ATMACA BALKONUMA YUVA YAPTI!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kashar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 187
  • Görüntüleme Görüntüleme 50K
geleceklerini sanmam ama inşallah gelirler sizde bizle paylaşırsınız ,D

Maşşallah.Sen o yavruları eğit sana çok faydası olur bizim köyede vardı atmaca adamın omuzuna konuyo bezin üstüne avlanamya çıkardı buna yakala derdi bu gider yakalar getirirdi.

selam mert kardeş.. valla senin yerinde olmayı cok isterdım.. atmaca hastasıyım.. eger yavrular duruyosa birini bana gönder sana ücrette veririm.

evet yumurtlamak için tekrar geleceklerdir
kashar' Alıntı:
Way be sonuncusuda gecenlerde uctu gitti, bu yirtici kuslar vefasiz oluyormus, birdaha hicbiri geri donmedi, ama hersabah ben balkona cikinca karsiki binanin catisindan bana ciyak ciyak otuyorlar..
Son atmacanin ucunu gormeliydiniz, tek basina otobus bekler gibi balkonun dibinde sabahi bekledi, hava aydinlandi, kuslar hareketlendi, buda kanat acip kapamaya basladi, cesaretde edemedi, ama herkes ucuyor onlari gorup ayni hareketleri tekrar etmeye calisti, sonra dondugumde ucup gitmisti...
Birdahaki yumurtlama donemi gelir bunlar...

kardeşim hayırlısı olsun ne diim. keşke banada öle bir şans gelse.. ama bana kumru yuva yaptı.. şuan yuva yapıyolar.. yumurtaları yakında bırakırlar..
ama atmacanın balkonunda olmasıda bir şans..

Bastan sona cok quzel resımler bılqıler vede sızı tanımıs bılmıs olduk cok quzel bır paylasım cok quzel bır konu altında kerkenezlerı bıze sevdırdınız elınızı kolunuzu veya et koysanız kerkenezler doner qelır :D aman dıkkat artık delıkanlı oldular :D ellerıde kanlı olur cok quzel paylasım tekrardan kerkenezlerı yakından qormus olduk :D

Başlarına bir iş gelmezse ana ve baba büyük ihtimalle baharda yine size konukolacak , bunun yanında erişkin olan sizin büyüttüğünüz birkaç yavrununda yine yuvalamak için balkonunuza dönme ihtimali var .. selamlar. ŞEREF

Oncelikle konunun başından sonuna kadar tum mesajları okudum adeta bir masal gibiydi :) Çok guzel bir konu gerçekten.Beni yıllardır ziyaret eden kumrular oldu sayısını hatırlamadıgım kadar yavru buyuttuler penceremde ama Kerkenez ile hiç bu kadar haşır neşir olmamıştım açıkçası...Zannediyorum ki bir dahaki yavru doneminde tekrar geleceklerdir ki yumurtladıkları sepetin oldugu gibi kalması lazım tehminimce.Herkese boyle bir olay nasip olmaz.Gerçekten çok şanslısınız.

şeref' Alıntı:
İlave etmek istediğim diğer bir konuda, kerkenezlerin avları arasında ''güvercin '' yoktur belki küçük kuşlar, ama ben bu güne kadar bir kekenezin güvercin yakaladığına hiç şahiy olmadımm ..
Sizden de ayrıca bir rica ve beklentimiz resimlerini '' uzaktan '' farklı zamanlarda çekip bu sevimli dostlarımızın durumlarından bizleri haberdar etmeniz, bizlerde buradan küçüklerin uçup doğada ki yerlerini allacakalrı günü sizinle takip etmek isteriz ..
Ancak lürfen yavrulara ellemeyin ve onları beslemeyin .Anne babaları sizin kokunuzu artamda görüp rahatsız olabilir ve yavrularını terk edebilirler . Bu çok sevimli afacanların tek dostu ve bakıcısı sadece ve sadece ebebeyin leri olmalı .
Herşey çok güzel giderken yaptığınız çok ufak bir müdehale ile işler tam tersine dönebilir, ve sonuçta üzülmemiz içten bile olmaz ..
Lütfen yavrulardan ve ortamların dan olabildiği kadar uzak ta kalın, resimleri dahi uzaktan anne babaları yuvada değilken çekin . Fotoğraf makinesi bile onları rahatsız edebilir ..
BAkın buradan bunları ukalalık olsun diye yada bilmişlik taslamak için yazmadığımı çok iyi bilmenizi isterim , bu yazdıklarımı bizzat ben yaşadım .. saygı ve sevgilerle kalın..selamlar..ŞEREF

abi öle diyorsun ama kerkenezin bile çeşitleri var sivri kanatları olan kerkenezler çok tehlikeli oluyorlar abimin ayda 2 kere güvercinini yiyordu ilk önce geliyor güvercin üstünde dolaşıyor sonra gider gibi yapıyor baya uzaklaşıyor kuşçaların dediği gibi sineğe çıkıyor ve aniden kendini bırakıp lap alıyor güvercini

Foruma yeni girdim 1. sayfadan 16. sayfaya kadar tek tek bütün resimlere baktım .Gerçekten muhteşem bir olay bu.Bizim balkona atmaca değil kumrular bile yuva yapmıyor.Çok şanslısınız :)

