ATMACA BALKONUMA YUVA YAPTI!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kashar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 187
  • Görüntüleme Görüntüleme 50K
[No message]

Ekli dosyalar

• CIMG0493.webp
    CIMG0493.webp
    807.8 KB · Görüntüleme: 1,210
merhaba,

sirk gibi olmuş orası

İşinize karışmak gibi olmasın da Bu konuda ne kadar tecrübelisiniz bilmiyorum.
Yavruların henüz kas yapısı gelişmediği için maruz kalacakları ters bir hareketle öbür boyu felç veya sakat kalma riski taşıdıkları konusunda uyarmak isterim.

allah kolaylık versin,

Arkadaşlar 1 atmacanın hiçbirşeyi değiştirmeyeceğini bende biliyorum değiştirecek demedim.
sadece burdan okuyan diğer herkesin bilinçlenmesi için uğraşıyorum sen bir yap o bir öbürü bir zaten hep boyle olur.
herşey bir tanecikten ne olur ile başlar.

Sonuçta bu doğaya karışmamak gerektiğini,iyi bir müdahele yapmak istediğinde bile sonuçta doğaya müdahele ettiğiniz için bir yeden bozuyorsun çok çok az da olsa.
Burda bunu gören çocuklar meraklansa koyluk yerde oturanlar 50 tanesi daha atmaca yuvalarına gidip yavru yumurta almaya kalksa 5 er yavrudan kaç tane eder.
sonuçta burda 15 000 e yakın sadece kayıtlı uye var burada yaptığımız en ufak hata çığ gibi buyuyerek etki yapar.

Ben sadece doğaya yapılacak her türlü müdahelenin yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum.
Şimdi o yavruları o tüneğin üstüne çıkarmak doğrumu bi kişi daha belirtmiş kasları gelişmedi diye bacak kasları orda duracak kadar kuvvetli değil ayrıca düştüklerinde yaralanabilirler.

buarada youtube tan senin videolarını izledim ben sana bir tavsiye veriyorum kuşlarla fazla oynuyosun anne ve baba atmacayı yuvaya sokmadım gördüğüm kadarı ile böyle dvam edersen bir daha senin balkonuna uğramazlar ben senin yerinde olsam uzaktan seyretmekle yetinirim

arkadasım yavruların hayırlı olsun
sana tavsiyem fazla yanlarına yaklasma yarın büyüdüklerinde sana zararları kesin dokunur kendin birsey verme büyüdüklerinde giderler bunların didakları jileten keskindir kendine dikat et ömür boyu tasıyacagın bir faca atmasınlar

bunları büyüdüklerindede beslersen çok güzel bir boncuk koleksiyonun olur :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

maşşalah maşallah gun geçtıkce cırkınlesıyorlar.

eMme acık az oynayın kuslarla.mazaallah duserler ordan zarar goruruler.

Saygılar...

karataş32' Alıntı:
arkadasım yavruların hayırlı olsun
sana tavsiyem fazla yanlarına yaklasma yarın büyüdüklerinde sana zararları kesin dokunur kendin birsey verme büyüdüklerinde giderler bunların didakları jileten keskindir kendine dikat et ömür boyu tasıyacagın bir faca atmasınlar

bunları büyüdüklerindede beslersen çok güzel bir boncuk koleksiyonun olur :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

didak dediginiz nedir birde boncuk koleksiyonundan bahsettiginiz nedir?

Yeni Fotolar Anne Atmaca Ilki super oldu arkadaslar...

Ekli dosyalar

• atmacayeni.webp
    atmacayeni.webp
    11.5 KB · Görüntüleme: 1,368
  • atmacayeni2.webp
    atmacayeni2.webp
    3.7 KB · Görüntüleme: 1,380
  • atmacayeni3.webp
    atmacayeni3.webp
    8.9 KB · Görüntüleme: 1,360
Gerçekten süper fotolar yakalamışsınız tebrikler.
Didak dedikleri gagasıyla size vurmalarıdır sanırım.
BEN ÇOCUKKEN MAHALLEDEKİ AVCININ YAKALADIĞI BİR KARTAL ARKADAŞIMIN GÖZÜNÜ BU ŞEKİLDE ÇIKARMIŞTI.

Kartal Sahin direk goze etliyor biliyorum ama Atmacada goze dalarmi? atmaca kacar saniyordum ben, hic goze dalan atmaca olayi biliyormusunuz?

Dalarmı dalmazmı bilmiyorum sonuçta ilk etapta şahin,kartal da kaçar.
Ama zor anında gagasıyla saldırır artık nereye olur bilemem .
Kedi bile,küçücük muhabbet kuşu bile bunu yapar .
Güvercinlerimiz bunu yapmıyor mu sanki yavrusu,yumurtası varken yaklaşırken bir şekilde koruma moduna geçer saldırır.
Bu içgüdülerinde var ne pahasına olursa olsun yavrusunu korumak.

[No message]

Ekli dosyalar

• atmacayeni9.webp
    atmacayeni9.webp
    5.4 KB · Görüntüleme: 1,652
didak dediginiz nedir birde boncuk koleksiyonundan bahsettiginiz nedir?[/quote]

karataş32' Alıntı:
didak dediginiz nedir birde boncuk koleksiyonundan bahsettiginiz nedir?
[/quote]

didak dedigim kagaları kagalrının yanları jilet gibidiy bir arkadasım yakalamak istedi arkadasın elinde yılardır izi gecmedi

boncuk koleksiyonuda etrafındaki kuscuların kuslarını büyüdüklerinde yakalayıp balkonda yiyeceklerdir boncuklarıda sana kalacaktır

Arkadaslar yavrular buyuyor...

