Asıl Mesele Oynar Belemek Değil, Uçurmaktır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adslci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 81
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K
eş ucurursan yanasık ucarlar.... kamera kotu onun ıcın yavas ucuyor gorunuyor olabılır. ben elimdekilerin öekebildiğim kadarını paylaştım sizde elinizdekilerini paylaşırsanız iyiyi gormus oluruz.

adslci' Alıntı:
eş ucurursan yanasık ucarlar.... kamera kotu onun ıcın yavas ucuyor gorunuyor olabılır. ben elimdekilerin öekebildiğim kadarını paylaştım sizde elinizdekilerini paylaşırsanız iyiyi gormus oluruz.

Basta soyledigim gibi yanlis anlamayin diye belirtmistim yinede belirtiyorum ve ben insanlarin yanlis bilgilendirilmesinden dolayi burada bildigimi paylasiyorum belki benim bildigimde yanlistir ve oyleyse duzelten bilgili arkadaslar yazarlarsa sevinirim...saygilar

1. Oynar kusu tek basina sert kanat alislariyla ucar. yaninda bir kusla birlikte yanyana yanasik duzen ucmaz! yani bunun aksini idda eden varsa zaten oynar beslemeyi birakip sebap veya baska beslemeye baslamasini tavsiye ediyorum.

2. Oynar kusu havada panik bir sekilde ucar sanki bir yirticidan kaciyormus gibi panik donusler sert kanat alislariyla donusler sergiler! ( esiyle birlikte ucurulursa bile esiyle yanyana ucmaz esler birbirini yiritic kus gormus gibi zannederek adeta birbirlerinden urkerek bir birlerinden panikleyerek ucarlar ve bir birlerine teget gecen savas ucaklari gibi hareketler sergilerler)

3. Oynar kusu kanatlari kisik kanat uclariyla sert kanat alarak ucar

Ben sadece sizin videonuzda bu ozelliklerin hicbirini goremedim sadece evet kameranin kotu oldugu konusuna katiliyorum ancak HD bir kamerayla bu ozellikleri belirgin bir sekilde kaydedilebilir ama bu kamera konusunun disinda soylediklerinize katilmiyorum..

En kisa zamanda videolari ekliycem

Saygilarimla

kuşları kaldırdım ve videoya alabildiğim kadarıyla çekebildim 5dk lık video görüntüleri bunlar
donen bir kkelebekeğin videosunu koydum onada donmuyor dıyen oldu... senın yorumuna gore oynar bakacak degılız elımızde bunlar var saatlık kusların 5dk lık performansına gore yorum yapmanın haklı bır yanı yok adı ustunde yorum sende daha ıyısı vardır buna sevınırız fakat elde ve kapalı bakıpda hayallerdekı oynarı aramak zor sene 2011 sımdı bunlar var... moda bıle degısıyor:)))) eskı kuscuların kac kere kumesıne veba gırıp telef olmustur kusları hıc dusundun mu??? havada biraz uctuktan sonra dagılıyorlar merak etme...

osman kardeşim bence haksızlık yapıyorsun.oynar kuşunu iki tane sal havaya genelde yanyana ucar.(zaman zaman dagılsada)ücüncü kus gırerse iş degişir ama iki tane ucan kus ıkısıde erkek bıle olsa es gıbı ucarlar..ayrıca bu goruntulerden net bır sey soylemek mumkun degıl..
en azından olumsuz bırsey soylenemez..
ayrıca bılmedıgın bır sey var..oynarın orta mesafeye kadar toplu cıkanı daha ıyıdır..sinek mesafesıne yaklastıkca dagılmaya baslar..boylesı daha makbuldur..
selamlar..

adslci' Alıntı:
kuşları kaldırdım ve videoya alabildiğim kadarıyla çekebildim 5dk lık video görüntüleri bunlar
donen bir kkelebekeğin videosunu koydum onada donmuyor dıyen oldu... senın yorumuna gore oynar bakacak degılız elımızde bunlar var saatlık kusların 5dk lık performansına gore yorum yapmanın haklı bır yanı yok adı ustunde yorum sende daha ıyısı vardır buna sevınırız fakat elde ve kapalı bakıpda hayallerdekı oynarı aramak zor sene 2011 sımdı bunlar var... moda bıle degısıyor:)))) eskı kuscuların kac kere kumesıne veba gırıp telef olmustur kusları hıc dusundun mu??? havada biraz uctuktan sonra dagılıyorlar merak etme...

