ben bu kadar kötü hayvan görmedim arkadaşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan önder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 63
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K

önder

Üye
Siteyi ziyaret et
evet ben bu kadar adi şerefsiz asalak mikrop bi hayvan tanımam her hayvana karşı bir sevgim vardır ama ona asla ATMACADAN bahsediyorum arkadaşlar sabahın saat 7 sinde daha 5 dakika kuşlarımı uçurmadan gelip en sevdiğim erkek dolapçımı aldı hemde 7 tane kuşun içinden söyleyin şimdi bu adaletmi arkadaşlar tam 10 dakika kovaladım kendisini sonunda düşürdü ama havada bitirmiş işi lanet hayvan :sinirli:

Ekli dosyalar

• IMG0099A.webp
    IMG0099A.webp
    35.7 KB · Görüntüleme: 3,866
Re: ben bu kadar şerefsizini görmedim arkadaşlar

gecmiş olsun

Geçmiş olsun. Allah sabır versin insanın sevdiği bir şeyden ayrılması (Helede canlıysa) hiç kolay degil...

geçmiş olsun çok kötü olmuş :(

malesef artık bu fotodaki gibi duramıyor çilim hala öldüğüne inanamıyorum. ALLAH kimseye böyle bi acı yaşatmasın arkadaşlar inşallah atmacaların aldığı son kuş olur sabahtan beri sarhoş gibiyim yaaa...... :hungur:

Ekli dosyalar

• IMG0086A.webp
    IMG0086A.webp
    8.9 KB · Görüntüleme: 3,812

gecmiş olsun kardes

S.A öncelikle geçmişolsun.yırtıcı kuşta nasibine geliyor .yapacak bir şey yok.dünde benim iri kuvvetli bir bakıcıyı kaptı,altındada yavru vardı ,üzüldüm yavrulara ben bakmak zorunda kaldım diye.nasıl kurtulduysa akşam üstü geldi yaralı bir vaziyette.pansuman yaptım,bugün gayet keyifliydi.saygılarımla
ömür deniz.

En azından sen biliyorsun ki kuşunu atmaca almış haklısın insan üzülüyor sevdiği emek verdiği bir hayvanı kaybettiğinde ya insan diye geçinen bütün gün teras tepesinde kim yavru kuş uçuracak ta yakalayıp küplesin asıl bunları ne yapacağız ?

çok doğru kemel abi

Bu acıyı sadece yaşayanlar bilir. Diğerleri ancak hariçten gazel okur. Nasibiymiş! Ne nasibi. Doğa ince bir denge üzerine kurulmuştur. Yırtıcıların görevleri ise hasta ve zayıf hayvanları yiyerek hastalıkların bulaşmasını önlemek ve daha kuvvetli nesillerin devamına katkıda bulunmaktır. Sırf gelip bizim mahalleye yuva kurdu diye gidip gelip bizim kuşlara saldıran bir atmaca kusura bakmasın ama nasibine değil eceline gelir..

Başınızsağolsun.

Geçmiş olsun kardeş allah bidaha kimsenin başına vermesin...

s.a kemal bey sizin söylediğiniz konuya katılıyorum.her şeyin çözümü olur fakat düzenini kuş tutmak üzerine kurmuş kişilerle hiç bir şekilde sorunu çözemezsiniz.ne yaparsanız yapın huylu huyundan vazgeçmiyor.saygılar
ÖMÜR DENİZ

evet gecmis olsun kardesim ama fazla uzulme allah daha iyilrini nasip eder insallah

İnanırmısınız atmacada aldığı zaman kuşumuzu üzülüyoruz bir nebzede olsa hayvan diyoruz yapabilecek bir şey yok elden bir şey gelmiyor çünkü...bu sezon en azından 10 tane yavrumu alt mahallemde akıl hastası bir adam yakaladı..Bu akıl hastası yaklaşık 200-250 tane kuşu var sanırım (ne ararsanız var cins olarak)sabah 08,00 akşam karanlık çökene kadar damın tepesin ..valla kuşlardan soğuttu bizi..biz yetiştiriyoruz adam yakalıyor elli kere söyledim nedir yani altı üstü kuş biz aynı semtin insanlarıyız ki biz oturduğumuz semtte esnafız hayır efendim ben anlamam diyor tabi en sonunda yedi sopayı kaşını gözünü yardılar hastahanelik oldu..diyeceğim o ki burada yeni yetişen genç arkadaşlarımız güvercin sevdalısı kardeşlerimiz büyüklerimiz var kimse kimsenin kuşunu saklamasın istedimi versin bu gün ona yarın sana her şey sırayla..

