ATMACA BALKONUMA YUVA YAPTI!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kashar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 187
  • Görüntüleme Görüntüleme 50K
yahu cok sevimliler ne yapayim...
bugun ufak cigerler verdim yedirdim...
su annesi icin...

İlave etmek istediğim diğer bir konuda, kerkenezlerin avları arasında ''güvercin '' yoktur belki küçük kuşlar, ama ben bu güne kadar bir kekenezin güvercin yakaladığına hiç şahiy olmadımm ..
Sizden de ayrıca bir rica ve beklentimiz resimlerini '' uzaktan '' farklı zamanlarda çekip bu sevimli dostlarımızın durumlarından bizleri haberdar etmeniz, bizlerde buradan küçüklerin uçup doğada ki yerlerini allacakalrı günü sizinle takip etmek isteriz ..
Ancak lürfen yavrulara ellemeyin ve onları beslemeyin .Anne babaları sizin kokunuzu artamda görüp rahatsız olabilir ve yavrularını terk edebilirler . Bu çok sevimli afacanların tek dostu ve bakıcısı sadece ve sadece ebebeyin leri olmalı .
Herşey çok güzel giderken yaptığınız çok ufak bir müdehale ile işler tam tersine dönebilir, ve sonuçta üzülmemiz içten bile olmaz ..
Lütfen yavrulardan ve ortamların dan olabildiği kadar uzak ta kalın, resimleri dahi uzaktan anne babaları yuvada değilken çekin . Fotoğraf makinesi bile onları rahatsız edebilir ..
BAkın buradan bunları ukalalık olsun diye yada bilmişlik taslamak için yazmadığımı çok iyi bilmenizi isterim , bu yazdıklarımı bizzat ben yaşadım .. saygı ve sevgilerle kalın..selamlar..ŞEREF

yavrulari degilde anneleri aç geldiginde annelerine verirsen et sorun olmaz sanırım fare satan yerlerden fare alıp vere bilirsin

Tamam dostum saolasin.
Anasi gitse ne olcakki sonucta bu ciger su yiyor, zaten ben onlari veriyorum bunlara.. :)
Saka bir yana fotolarini eklemeye devam edicegim merka etmeyin..
Tavuk cigeri veriyorum, koyuyorum yuvaya anasi gelip sicanlarla meze yapiyor...
Ne zaman yilan yakalicak bu hayvan? Hep sican hep sican :)
Bu Atmacami Kerkenez mi? Bilen yazabilirmi? Aradaki farklar nelerdir?

falco tinnunculus mis latince adi yahu kus harbiden havada asili duruyor, balkona geliyor bu kuslarin ozelligiymis, ruzgara karsi direk havada asili kaliyor hayvan...

Atmaca bu tür avcı kuşların geline verilen isimdir , yani atmaca diye özel bir tür yok . Kartal ,doğan , şahin kerkenez , vs bunlar bu kuşların bir bölümüdür, bu kuşların tamanmı toplumda atmaca olarak da adlandırılır, bunların da avlarına ve yaşam alanlarına göre birçok alt türü , bir çok çeşidi vardır örneğin , balık kartalı , ormankartalı , güvercin şalini , alaca doğan, vs gibi . Bu sizi n kuşunuz '' konuğunuz ''' Kerkenez bundan emin olabilirsiniz . Avcı kuşların en küçüklerin den biri olan kerkenezşniz '' konuğunuz '' balkonunu za daha bolca fare getirecek, arada bir küçük kuşlar ve kertenkele gibi hayvanlarda getirebilir ama yılan falan pek beklemeyin bencee .. selamlar..ŞEREF

