Asıl Mesele Oynar Belemek Değil, Uçurmaktır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adslci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 81
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K
devamı

Ekli dosyalar

• 170220102072.webp
    170220102072.webp
    91.7 KB · Görüntüleme: 1,126
  • 170220102073.webp
    170220102073.webp
    291 KB · Görüntüleme: 1,172
  • 170220102074.webp
    170220102074.webp
    299.8 KB · Görüntüleme: 1,118
Oynarlara devam

Ekli dosyalar

• 1-IMG_0030.webp
    1-IMG_0030.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,216
  • 2-IMG_0031.webp
    2-IMG_0031.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,177
  • 3-IMG_0024.webp
    3-IMG_0024.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,156
şimdilik bu kadar yeni yavrular yetişince onlarıda sizlerle paylasırım.

Ekli dosyalar

• 7-IMG_0022.webp
    7-IMG_0022.webp
    1 MB · Görüntüleme: 1,157
  • 8-IMG_0028.webp
    8-IMG_0028.webp
    1 MB · Görüntüleme: 1,188
  • 9-IMG_0025.JPG
    9-IMG_0025.JPG
    1.9 MB · Görüntüleme: 1,180
toplu görünüm yumrutada olanlar yok onların görevi var..

Ekli dosyalar

• 24032010007.webp
    24032010007.webp
    240.3 KB · Görüntüleme: 1,051
KÜMES İÇİNDEN GÖRÜNTÜ

Ekli dosyalar

• 26032010014.webp
    26032010014.webp
    254.8 KB · Görüntüleme: 1,056
  • 26032010015.webp
    26032010015.webp
    47.9 KB · Görüntüleme: 1,078
kümes içi ve oynarlar

Ekli dosyalar

• 07042010030.webp
    07042010030.webp
    313.5 KB · Görüntüleme: 969
  • 07042010029.webp
    07042010029.webp
    202.9 KB · Görüntüleme: 1,054
  • 07042010028.webp
    07042010028.webp
    275.5 KB · Görüntüleme: 976
Maşallah güzel oynarlarınız var iyi günlerde keyfini sürünüz.

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. oynar severlere selamlar...

merhaba,ortak gayemizin güvercin olduğunu unutup sadece oynarcılara selam göndermişsiniz :hungur: ama bizim kuşlarımızda oynuyor, işin espirisi tabiki, maşallah kuşlarınız sağlıklı ve güzeller sağlıcakla besleyin ve UÇURUN,güvercin beslemek demek en büyük özelliği uçmak olan güvercinlerimizi yere mahkum etmeyelim,sağlıcakla kalın :slm:

evet haklısınız selamda hata etmişim fakat güvercin=oynar olarak düşündüğüm içindir olay geniş çerçeveden bakmak gerekir tüm hayvan sevenlere demekte fayda var:)))) hayvanları sevmiyenlerin insanlarıda sevemiyeceği düşüncesindeyim.

adslci' Alıntı:
http://www.dailymotion.com/video/xd4b24_bursa-oynar-ucuyu_animals

Bursa oynar iniş öncesi havada çektiğim videoyu sizlerle paylaşıyorum... bu goruntuyu ancak iniş anında çekebildim

selamlar videonuzu izledim güle güle uçurun ama gördüğüm kadarıyla siznin oynarlarınızda yan yana uçuyor? saygılar...

merhabalar,
bu görüntüyü inerken 2 tanesini çekebildi. diğerlerini takip edemiyorum zaten. yan yana gelirler fakat yanında bir başka kus olması onları rahatsız eder dalısa gecer dikkat edersen ediğin doğru yan yanalar fakat ucma hızını fark etmıssındır. takla atma kayık çekme durumlarını gozlemlememissin. 1-2 saat ucup da inerken yan yana gelmelerı normal. en azından kusları elde sus gıbı gostermeyıp havada gosterıyoruz keske her oynarcı boyle vıdeo ve ucuslarını gosterebılse... kayık ceken takla atan yavas ucan esgallerı kırma olan oynarları gorup gunumuzde bunlara sahıp olmak ınanın benı mutlu edebılıryor.

