ATMACA BALKONUMA YUVA YAPTI!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kashar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 187
  • Görüntüleme Görüntüleme 50K
Atmaca diye kus turu zaten yokmus, Kekenez Delice v.s. bunlar kus turu, bu kus turlerinin tumune Atmaca deniliyormus, bir nevi deyim gibi...

masallah yavrular buyumus gaga beyaz tinaklar siyah bunlar oynar
saygilarla ferhat

özür dilerim evet tamamını okumamıştım.Teşekkür ederim evet ben bir doğan yetiştiricisiyim.yırtıcıları çok seviyorum tüm kuşları olduğu gibi o yuzden biraz duygusal davrandım galiba.

012458110-big.jpg

012458271-big.jpg

012458566-big.jpg

012458569-big.jpg

012458572-big.jpg

Yeni fotolar...

Ekli dosyalar

• CIMG0444.webp
    CIMG0444.webp
    15.8 KB · Görüntüleme: 1,530
  • CIMG0447.webp
    CIMG0447.webp
    11.6 KB · Görüntüleme: 1,482
  • CIMG0462.webp
    CIMG0462.webp
    44.6 KB · Görüntüleme: 1,377
sungurak77' Alıntı:
özür dilerim evet tamamını okumamıştım.Teşekkür ederim evet ben bir doğan yetiştiricisiyim.yırtıcıları çok seviyorum tüm kuşları olduğu gibi o yuzden biraz duygusal davrandım galiba.

Bilmiyorum biliyormusunuz ama bu yaprtığınız bir suç.
Böyle koruma altındaki yırtıcı hayvanları doğadan koparıp beslemek doğayı baltalamaktır.
Bir vatandaş olarak sizi uyarıyorum bu suçtan vazgeçin ve hayvanları ait oldukları doğaya verin.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
sungurak77' Alıntı:

Böyle koruma altındaki yırtıcı hayvanları doğadan koparıp beslemek doğayı baltalamaktır.
Bir vatandaş olarak sizi uyarıyorum bu suçtan vazgeçin ve hayvanları ait oldukları doğaya verin.
Hayır Suç Değil Lütfen yanlış bilgilendirmeyin Çevre ve Orman bakanlığının kursuna katılıp aldığınız belge karşılığında beleyebilirsiniz millete yanlış bilgi aktarmayınız araştrmadan ayrıca bu bir kultur gelenek o zamn dunyada her hayvan vahşi ortamda yasamalı hic bir insan hayvan beraber doğmadı insanlar hayvanşları kullanır besler yararlanır yardımcı olarak kullanır vs...

Arkadasim olayi basindan okumadiniz sanirim.
Bu kuslari ben almadim, benim balkona yumurtladi, baskasi olsa inanin yumurtalari cope atmisti, nedenmi? Cunku balkonda hep koku var, gunde 2 kere yikiyorum, annesi yuvaya fare getiriyor, bense besliyorum hemde tavuk cigeri ile boylece annesi fazla fare getirmez insallah, ayrica anasininda yavrularinda keyfi yerinde, alikoymayada niyetim yok, buyurse zaten balkonda ucar giderler, ha gelirlersede ben yinede tavuk cigeri veririm alissa ne olcakki, sende guvercin besleme, kedi besleme ozaman.
saygilar

bencede kendin besleme arkadaşım..sonuçta bunlar 4 tane ilerde büyüdükleriz amn dördü birden sana alışmaz bunların mutlaka basıp gideceklerdir başka bir yere..sen nekadar yedirirsen yedir.genede anne ve abab tekrar buaray yumurta bırakacaktır ondan emin ol..

onlar için yapacagın en güzel şey..yere tavuk cigerini sen bırak anne gelip yerden alıp kendisi yavruya götürsünkü arandaki bagı kopar..bölece hem anneleridnen beslenirler hemde daha çabuk büyürler sonuçta onlara uçmayı vahşileşmeyi annesi ögretecek.

hee bide çok soguk havalarda içeriye alıp ısıtmasında bende sorun görmüyorum tabii eger anne balkondaysa o sırada yada yavruların yanındaysa kesinlikle bu hareketi yapmamalısın

