Web Analytics

Türkiye'nin En Kaliteli Hayvansever Platformu!

Temiz arayüz, yenilikçi bakış açısı ve stabil bir duruş. Türkiye'nin ilk ve tek marka tescilli hayvanseverler platformu "Hayvanlar.com.tr"
Sevimli dostlarımız hakkında her tür bilgiye rahatça erişip sorunuzu sorabileceğiniz tek platform.

Benekli suyelvesi

Mert

Moderatör
Katılım
6 Ağu 2021
Mesajlar
7,276
Aldığı Beğeni
1
Yaş
37
Konum
Alaska
Minik Dostum
  1. Kuş
Tanımı
Sukılavuzundan küçüktür. Hemen tüm vücudu kar yağmış gibi küçük beyaz lekelerle kaplıdır. Gaga düz,

kısa ve sarı olup ucu kırmızıdır. Erişkinin üst tarafı kahverengi, göğsü mavi-gri, böğrü çizgili ve beyaz beneklidir. Yeşil bacakları ve uzun parmakları vardır. Kuyruğu kısa ve kuyrukaltı açık kızıldır.
Gençleri, göğüsteki maviliğin kahvemsi olması dışında erişkinlerle aynıdır. Civcivleri, tüm suyelvelerininki
gibi simsiyahtır. Kuzey Amerika'dan gelen, nadir konuk olan Sora suyelvesi (Porzana carolina) ile karıştırılabilir. Ancak soranın göğsünde ve tepesinde çizgilenme görülmez.
Habitatı
Yeterli saz ve kındıra bulunan sulakalanların kuru bölgelerinde ürer. Göçte de benzer alanları
seçer. Yoğun bitki bulunan deltalarda da gözlenir.
Pratikte, en kuzey bölgeler dışında tüm Avrupa'da ve batı Asya'da , ancak seyrek noktalarda ürer.
Yayılışı
Türkiye'de göç kuşudur, yurdun hemen her tarafındaki bitki örtüsü bulunan sulak alanlarda gözlenebilir.
Beslenme
Temelde çamuru didikleyerek beslenir, ancak çamur dışındaki besinleri de toplayabilir. Temel
besinleri böcek, onların larvaları, kurtlar, örümcekler ve sudaki hayvancıklardır. Bazan su
bitkilerini, özellikle sonbaharda tohumları da yiyebilirler.
Biyolojisi

Biyolojisi bilgisi bulunamadı
Göçü
Üreme alanlarını Eylül-Ekim aylarında terkederek Güney-Batı Avrupa, Akdeniz, Afrika ve Hindistan'daki

kışlama alanlarına gider. Genelde gece göç eder. Bu dönemde özellikle Akdeniz ülkelerinde hemen her

sulak alanda gözlenebilirler. Yurdumuzdan göç döneminde yaygın olarak geçmekle birlikte nadiren
görülür.
Popülasyonu
Batı ve orta Avrupa'da 50-70 bin üreyen çift olduğu düşünülmektedir. Doğu Avrupa'da ise bu sayının çok üstünde olduğu düşünülmektedir.
Davranışları
Saklanan bir kuştur. Üreme bölgelerinde görmekten çok -özellikle alacakaranlıkta- duyulur. Birçok
üreme bölgeleri olmasına rağmen bu bölgeler noktasaldır ve yurdumuzda da olduğu gibi ancak göç
zamanları gözlenebilir.
 
Tüm sayfalar yüklendi.

Bu konuyu görüntüleyenler

Benzer konular

Son Mesajlar