Ekli dosyalar

• CIMG0542.webp
    CIMG0542.webp
    352.1 KB · Görüntüleme: 1,422
  • CIMG0543.JPG
    CIMG0543.JPG
    12.4 MB · Görüntüleme: 1,296
  • CIMG0544.JPG
    CIMG0544.JPG
    12.1 MB · Görüntüleme: 1,339
Vay be nekadar cabuk buyuduler , maasallahi var kuslarin cok guzel olmuslar..resimler muthis.

Fenerbahcem' Alıntı:
Vay be nekadar cabuk buyuduler , maasallahi var kuslarin cok guzel olmuslar..resimler muthis.
Gerçektende inanılmaz derecede hızlı yol katediyorlar. Daha bir önceki resimlerinde nerdeyse yarı yarıya küçüktürler. Maşallah Diyelim. Resimler içinde ayrıca teşekkürler. Büyüdükçe daha da güzelleşiyorlar.

ben bunların birini almak istiyorum yaa! Valla sizinde emeğiniz çok belki başka biyerde olsa çoktan olmuslerdi yada çelimsiz cılız birsey olucaklardı

Her gun ciger veriyorum yalniz bugun balkon berbatti, hergun balkon yikattiriyorlar bana, annesi sicanlari getiriyor balkonda bagirsaklarini cikariyor, sonra sican kafasi tuyler falan birde heryer kus boku olmustu...
Ama seviyorsun degiyor, kus sevmek baska, bunlarin tuyleri farkli, yirtici kus bambaska, birde ciger vermeye geldigimde, hepsi birden bir tiz ses yapiyorlar, harbi korkutur insani , psikopat sekilde tiz sesle ete atliyorlar...

Ne kadar çabuk büyümüşler gerçekten inşallah sizin başınıza kötü şeyler gelmez bunlar yüzünden dedikleri gibi....

Gerçekten de çok büyümüşler yeni fotolarda süper ilk gördüğümde dedim bunlar kerkenezi yakalamışlar yavruları olduğunu görünce çok şaşırdım teşekürler resimler için

kashar' Alıntı:
Arkadaslar siz anlarsiniz diye buraya uye oldum, benim evin balkonuna bir kus yuva yapti, yumurtladida, yumartadan kuslarda cikti, annesi eve fare sican getiriyor yahu, etraf kan oluyor, balkon tutunma yerlerini bile kan yapiyor, canli getirip burda olduruyor, sicanin yarisi var yarisi yok pozisyonunda yuvada :) Fotografini ekliyorum bu kus nedir? Atmaca dedim ben ama...
öldürün o naletlerı tam kuslar hareketlenıyor lappp gıttı ... ama senın kı baska ama ben genede oldururum vahsı desınler ben guvercın severım

Lütfen yapmayın bu kadar da yapmayın.
bu insanlığa yakışmaz masum korumasız hayvanları öldürmek.

[No message]

Ekli dosyalar

• CIMG0614.jpg
    CIMG0614.jpg
    10.2 MB · Görüntüleme: 1,253
  • CIMG0589.webp
    CIMG0589.webp
    70 KB · Görüntüleme: 1,488
  • CIMG0611.jpg
    CIMG0611.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 1,246
çok süper olmuş mert abi süperin ötesinde bişey olmuş karizma muhteşem:D

slm fotoları da sans eserı gordum omuzunuzdakı kus turu KERKENEZDIR kanunen yasaktır beslenmesı ama atmaca lardan daha cabuk evcıllesırler yasak olmasının tek nedenı onlar dogadakı bızım ıcın zararlı olan hayvanları yıyorlar fare yılan solucan kucuk kus lar kertenkele cekırge vb. onları elımızde tutarsak yumurtlama sansları olmuyor eslı tutmanız ve korumalı buyuk kumeste tutmanız gerekır ama sız sanslısınız zaten sıze alısmıs yavrudan elınıze geldıklerı ıcın dısısı buyuk erkegı kucuk olur eger tavsıyem 50ye 50 ebatlarında bır tahtadan kasa yaprsanız ıcıne et koyup besleyın onlar ucup ucup sızın oraya gelırler ve kasaya tekrardan yuva da yaprlar herkezede bu sans gulmez tabıı...salacaksınız kendı ıhtıyacını gorecek tekrar sızın oraya yuvasına gelecek ... avcılar olarak bız ATMACA YI bıldırcın kus yakalamak ıcın beslıyoruz ve y akaladıgımız atmacanın her yıl 90tl vergısını oduyoruz oduyoruz ama onları yumurtlatamadıgımız gıbı saldıgımız zamanda gerı gelmıyor sadece av yaparken yakaladıgı avı gıdıp elının altından alıyoruz sonra kendımız yedırmek zorunda kalıyoruz bızım sorumlulugumuz altında kalıyorlar onları bırakıp ta bır yere gıdemeyız bırılerıne teslım edemeyız sorumluluk ısteyen bır mesgale.ELINIZDEKI DEGERI BASKASI ILE PAYLASMAY IN ISTEYENLEREDE KESINLIKLE VERMEYIN SIZINLE YASADIKLARI MUTLULUGU ASLA BULAMAZLAR.. CUNKU SALMAZLAR KACMASINLAR DIYE ..BENIM ICIN DE TAVUK CIGERI VERIN MARKETTEN TABAKTA SATLIYOR 1.5 TL IKI GUN GIDER ONLARA ..SEVGILERIMLE

Geri