Bu renge sizde ne denir???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 159
  • Görüntüleme Görüntüleme 34K
selam her yörede güvercinler farklı isimlerle adlandırılıyorlar.İst susamlı ama bana sorarsan KULA derim Arkadaşlar
Mat sabuni (BOZ) mavi(GÖK) arap herhangi bir ciftten oluşabilir.tabi gen soyuda önemli
güvercin güzel TÜYÜ KADAR ÖMRÜ OLSUN
SAYGILAR

selam arkadaşlar
güvercinin tüyü kadar ömrü olsun güzel hayvan
istanbulda biz bu renge KULA diyoruz.

benınm bıldıgım bu eskı yerlı sabuni dumanlı ıle alakası yok oyun kuşudur ama her yörenin degişik renklere degişik isimleri vardır senın hoşuna hangısı gıdıyosa onu de arkadaşım selamlar.MURAT

Antalya'da sarı duman olarak adlandırılır ama özellikle Ankara bölgesinde verilen ad boz dumanlıdır

Bizim burdada kula veya açık çukulata deriz

Konya yöresinde bu kuşun rengine sıçan tüyü denir.Dumanlı ise koyu olanı (koyu gök.veya külen külümsü ) olanına denir.

dumanlı küllü kuşta sülün gibi maşallah

Kanatlarının Ucu Çikolata Rengi [Devetüyü) Biz Konyada SıcanTüyü Deriz GeneLde Çikolatalarada DeveTüyü :D Yani Senin Kuşun Rengi Bizde SıcanTüyü Olarak Tanımlanır.

nevsehirde dumanlı deriz aynı kuştan bendede vardı maalesef calındı :'( napıyım kader ama cok güzel kuşş masallah

nevsehirde dumanlı deriz aynı kuştan bendede vardı maalesef calındı :'( napıyım kader ama cok güzel kuşş masallah

s.a arkadaşım ankarada boz dumanlı denir marmara bölgesinde krem. izola .ve humey diye adlandırılır saygılar

Ben istanbulda yaşıyorum ama Kayseri liyim
bu kuşa istanbulda dumanlı deniyor
Kayseride gök veya krem...

saygılar...

cogunluk dumanlı dior ama kusun teleklerine bakarsaniz sarımtıraktır.bence SUSAMİ denir bu kusa yada NUDİ de denebilir.susami daha yakısır ama..

mrhba arkadaslar ben Konyadan ibrahim AKINCI; Konya yoresınde bu kusa Sıçantüyü derler, son zamanlarda bal rengıde denıyor saygılar... Huseyın Şahin arkadasıma da tskrr..

kardeş buna kuşa ardahanda donuk denir.kuşunda hayırlı olsun

ARKADAŞLAR AYNI KUŞTAN BENDEDE VAR AMA DUMANLI DEGİL BU KUŞ DUMANLI DAN DAHA ACIK BU NUHİDİ RENGİNİN ACIGI BİZDE ACIK NUHİDİ DİYORUZ SAYGILAR

merhabalar, bizim bozdumanlı dediğimiz kuştur, :tamam: :slm:

cami yozu derler. :evet: ustam burda dumanlı derler
bursa gemlik.Maşallah Allah nazardan saklasın
saygılar

iç anadolu bölgesinde dumanlı derler diğer bölgeler farklı olabilir.

arkadaşlar kusura bakmayında boşa kuş beslionuz boz dumanlu bu kuş :D

Geri