Merak ettiğim bişey yok gerçekler zaten videonuzda aşikar!

Ben büyük bir kuşcu değilim ve böyle bir iddamda yok ama ne yazıkki şöyle bir gerçek vardırki ben pazardan bile aldığım kimin nesi belli olmayan oynarlarda bile böyle bir baska mardin tarzı uçuş ne yazıkki yakalayamadım ve bu benim için o dediğiniz büyük kuşçuların kümesine giren vebadan bile daha acı bir gerçektir.!

Diyecek sözüm yok bilgi paylaşıldıkca çoğalır, oynarın böyle uçanınıda tanımış olduk deriz bütün standartların içine bunuda ekleriz.

Saygılarım sonsuz ama abiler ve büyük kuşçular neder bilinmez!?

tekinn' Alıntı:
osman kardeşim bence haksızlık yapıyorsun.oynar kuşunu iki tane sal havaya genelde yanyana ucar.(zaman zaman dagılsada)ücüncü kus gırerse iş degişir ama iki tane ucan kus ıkısıde erkek bıle olsa es gıbı ucarlar..ayrıca bu goruntulerden net bır sey soylemek mumkun degıl..
en azından olumsuz bırsey soylenemez..
ayrıca bılmedıgın bır sey var..oynarın orta mesafeye kadar toplu cıkanı daha ıyıdır..sinek mesafesıne yaklastıkca dagılmaya baslar..boylesı daha makbuldur..
selamlar..

Selamlar Tekin abi,

Valla abi sen öyle diyorsan öyle olsun ama benim Osman Sütunç'lar attığımdan itibaren damların aralarından başlıyorlar bir oraya bir buraya dağılmaya ben hayatımda bu kadar acemi bir oynarcı olmama rağmen o seviyeyi bırak dam seviyesinde bile yanaşık düzen uçan oynar görmedim duymadım... sadece bunu böyle bilmediğimi burda paylaşmak istedim yanlışsa yanlıştır...saygılarımla Tekin abi....konuyu ateşlendirmeye hiç gerek yok herkesin kuşu kendisine güzeldir. ama standartlar evrensel ve bütün dünyada geçerlidir, bunlara sonradan birşey eklemeye benzedi bu durum biraz :) ( yanaşık düzen, yumuşak kanat, solo uçuş )

Saygılar abi

osman bıraz daha oynar besle bıraz daha ucan kus gor sende bazı seylere hak verırsın..
ayrıca o vıdeodakı goruntuler yorum yapacak kadar net degıl..
kucuk bırde dıpnot..oynar dagınık ucar savruk degıl..

Bursa Oynarı'nı bu hale getiren sebeplerden biri de bu olsa gerek.
Bilen AZ, usta ÇOK !!! Bursa kuşunun takla atmayanı makbulmuş !
Orta havadan sonra dağılıp uçuyorlarmış, merak etmememiz gerekiyormuş !
Daha iyisi varsa video görüntülerini gönderin de biz de görelim !
BIRAKIN BU MUHABBETLERİ.
Arkadaşlar Allah Aşkına bilenler yazsın.
Emin olun bu kuşu gerçekten bilenlerin hiçbiri burada yorum yapmıyor.
Yine eminim ki bu yazılanları okuyup kahkahalarla gülüyorlar.
"BİLGİ SAHİBİ OLMADAN, FİKİR SAHİBİ OLUNMAZ."

bence ukalalar yazmasın

shozerman' Alıntı:
Bursa Oynarı'nı bu hale getiren sebeplerden biri de bu olsa gerek.
Bilen AZ, usta ÇOK !!! Bursa kuşunun takla atmayanı makbulmuş !
Orta havadan sonra dağılıp uçuyorlarmış, merak etmememiz gerekiyormuş !
Daha iyisi varsa video görüntülerini gönderin de biz de görelim !
BIRAKIN BU MUHABBETLERİ.
Arkadaşlar Allah Aşkına bilenler yazsın.
Emin olun bu kuşu gerçekten bilenlerin hiçbiri burada yorum yapmıyor.
Yine eminim ki bu yazılanları okuyup kahkahalarla gülüyorlar.
"BİLGİ SAHİBİ OLMADAN, FİKİR SAHİBİ OLUNMAZ."