KERKENEZ - Falco tinunculus - falconidae(doğangiller) familyasındandır.
Tarım alanları da dahil olmak üzere açık arazilerin yaygın ve bilinen doğanıdır, sıklıkla havada bir ipin üzerine asılmış gibi ya da direkler, teller üzerinde tünemiş halde durur.Böceklerle ve kemirgen küçük hayvanlarla beslenir.Gövdesi ince uzundur;havada asılı duruken genellikle açtığı uzun ve dar bir kuyruğu, kısa ve tıknaz bir kafası vardır.
Kerkenezin çok ilginç bir özelliği vardır: Rüzgarla karşılaştığı zaman kafası görünmeyen bir el ile tutuluyormuşçasına tamamen hareketsiz kalır. Gövdesi rüzgara göre yalpalanmasına rağmen, kafası sabittir. Bu sayede kuşun görüş yeteneği her türlü sarsıntıya rağmen hep mükemmeldir. Sesi genellikle gür, kişnemeye benzer ve genizden gelen bir ‘kii-kii-kii’.Türkiye'de sıkça rastlanan bir kuştur.

atmaca
Accipitridae familyasının Accipiter cinsinden yırtıcı kuş türünün ortak adı.

Çakırlarla birlikte Accipitridae familyasının Accipitrinae altfamilyasını oluştururlar.Bütün türleri ormanlarda yaşayan ve daha çok küçük kuşlarla beslenen atmacalar, oldukça kısa, geniş kanatlı ve uzun kuyruklu kuşlardır. Bu özellikleri, avlarına yetişebilmek için kısa sürede büyük hızlara erişebilmelerini ve sık ağaçlar arasında ustalıkla manevra yapabilmelerini sağlar; buna karşılık, şahin, kartal, tuygun gibi daha uzun kanatlıyırtıcılar kadar uzun süre kanat çırpmadan dönemezler.

Atmacalar eğitildikten sonra avlarda kullanılabilmektedir.

Arkadaslar buraya direkt video ekliyebiliyormuyuz, resim ekler gibi yoksa daily motiondan link mi vermemiz gerekiyor?

link vermeniz gerekiyor direk resim ekleyemiyorsunuz.

Valla abi çok şanslısınız balkonunuza doğa harikalarından biri yerleşmiş bu fırsatı iyi değerlendirip bol bol fotoğraflarını çekerseniz burdaki herkezle paylaşmış olursunuz (Gerçi bu tür hayvanlar kuşçuları korkutan hayvanlardır )

Arkadaslar balkona geldi gecen gun yeni fotolar cektim...

Ekli dosyalar

• atmaca-kerkenez1.webp
    atmaca-kerkenez1.webp
    14.2 KB · Görüntüleme: 1,527
  • CIMG0408.webp
    CIMG0408.webp
    28.5 KB · Görüntüleme: 1,478
Yavrularin hergun belirli saatte fotograflarini cekip, bir slayt hazirlayabilirsiniz. Hem internete koyarsiniz, hem de bir ani olarak albumunuzde saklarsiniz. Bu tur olay ile karsilasan pek fazla insan yoktur. Yakalamisken firsati en iyi sekilde degerlendirin. Bir ihtimalde belki o yavrularda yetiskin olduklari zaman eski yuvalarina gelip, yumurtlayabilirler. Beslendikleri yeri unutmaz bunlar.

paylasım için tesekurler usta.
Videolar güzel ama pek kurcalama yavruları.
Bu arada yavruların karnı ac gibi .
Anne artık bişiler getiremiyor herhelde acık ek besin verin yaw:
Saygılar...

bunlara yemek verdim kursaklari sisti, bu kuslarda genel ozellikmidir?

kashar' Alıntı:
bunlara yemek verdim kursaklari sisti, bu kuslarda genel ozellikmidir?
,

selamlar bizim midemiz onların kursakları şişer dogal yani.

Evet abi bencede takviye yapın yem konusunda ve fazla ellemeyin belki elinizin kokusu siner üstlerine bakmaz annesi

Gece usuyor titriyorlardi 1- 2 saatligine iceri aldim

Ekli dosyalar

Yavrular günden güne büyüyor sizde fena bağlanmışsınız galiba bunlara :hhh:

anne baba bakmasada artık onları siz bakarak büyüte bilirsiniz baya büyümüşler.

