ATMACA BALKONUMA YUVA YAPTI!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kashar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 187
  • Görüntüleme Görüntüleme 50K

kashar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mert Aydogdu
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
Arkadaslar siz anlarsiniz diye buraya uye oldum, benim evin balkonuna bir kus yuva yapti, yumurtladida, yumartadan kuslarda cikti, annesi eve fare sican getiriyor yahu, etraf kan oluyor, balkon tutunma yerlerini bile kan yapiyor, canli getirip burda olduruyor, sicanin yarisi var yarisi yok pozisyonunda yuvada :) Fotografini ekliyorum bu kus nedir? Atmaca dedim ben ama...

Ekli dosyalar

• CIMG0384.JPG
    CIMG0384.JPG
    2.9 MB · Görüntüleme: 5,740
  • CIMG0386.webp
    CIMG0386.webp
    236.5 KB · Görüntüleme: 6,119
Re: BALKONA YUVA YAPTI, ATAMACA MI NE BU?

Evet Mert bey kuş atmacadır.Kuşları fazla rahatsız etmezseniz başına iş açmazlar!

Saol dostum, bilelim yumurtadan ne cikti...

Ekli dosyalar

• atmacababasi.webp
    atmacababasi.webp
    35.2 KB · Görüntüleme: 6,143

usta masallah tuyleri kadar yavruları olsun. :hhh:

Usta o ölu yavruyu ve cıkmayan yumurtayı uzaklastırırsanız sizin bununuzun saglığı için cok iyi olacak.
Saygılar.

o olu yavru degil, sican kuyruklu, kafasini yemis, bir sican daha var belinden yukarsi yok asagisi var.
6 tane yumurtladi, 1 i oldu, oleni kendi yedi, 4 u cikti, 1 i hala cikmadi.
Cikmayan yumartaya dokunmayayim diyorum.
Zirt pirt balkonda ben balkona cikinca kaciyor gerci ama bu bana saldirirmi?

gemlik16avci88' Alıntı:
usta masallah tuyleri kadar yavruları olsun. :hhh:

Usta o ölu yavruyu ve cıkmayan yumurtayı uzaklastırırsanız sizin bununuzun saglığı için cok iyi olacak.
Saygılar.

yarvular cıkalı en az 4 dun olmus heralde bu saatten sonra cıkacagını sanmıyorum.Ama yinede bekle günaha girmeyelim.
Bolkan tabiat parkı gibi olmus.Hiç mi bir kaya bulamamıs hayvan enterasan. veya etrafdaki güvercinlere daha yakın olmak istemişdir.
Saygılar..

yavrular büyüdüğünde düşünemiyorum balkonu baya kötü olur sanırım. ama olsun inşallah büyürler onlarada ihtiyaç var fare leri yılanları yiyecekler. denge sürüp gidecek.

Neden dusunemiyorum dedin? Zaten heryeri kan yapiyor, fare sicani yoluyor balkonda, yavrular buyunce bu yilanda getirir, ne yapicaz yahu? Hem daha buyuk sican getirmesi gerek....
Bu atmaca yavrusu evcillestiriliyormus, nasil yapicam?

kashar' Alıntı:
Neden dusunemiyorum dedin? Zaten heryeri kan yapiyor, fare sicani yoluyor balkonda, yavrular buyunce bu yilanda getirir, ne yapicaz yahu? Hem daha buyuk sican getirmesi gerek....
Yırtıcı hayvanların izinsiz beslenilmesi yasaktır. Evcilleştirmek için şimdi Bulunduğunuz bölgenin Milli Parklar İdaresine gidin, onlar size bu konuda daha detaylı bilgiler verecektir.
Evcilleştirme ve beslenme konusunu buradan yazışmayın lütfen başımız ağrımasın.

Arkadasim benmi aldim kendi geldi, birader bir gelisi var harbi atmaca yani, pat diye konuyor balkona, balkon demirlerine konarken direk tirnak surtmeli pence sesi geliyor...

Ekli dosyalar

• CIMG0390.webp
    CIMG0390.webp
    218.4 KB · Görüntüleme: 6,114

merhaba sincanda biz delice deriz saçaklara ve balkonlara yuva yaparlar,güvercinlere saldıranını hiç görmedim ,ama yavrulara nekadar olsada fazla sokulma derim,çok değişik bir güzelliği vardır bence yakından foto ve videosunu çek, :slm:

Kardeşim yeni kuşun hayırlı olsun sağlıklı bir sezon geçirmen dileğiyle.Arkadaşım bu işin şakası yanlış anlama sakın.Ama onun sana zararı olmaz.ama önümüz yaz koku olabilir yapacak bir şey yok sabır.Yer yüksek oldundan orayı seçmiştir o kuş.

sana hayırlı avlar onunla iyi güvercin iyi bıldırcın avlarsın :D

Balkona cikinca yavrulara yaklasinca anne atmaca basimin uzerinde donuyor...

