BUGÜNE KADAR SEYRETTİGİNİZ EN İYİ OYUN KUŞU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ERDEKLİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 82
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K
A.S selamınızı ileteceğim inş.Erdekte bulunan ve bizleri tanıyanlara da bizlerden selam söyleyin.Kendinize iyi bakın.Saygılarımla......

Şunu unuttum.Yazma ihtiyacı duydum.Kırıkkaleli olan abinize söylerseniz.Kırıkkale'de bir abi varmış hep cebinde altın taşırmış kuşa takmak için en son altınını ben aldım.Siz böyle anlatın o anlayacaktır.Giderken onuda götürecem inşallah.Selamlar.......

..........

benim izlediğim en iyi oyun kuşu saya :P o'da kendi kuşum 15 dk ucma süresi ve 5-10 metrede bir dönmesi cok felaket bir kuş şuan yumurtaları var fakat erkeği kactı :S

abilerim feleksizleri babamda çok met ediyo bayada pahalıymış kırıkkaleliyim bi tanıdıkta varmı daireyle taks etmiş hala oturuyo o dairede.kırıkkaleden bu yaz kuş getirtcem allah kısmet ederse bu yaz bursada ki taklacılardan içime sinen bi kuş bulamadım sinir krizi geçirtiyolar nerdeyse insana ya ses oluyo ya oyun :S

slm.geçenlerde hotelci metin amcamın oraya ziyarete gittim kuşlarını görmek nasip oldu bayada sohbet ettik amcam kuşlarına gerçekten hasta baya konuştuk.kümesinde feleksizlerin asılları halen durmakta gerçekten çok büyüleyici kuşlar kümesinde su an perçemli beyazlar,perçemli boz benekliler ve perçemli boz dumanlılar var dediğine göre bu kuşların hepsi beyazlardan gelme, birde farklı soydan perfçemli kırmızıları var kuşları gerçekten güzel ve hiç kırılmamış antalyada geçen kupayı metin amcanın başkasına hediye attiği boz benekli erkek almıştır,şuan artık bende metin amcanın bana vermiş olduğu feleksizlerle bende kuşçu oldum bana boz beneki lerden verdi altlarından beyaz perçemlide gelmekte inşallah ilerleyen zamanlarda uçurup videolarını gönderirim..saygılar

s a arkadaşlar ben yeni okuyorum inşaallah bilgibirikimlerinizden faydalanırım şuan msait deilim veli damar kardeşime vesiz degerli dostlara hayırlı günlerdiyerek arınıza katılıyorum s a

bucaklı mustafa' Alıntı:
s a arkadaşlar ben yeni okuyorum inşaallah bilgibirikimlerinizden faydalanırım şuan msait deilim veli damar kardeşime vesiz degerli dostlara hayırlı günlerdiyerek arınıza katılıyorum s a
hoşgeldin mustafa kardeş,çayın altını açtıysan içmeye gelirim....

İLK ONCE S.A ABİLERİMM YASIM 22 BIZDE KUŞCULUK BI AİLE GELENEGİİ DİR BENIM DEDEMDE KUŞCUYMUS ONUN DEDESIDE ANK DA OTURMAKTAYIZ ASLEN ERZURUMDAN GELMELIYIZZ SIZ HEPINIZ BENIM ABILERIMSINIZZ BUYUKLERIMSINIZ HEPINIZE SONSUZ SAYGI VE SEVGI DUYARIM SIZ VAR KEN BANA LAF DUSMEZ BILEE BEN FELEKSIZ BEYAZLARII HIC IZLEMEDIM BILMIYORUMM O ŞANSA ULAŞAMADIM HEPNIZ BENDEN IYI BILIRSINIZZ YANLIZZ BEN SUNU BILIRIM KII HIC BI KUS 8 9 SAAT UCAMAZ HIC BI KUSUN KANATLARI BUNA DAYANMAZ EL VERMEZ KANATDA KAS DENEN BISE KALMAZZ SAKAT KALIR ÖLÜR BEN KENDIMI BILDIM BILELI BU İŞİN İCİNDEYIM EN FAZLA 4 5 SAAT UCAN KUS GORDUM DUYDUMM BEN KENDI BILDIGIMI SOLEDIMM EGER YANLISIM VARSA SIZ ABILERIMM DUZELTINN HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLİYORUMM SAYGILAR SUNUYORUMM BI TERBIYESIZLIK ETDIYSEKKK HERKESDE ÖZÜR DİLİYORUMM A.E.O