Eğer avrular birazdaha buyudukten sonra vermek isterseniz ben alabilirim.

Arkadaşlar yok öyle bir olay .
Onlar doğadaki yerini alacak .
Bunlar kanunlara aykırı.

Beyefendi lütfen sizde yavrulara müdahele etmeyin üşümez onlar.
Siz sık sık rahatsız ettiyseniz annesi üstünden kalkıp uçmuştur yani üşümesine de sebep sizsiniz.
Lütfen müdahele etmeyin hayvanlara.

Ben bu hayvancağızların sonunun çok parlak olacağını düşünmüyorum açıkçası . Oyuncak gibi oynamaya devam ediyorsunuz .Bu kuşların tüm vebali size ait ne söyleyelim ki artık size bilemiyorum .
LÜTFEN ÇOK RAHATSIZ ETMEYİM !!
..selamlar.ŞEREF

Ne rahatsizi be yaw, her gun iki kere bir suru tavuk cigeri yediriyorum. Beni gorunce agizlarini aciyorlar... Sevince elimd euyuyor alisti bunlar bana.... Annesi de sabah geliyor ben iste oluyorum aksama kadar zaten, sabah yediriyorum birde aksam yediriyorum.. Anasi fare yediriyor ben ciger veriyorum, bana doner bunlar... :) lol

İşte sorunda orada ya .. Sana alışıp gitmek istemeyebilirler buda en büyük sorun . Hayvanlar doğalarını yadırgarlar sonra . Yazık edersiniz fazla yüz göz olmayın .

Bir hikaye var, sizlerle palaşmak isterim.. konuya çok yakındeğil belki , ama yİnede üzerine alınmak isteyen olursa üzerine alınabilir. .
Buğday ekim mevsimi imiş , tarlalarda çiftçiler ekinlerini ekrer belelerine bağlı çuvallardan tohumları alır ve elleri ile toprağa savururmuş , ekilen buğdaylarıda uzaktan kargalar toplamaya çalışırlarmış .
Birkaç küçük karga daha çok buğday yiyebilmek için çiftçinin yanına kadar sokulup oradan buğday toplamya devam ederken ilerideki birkaç eski karga durumu fark edip genç ve tecrübesiz kargaların yanına gelip seslenmişler .- -- Dostlar afiyet olsun, tanırmısınız bu buğday eken kargayı diye ...
Gençler seslenmişler
; - Aman be , nekargası, baksanızaa o bir insan görmüyormusunuz , buğday ekiyor çiftçi kardeşimiz , bakın bizde burdan daha bol buğday topluyoruz demişler..
Bunun üzerine yaşlılar bir daha seslenmişler
-- İyide o insan sa bize zarar verebilir biz kargalar insanlara pek güvenmeyiz bırakın bol buğday toplama telaşını , uzaklaşın oradan . Bakın bu insan oğulları çok tehlikelidir bunların dostluğuna güven olmaz uzaklaşın ordan . Her an yerden bir taş alıp size fırlata bilir ve sizi yaralaya bilirler , uzaklaşın ki taş alıp ta atana dek kaça bilecek mesafedekalın ...demişler..
Gençler bu nasihata bir çırpıda cevap vermişler -;
-- İYİDE bu insan yere eğilmeden taş atarsa ssizde bu taşlardan kaçmaya vakit bulamazsınız , hep yerden mi taş alıp atar bun lar sanki , ya adam taşı buğday dolu beline bağladığı çuvala da saklamış ise, ozaman ne olacak..? Belindeki çuvaldan aldığı taşı buğday alıyormuş gibi gizlice alıp bir çırpıda fırlatırsa zizlerde yaralanırsınız .
Yani bırakın da biz burdan bol bool beslenelim, sizde işinize bakın demişler ..
BU sözler üzerine, endişeli yaşlı kargalar gençlere bir son söz daha söyleyip oradan uzaklaşmışlar .. _-
- Siz öğütünüzü almış görmüş geçirmiş, işini de bilen kargalarmış sınız, bakmayın kusurumuza . Bol Bol toplamaya buğdayları hızlı hızlı yemeye devam edin, aramızda hiç şişmanlamayı başaran karga olmadı şimdiyede dek, demekii sizingibi bol akılı ve bol iştahlı şişman kargalar da olacak aramız da hadi sizlere afiyetolsun deyip oradan uzaklaşmışlar.. ::))