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
sungurak77' Alıntı:

uyarınız için teşekkür ederim beyefendi ancak benim de bir bildiğim var da yazıyorum öyle değil mi? ilgilenenlere:
doğanlarımın hepsi Avusturyadaki yasal yırtıcı kuş üretim çifliklerinden satın alınmıştır .insan tarafından suni şartlarda üretilip yasal yollardan Milli Parklar Genel müdürlüğü ve Orman bakanlığının onaylı CİTES belgeleri ile ithal edilmişlerdir.Kesinlikle doğadan alınmış değiller.Ben kişisel olarak da buna son derece karşıyım.Avrupada yeteri kadar bu çifliklerden zaten vardır biraz masraflı bir iştir fakat doğrusu da budur.Ülkemize yasal yollardan nasıl bir timsah,iguana ,leopar,aslan,kaplan v.b. egzotik bir hayvan getirtebiliyorsanız, bu çeşit yırtıcı kuşları tüm prosedürleri yerine getirmek kaydıyla getirtebilirsiniz.Tek muhattabınız Yaban hayatı koruma ve milli parklardır.Arkadaşlar bu işlerle uğraşanlar doğaya zarar vermemeli asla yabani kuşları alakoymamalıdır.
hoşçakalın

Zor ve zahmetli olan bu yolu seçmeyip kendi imkanları ile doğadan yakaladığı yavru yırtıcıları eğitmeye çalışan kişilerden biri olduğunuzu sanmıştım.
Belgelerinizi buradan bizimle paylaşmanız mümkünmü.

Bazı arkadaşlarda o zaman kedi beslemeyin,güvercin beslemeyin demiş.Yırtıcı hayvanlarla kediyi güvercini bir tutuyorsanız sizle hiç tartışmaya girmeyeceğim bile.

Balkonundaki atmacaya yıyecek veren beyefendi hala yıyecek vermenizi savunuyorsunuz size olabilecekleri gayet açık yazdım.

Bunlara rağmen hala ısrar ediyorsunuz.
Yani bu hayvana 10 sene boyunca ciğer vereceksiniz oylemi,taşınmayacakmısınız,bıkmadan 10 sene bakacakmısınız hayvanı.
O rahat bedava yıyecek varken hep size geldi yedi varsayalım.
Beki bu hayvanın doğadaki görevini de mi siz yapacaksınız.
Çiftciye zararlı olan fareleri sizmi avlayıp yiyeceksiniz.
Doğanın dengesini ne kadar baltaladığınızı bir düşünün.

Yeni fotolar

Ekli dosyalar

• CIMG0468.webp
    CIMG0468.webp
    3.5 KB · Görüntüleme: 1,384
  • CIMG0467.webp
    CIMG0467.webp
    9 KB · Görüntüleme: 1,280
  • CIMG0466.webp
    CIMG0466.webp
    13.8 KB · Görüntüleme: 1,409
[No message]

Ekli dosyalar

• CIMG0464.jpg
    CIMG0464.jpg
    484.4 KB · Görüntüleme: 1,167
  • CIMG0470.webp
    CIMG0470.webp
    451.7 KB · Görüntüleme: 1,278
  • CIMG0465.webp
    CIMG0465.webp
    732.2 KB · Görüntüleme: 1,093
selamlar hiç bir şey seni onlardan ayırmasın bu zevki kim ne derse desin en iyi şekilde yaşa hiç bir şey olmaz ilahi taktir allahın sen yeterki bilerek zarar verme gerisi boş birde özel eldiven al yakında baya sertleşir tırnakları şu an yavrular temiz olmadıgından eger elinde bir yer yırtarsalar mikrop kapabilir bence sadece buna dikkat et kendine zarar verici hastalık geçmesin mümkünse bir veteriner bul aşılat bile bu hayvanları sana kimsenin hiç bir şey demeye hakkı yok sen zorla yumurtlatmadın onlar senin oldugun yeri seçti sadece onlara saygı duy onlarında sana duymasını sağladıgında hiç bir şey olmaz. bu zevki en güzelinden yaşa derim.

