Birkaç Güvercinde Benden Olsun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kerim KINIR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 151
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
abi bi soruma cevap versen şu öntepe beyaz mavı boncuklu ne zaman geldı sana aynı benım kus sattıgım ? :D

BeowulFz' Alıntı:
abi bi soruma cevap versen şu öntepe beyaz mavı boncuklu ne zaman geldı sana aynı benım kus sattıgım ? :D

Cevap verdim ya kardeşim (: Ana rahminde yumurta içindeyken beri bende bu kuş (: tepesiz olan da yumurta kardeşi zaten. Bunların annesi ve babası bende idi , bende yumurtadan çıktılar , bende yeme düştüler, bende uçup söküldüler (:

valla tıpa tıp aynı eskı kusla yan yana koysan anlarsın ama aynı yanı :D

Kuş bu kardeşim benzer birbirine.Bende anası babası bende olmasa , bende yumurtadan çıkmasa , bende uçup sökülmese , tamam ver adresini göndereyim sana diyeceğim o derece eminsin (:

masallah saglıklı ve güzel kuşlara sahipsiniz.doya doya uçurmak ve izlemek nasip olur inşallah

Kuştan anlamam 15 sene öncesine dayansa da yorum yapmak istedim. Gerçekten kuşların güzel. Fakat yine de gözüme 16 daki göv ispir takıldı. Kaliteli ve sahibini üzmeyen bir güvercin olduğunu biliyorum. Yeşilçam ın Kadir İnanır ı gibi. Dişiye ve sahibine saygılı, geldiği yeri asla unutmayan kuş diye hatırlıyorum. Umarım bize de kısmet olur:)

maşallah abi kuşların gercekten güzel
özellikle mavileri beğendim
saygılar

BEYAZLAR BİRBİRİNİN SIRTINA ÇIKMIŞLAR.. :haha: :evet: :hhh: :slm:

MAŞALLAH

Değerli yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim değerli dostlarım.

MBR KUŞARINDA KÜMESDE GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİŞEY SORMAK İSTİYORUM
KUŞARIN AYAGINA TAKTIGIN SARI ŞEYLERİ NERDEN ALDIN ACABA BANA ÖZEL MSJ ATABİLİRMİSİN
KERİM ABİ

POSTACI-_-' Alıntı:
MBR KUŞARINDA KÜMESDE GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİŞEY SORMAK İSTİYORUM
KUŞARIN AYAGINA TAKTIGIN SARI ŞEYLERİ NERDEN ALDIN ACABA BANA ÖZEL MSJ ATABİLİRMİSİN
KERİM ABİ

Yorumun için teşekkürler.Mezattan aldım ben.Sende mezatta bulabilirsin.

teşekürler kerim abi saol cvp yazdıgın içinde ben bulamıyorum mezatta dedim belki bir şeyden söküpmü takdı diye
abi bişe daha halkanın resmini çekip koyabilirmisin

Re: Yeni resimler eklendi.

S.a arkadaşlar,

Bugün kuşları tekrar fotoğrafladım , yeni getirdiklerimde mevcut.
Bu fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim.Kuşlarda gördüğünüz eksi yönleride benimle paylaşırsanız memnun olurum.

05.01.2012 doğum tarihli yavru.

Resimler şimdilik bu kadardır.Kuşlar ve yuva şekli değiştikçe paylaşmaya devam edeceğim.

Buradaki mavi 08.06.2012 doğum tarihli , üretmeye çalıştığım mavilerin yavrusudur.

Yeni getirdiğim miskilerdir.Erkek söküktür , dişi yeni hava fişeğindedir.(Dişi , erkeğin yavrusudur.)

Yeni getirdiğim diğer miskidir.Buda 6 aylıktır.Yeni sefere başlamıştır.Antreman gerekli.

Yumurtada yatan arap 16.07.2012 doğum tarihli kendi yavrum ve ilk yumurtadır.Erkek damızlık hiç uçurulmamıştır.

Bir önceki yumurtada yatan arabın , folluk ( yumurta ) kardeşidir.Erkek olduğu kanaatindeyim fakat erkeklerin altına yatmaktadır. (:

Üretmeye çalıştığım mavilerdir.

Mavilerin erkeği

Mavilerin dişisidir.2.Yumurtayı bırakmaya çalışıyor. (:

Yavrunun annesi.

Yavrunun annesi ile babası.

Bu çakmaklı erkeğin altına yatmaktadır. (:

Yeni getirdiğim arap.Söküktür.15-20 Metre arası oynamakta 4-5 takla ile çıkmaktadır.İzleyerek getirdim.İnşallah bu yaz uçurup videolarını paylaşmak nasip olur.Kuş yaklaşık 1yaşındadır.

Dişi adana.

Adana ile erkeği ispir.Mavilerin yumurtalarını bunların altına koyacağım.Maviler 2 hafta sonra tekrar yumurtlayıp kendileri bakacaklar.

