Yıllar önce askerdeyken, dağda bir çift kartal yavrusunu alıp , askeriyenin kömurlüğünde besleyip büyütmüştüm.Yavrular yumruk kadardı ve onları her gün yabani güvercin eti ile besleyip büyüttüm.Büyüdüklerinde saldırmaya başlamışlardı, hiç ummadık anda ayak pencelerini uzatıp , saldırıyolardı.Tavuk büyüklügünde olmuşlardı ama havaya attığımda yuz metreden fazla ucamıyolardı.Bütün askeriyenin maskotu olmuşlardı.Bir gün ilçe kaymakamı askeriyeyi ziyaret etti , durumu görünce veterinerlere kuşları verdik.Bana kuşlarla beraber cektirdiğim resimler hatıra kaldı.
Şimdi düşünüyorumda ne kadar cahillik etmişim, kuşları yuvalarından koparıp ,doğal yaşamdan uzak bir halde bırakmıştım ve onca askeriyenin catı arasındaki yabani güvercinlerin, katili olmuştum. :hungur:
Sizinki , farklı bir olay, sonuçta atmaca yuvayı sizin balkona yapmış, bence yavrulara fazla müdahale yapmayın.Seneye mutlaka aynı yere yuva yapacaktır, Atmacaya künyeleme yapma imkanın varsa iyi olur, sene tarih, ve adını ,telefonunu yazarsın
Doğanın kanunu vardır.Mesela kartallar, 3-4 yumurta yapar, bunların bir tanesi yuvadan düşer diğeri birini yer ve en güçlü olan, yaşam hakkını kazanır.