BİR SORUM VAR KUŞÇU ARKADAŞLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MUSTAFA ATAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 82
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
MUSTAFA ATAY
Meslek
GIDA
İlgi Alanı
Kediler
bazı takla kuşlar neden kanat patlatırlar,kanat patlatan kuş iyimidir uçurulmaya devam edilmelimidir nasıl normale döner?

kanatlarını birbirine sert vurmalarından kaynaklanıyor.kanat sesleri daha fazla oluyor kanat sesinide çoğu sever.ama o şekilde uçurulmamalı,iyileşmesi beklenilmeli.

abi kuşun sert olmasından kaynaklanır ama her kuş kanat açamaz kolaydeğildir yani
kanat açan bi kuşun iyileşemesi beklenmeli yoksa ur a çeviriri yarayı
eğer bu kuş kanadını kapadıktan sonra sürekli açıyorsa bu hareket sık sık oluyosa elden çıkarılmalı yavrularında da görülür

dediğiniz gibi kuş çok sert ama çok güzel biraz uçurmamalıyım demekki teşekkürler

S.A arkadasim kanat patlatan kus is yapmaz daha dogrusu bu benim fikrim senin kusta aradigin özellik nedir bilemiycem ama kanat patlatan kus öyle animsanim oyun yapmaz vede ileriye dogru kusta ugur gözüke bilir yavrusuda ayni olur en iyisi cikar gitsin ,,, * BOZOGLU *

her hastalanan kussu atcaksak kus kalmaz
bence ilesmesini bekle 1 tanede yawrusuna bak belki ayni sey görülmez

Kanat patlatma olayı kalıtsal bir özelliktir. Kuşun çok sert oluşundan ileri gelir. Çok sessiz bir kuşla eş edersen belki iyi yavrular alabilirsin ama biz uğraşmaya değer görmediğimizden bu tür kuşları elden çıkarırız.

arkadaşlar ben bu görüşlerinize katılmıyorum.sert kuş benim için iyidir.o kanat sesi mest eder insanı.kardeşim emre ninde dediği gibi at gitsin diye bişey yok.bizler gerçek kuşcularız.gerekirse uğraşıcağız.kanat sesi az bi kuşla vurup uğraşıcağız.unutmayın kuşlarımız bizim en büyük sermayemiz.onları korumalıyız.

Ömer kardeş sen gerçek kuşçusun diğerleri sahte kuşçu diye bir kavram yok. Olayı kişiselleştirmeninde kimseye faydası yok. Kanat patlatan kuş her uçuşunun ardından kanatları kan içinde iner. Bir süre sonra kanadında kanayan bölgenin iyice açıldığını görürsün ve için acır. Daha sonra bir ikileme düşersin. Bu kuşu uçurmaya ve bu manzaraya razı mı olmalı yoksa bir süre uçurmayıp yaraların kapanmasını mı beklemeli? Her iki seçenekde kuşu dahada çıkmaza sokar ve zaten bir süre sonra bu tür kuşları istesende uçuramaz hale düşersin. Saygılar..

Bak güzel kardesim ömer senin demek istedigini ben coktan denedim ama olmadi o yüzdende dedimki baska kuslari dene onlarla ugras hocminda dedigi gibi icin parcalanir hayvan birde perdahliysa yerden kalkamaz biryere konar gelemez sen demedinmi kuslarim günlerce catida kaldi diye.Sert kus kolay kolay havayi alamaz alincada cok ucarsa kanat patlatir ama genede sen bilirsin her zaman dedigim gibi zevk meselesi sana hayirli beslemeler,,, * BOZOGLU *

Öncelikle sayın hoca,burada kimse kimseye gerçek kuşçu olup olmadığı konusunda bir yargıda ve eylemde bulunamaz.
Ömer kardeşimin oradaki gerçek kuşçudan kastı,kendisinin çok iyi kuşçu olupta,diğer üyelerimizin iyi kuşçu olmadığı yönünde değildir.Olayı başka taraflara çekmeyelim lütfen!
Kanat patlatma olayına gelince ,açıkçası uzun yıllar taklacı beslememe rağmen elime fazla miktarda kanat patlatan taklacı geçmedi.Elimde bulunanları ise fazla uçurmazdım.Diğer kuşları hergün salarsam o türdekileri haftada en fazla iki kere uçururdum ve daha çok damızlık olarak beslerdim.
Ancak bu bir zevk meselesi deyipte olayı kapatmamızda pek doğru olmaz.Çünkü kanat patlatma olayı kuşlara sizlerinde belirttiği gibi ur hastalığı çıkarmakta.Başka bir şekilde,elimizden atmakta bana göre kuşçuluk etiğine sığmaz.Ve ben kesinlikle bu tür kuşları elden çıkarmayı hiç düşünmedim ve çıkarmadımda,belirttiğim gibi daha çok damızlık olarak kullandım.