Yuvadan bir kenarının görünümü.

Burasıda karşı kenarının görünümü.Buraya düzenli bir folluk sistemi yapacağım.Şimdilik idareten bu şekilde.Şu andada yavru almama engel değil. (:

Re:Güvercinlerin Videoları.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2XM_cvjNk4s&feature=youtu.be[/youtube]

Yumurtada yatan 16.07.2012 doğum tarihli arap.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2XM_cvjNk4s&feature=[/youtube]

Yeni getirdiğim miskilerin erkeği.Yatırılmıştır.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eDMHQCr_mDc&feature=[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iaSdyB1gEew&feature=[/youtube]

Yeni getirdiğim arap erkek.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g-9Y-Fn9iwk&feature=[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XrrohlJSjI4&feature=[/youtube]

Maşallah Kerim abi Allah nazarlardan atmacalardan saklasın.Bol yavrular sağlıklı yavrulara abi inşallah dışardaki uçuşları izleriz birgün :)

Serkan Şen' Alıntı:
Maşallah Kerim abi Allah nazarlardan atmacalardan saklasın.Bol yavrular sağlıklı yavrulara abi inşallah dışardaki uçuşları izleriz birgün :)

Teşekkür ederim Serkan.Amin cümlemizin kuşlarını ALLAH nazardan ve yırtıcılardan korusun.Şu anda seninde bildiğin gibi yavru alıyorum ilk bahara yavru kovalayıp , hazırlayacağım.İnşallah videolarınıda paylaşmak nasip olur.

Masallah Kerim abi 41 kere Tü TÜ TÜ TÜ :D:D allah gule gule yavru alıp ucurmayı nasip etsin abicim, bahara videoları beklıyorum paslaşalım beraber :D

albasansefa' Alıntı:
Masallah Kerim abi 41 kere Tü TÜ TÜ TÜ :D:D allah gule gule yavru alıp ucurmayı nasip etsin abicim, bahara videoları beklıyorum paslaşalım beraber :D

Teşekkür ederim Sefacım.İnşallah payalaşacağız videolarıda :evet: (: .

Re: Bilgi.

Arkadaşlar yeni eklediğim resimler 5. sayfadadır.

ARAP YAVRUNUN SOL AĞIZ KENARI ÇİÇEK GİBİ GELDİ.

EĞER ÇİÇEK İSE ECZANEDEN CİPRO..floksasin 10 GÜN 1/2 TABLET SABAH - AKŞAM VERMENİ ÖNERİYORUM..

YEMLİK VE SULUK FOTOLARINI DA GÖRMEK İSTERDİM.. :slm: (YERE YEM ATMAYALIM.. :utangac: )

Dikkatin ve önerin için teşekkür ederim Türker abim.
Aynı şekil tedavi uygulayacağım biraz yavrunun büyümesini bekliyorum.
Su'larını günlük değiştirip taze veriyorum.
Yemlikleride 24 saat önlerinde değil.Günlük 12 saatte bir yemlemek yeterli oluyor.
:evet:

Maşallahı var kuşların , fotoğraf netliği sayesinde anladık ki harika bi görünümleri var .
Yazdıklarınızda resmen izlemelik kuşlar diyor. Saygılar

Kerim TÜRK' Alıntı:
Yemlikleride 24 saat önlerinde değil.Günlük 12 saatte bir yemlemek yeterli oluyor.

ÇİÇEK BULAŞICIDIR AMAN DİKKAT ..SEVGİLERİMLE...ÜZÜLMENİ İSTEMİYORUM.. :slm:

[email protected]' Alıntı:
Kerim TÜRK' Alıntı:

ÇİÇEK BULAŞICIDIR AMAN DİKKAT ..SEVGİLERİMLE...ÜZÜLMENİ İSTEMİYORUM.. :slm:

Biliyorum abim. Yarın Gambamix isimli çiçek ilacını kullanmaya başlayacağım.

Arkadaşlar buda çatı üzerindeki tel salmam.Yeni getirdiğim kuşları veya kendi yavrularımı burada belli bir süre tutarak bazı arkadaşların yaptığı gibi kanat çekmeye veya banlatmaya gerek kalmadan rahatlıkla alıştırabiliyorum.Kuşları da içeri almak istediğimde rahatlıkla alabiliyorum.Uzunlukları 1.80'e 1.70 , yüksekliği ise 1 metredir.Yazın üzerine 1 metre daha yapıp 2 metre yapacağım. Kuşlar çatı kapağından çıktıklarında direk salmanın içerisine girmiş oluyorlar.

Ekli dosyalar

• SDC12265.webp
    SDC12265.webp
    257.5 KB · Görüntüleme: 484
  • SDC12264.webp
    SDC12264.webp
    307.7 KB · Görüntüleme: 479
Geri