gençosman^^
Üye
- Ad Soyad
- genç osman yiğit
- Meslek
- özel
- İlgi Alanı
- Kediler
Re: AYNI SOYU DAMARINI DEVAM ETTİRMEK İÇİN ÇİFTLEŞTİRME YÖNT
yazınızı şimdi gördüm;
.
.
öncelikle hoşgeldiniz
.
keşke sizinde zikrettiğiniz gibi daha öncede sizi aramızda görebilseydik, bizim içinde iyi olurdu... mailinizi bilse idim daha öncede sitemize buyur ederdik.., bundan sonra beraber oluruz diye umut ediyorum
.
.mendelin kanunlarına inanmıyorum demedim veya demek istediğim bu değildi
.ama bizim oyun kuşu mendelin kanunlarında belirttiği gibi sadece bitkilerdeki kadar basit değildir izah etmeye çalıştığım budur.... oyun kuşlarının oyunlarının ve performanslarının devamını sağlamak için sizin dediğiniz gibi sadece kuşun bir veya 2basit özelliğinden tekdüze ve basite indirilmiş bir hadise değildir.
özellikleri ve etkenleri çoktur(mesela; fişeğe başlama alçalma mesafesi, fişek sürati, takla sayısı,fişek sitili, fişekteki takla sayısı fişekteki takla arası ,fişektedik çıkma her takladan sonra tekrar kanada yüklenme hızı) bunlar sadece bazı özellikleridir ve her oyun kuşunda bunlar farklıdır............ve malesef siz bunları mendelin kanunlarına uydduğunu belirterek bitkilerde ki gibi sabit karakterler miş gibi lanse ediyorsunuz...ama malesef oyun kuşlarının hemen hemen hiçbir özelliğinin sabit bir tarafı yoktur....ama buna bilim insanları bu ince özellikleri görmemezlikten gelip, sadece takla atan kuşlar diye bsınıflandırırsa ozaman belki takla atma sayısı da sizin yukarda vermiş olduğunuz eşleme denklemiyle kuşta taklanın çoğalması mümkün hale gelebilir....
..
.burdaki tepelilik hadisesindede size katılmıyorum......
.sizin dediğiniz şekilde eşleme ve gözlem yaptığımızı düşünelim...
tepelilik oranınıda yükselttiğimizi düşünelim.ve bu yükselmelerden sonra hiç tepesiz yavru çıkmaz ise bizim tepesizlik geni nereye gitti.....veya son yavrularda _X_yavrusu tepeli olduğunu düşünürsek ..diyelimki_x_yüzde 80 civarı tepelilik ihtiva ediyor ise...bizim bu_x yavru bizim bir başkasının eline geçtiğinde tekrar baştan 1. deneme damızlığı olarak kullanmaya karar verdiğini düşünürsek bizim _x_in ilk yavrularına yüzde 50 tepelilik oranı verirsek x e karşı haksızlık olmazmı ............yani ilk seçtiğimiz kuşların takkelilik oranlarını bilmeden nasıl sabitmiş gibi davranırız...bilmem anlata bildimmi
.
ve yukarda dediğimin aynen arkasındayım.......Kuşların ikisi de tepesizken tepeli genlerini fazlasıyla taşıyabilir ispat olarakta
tepesiz kuşlardan tepeli yavrular alındığı gibi tepeli kuşlardan da tepesiz kuşların alınması olağandır.
Bunu sabitlemek mümkün değildir yalnızca ihtimalleri güçlendirmek olasıdır"
.
.burada sizi aramızda görmek gerçekten çok faydalı olduğuna inanıyorum tekrar hoş geldiniz
tsavas' Alıntı:Merhabalar,
Konuya katılmakta biraz geç kalmışım. Tesadüfen gördüm. Keşke adımın bu denli sıklıkla geçtiği bir konuda bana da mail yoluyla haber verilseydi. Konuda yanlış anlamalar var, düzeltilmesi gerekir. Bir yerde Sayın Genç Osman Yiğit demiş ki:
yazınızı şimdi gördüm;
.
.
öncelikle hoşgeldiniz
.
keşke sizinde zikrettiğiniz gibi daha öncede sizi aramızda görebilseydik, bizim içinde iyi olurdu... mailinizi bilse idim daha öncede sitemize buyur ederdik.., bundan sonra beraber oluruz diye umut ediyorum
.
