Selam
Bu konu hakkında bende bir başlık açtım ama Hüseyin bey bu başlığın burada zaten tartışıldığını yazdı.Bütün mesajlara dikkatlice baktım.Ben çocukken ucurduğum kuşlardan dirsek açan kuş oldumu hoşuma giderdi.Kanatları kan içinde kalıyor bir hafta çatıdan inemiyor ,sabah atıyorum akşam zor iniyor diye ama şimdi son ondört onbeş senedir bu kuşlarla uğraşmanın zaman kaybı olduğunu biliyorum.Dirsek açan kuş her zaman başka yere yıkılabilir ,taklasız konabilir ,kanadındaki yara iyleşse bile eskisi gibi kanadına yük almaz fişekten kaçar ,saatlerce (beş saat altı saat)havada kalabilir,kanadına yüklenen kuş tekrar açar bu benim ucurduğum kuşlardan dirsek açanlardan tecrübelerimdir.Dirsek açmadan sesli çatapat gibi fişek yapan kuşlarda vardır sertlikle alakalı olduğunu zannetmiyorum bunun daha çok musul dediğimiz ırkın bizim yerli oyunkuşlarıyla kırılmasından kaynaklandığını tahmin ediyorum.Biz ilk önce kendimizi kandırmayalım Güvercin severler duygusal insanlardır.Bu ırkı eğer ıslah etmek istiyorsak kuşa duygusal olarak yaklaşmayı bırakmalıyız.
Saygılarımla...