BİR SORUM VAR KUŞÇU ARKADAŞLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MUSTAFA ATAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 82
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K
evet arkadaşım sen kuşun 1-2 hafta civarı ucurma kuşun düzelmesini bekle daha iyi olur saygılarla

bir yorumda ben yapayım izninizle arkadaşlar benim takim kuşlar kanat sesinden ve sertlikten kanat açmıyo sesi yumuşak olupta kanat açan kuşlarda mevcut kuş seferde fişekte taklaya girdiginde her taklada pöööt pöööt diye ses geliyosa yani kuş gevşek sesli bile olsa taklaları böyle sertse yani taklada böle ses veriyosa bu kuş kanat açmaya mahkum amma lakin çözmek imkansız diil bu kuş eger yavruysa tabioyunu daha bitirip yere indirmemisse
kanat açan kuşları olan arkadaşlara tavsiyem kuşunuz oyun biitirip yere sefere gelmeye başlamayıp halaa daha sinekte debeleniyosa bu kuşu kanat açıyo diye yatırmasın dinlendirmesin yarası kurusun diye böyle yaparsa bu kuş devamlı kanat açar uçururda bu kuşun havada yara kurutmasını saglarsan yere sefere gelmeye başladıgında kanat açmaz....

çok iyi bilmemekle sefere çıkarken canları acır bu yüzden de seferleri iyi olmaz

tortor' Alıntı:
bir yorumda ben yapayım izninizle arkadaşlar benim takim kuşlar kanat sesinden ve sertlikten kanat açmıyo sesi yumuşak olupta kanat açan kuşlarda mevcut kuş seferde fişekte taklaya girdiginde her taklada pöööt pöööt diye ses geliyosa yani kuş gevşek sesli bile olsa taklaları böyle sertse yani taklada böle ses veriyosa bu kuş kanat açmaya mahkum amma lakin çözmek imkansız diil bu kuş eger yavruysa tabioyunu daha bitirip yere indirmemisse
kanat açan kuşları olan arkadaşlara tavsiyem kuşunuz oyun biitirip yere sefere gelmeye başlamayıp halaa daha sinekte debeleniyosa bu kuşu kanat açıyo diye yatırmasın dinlendirmesin yarası kurusun diye böyle yaparsa bu kuş devamlı kanat açar uçururda bu kuşun havada yara kurutmasını saglarsan yere sefere gelmeye başladıgında kanat açmaz....
selamun aleyküm .en doğru teşhis tortor kardeşimizin söylemiş olduğu gibi uçur sonucununu gör saygılar m.saim .akyol

selamunaleküm kanat açma dirsek elleme kanat patlatma hepsi aynı benim görüşümvaktin varsa dene ama zamanlakanat yediğini göreceksin bu işler zaman işi allaha emanet ol

ALEYKÜM SELAM CENGİZ ABİ ÖNCELİKLE ARAMIZA HOŞGELDİN EVET BEN ŞU ANDA O ARAP AKKUYRUĞU UÇURUYORUM YANLIZ SIKINTI ÇIKAN YAVRULARIN BİRİNDE ÇIKIYOR AMA ÇOK UĞRAŞTIRIYOR AMA SONUÇTA DÜZELİYORLAR

SELAMLAR;Arkadaslar yapilan yorumlari bir araya getirdigimizde aslinda Kanat acma olayinin Genetik bir yolla kuslarda görüldügünü acik acik diyebiliriz.Ancak Genetik yapida gözden kacan, en önemli noktanin da su oldugunu yazmadan edemicem,kuslarin bu hale gelmelerinde hatanin yine biz kuscular oldugunu unutmayalim.Benim düsünceme göre genetik olayi yaratan yine biz kusculariz bu kelimeyi ortaya atip genellestirmek GENETIK yapmak yine kuscularin yapmis olduklari hatalari gösteriyo,kusun kanat acmasi ve kapatmasi arkadaslarinda dedigi gibi Sertlikten olabilir ama sertlikten olupta, kapatma cok ayribisey bence, Kanadinda ses olmayipta kanat acan kuslar ne olacak simdi size soruyorum ben cok izledim böyle kuslari.Bence Kanat Acma Zamaninda yapilmis olan yanlis eslemelerin veya yapilan eslemelerde kanat yapilari farkli olan kuslarin eslestirilmesiyle ortaya cikan BÜYÜK yanlisliklardir.Oyun kusunda istenenler cok olunca DENEMELER haliyle cok olmus kanisina variyorum,kanat omurga kemikleri farkli olan ve kemik yapilari uyum saglamayan kuslarin OYUN ugruna eslestirilmesi bizlere kusculuk adina yapilmis yanlislarin göstergesidir.Herkese Saygi ve Sevgiler.DUMAN...

selamün aleyküm kazım abi senin dediğin çok profesyonellik isteyen birşey ben şahsen kemik yapıları uyum sağlayan kuşları bilememki ama soylarını bildiğim kuşları eş ederim sadece

BEN BU RESİM YÜKLEME İŞİNİ BECEREMİYORUM BAŞLIKTA YANLIŞ YERE GİTTİ

selamlar u türden aynısı bende de vardı ve braz dinlendirdikten sonra iyileşti ve şimdi çok güzel uçuyor ve aynı zamanda iyi de oynuyor ve şimdi bnm damızlığım saygılar

selamlar.bende vardı devamlı tekrarlardı kanama sı.ve canı yanınca saga sola bırakırdı.tavsiye etmem uçurulması sakıcalı.eniyisi az sesli bir kuşa eş edip damızlığa çekilmeli.başka çare yok bence .teşekkürler

