Bu renge sizde ne denir???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 159
  • Görüntüleme Görüntüleme 34K
BİZİM İSTANBUL'DA NAHUDİ DERLER KUŞ TAKLA ATIYOR MU

abi ne dumanlisi ya bu kus susami besbelli lutfen ama guzel bi susami hemde

ankarada bozdumanlı diyoruz biz ..

NAHUDi , dumanli ,susami ,hümey ,bozdumanlı herkes birşey söylüyor işte böyle olmamalı bu kuşa herkes aynı ismi soylemeli.

çankırıda bu kusa toprakrengi denir

merhaba bu kuşa Ankarada bozdumanlı denir çünkü boz-dumanlı kırması sonucu çıkan bir renktir :slm: diğer arkadaşlar neden (........)isim konulduğunu açıklarsalar sevinirim :slm:

Bu kuşun rengi Bozdumanlı'dır. Ankara da Bozdumanlı kuş besleyen arkadaşlarımız çoktur.

Bir arkadaşımız Susami demiş fakat susami değildir. Susami bu kuşun rengine benzer fakat susamide şerit olmaz.

Arkadalar ben buna benzer bir renge (İSTABUL da ) HUMEY diyeni de gördüm DUMANLI diyeni de gördüm KULA diyeni de gördüm . :? :? :?

Ankarada Dumanlı Derler Burda BU Kusun Genel Adı Zaten Dumanlı

Bu renge Ankara ve civarında çok sık rastlanır. Ankara yöresinde Boz dumanlı diye tabir edilir ve ankara yöresine ait bir renk oldugunu düşünüyorum.İstanbulda İzola olarakta söyleyen arkadaşlarımız vardır.

ben onlara koyu bozdumanlı diyorum tek dumanlı değil kanatlarına rengine felan bakarsanız aynı boz o yüzden koyu bozdumanlı

ilk sayfadaki kuşa genelde susami ve kula derler 2 daha sonraki sayfada koyulan kuş farklıdır onada dumani denir. ilk resideki kuşla alakası yoktur renk olarak.

kuşçu26' Alıntı:
maşallah denir bu kuşa.bizde dumanlı denir boz da derler.ama oyun için beslenecek harika kuş abi bunlar.aynından bende de vardı ankarada bi abime hediye ettim...

22022008075eb9og1.jpg

ayrıca kuşun mıdık ve tırnakları güzel fakat göz rengi de beyaz olsaydı çok daha güzel olurdu.

Boz dumanlı- Sarı dumanlı - Dunuk - Susami- gibi adlarla anılıdığını biliyorum.. selamlarŞEREF

Geri