.tsavas' Alıntı:"Görüş" olarak kastedilen elbette görüş değildir. Sistematik denemeler sonucunda elde edilen gözlemlerdir. Kimsenin görüşüne körü körüne inanılmaz, doğrudur. Ancak bilim bir "inanç" olayı değildir. Kanun haline gelmiş bilgilere (Mendel Kanunları gibi) aynı yöntemleri deneyerek herkes ulaşabilir.
Sayın Genç Osman Yiğit devamında şöyle demiş:
.mendelin kanunlarına inanmıyorum demedim veya demek istediğim bu değildi
.ama bizim oyun kuşu mendelin kanunlarında belirttiği gibi sadece bitkilerdeki kadar basit değildir izah etmeye çalıştığım budur.... oyun kuşlarının oyunlarının ve performanslarının devamını sağlamak için sizin dediğiniz gibi sadece kuşun bir veya 2basit özelliğinden tekdüze ve basite indirilmiş bir hadise değildir.
özellikleri ve etkenleri çoktur(mesela; fişeğe başlama alçalma mesafesi, fişek sürati, takla sayısı,fişek sitili, fişekteki takla sayısı fişekteki takla arası ,fişektedik çıkma her takladan sonra tekrar kanada yüklenme hızı) bunlar sadece bazı özellikleridir ve her oyun kuşunda bunlar farklıdır............ve malesef siz bunları mendelin kanunlarına uydduğunu belirterek bitkilerde ki gibi sabit karakterler miş gibi lanse ediyorsunuz...ama malesef oyun kuşlarının hemen hemen hiçbir özelliğinin sabit bir tarafı yoktur....ama buna bilim insanları bu ince özellikleri görmemezlikten gelip, sadece takla atan kuşlar diye bsınıflandırırsa ozaman belki takla atma sayısı da sizin yukarda vermiş olduğunuz eşleme denklemiyle kuşta taklanın çoğalması mümkün hale gelebilir....
..
.tsavas' Alıntı:"Yani bir güvercin anasından tepesizlik genini, babasından ise tepelilik genini alırsa kendisi tepesiz olur, diye. Bahsettiği konu bu konuda tepelilik veya tepesizlik genini sabitmiş gibi göstermiş, bence tepelilik veya tepesizlik geni de kuşlarda sabit değildir. Kuşların ikisi de tepesizken tepeli genlerini fazlasıyla taşıyabilir ispat olarakta
tepesiz kuşlardan tepeli yavrular alındığı gibi tepeli kuşlardan da tepesiz kuşların alınması olağandır.
Genç Osman Yiğit'in hipotezi "tepeli bir çift kuştan da tepesiz yavru alınabilir" şeklindedir. Denemesi kolay bir hipotez; biraz sabra gerek var. Yöntem basit, birkaç çift tepeli kuş bulacaksınız (arka tepeli olursa iş biraz daha basitleşir, çünkü ön tepede farklı formlar kafa karıştırıcı olabilir). Bunları çift çift barındıracaksınız yada en azından bunların bulunduğu kümeste özellikle tepesiz erkek kuş olmayacak. Sonra yavru alıp tepeli mi tepesiz mi gözleyeceksiniz.
Selamlar... Türker
.burdaki tepelilik hadisesindede size katılmıyorum......
.sizin dediğiniz şekilde eşleme ve gözlem yaptığımızı düşünelim...
tepelilik oranınıda yükselttiğimizi düşünelim.ve bu yükselmelerden sonra hiç tepesiz yavru çıkmaz ise bizim tepesizlik geni nereye gitti.....veya son yavrularda _X_yavrusu tepeli olduğunu düşünürsek ..diyelimki_x_yüzde 80 civarı tepelilik ihtiva ediyor ise...bizim bu_x yavru bizim bir başkasının eline geçtiğinde tekrar baştan 1. deneme damızlığı olarak kullanmaya karar verdiğini düşünürsek bizim _x_in ilk yavrularına yüzde 50 tepelilik oranı verirsek x e karşı haksızlık olmazmı ............yani ilk seçtiğimiz kuşların takkelilik oranlarını bilmeden nasıl sabitmiş gibi davranırız...bilmem anlata bildimmi
.
ve yukarda dediğimin aynen arkasındayım.......Kuşların ikisi de tepesizken tepeli genlerini fazlasıyla taşıyabilir ispat olarakta
.
.burada sizi aramızda görmek gerçekten çok faydalı olduğuna inanıyorum tekrar hoş geldiniz