Ekli dosyalar

• anasi.webp
    anasi.webp
    5.9 KB · Görüntüleme: 2,085

Anasi balkona geldi yavrulara...

Ekli dosyalar

• anasi2.webp
    anasi2.webp
    55.5 KB · Görüntüleme: 2,122

arkadaşım doğa adına gerçekten çok güzel bir fotoğraf yakalamışsın genelde insanların ulaşamayacağı yerlere yuva yaparlar atmacalar ama bu bir istisna olmuş demekki yavrular büyüdükçe beslenmeleri problem olacaktır fare,yılan güvercin bunlardan bazıları balkonu çok sık kullanmıyorsanız belki ondan yuvayı oraya yapmıştır birde hangi şehirde yada ilçede oturuyorsunuz saygılarımla

Mert Bey gerçekten çok şanslısınız.
National geopraphic evinize gelmiş canlı canlı.
Bence hiç ellemeyin bu doğa güzelliğini sdece uzaktan uzağa ürkütmeden izleyin ve bekleyin derim.
Bu herkesin başına gelmez bir istisnasınız.
Ve bu arada daha iyi makine ile güzel videolar ve resimler de paylaşın ki biz de durumu takip edebilelim.
Size birşey yapması imkansız gibi birşey.
ama bu aralar fazla yaklaşmayın yavruları da olduğu için hassastır.
size yavruları korumak adına zarar verme ihtimali az da olsa olabilir.
ayrıca yavruları annenin reddetmesine de yol açabilirsiniz ellemeyin büyüsünler.
Rahatsızsanız yavrular büyüdükten sonra onu kovabilirsiniz.
Ama bırakın yavrular yaşama hakkını da kullansın siz de bu mucize olayı izleyin.

kashar' Alıntı:

selamlar
kolayı var eger koku oluşmasını istemiyorsan arada bir bunlar için satılan canlı yemlerden alabilirsin birde az avlansınlar diye bildigimiz kuş başı et verebilirsin ama şuna cok dikkat et hayvanların helede leş yiyen hayvanları yiyen hayvanların bağışıklık sistemleri cok güçlüdür ve bundan dolayı onlara pek bir şey olmaz ama sana ve ailene bu hayvanların zararı olabilir mümkünse yavru büyüyene kadar kuş başı et onu yemezse tavuk eti onu yemezse bıldırcın gibi değişik etleri dene saglıklı ve temiz kalır balkonun temiz kalmazsada sağlıklı kalır ve mümkün mertebe o gittikten sonra eldivenle kalan artıkları alıp cöpe atki yavrulara koku var diye bakmamazlık etmesin eğer bakmazsa bile belli bir zamandan sonra sen onları cok rahat büyüte bilirsin çünki onlar direk alır yiyecekleri güvercinler gibi kusma olayı yoktur. ama bütün arkadaşların dediği iyi bir olay kısmı ben senin yerinde olsam her gün eksiksiz fotograflarını ceker ve kayıt ederim onu bırak kamera bulur fişe takar devamlı şarz konumunda bellekli kayıt yaparım nerdeyse 24 saat bu gibi olylar insanların başına nadir gelir bunu iyi değerlendirmesni tavsiye ederim.

selamunaleykum balkonunuzda bir belgesel oluyor bence bunun zevkini cicarin izleye bildiginiz kadar bukadar yakindan bende gormeyi isterdim
saygilarla ferhat

Selamlar
Bu olayın kendi balkonlarında olmasını isteyecek çok insan olduğunu tahmin ediyorum.Çok şanslı birisiniz bence tadını çıkarın.Bizler nasıl güvercin seviyor yetiştiriyorsak atmaca seven ve yetiştiren insanlarda var.Güzel bir doğa olayı belkide kentleşmeyle birlikte yaşam alanlarının bitmek üzere olduğunu bizlere anlatmak için bu davranışlarda bulunuyorlar.
saygılarımla...

Dostum bnce hiç çekinme atmacalardan insana hiç bir zara gelmez koku vs. haric elinele alabilirsin tabıkı eldiven takarak daha da çok bililenmek istersen ö.m msn i mi verdim ayrıca ınetrnette bırcok video mevcut kolay gelsin

Anne atmaca fotolari eve gelirken

Ekli dosyalar

• anasi3.webp
    anasi3.webp
    25.1 KB · Görüntüleme: 1,626
  • anasi5.webp
    anasi5.webp
    38.4 KB · Görüntüleme: 1,620
yeni resimler harika olmus kus balkonun manzarasini sevdi sanirim kendine guzel manzarali yer secmis yavrular buyurkende resim cekip paylasir misiniz
saygilrla ferhat

Resimler harika olmuş.
Biraz daha kaliteli bir makina temin edip çecrenizden ödünç alıp daha muhteşem reimler yakalayabilirsiniz.