Yeni gördüm konunuzu, çok teşekkür ederim bizimle payşatığınız için

ABİ TEK KELİMEYLE BRAVO

1995 te avusturyada koyun aciginda agactan bir tane yavru aldim ayni boyle kerkenez etle besledim 3 ay boyunca birtek evde ucuyordu sonra disari saldim ucsun diye 3 metreden fazla yukselemedi hayvan geri aldim bir muddet sonra oldu cok uzuldum gunahinada girdik ( allah af etsin)...yani kimse ozenipte evine almasin derim...

harıka bır hikaye gibi sonuna kadar okudum 1 den 17 ye kadar hıc usenmeden tum yorumları ama guzel bir şey bi yandanda kotu bir şey ama en iyis olmuş buyutmus gozu gıbı bakmıs dogaya salmıs aglayasım geldı

Bazı arkadaşların yapmış olduğu gibi konuyu baştan sona kadar tüm yorumlarla beraber okudum , gerçekten belgesel gibi bi olay yaşamışsınız. Arada karşıt düşüncelerin savunulduğu tartışmalar çıkmış , sinirler gerilmiş ama kerkenezlerin görüntüleri ortayı yumuşatmaya yetmiş.
Kuşların büyüdüğünde doğalarına gitmiş olması sizi biraz üzmüş olabilir ama onlar için bu daha iyi olacaktır, bir dahaki sefere tekrar yuva yaparlarsa edinmiş olduğunuz tecrübelerle kuşlara daha iyi bakabilirsiniz. Kuşlara bu düzeyde özenle baktığınız için bende ayrıca teşekkür ederim..
Saygılar..

Arkadaşlar! belgesel gene mi başlıyor? Geçen sefrede Mayısta başlamıştı, 2010'u es geçtik 2011 Mayıs arka balkonda 3 yumurta var! Bunlar atmaca yumurtasımı? Ki bence öyle!
Eyvah hikaye yeniden başlıyor, heryer ciğer kan bağırsak olucak! Ama o fotolara değer eski fotolarımı gördünüzmü? Belgesel gene başlıyor!
2yjr0ic.jpg

Evet sizi ve kuşlarınızı, ciğer ziyafetlerinizi hayretle izlemiştik geçen yıllarda .. Sanırım yine aynı kuşlar yuvalanmış balkonunuza .. Bu yılda bekliyoruz gün gün çekimlerinizi .. selamlarŞEREF

SELAM
Bu sezon sizden videolu belgesel istiyoruz.Şöyle çekim kalitesi yüksek bir video kamera olursa televizyonlarada göderebilirsiniz.Benim bildiğim Türkiyede atmaca yuvasının görüntülendiği bir belgesel yok.Şimdiden kolay gelsin...

Mert Bey selamlar,
Yok mu yeni bir gelişme fotoğraf?? Bu sene belgeseli boşladınız sanki biraz :):)

atmaca balkona yuvalamaz resimdekilerde kerkenez, yumurtalar eskiden olduğu gibi kerkenez yumurtası hayırlı olsun.

tahminen o yavrulardan birisi falan gelmiştir baktı küçükken beleşe yediler içtiler. yavrularımı daha kolay büyütürüm anlayışı ile gelmiştir :D

Son 2 resim çok iyi olmuş tam sinema afişi :haha: Bravo valla hocam biz 1 güvercine zor bakıyoruz sen 4 yırtıcıya baba olmuşsun resmen. Gerçi insana, eve alışması iyi değil bir yırtıcının ama mecburiyetten olmuş bu biraz. Evet atmaca değil bunlar kerkenez herkes söylemiş gerçi. Bunların deseni kaplan deseni gibi atmacanın pullu pullu olur.

Abi Ben Küçüğüm Ama Tecrübeliyim Tam 6,5 Sene Besledim Bizdede Aynı Şekilde Oldu Taşınınca Aldım Kafese Koydum Yeni Evde Saldım Yine Ama 5 Ay Besledikten Sonra Alışamadı Heralde O Yüzden Dışarı Bırakınca Kaçtı Gerçekten Hep Yumurta Alırsın Hep Böyle Yap Yapabildiğin Kadar Elinde Sonunda Görceksin Hem Bıldırcın Keklik Flnda Avlayabilirsin...

oldur hepsını kurtul ne o bız kusbakıyoruz bunları ne yapacaz zaten tepe gelırse anasını vurum emek verecem gelıp alacak yer mermıyı ıner asaga kedı yer onu orda ...

Abi Sen Ne Yaparsan Yap Öldür Yine Unutmaz Unutturmaz Ben Şuan Güvercin Bsliorum Hergün Atmaca Sabah Saatlerinde Çok Geçiyor Beazen Kargayı Kovalıyor Eğer Bir Yerden Yemek Aldırsa Hep Oraya Gelir Bunlar Babamla Keklik Avladık Köyde Atmaca Beslerken Artık Salıyoduk Hep O kekliği Yakaladığımız Yere Geliyordu Bide Bizim Tepemize Gelip Havada Asılı Kalıodu Biz Gidince Dalıyordu...

bence abi sen o yavrularıda annesinide evcilleştir. yoksa o yavrular büyüyünce aşağı balkonlara felan kan akacak bidanakiler kızar sana evcilleştir hemde getirdiği canlı taklacı güvercinleri felan alır satarsın paraya para demessin ama yinede sen kendi istediğini yap.

Re: BALKONA YUVA YAPTI, ATAMACA MI NE BU?

abi bence evcilleştir baska cözümü yok

Geri