BUGÜNE KADAR SEYRETTİGİNİZ EN İYİ OYUN KUŞU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ERDEKLİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 82
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K

ERDEKLİ

Üye
www.erdekoyunkuslari.tr.gg
Ad Soyad
E..Aras
Meslek
Kuşçu
İlgi Alanı
Kediler
Bugüne kadar seyrettiginiz oyun kuşu nasıl bir kuştu oyun özellikleri nelerdi

Bende de bir çorum kuşu vardı ve gerçekten anlattığın özellikler vardı. Bir gün nasıl olduğunu anlamadığım şekilde kayboldu. Şu an olsa aynı şekilde yine beslerim. Paçasız olması çok da büyük sorun değil benim için.

s.a size katılmamak elde değil.askerliğim süresince yozgatta marangozhanede 2adet çorum çıplağı besledim.marangozhanenin içinde salıp uçurmama rağmen oyunları süperdi.
ne tesadüftür ki onlarda beyazdı.SAYGILARIMLA.
ÖMÜR DENİZ

çotum çıplağının oyunlusunu kırıkkalede besledim uçurdum ve seyrettim kanat kapatması ve oyun azmi güzeldi.lakin çevremde ve kendimde seyrettiğim çorum çıplağı kuşlarının tek kusuru kanat seslerinin kırık olması.fişeğe çıkarken kanat şakırtısını dinleyememek bir kuşcu için keyifsiz oluyor.
ben beslediğim ve izlediklerimi yazdım belki sizin çevrenizde şakır şakır oynayanlarda vardır.
saygılarımla

.....

kuş fişege çıkarken fıy fıy ( kanat sesi kırık ) çıkıyorsa keyif alamıyorsun.kuş ne kadar oyunlu olursa olsun az oyunlu yada çok oyunlu farketmez,mutlaka kanat sesinin volümü yüksek olmalı.erdekli arkadaşım sende feleksiz beyazların orjinali var ise çok şanslısın.onlara gözün gibi bakmanı tavsiye ederim.
saygılar

.....

Arkadaş feleksiz kuşlardan hiç seyrettin mi? Oyun sitilleri nasıl? Metin beyde bu kuşların orjinali var mı?

.....

Bu güne kadar seyrettiğim çok kuş oldu iyi kuşlar, ama benin uçurduğum en iyi kuşu 2001 yılında Kırıkkale de uçurdum Kiremit kırmızı bir erkek kuş idi. Yine Kırıkkale de Susamii ( Sarı dumanlı ) bir dişi uçurdum o hayvan cığımıda hiç unutamam ..selamlar .ŞEREF

selam değerli dostlarım..feleksiz ler beyaz olurlar..başka renk olmaz var ise kırıktır..ayrıca feleksizler perçemli olur yada bıyıklı..düzü olursa yine kırıktır..

....................

S.A. bu zamana kadar seyrettiğim en iyi kuş kendi kümesimde çıkan mavi bir dişi uçarken sanki atmaca kovalarmışçasına çok hızlı uçan oyuna gelirken uzaktan atan yere dört,beş metre kala oyuna başlayan ortalama yirmi takla ile yirmibeş,otuz metre arası oyun performansı olan ucuş süresi iki saati gecmeyen bu süre icerisinde on ila onbeş sefer arası yapan inişinde otuz,otuzbeş takla ile inen burda abartıyorum gibi gelebilir ama çok samimi olarak söylüyorum ve bu oyunu ekelindede yapan bir kuş şu anda damızlık olarak ayrılmıştır. saygılar

..........

selam değrli dostum..bak şimdi feleksizin ne olduğunu yani neden bu ismi aldığını ilk nereden geldiğini nerede bakıldığını biliyor isen söyle ..ben biliyorum ister isen anlatırım ki sitede daha önce anlattığımı sanıyorum bunu..feleksiz bıyıklıda olur yani şöyle diyelim bıyıklı kuş zaten perçemliden gelmedir yani bıyıklı kuş perçemli atar..düzü olmaz sadece feleksizlerin..

..........

..........

Aynı sokakta oturdugumuz bir abimin besledigi Arap Mardin di. Kaldirdigin an buluta kadar oynamasi ve hemen ardindan basip sinek olmasi... Aradan 12, 13 saat gectikten sonra kumesin uzerine suzulup tekrar buluta kadar cekmesi, sonrasinda kumesin etrafinda kisa turlar atip çekmesi... Zifili rengi, boyu, durusu, pacalari, tepesi ve en önemlisi belkide gerçek bir oyuncu gibi inişi beni benden alirdi...

TempesTs' Alıntı:
Aynı sokakta oturdugumuz bir abimin besledigi Arap Mardin di. Kaldirdigin an buluta kadar oynamasi ve hemen ardindan basip sinek olmasi... Aradan 12, 13 saat gectikten sonra kumesin uzerine suzulup tekrar buluta kadar cekmesi, sonrasinda kumesin etrafinda kisa turlar atip çekmesi... Zifili rengi, boyu, durusu, pacalari, tepesi ve en önemlisi belkide gerçek bir oyuncu gibi inişi beni benden alirdi...

nasıl yani 12-13 saat uçan mardin den mi bahsediyorsunuz?