adslci' Alıntı:
merhabalar,
bu görüntüyü inerken 2 tanesini çekebildi. diğerlerini takip edemiyorum zaten. yan yana gelirler fakat yanında bir başka kus olması onları rahatsız eder dalısa gecer dikkat edersen ediğin doğru yan yanalar fakat ucma hızını fark etmıssındır. takla atma kayık çekme durumlarını gozlemlememissin. 1-2 saat ucup da inerken yan yana gelmelerı normal. en azından kusları elde sus gıbı gostermeyıp havada gosterıyoruz keske her oynarcı boyle vıdeo ve ucuslarını gosterebılse... kayık ceken takla atan yavas ucan esgallerı kırma olan oynarları gorup gunumuzde bunlara sahıp olmak ınanın benı mutlu edebılıryor.

selamlar bilmiyorum sitede bazı arkadaşlar ahkam kesiyor söyle böyle belki hayatlarında hiç oynar beslemeden konuşuyorlar... böyle yan yana uçmaları benim içinde sorun değil zaten benimkiler toplu uçar(toplu ama seri ) kaybolur hava kararınca teker teker buluttan sıkar inerlerdi. Bir kısmı doğan kaptı bir kısmıda kötü bir günde kaldırdığımda muhit değiştirdiler geri gelemediler(bulutarın arasında artık kaç km gittilerse )...şimdi geçen sene uçan kuşlarımdan 3 tane kaldı kaldırdığımda yan yana yükseliyorlar belli bir yükseklik sonra dağılıp bağımsız uçuruyorlar... neyse bu arada takla atan derken makara yapanlardan mı bahsediyorsunuz yoksa onu açarmısınız...

tekrar selamlar saygılar

Merhaba,
bizim burada ve çevre ilçelerde oynarların genel olarak takla ve makara yapmaması gerektiği konusunda birleşiyorlar fakat deneyim ve yaptığım uçum testlerinde takla atan kuş irtifa kaybediyor ve benim için hoş bir uçuş sergilemiyor aynı şekilde kayık çekmeside. fakat takla veya makara işini eşe geldiğinde veya kümes üzerinde iken yapmaları normel deniliyor benim düşüncem ve beslediklerimde görmek istemediğim bir özelliktir. 20 seneyi aşkındır oynar beslerim yüksek tahsil için ara veriğim dönemler olmuştur fakat illaki oynar demişimdir. benimde elime makara yapan oynar geçti fakat emek ve hizmet etmedim çoğalmaları ve bakımları için hemen kümesten uzaklastırdım. vasıf ve kan konusunda her zaman demişimdir ve savunduğum düşüncemdir oynar görevini yapıyor besleyicisinin beklentilerini karşılıyorsa hizmet etmeye değer yoksa boşa çaba ve zaman kaybı... bursa kuş pazarına gidip orada onca oynar görmemize rağmen bir tane dahi almadan eve gelmek bahsettiklerimin bir kanıtı olsa gerek ne aradığını bilecek ve ona göre yoluna devam edeceksin bursaya gelenler havada oynar goremedıklerını soyluyorlar doğrudur kusları kumese mahkum edıyorlar her yavrunun karakterı farklı oluyor ayrı ayrı ılgı gerektırıyor ilk ucusundan es tutumasına kadar ben oynar kusunu cozemedım cozen varsa paylasıp bıze bılgı aktarabılır. filamingo kusları gıbı suru halınde ucup suru halınde ınmeyıp cok asıl ve bır o kadar da zekı bır kustan bahsedıyoruz ben tecrubelerımı paylasıyorum el elden ustundur daha bılgılı ve bu konuda tecrube sahıbı olmus kısler vardır fazla laf kalabalıgı yapmaya gerek yok soruma her zaman acıgım saygılar

selamlar saatlerce bulutlarda uçup alçalırken makara yapmaları nasıl olurda istenmeyen özellik olabilir ki '''makara yapması istenilmeyen makaracı ırk'''keşke bendeki kuşlar hepsi uçsa dönse diyorum... 10 yıl önce makara yapan oynarlarım mevcuttu şimdi ise bir tane var diğerlerinin değerini bilemedim ama buna emek harcıyacağım... 10 yıl önce ki oynarlarım 4-7 arasında uçarlar ve inerken makara yapanlar vardı uzun süre uçmaları ayrı bir zevk ama birde saatlerce tek bir takla atmadan uçtukdan sonra makaraya girmeleri anlatılamayan ayrı bir his bence makaracı bir ırk olan oynarın makara yapmasından doğal başka ne olabilirki... neyse .... saygılar

oynarı oynar yapan noktada bu işte... sende bu ırka gonul vermıs kısısın emeklerının karsılıgını bulursun umarım.