İstediğimiz özellikleri taşımayan kuşları elden çıkarmanın neresi etiğe aykırı anlayamadım. Bu beslediklerimiz süs köpekleri de biz sokağa atınca açlıktan ölüyor falan değil. Bütün kuşçuların amacı kuşlarının kalitesini yükseltmektir. Bunun içinde tabiki istenilen özellikte olmayanları ya satar ya da birisine hediye ederiz. Sizin dediğiniz gibi her kuşu sonsuza dek muhafaza edecek olsaydık yer gök güvercin dolardı. Şahsen benim güvercinlerim kışın 20 adetin altında yazın ise yavrularla birlikte neredeyse 60 adete kadar çıkar. Sonra yeniden azaltırım. Bunu bütün kuşçular yapar. Benim sizden ricam da kimse kimseye etik dersi vermesin LÜTFEN!

HOCA KARDEŞİM !
SİZLERİN YAZIŞMALARINIZI İZLİYORUM GALİBA ANLAŞILMAYAN BİR DURUM VAR BURADA KİMSE KİMSEYE ETİK DERSİ VERMİYOR SADECE BU KUŞLARIN PAZAR YERLERİNDE ÇOCUKLARIN ELİNDE OYUNCAK OLMAMASI İÇİN VE ACI ÇEKMEMELERİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ AYAKLARINA İP BAĞLANIP UÇURTMA VEYA UÇAN BALON MUAMELESİ GÖRMELERİNE VİCDANIMIZ EL VERMEDİĞİ İÇİN BÜTÜN BU UĞRAŞLAR .
BİR CANLININ GERİ KALAN HAYATINA YÖN VERİRKEN CÜZDANDAN ÖNCE BİRAZ VİCDAN DİYORUM .
TEŞEKKÜRLER ESEN KALIN.
AHMET ESMEK

Tamam gökhan kardesim sen besle.Bende yanlis birsey deyipte sizleri üzdümse kusura bakmayin ZEVK MESELESI derken herkez istedigini beslemekte özgürdür demek istemistim ama yanlis anlasilmis neyse hayirlisi olsun.Size bol bol besleyip üretmeler saygilarimla,,,

Hoca' Alıntı:
İstediğimiz özellikleri taşımayan kuşları elden çıkarmanın neresi etiğe aykırı anlayamadım. Bu beslediklerimiz süs köpekleri de biz sokağa atınca açlıktan ölüyor falan değil. Bütün kuşçuların amacı kuşlarının kalitesini yükseltmektir. Bunun içinde tabiki istenilen özellikte olmayanları ya satar ya da birisine hediye ederiz. Sizin dediğiniz gibi her kuşu sonsuza dek muhafaza edecek olsaydık yer gök güvercin dolardı. Şahsen benim güvercinlerim kışın 20 adetin altında yazın ise yavrularla birlikte neredeyse 60 adete kadar çıkar. Sonra yeniden azaltırım. Bunu bütün kuşçular yapar. Benim sizden ricam da kimse kimseye etik dersi vermesin LÜTFEN!
DEĞERLİ HOCA BEY,BU SİTEDE HERKEZ,GÖRÜŞLERİNİ VE DÜŞÜNCELERİNİ KURALLARA UYGUN ŞEKİLDE AÇIKLAR,BELİRTİR.ANCAK KİMSE KİMSEYE NE ETİK DERSİ VERİR NEDE ETİK DERSİ ALIR.DOLAYISIYLA ;
BEN BURADA KİMSEYE ETİK DERSİ VERMEDİM.
İKİNCİ OLARAK EĞER YAZDIĞIM METİNİ DİKKATLİ OKURSANIZ,BEN SADECE KANADI URLU OLAN KUŞLARIMI ELDEN ÇIKARMAM ŞEKLİNDE BİR İFADE MEVCUT.BUNUN SEBEBİDE KÜÇÜK ÇOCUKLARIN ELİNE GEÇİP,ZOR ŞARTLARA MARUZ KALMAMASI İÇİNDİR.
SONUÇTA HERKEZİN ZEVKİ VE VİCDANI KENDİNEDİR.
BUNDAN DOLAYIDA,YARGILADIĞIMIZ KİŞİYİ YARGILAMADAN ÖNCE LÜTFEN ,İFADELERİNİ DİKKATLİCE GÖZDEN GEÇİRELİM.
AKSİ TAKTİRDE ORTAMIN GERİLMESİNE BURADA KESİNLİKLE MÜSADE EDİLMEZ.
SAYGILARIMLA,
GÖKHAN AK.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
arkadaşlar ben bu görüşlerinize katılmıyorum.sert kuş benim için iyidir.o kanat sesi mest eder insanı.kardeşim emre ninde dediği gibi at gitsin diye bişey yok.bizler gerçek kuşcularız.gerekirse uğraşıcağız.kanat sesi az bi kuşla vurup uğraşıcağız.unutmayın kuşlarımız bizim en büyük sermayemiz.onları korumalıyız.

