarını en az 2 saat gökyüzünde göremiyordum ) simdi elde ne var 2 tane oynar kaldı... bu sene çakal topluyorum bakalım sadece çakal uçuracağım...

03deniz' Alıntı:
http://www.yabantv.com/video/1151-bursa-oynari.aspx

güvercin uçurmak gibi bir şey yok hele birde iddalı uçurursan dahada zevkli oluyor... yukardaki videodaki oynarlar benim oynarlarımdı... hepside bitti 2 adet kaldı... kimisi havada kaldı kimisini sahin kaptı kimisi makara yapıp düştü öldü... uçurduğun zaman riskler fazla oluyor... hem damızlık hem ucurmalık yapacaksın çok kaliteli kuşlarım vardı... değerini bilmedim hepsini her gün uçurdum (2,5 saat - 5 saat arasında uçuyorlardı bazılarını en az 2 saat gökyüzünde göremiyordum ) simdi elde ne var 2 tane oynar kaldı... bu sene çakal topluyorum bakalım sadece çakal uçuracağım...

Geçici hefesle oynarcılık bu kadar olur :slm: Yolunuz ,havanız açık olsun,geçmişler olsun.

Videonu izledim guzel fakat havaya fazla kus kaldirip kuslarin disiplinsiz hareket ediyorlar yerde de ucmayan kuslarin var. oynar bakmak ucurmak sanat isidir yasim su anda 36 26 senedir oynar bakarim hala bu kuslari anlamis degilim her birinin ayri karakteri ve huyuyu var. havaya 5 ile 6 arasinda kus salman bahsettigin sahin vb riskleri ortadan kaldirir kus akilli olsun sahine yem yapmasin kendini havada yavas ucup yem oluyorsa o kus yeterince kaninin ozelligini tasimiyor demektir uzulmeye degmez. oynar sert ve daginik ucar bir seylerden kacarcasina. bizim buralarda sahin ve atmacanin disinda martilar turediler. kuslar oyle bir urkuyor ki 3 gun eve gelmiyorlar buda buyuk bir risk . damizliga aldigimiz kuslari ucurmaz yeni yavrulari ucurursak irk arayisina girmeyiz. 5 saat havada ucan oynar kayik falan yapar sert ucusuna devam edemez bu anlamda da yem olur tabiat acimasizdir gafil olmayacaksin...

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
Geçici hefesle oynarcılık bu kadar olur :slm: Yolunuz ,havanız açık olsun,geçmişler olsun.

Ne geçiçi hevesi ben 20 yıldır oynar uçuruyorum.... Dünkü kuşcu değilim ve oynarın üzerine kuş tanımam ama bu sene sadece çakal uçuracağım o kadar.... yinede sağol.....

tartışma yapmaya gerek yok diye düsünüyorum bır kere oynar besledıyse kısı kolay kolay ondan vazgecemez baska ırk da baksa gonlu oynardadır buldugu ılk fırsatta tekrar oynar bakar. arkadaslarım arasında masa kusu dıye tabır edılen kuslardan bakanlar dahı kumeslerınde ıllakı bır cıft oynar bulundururlar. bu gecıcı bır heves degıl bır tutku ve yasam bıcımıdır. sankı oynar olmassa kumeste o kumesın anlamı kalmıyor gıbı bır sey tarıfı olmayan bır konu... mustafa arkadasım sen oynardan vazgecemessın dıye dusunuyorum vıdeonu ızledım benım dusuncem boyle...

adslci' Alıntı:
tartışma yapmaya gerek yok diye düsünüyorum bır kere oynar besledıyse kısı kolay kolay ondan vazgecemez baska ırk da baksa gonlu oynardadır buldugu ılk fırsatta tekrar oynar bakar. arkadaslarım arasında masa kusu dıye tabır edılen kuslardan bakanlar dahı kumeslerınde ıllakı bır cıft oynar bulundururlar. bu gecıcı bır heves degıl bır tutku ve yasam bıcımıdır. sankı oynar olmassa kumeste o kumesın anlamı kalmıyor gıbı bır sey tarıfı olmayan bır konu... mustafa arkadasım sen oynardan vazgecemessın dıye dusunuyorum vıdeonu ızledım benım dusuncem boyle...