Dogru soyluyorsunuz beslerken aklima geldi sizin guvercinler...
Merak etmeyin ara sira foto cekip ekliyecegim buraya...

Ekli dosyalar

• CIMG0405.webp
    CIMG0405.webp
    88.1 KB · Görüntüleme: 1,524
BENCE FAZLA YANAŞMAYIN YAVRULARA VE DOKUNMAYIN KOKUNUZU ALIRSA EĞER BAKMAYACAKTIR.
aMA YAVRULARIN BÜYÜYÜŞÜNÜDE BU ŞEKİL ADIM ADIM ÇEKERSENİZ SEVİNİRİZ.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
BENCE FAZLA YANAŞMAYIN YAVRULARA VE DOKUNMAYIN KOKUNUZU ALIRSA EĞER BAKMAYACAKTIR.
aMA YAVRULARIN BÜYÜYÜŞÜNÜDE BU ŞEKİL ADIM ADIM ÇEKERSENİZ SEVİNİRİZ.
Mert bey, Ömer kardeşime katılıyorum.Hem anne sizin kokunuzu alırsa bakmaz hemde siz fazla ellemeyin yoksa bu kuşlara bağlanırsınız ve bu hem sizin hemde kuşlar için kötü olur...

Birde o yavruların yanındaki kül tablası gibi şey su mu?
Yavrular için mi koydunuz?

Bu birr ''kerkenez '' ; daha çok küçük kemirgenlerle beslenir, yırtıcı kuşların ülkemizde yaşayan türleri içinde en ufağıdır .
Çatı araları, bacalar, yuksek binaların yarık duvarları, terk edilmiş tvan araları , çatı katları, gibi yerleri yuvayapmak için tercih eerler. ,
Demekki artık yabani güvercinler gibi evlerin balkonlarını da kullanmaya başlamışlar . Doğa bir şekilde kendi düzenini kuruyor ve koruyor, bu dostumuzda sizden bir zarar görmeyeceğine karar vermiş ve balkonunuza yerleşmiş.
Bir ay yada biraz daha uzun bir sürede yavrularını süratle büyütüp balkonunuzu size geri iyade edecektir.
Bir hayvan sever olarak bu doğanın güzel temizlikçisine yardımcı olamnızı rica edeceğim sizden .
Yardımcı olmaktan kastım ise , sadece ve sadece kuşları rahatsız etmemeniz , elinize almamanız , ve beslememenizdir , sizin herhangi bir müdahale niz yada katkınıza ihtiyaçları olmadığına emin olabilirsiniz..
Ayrıca bu kerkenezler çok küçük olduklarından ve avları genelde kemirgenler olduğundan evcil olarak beslenen yırtıcı kuşladan farklı dır, yani hiç bir şekilde av için veya başka amaçlı kulanamazsınız , ticari olarak ta illegal dahi olsa hiçbir maddi değer taşımaz , sadece bir biblo gibi izlemek için evcil olarak tutabilirsiniz .
Bunu da asla önermem çünkü etle beslendikleri için dışkıları beyaz sıvı şeklindedir, oldukçada kötü kokarlar . Yani kısa sürede sıkılıp elden çıkartmayı yada serbest bırakmayı düşüneceksiniz.
Yavrular büyüyünce anne ve baba ları ile doğa da hayatta kalmayı ve yaşamayı öğrenecekleri uzunca bir süreç başlayacak , avlanmayı, besinleri olan hayvanları yakalamayı öğrenecekler, eğer siz onları alıkoyar iseniz kendi başlarına asla avlanmayı öğrenemeyip aç ölürler .
Doğada küçük leşler ve fareleri toplar, bizlere çevre temizliğinde yardımcı olurlar ..
BÜtün bunlardan sonra bırakalım balkonunuzu birsüre, rahat rahat kulansınlar sizin davetsiz konuklarınız ..
,Yavrularını büyütüp gittiklerinde bu olay da sizde tatlı bir anı olarak kalsın derim ben, ..
Tabii gittikleride balkonunuzda ayrıntılı bir temizlik ve dezenfekte yapmanız gereklecek,, tekrar kullanmaya başlamadan önce. Çünkü hem dışkıları , hemde avlarının artıkları ortamı oldukça kirletecektir ..
Bu sürecin dışında kalarak sadece uzaktan izleyerek yavruların büyümesini izlemek, onların tüylenip uçup gittklerini görmek, gök yüzünde özgürce süzüldüklerini görmekte, mutlaka olduça keyifli olacakır . ...
Size bu sınavda '''vicdanlı ''' olmanızı önermekten , olayın izleyicisi olarak sadece dışarıdan takip etmenizi tavsiye etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok açıkçası .. bolşanslar dilerimm selamlar .ŞEREF

Geri