karakanat ve mülakat

Ekli dosyalar

• 16052010074.webp
    16052010074.webp
    92.8 KB · Görüntüleme: 914
  • 16052010069.webp
    16052010069.webp
    99 KB · Görüntüleme: 959
  • 16052010062.webp
    16052010062.webp
    99.1 KB · Görüntüleme: 933
s.a bilmediğim bir konuda konuşmam.sadece şu noktaya değinmek için yazıyorum.oynar besleyen arkadaşlar bazıları oynar makara yapar normal diyor bazıları yapmamalı yapmaz diyor ve ısrarla bunu söylüyorlar.valla işin aslı nedir hangisi doğrudur .bu oynar ırkı hakkında heralde bir kalın kitap yazılır şöyle 900-1000 sahifelik.bana öyle geliyor ki kimse gerçeği tam bilmiyor.en eski bursa oynar besleyenlerin kuşları acaba makara yapıyormuydu merak ettim doğrusu.teşekkürler.

Selamlar,
Herkes sahip olduğunun en iyi olduğunu düşünüyor tabiki.
Fakat şunu da bilmekte fayda var genel ırk özelliğini taşıması ve uçuş performansını yansıtması.
Uçarken makara yapan oynarım da var yapmayanda. Fakat yapan ayrı güzel yapmayan ayrı güzel.
Makaradan kastınız topaç gibi sarmaya girmiş gibi ise öyle oynar yok tabiki uçamaz zaten. farklı kuşların eşleşmesinden gelmedir.
Oynar kümesi görüp 1-2 saat uçmuş ise kanat almadan kanatları kısık bir şekilde irtifa kaybeder fakat kümese konacağı sanılmasın tekrar uçmaya kanat almaya devam eder .
Oynarlarda bir tespitimi sizinle paylaşmak isterim . Oynar kuşu uçarken üstünde kuş olmasını istemez onlarında üstüne çıkmak ister bunu bir çok kez gözlemledim. uçarken F16 uçağı gibi yukarı doğru uçması anında gönden kaybolacak dereceye ulaşmasını sağlıyor. günlerin kısalması kuşlarımı hafta içi uçuramıyacak olmak bir oynar sevdalısı olarak beni üzüyor. uçursak b,r türlü uçurmasak bir türlü. uçurduğumuzda havada kalıyorve sinir stres 5-6 ay emek boşa gidecek olması. dediğiniz gibi oynar 1000 sayfa bile almaz...

bursa merkezde oynar uçuran varmı ben hiç göremiyorum sabahları namazdan sonra yıldırım camiisinin orda uçanlar hariç bazende akşamüstleri

Meskende uçuranları görebilirsin.

Oynar

Ekli dosyalar

• IMG_0754.JPG
    IMG_0754.JPG
    1.9 MB · Görüntüleme: 1,115
  • IMG_0753.webp
    IMG_0753.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,075
  • IMG_0751.webp
    IMG_0751.webp
    958.2 KB · Görüntüleme: 1,128
devami

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,149
  • 2.webp
    2.webp
    1 MB · Görüntüleme: 1,114
  • 3.webp
    3.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,142
devami

Ekli dosyalar

• 4.webp
    4.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,127
  • 5.webp
    5.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,138
  • 6.webp
    6.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,123
oynar ucusu
[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xhsyq1_oynar-24032011-1_animals[/dailymotion]

adslci' Alıntı:
http://www.dailymotion.com/video/xhsyq1_oynar-24032011-1_animals

Kuşlarınız çok güzel uçuyorlar maşallah.... yanlız oynar uçuşu demişsiniz (yanlış anlamayında) bu kuşlar birbirlerine yanaşık düzen ve çok yumuşak kanat alarak uçuyorlar, ben ilk defa böyle uçan oynar görüyorum....saygılarımla

Geri