Bir cift oynar zaten bıraktım (gecen senin yavrularından) ama birde sadece cakal ucurmayı deneğeceğim...

budapeşte diye aldım. alalı yaklasık 2 ay oldu. bır cıftını kumestekı ayrı yerde tutuyorum yavruları var. dıgerlerını saldım fakat ucurmadım kendı hallerınde.arastırdıgım kadarıyla uzun süre ve yuksek ucmaları yonundeydı. oynarlarımın tahtını sarsamaz ama 18 saat gıbı uctuklarını okudum sahıt olmadım. deneyecegım .yaza kadar cogaltabılırsem performans ve ucuslarını gorecegım emek ve hızmet etmeye degerse yanı yazılan ve soylenen tarda ıse beslerım fakat oynardan asla vazgecmem. senın cakal dedıklerın kırmızı olanlar mı oynar yavrularında kırmızı verenlerı gordum ama nadıren belkı kanlarında bulasma vardı.

ÇAKALLAR OYNAR YAVRUSU DEĞİL BİZİM BURADA KIRMIZI AKKUYRUK DİYE TABİR EDİLEN KUŞLARDAN TEKİRDAĞDAN GELME İKİ HAFTA ÖNCE TEKİRDAĞDAKİ FESTİVALDEN GELDİ.... BİZİM BURADA BİR KUŞCU VAR BOKSÖR YILMAZ DERLER O GETİRMİŞ(300 TANE KUŞ ALMIŞ) ONDAN ALDIM...

GEÇEN SEN MAYIS AYINDA BURSA PAZARINDAN İKİ CİFT MACAR BUDAPESTE TABİR EDİLEN KUŞLARDAN ALDIM... KUŞTAN ANLAMAYAN BİR ARKADAŞA KÖYE GÖNDERDİM ŞİMDİ 20 KADAR OLMUŞ BİR KAÇ SEVER GİTTİM UÇURMAYI DENEDİM TOPLU UÇUYORLAR ÇABUK YÜKSELİP ÇABUK ALÇALDILAR HER GİTTİĞİMDE SAHİN ÇIKTI PİYASAYA O YÜZDEN HEMEN KONDULAR SAHİNİ GÖRÜNCE BULUTTAN DİREK YUVANIN ÜSTÜNE KONDULAR VE HEMEN YUVAYA GİRDİLER BU ÖZELLİKLERİ HOŞUMA GİTTİ AMA UZUN SÜRE UÇMALIRANA ŞAHİT OLAMADIM.. AMA SENEYE YENİ YETME YAVRULARI GETİRİP EMEK HARCIYACAĞIM BAKALIM DEDİKLERİ KADAR VARMIYMIŞ... BU SENE SADECE KIRMIZI AKKUYRUK UÇURACAĞIM....

NEYSE SAĞLIÇAKLA KALIN.... SAYGILAR

yurt dışı sitelerinde gördüğüm ve okuduğum kadarıyla dedıgın tarzda uçtukları yönünde paçasız olanlarını tercih ediyorlar. bende merak içinde nasıl olduklarını deneyeceğim inşallah performans denildiği kadar çıkar. çıkmasada güzel sevimli kuşlar kafaları çilli diğer yerleri beyaz bunların farklı renk tonlarında ve paçalı olanlarıda mevcut. ben bir oynar meraklısı olarak performans vermesini bekliyorum. selamlar.

03deniz' Alıntı:

Ne geçiçi hevesi ben 20 yıldır oynar uçuruyorum.... Dünkü kuşcu değilim ve oynarın üzerine kuş tanımam ama bu sene sadece çakal uçuracağım o kadar.... yinede sağol.....

Mustafa bey ben size ne dünkü kuşçusunuz nede oynar beslemeye dün başladınız gibi bir cümle kullanmadım(sizin kuşçuluk düzeyiniz beni hiç ilgilendirmiyor) sanırım yanlış anladınız özür dilerim.Oynarcılığınız bana geçici gibi geldi sadece ve bu yüzdende geçici oynarcılığın sonu sizinki gibi olur genelde bunu belirtmekle yanlış anlaşılmışım sanırım.GEnelde oynar besleyerek vazgeçenlere rastlayamıyorum ben garip geldi kusura bakmayın.

Kişi ne bakacağına en iyi kendi karar verir bizi bağlamaz.Çakallarınızla keyifli günler dilerim inşallah istediğiniz çakalları yetiştirip uçurursunuz.Ben 22 yıl çakal uçurdum keyifli kuşlardır şimdi oynar uçuruyorum çakal hevesti heves olarak geçti gitti, oynar tutku olarak başladı tutku olarak kaldı bunu anlatmak istedim sadece.

Tekrar özür dilerim kusura bakmayın.

Sevgi ve saygılarımla.

Mustafa bey ben size ne dünkü kuşçusunuz nede oynar beslemeye dün başladınız gibi bir cümle kullanmadım(sizin kuşçuluk düzeyiniz beni hiç ilgilendirmiyor) sanırım yanlış anladınız özür dilerim.Oynarcılığınız bana geçici gibi geldi sadece ve bu yüzdende geçici oynarcılığın sonu sizinki gibi olur genelde bunu belirtmekle yanlış anlaşılmışım sanırım.GEnelde oynar besleyerek vazgeçenlere rastlayamıyorum ben garip geldi kusura bakmayın.