Siz o yavrulara böyle yemek verirsiniz iyi güzel belli bir büyüklüğe ulaşınca kendileri avlanması gerekecek ama onlar beleşe alışacaklar ve avlanmak zor gelecek ya da avlanmayı öğrenemeyecler ve aç kalcaklar. O yüzden de fazla ilgi göstermeyin onlara nede olsa yabani hayvan

selam Hüseyin bey.Adım Murat İzmirli bir kuşçuyum.Öncelikle belgesel niteliğinde bu görüntüleri bizimle paylaştığın için sana teşekkür etmek istiyorum.Diğer uyelerin bilgisizliğini ve cahilliğni kınıyorum ve doğru bilgiyi öğrenme adına sana soylemek istediğim birşeyler var.Öncelikle bu güzel kuşun adı atmaca filan değil.Herzaman gibi karıştırıyoruz.Yok atmaca yok şahin saçma sapan isim kargaşası.Bu yırtıcı nın adı KERKENEZ!Dünyaca bilinen Kestrel veya Falco tinnunculus.İnsana çok yakın uysal ve çok faydalı bir yırtıcıdır.Tarla faresi ve her çeşit haşerenin yılmaz düşmanıdır.Ara sıra küçük kuşları avladığı görülür ama faydası zararından kat kat fazladır!Şimdi bizim bazı ukala ve bilgsiz arkadaşlarımız bu güzel hayvanı güvercin düşmanı filan eilan ederler katli vacip derler AMAN!Bu kuşu yaşatalım onları koru ve sahip çıkarsan çok iyi olur.Güvercinleri kesinlikle yemez saldırmaz.

sungurak77' Alıntı:
selam Hüseyin bey.Adım Murat İzmirli bir kuşçuyum.Öncelikle belgesel niteliğinde bu görüntüleri bizimle paylaştığın için sana teşekkür etmek istiyorum.Diğer uyelerin bilgisizliğini ve cahilliğni kınıyorum ve doğru bilgiyi öğrenme adına sana soylemek istediğim birşeyler var.Öncelikle bu güzel kuşun adı atmaca filan değil.Herzaman gibi karıştırıyoruz.Yok atmaca yok şahin saçma sapan isim kargaşası.Bu yırtıcı nın adı KERKENEZ!Dünyaca bilinen Kestrel veya Falco tinnunculus.İnsana çok yakın uysal ve çok faydalı bir yırtıcıdır.Tarla faresi ve her çeşit haşerenin yılmaz düşmanıdır.Ara sıra küçük kuşları avladığı görülür ama faydası zararından kat kat fazladır!Şimdi bizim bazı ukala ve bilgsiz arkadaşlarımız bu güzel hayvanı güvercin düşmanı filan eilan ederler katli vacip derler AMAN!Bu kuşu yaşatalım onları koru ve sahip çıkarsan çok iyi olur.Güvercinleri kesinlikle yemez saldırmaz.

Murat Bey siz neler söylediğinizin farkındamısınız.
sanki bir tek siz biliyorsunuz bu olayı.
Ve de doğru okumamışsınız sanırım.
Kimse bu hayvan için katli vacip falan demedi.
herkes bir olup bu hayvanı ve yavrularını kurtarmaya çalışıyoruz.
İnsana çok yakın ve uysal bir yırtıcıdır.
Yırtıcı kelimesi ile uysal kelimesi nasıl olurda bir arada kullanılır çözemedim doğrusu.
Hiçbir yırtıcıya insan yaklaşmamalı ve doğal hayatına müdahele edilmemeli.
Sanırım siz evinizde muhabbet kuşu yerine kerkenez besliyorsunuz.

Geri