izlediğim en iyi kuş kırıkkale'de kırmızı diye geçer 72 seferli bir kuştu o zamanlar küçüktüm kaç metreye çıktığını falan hiç hatırlamıyoru ama saydığım 72 sefer varadı

selamun aleyküm;
peki bunların hür olanlarında takke varmıdır kesin bilen bir arkadaşımız var ise cevaplarsa sevinirim.

s.a 97-98 senesinde Bolu'ya Kırıkkaleden gelen koyu dumanlı perçemli dişi,yere çok yaklaşıyor ahenkli ahenkli gezen,30 metre üzeri 4-6 taklayla,saatte 20-25 sefer yapıyor,80 den fazla seferini saymıştım,3 saat den fazla ucuyordu..kuş kırıkkale'nin Keskin ilçesinden gelmişti,o zman 17-18 yasındaydım,kuş Bolu'da Yunus Emre Sitesinde uçtu,uçuran erdoğan abi.Ömrümde izlediğim en iyi kuş,tekrar öle bir kuş izleyeçeğimi zannetmiyorum.

arkadaşlar ben antalyadan muzaffer.kırıkkaleliyim metin abiyle sık gelir gideriz.bende onun kuşlarından var fakat feleksizlerin beyaz perçemli dışında boz açık boz dumanlısı ve boz duman kirlileride var ayrıca percemli olmayıp düz olanıda var.ben uçurtuyorum yavrulukları cok güzel fakat sonlarını göremeden hep atmacaya veriyoruz kuşlar yaklaşık 2 km den sıkıyor evet inanması zor ama gercekten öyle.sadece beyaz perçemli diye takılmayın.bende şuan sadece boz duman erkek ve bozduman perçemli dişi var eğer elinizde bu kuşlardan varsa onlara çok iyi bakın.bu konuda görüşmek isteyen varsa [email protected]

sincaps07' Alıntı:
arkadaşlar ben antalyadan muzaffer.kırıkkaleliyim metin abiyle sık gelir gideriz.bende onun kuşlarından var fakat feleksizlerin beyaz perçemli dışında boz açık boz dumanlısı ve boz duman kirlileride var ayrıca percemli olmayıp düz olanıda var.ben uçurtuyorum yavrulukları cok güzel fakat sonlarını göremeden hep atmacaya veriyoruz kuşlar yaklaşık 2 km den sıkıyor evet inanması zor ama gercekten öyle.sadece beyaz perçemli diye takılmayın.bende şuan sadece boz duman erkek ve bozduman perçemli dişi var eğer elinizde bu kuşlardan varsa onlara çok iyi bakın.bu konuda görüşmek isteyen varsa [email protected]
slm..merhaba kırıkkalelei arkadaşım,bende burdur bucakta ikamet etmekteyim,bende metin amcamın perçemli bozlarından,perçemli bozbeneklilerinden.perçemli bozdumanlılarından perçemsiz bozdumanlılarından ve takkeli kırmızılarından var yani senin anlayacağın metin amcanın oraya gittiğimde gözüm döndü ne var ne yok hepsinden topladım tabiiki kesenin ağzı devamlı açıktı,öncelikle şunu söylemek istiyorum kümese girdiğimde beni cezbeden tek şey 100 tane kuşun farklı renklerdede gelen olsa hepsinin gaga yapıları,gözleri,kanat sesleri yani kısacası damarın hiç bozulmamış olduğunu gördüm,kuşların oyunlarını bile sormadan aldım tabiiki kuşların namını önceden çoğu kimseden duymuştum benim merak ettiğim bişey var,metin amcam gerçekten harbi bir insan kendisi 10 seneden beri kuş uçurmadığını söylüyor,ancak şehir dışına gönderdiği kuşların çok nam yaptıklarını belirtiyor ancak bazı arkadaşlarımızda ben kendisinin çok kuşunu besledim ama uçuramadım diyor sebep olarakta kanın hiç bozulmadığı için kuşların agırlaştıklarından ve çok sert ve sesli olduklarından kanat patlattıklarından bahsediyorlar,ama ben onlara katılmıyorum çünkü bende kuşçuyum ve o kuşların bu hatalara düşeceklerine ihtimal bile vermiyorum inşallah 2010 yavrularını uçurup bu teoriyi yok edeceğim sana sormak istediğim şu bu kuşların en büyük özelliği uzaktan kitlemeleri peki fişekleri nekadar kaç taklayla gidiyorlar çünki kuşlar 3,5,taklayla yetinecek kuşlara hiç benzemiyorlar genel özelliklerini yazarsan sevinirim ..iyi akşamlar