[No message]

Ekli dosyalar

• CIMG0478.webp
    CIMG0478.webp
    439.9 KB · Görüntüleme: 1,287
  • CIMG0476.webp
    CIMG0476.webp
    390.7 KB · Görüntüleme: 1,294
  • CIMG0475.webp
    CIMG0475.webp
    409 KB · Görüntüleme: 1,263
Gerçekten de baya büyümüşler tüyleri falan belli olmaya başlamış yavaş yavaş kenan abinin dediği gibi eldiven kullanırsanız daha iyi olur

Yıllar önce askerdeyken, dağda bir çift kartal yavrusunu alıp , askeriyenin kömurlüğünde besleyip büyütmüştüm.Yavrular yumruk kadardı ve onları her gün yabani güvercin eti ile besleyip büyüttüm.Büyüdüklerinde saldırmaya başlamışlardı, hiç ummadık anda ayak pencelerini uzatıp , saldırıyolardı.Tavuk büyüklügünde olmuşlardı ama havaya attığımda yuz metreden fazla ucamıyolardı.Bütün askeriyenin maskotu olmuşlardı.Bir gün ilçe kaymakamı askeriyeyi ziyaret etti , durumu görünce veterinerlere kuşları verdik.Bana kuşlarla beraber cektirdiğim resimler hatıra kaldı.
Şimdi düşünüyorumda ne kadar cahillik etmişim, kuşları yuvalarından koparıp ,doğal yaşamdan uzak bir halde bırakmıştım ve onca askeriyenin catı arasındaki yabani güvercinlerin, katili olmuştum. :hungur:

Sizinki , farklı bir olay, sonuçta atmaca yuvayı sizin balkona yapmış, bence yavrulara fazla müdahale yapmayın.Seneye mutlaka aynı yere yuva yapacaktır, Atmacaya künyeleme yapma imkanın varsa iyi olur, sene tarih, ve adını ,telefonunu yazarsın :)Doğanın kanunu vardır.Mesela kartallar, 3-4 yumurta yapar, bunların bir tanesi yuvadan düşer diğeri birini yer ve en güçlü olan, yaşam hakkını kazanır.

çok ilginç bir olay gerçekten çok az kişinin başına gelir bu sizin olayınız kelimerle ifade edilemeyecek kadar güzel bir olay :heyo: ama bende arkadaslarıma katılıyorum fazla müdahale etmeyiniz elinize alıp evcilleşmelerini sağlamayınız ekosistem kendi düzeninde devam etmeli

evet bende farkındayım çok tatlılar aç olduklarını hissetiğinizde yemek vermemek vicdan sahibi bir insan için hiç kolay değil ama vermemeniz gerekmekte çünkü onlar yaşamayı bu şekilde örenicekler istisnai olarak balkonunuzun çevresine çeşitli et ve türevlerinden atabilirsiniz ben pek bunda sorun görmüorum ama asla elle beslememeniz gerekmekte site yöneticisi olan admin arkadasımız biraz kızdırılmış ne dese tersi sölenmiş o da hali ile kızmış aslında demek istediği doğal yaşama müdahaleden kaçınmanız ve bende aynı şekilde düşünüorum

gökay' Alıntı:
Yıllar önce askerdeyken, dağda bir çift kartal yavrusunu alıp , askeriyenin kömurlüğünde besleyip büyütmüştüm.Yavrular yumruk kadardı ve onları her gün yabani güvercin eti ile besleyip büyüttüm.Büyüdüklerinde saldırmaya başlamışlardı, hiç ummadık anda ayak pencelerini uzatıp , saldırıyolardı.Tavuk büyüklügünde olmuşlardı ama havaya attığımda yuz metreden fazla ucamıyolardı.Bütün askeriyenin maskotu olmuşlardı.Bir gün ilçe kaymakamı askeriyeyi ziyaret etti , durumu görünce veterinerlere kuşları verdik.Bana kuşlarla beraber cektirdiğim resimler hatıra kaldı.
Şimdi düşünüyorumda ne kadar cahillik etmişim, kuşları yuvalarından koparıp ,doğal yaşamdan uzak bir halde bırakmıştım ve onca askeriyenin catı arasındaki yabani güvercinlerin, katili olmuştum. :hungur:

