BURSA KUŞ PAZARI PİYASASI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SerdarBRS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 66
  • Görüntüleme Görüntüleme 26K

SerdarBRS

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Serdar Mustafaoğlu
Meslek
Ozel Sektör
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar, Tekrardan Kuş Beslemek istiyorum, Butun cevrem Mardin,Miski besliyor Ben Kelebek ( Karakuyruk, Şeş, ) Beslemek istiyorum..
Bursa Kuş Pazarında Kuş fiyatlari bu aralar ne kadar...
Mesela bir karakuyruk kac ila kac para arasinda gidiyor takim olarak
Birde şeş dedikleri
ve normal duz kelebekler..
Bilgilendirirseniz cok sevinirim...
Tesekkur ederim.

Re: BURSA KUŞ PAZARI PİYASASI

Merhabalar,sanırım bursalısınız sizde,Açıkçası bu aralar bursa kuş pazarından kuş almanızı tavsiye etmem,her hafta gidemesemde,kaçırmamaya gayret ediyorum.Şimdi sadece bursa kuş pazarı değil tüm şehir pazarlarında,genelikle yetiştiriciler ellerindeki pekte iyi olmayan kuşları elden çıkarmaya bakıyorlar.Çünkü bulunduğumuz sezon yavru alım sezonu.Haliyle herkez aldığı yavrunun neticesine göre kaliteli olmayan kuşlarını pazara çekmekteler.
Şu an bursa pazarındaki bazı ırkların piyasası ise şu şekilde;
Kelebekler: 40 ile 150 ytl arasında
Oynarlar: 40 ile 300 ytl arasında
Taklacılar:30 ile 200 ytl arasında.

bu fiyatlar pazara düşmüş fiyatlarmı ? peki pazara düşmemiş olanların fiyatları ne ?

Yazmış olduğum fiyatlar yaklaşık 1.5 ay önce genel olarak,iyisinden normaline olan kuşların pazardaki piyasalarıydı.Ancak şu anda pazardan çok iyi kuş bulabilmek oldukça zor.Bugün yine pazara dolşmaya gittim,ve inanın alınabilecek bir çift kuş bile göremedim.Şu an pazarlarda hakim olan kuşlar genellikle üreme sezonundan bu yana 2 ile 3 çift arasında yavru vermiş ve gözden çıkarılmış anaçlardan ve kırık yavrulardan oluşuyor..Ve gözlemlediğim kadarıylada pazarda çoğunluk kırma kuşlardan oluşuyor.Ben zaten 2 yıl kadardır pazardan alışverişi kestim.Ancak çok çok hoşuma giden kuş olursa almaktayım.Şu an için bir bursalı olarak,bursa kuş pazarından güvercin alınmasını,yetiştirici arkadaşlarıma tavsiye etmem. En güzel günler ve kuşlar sizlerle olsun.

arkadaşım bu aralar pazar cok kötü cıkmanı tavsiye etmem

Geçen hafta ciktim pazara bir abimizin kuslarini sattik, inanin doru duzgun musteri yok en son 14 kus kalmisti elimizde basik tepe portakallar mermeriler sabuniler miskiler 3 tanede oynar bas basbagirdim 11 tane 100 ytl yaninda 3 oynarda bi<zden hediye.. ama alici cikmadi.. sonunda 8 tanesini 50 ytl ye verdik 3 tane oynarida arabacilara eve goturmeyelim die 7 ytl ye verdik.. yarin yine gidicem, bakalim fiyat arastirmasi yapip burda GUNCEL pazar piyasasini sizlere aktaricagim..

tearfulchild' Alıntı:
Geçen hafta ciktim pazara bir abimizin kuslarini sattik, inanin doru duzgun musteri yok en son 14 kus kalmisti elimizde basik tepe portakallar mermeriler sabuniler miskiler 3 tanede oynar bas basbagirdim 11 tane 100 ytl yaninda 3 oynarda bi<zden hediye.. ama alici cikmadi.. sonunda 8 tanesini 50 ytl ye verdik 3 tane oynarida arabacilara eve goturmeyelim die 7 ytl ye verdik.. yarin yine gidicem, bakalim fiyat arastirmasi yapip burda GUNCEL pazar piyasasini sizlere aktaricagim..
Serdar abi pazar gerçekten çok kötü,özellikle son iki hafta ne alınabilecek kuş nede belirli bir piyasa bulunuyordu.Şu anda genellikle,büyümüş bahar yavruları elden çıkarılmaya çalışılıyor,vede miyadını doldurmuş damızlıklar.
Şahsi kanaatime göre bu aralar,bursa kuş pazarından güvercin alıp satmak pekte sağlıklı gözükmüyor,Dilerim herkez istediğini bulur ve sahip olur.