İşin aslı ben başından beri çok usta olduğumu idda etmiyorum hatta sadece bildiklerimi yazıyorum diyorum ve böyle bir örnek gösterilen oynar uçuşu varsa bunuda standartlara ekletelim ozaman diyorum!!! ben acemi olduğum halde 18 yıllık kuşçuluk hayatımda böyle uçan has OYNAR görmedim!!!! ve duymadım!!!

Ayrıca Tekin abim ben oynar savruk uçar diye bir iddaada bulunmadım zaten başından beri dağınık uçar diyorum!!!

SAygılar

Kısacası İsmail beyin OYNAR uçuşuna örnek olarak gösterdiği bu video kesinlikle has OYNAR kuşunun uçuşu değildir!!! Kimse yanlış bilgilendirilmesin!!!

Tekin abim sana yine saygılarımla şunu soruyorum....

Bugüne kadar beslediğim bütün oynarlarımı buşekilde uçuramadım gitti nedendir acaba abi???

Hatta ben nedense mülakatları bile bu şekilde yanaşık düzen uçuramıyorum!!! acaba bendemi bir problem var yoksa kuşlarımdamı???? :)

Saygılarımla sevgilerimle

Selamlar
olumlu yada olumsuz yoruma saygım var. En azındazn oynara gönül veriyoruz. Fakat yargılamak yerine birazda olumlu bakmak gerekir diye düşünüyorum. Haltbar sana hiçbirşey kanıtlamak zorunda değiliz sen daha iyi bilirsin fakat emege saygı duymasını bilmiyorsun. Acaba kaç kişinin elinde bu tarz uçan veya uçabilen var onu bilmek gerekir. İcraata bakmak gerekir sözlerle öyle böyle degil... bu hafta sonu video çektim fakat gözden kayboldukları için bulutları çekmişim bak var gorulduklerınde biri dogudan biri batıdan geliyordu. senin istediğin şekilde de ucuyor fakat videoda bir şey görünmüyor benim saf değil dediğin oynarlarımın hepsi böyle olsun keşke bana büyük zevk ve keyif veriyor.... Allah sana daha iyilerini nasip etsin.

haltbar' Alıntı:
Kısacası İsmail beyin OYNAR uçuşuna örnek olarak gösterdiği bu video kesinlikle has OYNAR kuşunun uçuşu değildir!!! Kimse yanlış bilgilendirilmesin!!!

Tekin abim sana yine saygılarımla şunu soruyorum....

Bugüne kadar beslediğim bütün oynarlarımı buşekilde uçuramadım gitti nedendir acaba abi???

Hatta ben nedense mülakatları bile bu şekilde yanaşık düzen uçuramıyorum!!! acaba bendemi bir problem var yoksa kuşlarımdamı???? :)

Saygılarımla sevgilerimle
arkadaslar neden bır konu tartısırken bırı yıtık dondan cıkar gıbı bırsey yazar ve forma uye oldugu ılk mesajında boyle ukalaca bır sey yazar şaşılacak bır sey..(sozum sana degıl shozermana)
ve neden burda hemen bır yargı kurup sehpa hazırlıyoruz..kardesım o videodan ne anladınız kı..dogru durust kusları bıle zor goruyoz..
ayrıca ıkı tane ucan oynar havada genelde yanyana ucacagını hıc mı gormedınız..anlamadım sız ne beslıyonuz..
ayrıca sana soruyorum osman kumesınde kı kuslar kac yıldır berababer.kumesınde dogan en yaslı kusun ne kadar kac yasında?..
sureklı yıllarca beraber ucan kusla, 6 ayda bır degısen kumesın kusu aynı olmayacagını anlatmaya gerek varmı?
hemen arkadasa yok onlar saf degıl.yok oynar soyle ucar boyle kacar,,bır suru sey yazıyosunuz..
bence bırını yargılarken bu kadar acele etmeyın..