Kişi ne bakacağına en iyi kendi karar verir bizi bağlamaz.Çakallarınızla keyifli günler dilerim inşallah istediğiniz çakalları yetiştirip uçurursunuz.Ben 22 yıl çakal uçurdum keyifli kuşlardır şimdi oynar uçuruyorum çakal hevesti heves olarak geçti gitti, oynar tutku olarak başladı tutku olarak kaldı bunu anlatmak istedim sadece.

Tekrar özür dilerim kusura bakmayın.

Sevgi ve saygılarımla.

Hüseyin bey asıl siz beni yanlış anladınız dünkü kuşcu değilim derken beni diğer insanlarla karıştırmayın babında yazmıştım...Afyonkarahisar'da güvercin muhabeti yapabileceğin ortamlardan kalma bi laf kusura bakmayın... Bilmiyorum yeni yeni ırklar türedi ama AFYONKARAHİSAR'da ''YILANBAŞ OYNARIN'' pabucu dama atılamaz ve oynar sevdası yüzünden nerdeyse bizim yerli ırkların nesli tükendi...Bu yüzden oynar afyonun yerli kuşu gibi oldu. yıldır burada bu kuşlar mevcut.Ama zeki,cevik,damarlı,makaracı oynarlar nerdeyse bitti masa kuşu oldu çıktı oynar , kuşların hiçbir özleliğini bilmeden beslemeye başladılar sırf kostümleri var diye besliyorlar, Ben bu işin cambazı değilim ben güvercin alırım ama satmam ben performans meraklısıyım ama son 10 yıldır hep geçmişi arıyorum ve nerde eski oynarlarım ben naptım diyorum... neden damızlık yapmadım diye kızıyorum kendime benim kızgınlığım kendime o yüzden beni yanlış anlamayın...

sağlıcakla kalın saygılar...

arkadaşlar konusmak ve anlasmak guzel sozler kırıcı olmadıgı surece bır sekılde dogruyu soyluyoruz fakat ıfade seklı yanlıs olabılıyor hedef aynı ama yaklasım farklı. kotuyu gormeden ıyının degerı bılınmeyecegı gıbı ıyıyı gormeden de dogru budur demek olmuyor. forma bır resım koymustum oynar yavrusunun resmı cıkmıs ve bır arkadas culluk benzetmesı yapmıs fakat sarf ettıgının yanlıslıgını anlamıstı. oynar pacasız tıpsız urkek olmasına karsın gokyuzunde kral ve bır o kdar da alımlı ve guzel gorunuyor bu benım fıkrım. oynara gonul verdıgınız ve benım gıbı dusunen arkadasların olması oynarın gelecegı ve gunu ıcın onemlıdır saygılar...

Merhaba,

Arkadaşlar hoş bir sohbet oluyor oynar ırkının en güzel taraflarından biride hiç şüphe yokki bu sohbetlerimiz.Dikkat çekmek istediğim bir konu var oynar çok konuşulan bir ırk ve artık bir çok yetiştirici oynar hakkında konuşmaktan oynar uçumrayı unutup oynar mevzularını sadece hayalinde ve laflarda yaşamaya başlıyor oynar bir bakıma HAYAL kuşudur kişi yapmak istediğini yetişitrmek istediğini hep hayal eder oynarda hedefler bitmez ne havada ne elde ne yerde buda hayallerle birlikte aslında sohbetleri tetikliyor ve buna kapılıp insanlar oynar uçurmayı dahi unuttukları zamanlar oluyor konu başlığı ile bağlantılı olarak asıl mesele oynar UÇURMAKTIR aslında bu çok yerinde ve güzel bir başlıktır İsmail aibye teşekkürler tekrar.

Lafla ve hayalle süslenip riyavetlerle sunulan oynarcılıktan uzaklaşmamız gerekmektedir düşüncesindeyim.Bu kuşun görevi ve icra etmesi gereken hava vasıfları ile ön planda olarak yetiştirilmesinde çok büyük önem var sürekli aynı şeyleri söylüyoruz aslında fakat kaç kişi oynar alırken performans değerlendirmesi yaparak izleyerek alıyor?