kemal abi bağsettiğin abiyi çok duydum bir kaç arkadaşım bağsetmişti kuşalrı yakalayıp vermiyormuş :(

kötü bir durum yani kendi kuşu gibi vermiyormuş

abi bir arkadaş kerkenez almış msnde onunla görüştüm çocuk iyi birine benziyor bize yakınmış kendisi Berat diye bir çocuk ciddiyim hergün o bana ben ona gidiyorm siteye üyeymişte kapanmış hesabi atmacalar harbi kerkenezden tırsıyormalatya attı havaya atmaca kerkenezi damda görünce alçalırken dahada yükseldi bence böyle çözümler bulmamız lazım

bende bir baykuş alacam yarın hayırlısı

Gecmiş olsun kardeşim bidaha yaşanmaz inşanlah,doğanın kanunu bu ne yapsak boş, gecenlerde benim kuşu yaraladı atmaca, kursağını dikip ileştirdim, bu aralar yine atmacalar coğaldı kuşları bir süre ucurmamak en iyisi.

arkadaslar biri kusumu tuttu vermiyor yok satmıyor ne yapacagız falan yazmıssınız bence o insan en güzelini yapıyor belki bazı arkaslarım kızıyor olabilir her kuscu en iyisinin kendisinde olmasını ister bir arkadasının en iyi kusunu tutarsa bir de kendi kuslarından daha iyiyse kesinlikle saklar kusculuk masadaki muhabet gibi olmuyor ben kimin kusunu tutarsam veriyordum kendi kusunu tutayı bırak iyi kuslarımın yavrularından hediye veriyordum ben bir kus kaybedeyim en kötü kusum dahi olsun kimse ben tuttum demez kusu tuttusanız parası ile verin derim yine yok derler bir kac ay sonra kusu piyasaya cıkarır para ile aldım gibi yalanlar söyler yemin ederler herkez böyle insanlarla böyle insanlarla karsılasırlar bizim buradada var bir arkadasım pisbıyık deriz terasda vardiyalı beklerler kimin kusunu tutarsa tutsun söyler satarmısın dersen satar kusun degeri 20 ytl 100 ytl der işine gelen alır işine gelmeyen almaz kimse sevmez bu adamı ben severim benim kusumu da tutuyor vermiyor ama delikanlı adam kusuna güvenmiyorsan kusun kıymetliyse ucurmuyacaksın

İYİ KUŞ SAHİBİNE YAKISIR

Herkezin bakış açısı farklıdır bence bu bir hırsızlıktır karataş 32 isimli kardeşim

Geçmiş olsun,ben atmacadan değilde sansardan çok acılar çektim,atmaca ,sansara göre yinede biraz daha insaflı hiç olmazsa bir tane götürüyor,ancak sansar...Geldimi hepsini götürüyor,Sansarı ,şahini atmacası sonuçta aynı acılar veriyor,Allah tüm yetiştircilerimiz bu musibetlerden korusun.

aynen kemal abi cok dogru katılıyorum,bizim burda birisi birinin kusunu yakaladımı verıyoolar işte dostluk budur elbet bugün senın kusunu yakalr yarın sen onunkını yakalyınca verırseın,ama bazı serefsiz insanlar kuşunun o kişi tarafından yakalndıgını goruyosun gıdıp ısteyıncede kuş bana gelmedi dıyolar,ondan sonra sende onunkusunu yakalamaya calışıyosun aslında cok yanlış aynı semtın aynı sokagın ınsanı bırbırıne bunları yapıyosa kım bılır başka yerlerde olsalar ne yapcaklar.
saygılarımla

Abi bugün edirne'ye gidecem baykuşu alıcam

senin için kötü bir olay ama doğanın kanunu yiyecekki haytta kalsınn

Abi baykuş almaya gittim yoktu almaya gittiğim abi bana hediye 5 çift bıldırcın ve 2 yavru kangal verdi napalım kısmet buymuş ayrıca arkadaşlar veren abi bi tüyo verdi ilk önce havaya atacakken kötü kuşlarınızı atın tabiiki varsa bende yok onun için 2 gündür kuşlar çatıda pinekliyo bide şahin gelirken davul gibi yüksek sesler çıkarın konsantrasyonu bozuluyormuş

birkeresinde benimde arkadaşın orda onla ortak aldıqımız ksumuzu sahin kapmıştı çok kötü bir olay

atmaca geldiğinde benim yöntemim ıslık çalıyorum hızlı bir şekilde kaçıyor atmaca :)

bende senle aynı duyguları paylaşıyorum atmaca benim belam oldu resmen evimin yanına yuwa yapmış

ben uçurdummu geliyor 2 gün önce bir ispirtomu burnunda yaraladı vede kanadının yarısını aldı

2 kuşumda gece karanlıkta kayboldu neyseki saba geldiğimde terasa inmişlerdi

bir çözüm yok mu bu atmaca için yahu....

Selamlar

Büyük geçmiş olsun canının nasıl yandığını nasıl sinirlerinin gerildiğini çok iyi anlıyorum hissediyorum benimde çok başıma geldi bu sabah bile çok sevdiğim bir şeş (kelebek) güvercinimi son anda kurtarmayı başardık..

Bu işin bu hobimizin tuzu biberi ne yazık ki

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Geri