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
TempesTs' Alıntı:

nasıl yani 12-13 saat uçan mardin den mi bahsediyorsunuz?

Evet. Burada kuslar icin farkli isimler kullanilmakta. Yoreye gore... Belki sizler bu tur kuslara farkli isimler veriyorsunuzdur. Ben İstanbul'da ikamet etmekteyim ve yasadigim bolgede taklaci kuslara genel olarak Mardin derler. Çakmaklı, arap, sabuni, mermeri vs.. Mardin uzerinden isimlendirilir.

tamam aynı kuşlardan bahsediyoruz yani siz bir taklacının 13 saat uçtuğunu söylüyorsunuz.
bana biraz garip geldi de.
en fazla 4 saat uçanı gördüm.

Burada daha deneyimli bilginlerimiz vardir. Onlarda gorur ise eminim aydinlatirlar.

İsmini hatirlamadigim Terzi lakabli bir abimizin bir cift kusu vardi. Yaz sabahi gun isirken salar, gece catiyi seyyarla aydinlatip kuslari indirirdi. Hava kararmasa hala ucacaklar yani... Cevrenizde de sorusturur iseniz eminim bu tur kus sahibi olan, goren ve ya duyan elbet vardir.

Uğur Bey onlar bahsettikleriniz başka yerlere gidip inip geziniyorlardır.
sizde onları hep havada sanıyorsunuzdur.
yoksa bir kuşun o kadar uçmasına imkan varmı hiç lütfen mantıklı düşünün.
sonuçta bunlarda canlı dinlenmek gerekir.
ha ucar 2 saat iner dinlerir biraz bir daha kalkar bu şekilde dinlene dinlene diyorsanız olabilir ama dediğiniz gibi yazın bir de günün uzun olduğu saatlerde sabah gün ışırken kalkıp akşam hava kararıncaya kadar kuşun hava da kalmasına imkan yoktur.

..........

öorumdu tabikide besledigimdendegildi çok güsel olnuyolar bide çok uçuolar...

sabah 8:00 de uçurup akşam sokak lambasına indirdiğim kuşlar oldu.bu gibi kuşları kırıkkalede hala besleyen
insanlar var.Ama bu tip kuşları beslemek sabır gerektirir.bunlardan oyun çıkmaz,akşama kadar uçuyor yorulduktan sonra oyuna geliyor.yorgun olarak ve inmek için oyun yaptığı için keyif vermiyor.kısa,taklasız ve çapraza doğru fişekleyen kuştan nasıl keyif alınabirki..

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Uğur Bey onlar bahsettikleriniz başka yerlere gidip inip geziniyorlardır.
sizde onları hep havada sanıyorsunuzdur.
yoksa bir kuşun o kadar uçmasına imkan varmı hiç lütfen mantıklı düşünün.
sonuçta bunlarda canlı dinlenmek gerekir.
ha ucar 2 saat iner dinlerir biraz bir daha kalkar bu şekilde dinlene dinlene diyorsanız olabilir ama dediğiniz gibi yazın bir de günün uzun olduğu saatlerde sabah gün ışırken kalkıp akşam hava kararıncaya kadar kuşun hava da kalmasına imkan yoktur.

Ömer bey,arkadaş doru söylüyor.

Vallaha ne yalan söyleyim o kadar uzun uçan bir oyun kuşu hiç görmedim,duymadım,aklım da almıyor.
Onlar bi yerlere iniyor olmasın :)
haklı olabilirsiniz bilemiyorum.

..........

bundan yaklaşık 5 sene evvel izmitten bi boz erkek getirmiştim kuş bir sene felan bende kaldı tabansız orta sesli fixher seferinde iki taklası vardı bi ortada bi sonda fakat epeyce uzun kaçıyodu bi arkadaş kuşu yavru uçurmak için istedi kuş gözümde olmadıgı için teredütsüzverdim yine bu arkadaş bi arkadaşım bir sivas kızılı boz yeni yeme düşmüş bi kuş verdi hediye derken bu arkadaş bu iki kuşu kırdı kimsen gözünde olmayan bu kuşlarda birinci agızda bi yavrular geldiki akıllara zarar biri kalamsiz dumanlı biri boz bu yavrular profesyonel bi seyidlikle uçuruldu öle bazıları gibi abartmıyacam bu yavrular çok uzaktan tam hedefe top gibi gelmekte bir metre kala tabanı çırpmakta gayette şamatalı yürekteydi 6 ila 8 taklayla yaklaşık 30 metre gibi fişekleme mesafesiyle 2 sati dolduruyordu istikrarda saglamıştı aşagı yukarı her 10 dakika da bir çöküyordu yere lakin bu arkadaş bu kuşların kıymetini bilemedi sonralarda aramız açıldı ben kendisinden erkegi aldım başka birine hediye ettim öbür arkadaşlada arası açıldı oda kızılı aldı başka birine hediye etti buradan çıkan sonuç hiç ummadıgımız kuşlardan hiçte beklenmeyen yavrular geldi bu oyun kuşunda her zaman en iyisini bi üstünü arama şi tamamen şans bol şans herkese....

Geri