Benimde bir taklacım kanat patlattı ilk gun cok hafıf kanadı sımdı yara kurudu biraz.Bir sorum olucak.Bu kuşu uçmaya zorlamalımıyım? Yoksa ucurmayayımmı? Ve bu kanattaki yara ur olurmu ? :hmm:

Herkez yara ur olur demiş Erdal kardeşim her seferınde kanat patlatıyorsa makasla kuşunu yavrusunu al onu uçur.

selamunaleyküm MUSTAFA KARDEŞİM KİMSENİN kuşu nasıl uçurduğu nekadar uçurduğu önemli değil sen uçurduğun kuşu iyi gözlemle taklaya giripte oyuna sökülen kuşu fazla sıkıştırma bu kanat patlatan kuşların hepsi aynı olmaz bazısında kalıcı olabilir ama bana hiç denk gemedi bu zamana kadar tam rakam vermiyeyim ama 15 kadaruçurdum hiç biride ekeleştikten sonra tekrarlamadı kuşun antremanını devamlı düzenli olarak ver işin gerçeği bende böyle kuş beslemeyi istemem ama iyi kuşlarda böyle kuşlardan çıkıyor biz dört beş arkadaş böyle bir kuş uçurulduğu zaman birbirimizle dalga geçmekten geri kalmayız ama hepimizdede vardır BOLTAKLALAR ****ESESCENGİZ****

kanat patlatan kus iyidir taklaci beslemiyorum ama iyi bilirim.. zamanla kapanir yara.. bu sure icinde tekrar kanamamasi icin fazla ucurulmaz..en fazla bi iki kez daha patlatir tekrar ucurma azaltilir belli bi sure gectikten sonra kanat patlayan yer piser tipki ayaktaki eldeki nasir gibi olur o bolge ..oyun acan sert fisek yapan ve sert takla atan butun kuslar kanat patlatir.. :heyo: :tamam:

dogukan35' Alıntı:
kanat patlatan kus iyidir taklaci beslemiyorum ama iyi bilirim.. zamanla kapanir yara.. bu sure icinde tekrar kanamamasi icin fazla ucurulmaz..en fazla bi iki kez daha patlatir tekrar ucurma azaltilir belli bi sure gectikten sonra kanat patlayan yer piser tipki ayaktaki eldeki nasir gibi olur o bolge ..oyun acan sert fisek yapan ve sert takla atan butun kuslar kanat patlatir.. :heyo: :tamam:

Ben size katılmıyorum kanat elleyen kuş iyi degildir.
Yavrularında dahi bu sorun çıkacaktır.
Ve uzun zaman ugrasanların bu kuşlara hizmet edilmemesi gerektigini söylediklerini duyuyoruz.

Sizlerinde yorumlarını alabilirmiyiz?

bir kuş eğer sert ise ve kanat patlatıyorsa öncelikle anne ve babasına bakmalı anne ve babayı ayırmalı birbirinden,ikinci işlem ise bu sert kuşa daha gevşek ve -çok önemli- yay gibi esneyen bir kuş vurulmalıdır..çünkü bu sertlık kalıtsaldır kuş ne kadar ii olursa olsun kanatları zamanla iş göremez hale gelır ya da iiileşme faslı bitene kadar kuş uçuş performansını kaybeder..böyle kuşları elden çıkartmaktansa yukarda bahsettiğim yöntemi denemenizi tavsiye ederım..unutmayalım ki kuşçuluk sabır işidir..ve önemli olan hazıra konmak değil hazır hale getirmektir..saygılar

Abi benim bildiğim kadar kuş bütün kanat teleklerini sırayla atıp yenisini çıkarır son iki kanada kaldığında o iki kanat kesilir ve uçurulmaz ve kendi bida onları atıp yenisini getirir ve ver yansın yapılır(yani uçurulur) ,diye biliyorum ve benim bir kuşum vardı son iki teleğe kaldı uçurdum ve kanadını patlattı.

35caner35' Alıntı:
Abi benim bildiğim kadar kuş bütün kanat teleklerini sırayla atıp yenisini çıkarır son iki kanada kaldığında o iki kanat kesilir ve uçurulmaz ve kendi bida onları atıp yenisini getirir ve ver yansın yapılır(yani uçurulur) ,diye biliyorum ve benim bir kuşum vardı son iki teleğe kaldı uçurdum ve kanadını patlattı.

bahsedilen anlattıkların degil caner

Konu biraz eski ama yazmak istedim, taklacı kuşunda çoğu kişinin yaptığı hata kanat çekmektir bunu birçok büyüğümüz dahi yapmakta. Kanadı çekilen kuş tekrardan filiz verip kanatları geldiğinde uçurulmaya başlar. Kanatları hernekadar tamamlanmış dahi olsa uzun bir süre daha tazeliğini koruyacaktır haliyle uçtuğunda sert bir kuşsa kanat patlatacaktır . Tüy döneminde dikat ettiyseniz kanatlar birden dökülmez 1 2 dökülür tamamlanır başka telek dökülür kimi zaman kanatların dökülmediğinide görürüz bu doğanın dengesi hepsi birden dökülse bu hayvan nasıl hayatta kalacak, biz birden yolup hepsi birden taze geldiğinde hayvanlarda sıkıntı oluyor. Alıştırmak için en güzeli kümes önüne tel salma yapıp yemini dışarıyı görecek şekilde vermek böyle bir imkan yoksa iple bağlamak. Başka sebebleride var tabiki ben özellikle buna dikkat ettim saygılar.

Geri