06 TEMMUZ 2008 Pazar Günü itibariyle gozlemledigim Fiyatlar yaklasik sunlardir..
Mardinler..
Cesitl olarak degismekte fakat pek alicilari oldugu soylenemez , pazarin erken saatlerinde 50 ytl istenen kuslar genelde 12 den sonra 30 20 ytl civarina dusmekte..
Oyunlu Araplar Beyazlar 5-25 YTL
Oyunlu Miskiler 10-50 YTL
Civari gidiyorlar.. Tabiki bu fiyatlar arabacilik yapan arkadaslarda biraz daha yukarilara cikiyorlar..
KELEBEKLER..
Kirmizi Kesmebaslar 40-10 YTL
Mavi Kesmebaslar 20-50 YTL
Karakuyruklar 5-30 YTL
Şeş 5-15 YTL
Diger renk cesitleride fazla ragbet gormemekte ve 3 e 5 e gitmekte..
DÖNEKLErin fiyatlari 15 ytlden 50 ytl ye kadar uzaniyor..
Oynar piyasasi su an cok durgun hic alicilari yok desem yeridir..
Bangolar 10-40 YTL arasi
Hünkariler 25 YTL ( Kendim Sattim )
Macir Selanikleride 15-25 arasi degisiyorlar..
Pazarla ilgili bilgi istiyen olursa verebilirim..
Bu pazar toparliyabildiklerimin resimlerinide koyucagim ben en iyi bunlari secebildim..

serdar abi merhabalar,anlaşılan bugün pazarda iyi bir genelleme yapmışsın abi,ben çıkamadım bu hafta ancak aklımda biraz orda kaldı.Pazarın fiyat genellemesi yaklaşık olarak 1 aydır böyle,sende gözlemlemişsindir ki malesef kümese sokulacak kuş sayısı çok azınlıkta.Özellikle oynarların durumu çok vahim sende belirtmişsin.İnşallah haftaya seninle beraber gideriz pazara serdar abi bir aksilik çıkmazsa.Umarım artık iyi kuşlarda düşmeye başlar pazara.

Gokhanim Denk geliyor bazen bugun bir kuş denk getirdim fotografini koyucam 20 ytl ye aldim ve asla bu kadar az parayi haketmedi gorusundeyim.. Fakat ne yapalim, insanlarinda caresi kalmamis, 20 kuş gunde 1 kilo Bugday yese En az olarak bugdayi doz aliyorum 75 YKR.. Ayda 22,50 ,ki herkezin durumu bir olmuyor ben bunlari goz onunde tutuyorum..Bana gore en Yoz kusun bile 5 ytl den az etmiyecegini dusunuyorum, Emeklerinin karsiligini alamiyor bir cok kuscu..

Serdar abi,hobimiz aslında dediğin gibi pahalı bir zevk.Gerek yemler olsun gerek ilaç masrafları ve çok sayıda kuşa sahip kümesler maddiyatı gerektiren bir durum.Ancak tanıdığım öyle kuşçular varki,adeta bu zevk içine işlemiş,ve durumu çok dar olmasına rağmen vazgeçemiyor kuş beslemekten.Günümüzde malesef hobilerimiz maadi rantın da etken olduğu bir sansasyona uğradı.Kimileri tamemen para için bu işi yapıyor ki ben bunlara kuş tüccarı diyorum,kimileride tamamen gönlünün maneviyatını okşadığı için besliyor.Ancak sonuçta yine kapı maddiyata çıkıyor,ne diyelim ortaya çıkan bu maddiyatta hobimizin bir tutam serpilmiş tuzu olsun.Ama ne olursa olsun kuşlarımın yediği i çtiği herşey helal olsun :heyo:

Ewt bu konuda hem fikiriz, Ben yediklerinin hesabini yapmiyorum, Fakat oyle insanlar var.. ßenden kusu aliyor adam 15 ytl ye az ileride 25 ytl den satiyor bu ayiptir bu nankörlüktür, bu bu sanata emek veren insanlarin emeklerini ziyan etmektir.
PARA İÇİN BU GUZEL HAYVANLARI KULLANAN, BUNLARIN UZERİNDEN RANT SAGLAMAK AMACLI KUŞ BESLEYEN kişileri Şiddetle yuregimle kiniyorum...
Doğanin bize bahsettigi bu guzel RENKLERİ el ele koruyalim.. Onlar Sevilmeye değer varliklar..
EN iyisinden En kötüsüne Tüm KUşlarım çocuklarım Onlari deli gibi seviyorum (:

Serdar abi yazmış olduğun bu satırlara eklenecek bir şey olduğuna inamıyorum,en azından aklıma fazla birşeyler gelmiyor,tüm içtenliğimle :oley: alkışlıyorum.