Sizinki , farklı bir olay, sonuçta atmaca yuvayı sizin balkona yapmış, bence yavrulara fazla müdahale yapmayın.Seneye mutlaka aynı yere yuva yapacaktır, Atmacaya künyeleme yapma imkanın varsa iyi olur, sene tarih, ve adını ,telefonunu yazarsın :)Doğanın kanunu vardır.Mesela kartallar, 3-4 yumurta yapar, bunların bir tanesi yuvadan düşer diğeri birini yer ve en güçlü olan, yaşam hakkını kazanır.

Wallaha dedigin gibi bu 6 yumurta yapti. 5 i cikti 1 i cikmadi, 2 si yuvadan dustu, yerde oluceklerdi ben aldim tekrar yuvaya koydum, busefer birini yediler ama oburunu kurtardik. Yani su an 4 yavru var. Yanina yaklasiyorum bir hamm yapisi var olursun gulmekten, video ya cekip yollacim yada fotografini..

[No message]

Ekli dosyalar

• CIMG0481.webp
    CIMG0481.webp
    589.1 KB · Görüntüleme: 1,315
  • CIMG0480.webp
    CIMG0480.webp
    610.1 KB · Görüntüleme: 1,327
kashar' Alıntı:
gökay' Alıntı:

Wallaha dedigin gibi bu 6 yumurta yapti. 5 i cikti 1 i cikmadi, 2 si yuvadan dustu, yerde oluceklerdi ben aldim tekrar yuvaya koydum, busefer birini yediler ama oburunu kurtardik. Yani su an 4 yavru var. Yanina yaklasiyorum bir hamm yapisi var olursun gulmekten, video ya cekip yollacim yada fotografini..

Bakın dediğiniz gibi normal doğa şartlarında ölmesi gereken yavruyu kurtarmısınız belki iyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama 1 taneden birşey olmaz demeyin atmaca nufusunu arttırdınız iyilik yapayım derken.
Doğal hayatında olsa bir veya iki yavru daha olecekti ama ölmedi daha fazla atmaca daha fazla fare yiyecek fare azalacak.
farenın yaptığı iş kalacak ortada farenin yediği zararlı haşerat,doğa için yaptığı yararlı işin miktarı eğişecek ve yine istemeden de olsa dolaylı yollardan doğanın dengesiyle oynamış bulunmaktasınız.

Yuh yaa Arkadaşlar VAlalhi pes adamı bence şikayet edin doal dengeyi bozdu hatta dunyaki butun sıstem herhan cokebılır bır yavruyu kurtardı diye kusra bakmayın ama hic mı belgesel izlemediz bu adamın suçu ne? Dostum yaptıgın iş Çok güzel bence buradaki yorumlara aldırmadan devam et cun bu tabıyat o kadar buyuk ki buradaki kucun ama cok kucuk dusunceye taklsaydı coktan sonumuz gelirdi.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
kashar' Alıntı:
gökay' Alıntı:

Bakın dediğiniz gibi normal doğa şartlarında ölmesi gereken yavruyu kurtarmısınız belki iyilik yaptığınızı sanıyorsunuz ama 1 taneden birşey olmaz demeyin atmaca nufusunu arttırdınız iyilik yapayım derken.
Doğal hayatında olsa bir veya iki yavru daha olecekti ama ölmedi daha fazla atmaca daha fazla fare yiyecek fare azalacak.
farenın yaptığı iş kalacak ortada farenin yediği zararlı haşerat,doğa için yaptığı yararlı işin miktarı eğişecek ve yine istemeden de olsa dolaylı yollardan doğanın dengesiyle oynamış bulunmaktasınız.

Büyütecek bir durum yok, doğanın dengesi kendini buluyor yeterki çok fazla insan müdahalesi olmasın, 1 atmaca az olmuş 1 atmaca fazla olmuş çokta önemli değil yeterki çok büyük oranda bir değişim yaşanmasın.

Geri