Sevgili Tekinn,
Bir siteye üye olup ilk mesajı çeken insanların ayrı bir yapısı veya kısıtlı bir hakkı mı var. Ukalaca yazdığımı düşünmüyorum. Yırtık don meselesine gelince, ben bin kere okuyup bir yazanlardanım. 25 yıl besleyip az konuşanlardanım. Çok mesaj yazmakla bu işler olmuyor tekinn bey. Nicelik değil nitelik önemlidir. Kötü söz sahibine aittir. Hoşçakalın.

Oynar kuşunu yeni yeni tanımaya başlıyorum!

Yakında birileri çıkar benim oynarlarım dönüyor yada fişekliyor saygı gösterin 5 saatte uçuyor ve böyle kuş kimsede yok derse şaşırmıycam!

Ben usta olmadığımı her kelimemde söylüyorum! zaten oynarcıların birbirini yiyici tavırlarını gördükçede oynar ustası falanda olmak asla istemiyorum! Nedir ya bu hep bi tartışma hep bir üste çıkma yarışı hep bir rant kavgası!?

Kardeşim videodan anlaşıldığı kadarıyla benim bildiğim ve öğrendiğim bilgiler doğruntusunda videoda bu oynar uçuşudur yok oynar böyle uçar dediğiniz ve hatta benim üzerimde baskı kurarak kabul ettirmeye çalıştığınız kuşların uçuşu OYNAR UÇUŞU DEĞİLDİR ABİ!!!

Bu arada Tekin abi kuşlarım 2 sene önceki kümesimde senin verdiğin bir takım mülakat dahil olmak üzere 5 saat ortalama uçuş sergiliyorlardı. şimdiki kümesim yeni kuşlarım yeni 1 yada 2 saatlik uçuşlar sergiliyorlar oda ben uçurursam...ve kimse bana kuşlarım uçuyor diye saygı göstermiyor. zaten göstersinde istemiyorum!

adslci kuşlarınız çok güzel olabilir valla hiç dikkatimi çekmediler ve hiç incelemedim ama umarım dediğin gibi bol keyif ve zevk alıyorsundur...dediğin gibide allah sana benimkilerdende daha iyilerini nasip eder umarım...

Saygılar sevgiler

bence bu konu burda kapanmıştır..en azından benım ıcın..
saygılar..

tekinn' Alıntı:
bence bu konu burda kapanmıştır..en azından benım ıcın..
saygılar..

Sana saygımız sonsuz Tekin abi, iyiliklerini unutamam..

Oynar resimleri

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    185.1 KB · Görüntüleme: 1,321
  • 3.webp
    3.webp
    174.1 KB · Görüntüleme: 1,286
  • 2.webp
    2.webp
    160.3 KB · Görüntüleme: 1,242
Sizin kuşlarınızda güzel, iyi dileklerimle.

Pek damar yok bunlarda ben 6 km uzaktaki köyden bir dişi kuş aldım videolardakilerden siyah ak kuyruk gözleri beyaz sürmeli.eşledim bir hafta sonra uçurdum çevrede konmadık çatı bırakmadı aldığım yere de gitmedi .salar salmaz gider diyordum ama gitmedi.birde uçuşu trakya yerlisiyle aynı tipide zaten benziyor.uçmayay başlarken v bir iki takla atıyor iki üç tur atıp konuyor.henüz oyun göremedik.

LEVENT MERT BAHSETMİŞ OLDUĞUN KUŞUN FOTOSUNU ÇEKİP GÖNDERİRMİSİN., lütfen . NASIL BURSA OYNARIYMIŞ BAKALIM ŞUNA.

MAŞALLAH. Keyifle besleyin.

Geri