slm oynar sevdalıları; 2 satırda ben yazim dedim. mustafa abimi en yakından tanıyan ve yiğeni olarak , tam 10 sene olmuş mustafa abimle kuş uçurmaya başlayalı. 10 senedir sahitlik ederim ki kümesinde hemen hemen her ırktan kuş gelmiş geçmiştir. ama hiçbir zaman vazgeçemediği ırk bursa oynarıdır kümesinden hiç eksik olmadı da bunca sene olmadıysada zaten buından sonrası olmasıda güçtür. şunuda belirteyimki başkaları gibi kıyamayıpta hiç bi zaman uçurmamazlık yapmamıştır. ne bursa oynarlarını verdi şahine kaptırdıklarını ve havada kalanların haddi hesabınnı bn bilmiom gerçekten. ne kadarda kayıp verse hiçbizmnda vazgeçemz uçurmakdan. abim kib
slmlar

selamlar
ben bu konuyu acarken dediklerinizi gördügüm icin yazma gereği gordum ve oynar kusu kımsenın tekelınde degıldır veya onların vasıflarına uygun esgallerde degıldır. mudavım gosterılenler ve ısın ustadı denılen kac kısı oynar performansından bahsedıyor ben gormedım oynar zor bır kustur ve kardes kardese benzemıyor performans olarak. kuslar ucmaya ucmaya tavuk olup cıkıyor. senın kusun sende iken para yapmaz fakat el degistirdiginde 50 ile 150 arasında fiyatlanır ne olduda 5 ile 10 arasında eden kus bırden fıyatı degıstı. bır gun bursada davut dede mah kuscu dukkanı var mulakat alayım dedım ve ıcerı gırdım bır cıft begendım fıyat nedır dedıgımde 40 tl denıldı. 30 verdım olmaz dedıler. satıcı olmadıgımı beslemek ıcın almayı soyledıgımde o kuslar ıyı kumesten cıktı o fıyata olmaz dedıler almadım. aynı kuslar pazarda 5 ile 10 tl arasında alemlı derler. ne olduda kuslar bu fıyata olmaz denıldı hanı kusculuk dosluk vs vs ıdı parasıyla dahı alamadıgımız hangı dosluk bu... baktımda dostluk falan hıkaye adam gecim derdinde alacağı paraya bakıyor gercekten bu ise gonul vermıs kısılerı bulmak onlar la paylasmaak guzel. sevgıyle kalın arkadaslar

deiklerinize katılıyorum am ahepimiz biliyoruz ki kusculuğu kazanc amaclı yapıyorlar ama aramızda tek tükte olsa kusculuğu hobi olarak ve tutku olarak bakanlar var :tamam:

Bu konu başlığının "Asıl Mesele Güvercin Beslemek Değil, Uçurmaktır" olması, tüm güvercin severlerin özeleştiri yapması konusunda daha doğru olur. Çünkü kuş uçurmak önce kuşu sağlıklı kılıyor, sonra da - kuş beslemenin amacı olan - türe has performans becerilerini gelecek nesillerine aktarmalarına yardımcı oluyor. Eğer kuş uçuramayacaksak niye boşuna bu kadar zahmeti, pisliği çekeceğiz ki? Bunu anlamakta zorlanıyorum. Ben şahsen uçuramayacaksam beslemezdim, günaha da girmezdim. Bu işin ticaretini yapanlara da - sattıkları kuşa çok para istiyorlarsa - "kuşu izlerim, dediğin kadar varsa alırım" denmelidir. Bir şeylerden şikayet ediyorsak demek ki düzeltebileceğimiz bir takım sorunların olduğunu sorgulamalıyız. Bu durumda da yapılabilecek en iyi çözüm uçurularak kuş alma adetinin ülkemizde yaygınlaşmasıdır.
Bu vesileyle, performans için kuş besleyen ve türlerin saflığını koruyan tüm bilinçli kuşçulara teşekkürler...

merhabalar,
yorum ve düşünceleriniz için teşekkürler bilincli,seviyeli kişilerin düşünceleri aynı noktada birleşmesi çok güzel körü körüne güvercin almak ve belli kişileri efsaneleştirmek yanlıştır. mezatlardan alınan kuşları denemek zordur adamın evinden kuşa talip olmakda fiyatı arttırır. düşmanı çok olan ve günümüz şartlarına göre bu ısrafa girer bana kalırsa. azınla yetinip kendimiz denedigimiz performansını gordugumuz kuslar uzerıne yogunlasırsak zahmete ve her turlu ezıyete onları havada ızlerken degdıgını goruruz.selamlar

karakanat ve Yaşmaklı Oynar

Ekli dosyalar

• 170220102067.webp
    170220102067.webp
    296.9 KB · Görüntüleme: 1,028
  • 170220102068.webp
    170220102068.webp
    230.4 KB · Görüntüleme: 994
  • 170220102071.webp
    170220102071.webp
    91.7 KB · Görüntüleme: 985
Geri