selam.saimekadında saim abinin bir kuşunu izledim.dumanlı benekli veya gök benekli tam hatırlamıyorum yıl1978-79 galiba.süper kuştu.2-3 direk kaçar çok açılır ve uzaktan atmaca dalışlı bir kuştu.o zaten kuşçuların kralıydı bu çevrenin en iyi kuşçusu saim abi idi allah rahmet eylesin.

..........

KEMALO' Alıntı:
selam.saimekadında saim abinin bir kuşunu izledim.dumanlı benekli veya gök benekli tam hatırlamıyorum yıl1978-79 galiba.süper kuştu.2-3 direk kaçar çok açılır ve uzaktan atmaca dalışlı bir kuştu.o zaten kuşçuların kralıydı bu çevrenin en iyi kuşçusu saim abi idi allah rahmet eylesin.
selamunaleykum
saimekadin ismi gecince bende yazmak istedim evet saimekadin da anlattiginiz tarzda kuslar uctu ama saim usta saime kadinli deyildi rahmetli saim ustanin kuslarini baska ustalar ucurdu saimekadinda en bastada zabuta kemal ucurdu
saygilarla ferhat

..........

arkadaşlar saim ustanın damarını elinde bulunduran istanbulda bir abimiz var sağolsun kendisi sendiği insanlara kuşlardan verir bizede bir arap erkeği nasip oldu birkaç çevremde arkadaşdada bu damardan var ben arabın bir yavrusunu yeni söktüm ama havalar çok bozuk gittiği için rürekli antıraman şimdi veremiyorum bu kuşların özelliği buluta çıkar ordan bir atar kendini bakmışın dama yarım metre kalıncaya kadar tek parça gelir ama tabi bu eğitimi vermekte bir ustalık kuşlar çok ürkek uçar kanadını kapadımı ara ara ilk zamanlar açar bu korkaklığı almak için aç uçurmak lazım sürekli kuşu kuş buluttan attımı hedefe tek parça gelir tabanı vurur üstünü bağlar ve en az iki direk fişek alır taklası kuştan kuşa değişiyor ama bol taklalı genelde tekrar gözden kaybolur bi bakmışın yine atmış geliyor bu kuşlar şuanda piyasada harbi damarı olanlar arap nuhidi ve benekli duman veriyor inşallah bizde bir kazaya kurban vermeden kuşun devamını getiririz

selamlar.en güzel seferli kuşları saimekadında rahmetli saim abi de görmüştüm.sonra ayakkabıcı rahmetli hasan abi.fevzi abide bi dumanlı akkuyruk ,izledim.adam bastıramadı kuşu işe gitti siz bakın indirmeye çalışın dedi.bizde indiremedik yavrularını bırakıp gitti hayvancağız bastıramadık hiç unutmam.sonra ben bir boz kırkanat uçurmuştum.ekeliğinde satmak zorunda kaldım.o kuşu da hiç unutamıyorum.sonra musa koca nın gökünü izledim .sivas kuşuydu zabıta kemalin göklerinin soyundandı.yavru iken yere kuyruk sürtüyordu hayvan.hayran kalmıştım.onu hiç unutmam.

NE VARSA ESKİLERDE VAR.. ŞİMDİ HEPSİ KIRILMIŞ..

Zamanında erkek şekerim vardı rengi flan kötü olsa dahi istenebilecek her özellik vardı
O kuştan beri şekerilere ilgim uyandı açıkcası ben şekeri diyorum

Geri