sayın hocam beni tamamen yanlış anlamışsınız.gökhan kardeşimide tabi.ortamı germeye hiç gerek yok.ben hiçbir zaman kendimi övmem bunuda hiç sevmem.ben gerçek kuşçular derken sizide içine katmıştım.yani hepimiz.duyarlı olan işe gönlünü veren herkese.tabiki istediğiniz kuşu satabilir ve hediye edebilirsiniz.burada birbirimizin görüşlerine saygı duyalım.lütfen biraz daha anlayışlı ve saygılı olalım birbirimize karşı.kümeste yer kavgası yaparken birbirini parçalayan kuşlara dönmeyelim.çünkü biz konuşarak anlaşabiliyoruz. :)

saygılarımla
Ömer ÖZKURT

Burada cevap hakkı doğduğu için son bir açıklama yazıp bir daha da bu konu üzerine hiç bir şey yazmayacağım. Başından beri yazılanlar okunursa sizlerinde yanlış anlaşılabilecek cümleler kurduğunuz görülebilir. Belki ben biraz alınganlık göstermiş gibi düşünülebilirim ama ifadelerimize daha dikkat edersek yanlış anlaşılmalara mahal vermeyiz. Amacımız tabi ki kimseyi suçlamak veya bir birbirimizi kırmak değil. Hepimiz burada bir şeyler paylaşmak için, bir şeyler öğrenmek için dahası iyi vakit geçirmek için varız. Hatayı anlamak bir erdemdir. Eğer benim hatam varsa ben kabul ederim. Saygılar..

sayın hocam bi yanlışımız olduysa af ola.ama şunu bilinki burada kimse kötü niyetli değil.bidaha bu konu üzerine yazmayacağım falanda demeyin burada istediğiniz şeyi özgürce söyleyebilirsiniz.böylece tartışa tartışa doğruları buluruz.

kuş sürekli kanat açıyorsa elden çıkart.amaaaaaa...!
kusun oyunu güzelse elden çıkartmaya kıyamıyorsan ozaman ondan faydalanacaksın.onu kümesinde bulunan gevşek, kanat sesi kırık ama oyunu tatlı ve zevk verici kuşlarla çifleştirip altından gelen yavrulara uğraşman gerek.sana tavsiyem hazırcı olma kuşunu kurtarmaya ve ondan faydalanmaya bak.

sayın ustad güzel yorumlarınız için çok sağolun.

kanat patlatan kuş iidir sen o kuşu sürekli uçur o yarayı havada kurutacak belki 1 hafta böyle kanar ama 1 haftadan sonra ileşir

kuşlarda kanat patlatma yani bizlerin dirsek açma diye tabir ettiyimiz olay genetik bir rahatsızlıktır soyla takip eder.
şayet tek kanatta kanatma varsa kurtarma şansı çoktur.Yanlız sürekli uçurman lazım yoksa düzelmez, yatırırsan yara iyleşir ama tekrar uçurdugunda daha kötü olur.Bence tek çözüm uçacak düzelirse iyi düzelmezse o soyu deyiştir.

Kanat açma olayı kuşlarda kalıtsaldır kanat açan kuşu tedavi etsende yavruları kanat açacaktır. Zaten sesiz kuşa vursanda sesli kuşu sevdiğin için oda seni memnun etmeyecektir. Kimi kuşta açılan kanadını kapattıktan sonra birdaha açmayabiliyor onu iyi tesbit etmek lazım. İnce tüydende açabilir bazen. Kanat açan kuşlar ya yerde gezecek yada ayda 1 kere uçucan oda ne yaprsa kısmetine Hoca beye katılıyorum en iyisi elden çıkarmak bence. Sonuç almak çok zor. Kolay gelsin

kanat patlatan kuş

benim bildiğim dirsek açma denir dirsek açan kuş
beslemem çünkü gelcek vaat etmez ura dönüşme ihtimali çok yüksek

kanadının altına tuzla lımonu karışştır olmazsa yağ sür

valla arkadaşım ağzı olan kuşu gormeden konuşuyor maşallah.kuş kanat patlatıyor ama oyunu nasıl,yere ne kadara düşürüyor,baş-orta-son bağlıyormu fişeğin uzunluğu ne kadar.bunları bilmeden görmeden << hemen elinden çıkar,bu kuş beslenmez<< vs.vs... burada daha oncede bu forum açıldı.kuşun 4x4 lükse vur kadına makası sesi kırık oyunu guzel hoşlandıgın bir kuşla eşleştir yavru uçur.sonrada ''bak ben yaptım oldu''.de..

selam arkadaşlar bence kanat patlatan kuş benim kuşumsa eğer benim kuşlarımın soyundansa o kuş benim kumesimde ölene kadar kalır ucmasada alacağım yawrular onun kadar ucar.

arkadaş o şekilde yavru alacam derse okey :heyo: :tamam: ama uçurum derse sonu yok :asla: onu demek istiyorum .
esnek kuşa vurursa biraz daha yumuşatabilir kuşu

ama kendimden örnek verdim kuşu uçurduğumda indiği zaman kanat telekleri kan içinde iniyorudu sonu ura dönüş :tamam:

KANAT PATLATIYOSA O KUŞUN KANAT LARINI ÇEK VE O KUŞU UÇURMA YOKSA UÇURURSAN KUŞUN KANATLARI MAHVOLUR BİDAHA DA UÇAMAZ BEN BURSADAN TUGAY
:heyo:

Geri