tearfulchild' Alıntı:
Ewt bu konuda hem fikiriz, Ben yediklerinin hesabini yapmiyorum, Fakat oyle insanlar var.. ßenden kusu aliyor adam 15 ytl ye az ileride 25 ytl den satiyor bu ayiptir bu nankörlüktür, bu bu sanata emek veren insanlarin emeklerini ziyan etmektir.
PARA İÇİN BU GUZEL HAYVANLARI KULLANAN, BUNLARIN UZERİNDEN RANT SAGLAMAK AMACLI KUŞ BESLEYEN kişileri Şiddetle yuregimle kiniyorum...
Doğanin bize bahsettigi bu guzel RENKLERİ el ele koruyalim.. Onlar Sevilmeye değer varliklar..
EN iyisinden En kötüsüne Tüm KUşlarım çocuklarım Onlari deli gibi seviyorum (:

Bravo Serdar Bey. Sizi Tebrik Etmekten Başka Birşey Söz Konusu Olamaz. Teşekkür ediyorum En İçten Bıraktığınız Yorumunuz İçin.

Bunlar hepimizin gorusleri degilmiki sanki? Bizler zaten bu fikir cercevesinde amator yada profosyonel yetistiricilik yapan kisiler degilmiyiz, zaten oyle olmasak burada ne isimiz varki?
Resmini Koydugum kuşu aldığım fiyata satıyorum. Bu güzelliği çok cüzi bir miktara aldım hic pazarlık yapmadım şu kadar dedim parasını verdim, belki daha fazla edecegini dusunuyorum , bir yandanda yetistiren icin uzuluyorum, fakat bu cesitten elinde olan varsa degerlendirebilmesi amaci ile ona vericegim. Kuş dişidir.

Profile ismini yazmamış ama isminin Serdar olduğunu tahmin ettiğim tearfulchild (sulugöz çocuk) takma isimli kardeş. Olayı dramatize etmeye gerek yok. Tabiki bu işten para kazanan hatta ev geçindiren insanlar var. Bunu nankörlük falan diye isimlendiremezsin. Sen 15 e satarsın, diğeri senden alır 20 ye satar, bir diğeri 50 ye satar, Tamamıyla arz talep meselesi. Sen de daha yüksek fiyata satmayı istersin.
Sattığın kuşları kimseye satılmamaları şartıyla sattığını sanmıyorum. Ben ayrıca bu olayı bir sanat diye göremem. Sonuçta ortaya bir eser çıkarmıyoruz. Biz sadece Allahın bize lütfu olan bu şirin hayvanları besliyor ve kendi iç dünyamızı renklendirmeye çalışıyoruz. Bu olaya bir sürü yan anlamlar katmanın gereği yok. Alan satan ve yetiştiren herkese eşit derecede saygımız var.

Sevgili hayrettin abi,
Sizin görüşlerinize saygı duyuyorum, Fakat ben güvercinler uzerinden para kazanılmasına karşıyım, olayı dramatize etmek gibi bir amacim yok sadece bu asil varliklarin peşinden giden bir GüvercinSeverim.
Bu Sevgimi ne para nede baska bir sey icin değişmem,
Ayni gün içinde benden kusu 10 a alip az ileride 15 ten satana karsiyim, birak o adam 10 ytl ye beden alsin kusu, 1 güvercin üzerinden 5 ytl kazanınca başı göğemi ericek?
O gün pazara gelen 100 insandan sadece 10 tanesi bu işi yapiyor oraya gelenler hep güvercin sevdalıları, peki bu onlara karsı yapılmış bir ayıp değilmi?
o zaman o insanlar kendi pazarlarını oluştursunlar, bizlerin cebinde zaten kisitli olan maddiyata göz dikmesinler..,
Peki ben burada yanlısmıyım sayın abim.

Bakın sizin oradaki pazarları pek bilmiyorum ama buralarda pazar denilince akla kuş alınıp satılan yer gelir. Yetiştiriciler bu pazarda kuşlarını satabildiği gibi aslında pazardaki satıcıların çoğu bu işi meslek edinmiş profesyonel satıcılardır. Bunlar toptan olarak kuşları düşük fiyatlardan alır ve üstlerine kendi kârlarını koyup satarlar. Şimdi bu insanlara ne diyeceğiz. Siz satmayın da piyasa düşsün demek abes olur. Dediğim gibi bu yolla ekmek parasını kazanan insanlar var. Dünyaya onların penceresinden bakmak da gerekir.
Güvercinin ticari bir emtia olmasına karşı olabiliriz ama eğer ki bu bir değer ise maddi karşılığı da mutlaka olacaktır. Saygılar..

arkadaşlar ben denizli den serdal inanınki burdaki pazarda ayni kuşlar para etmiyor artık türkiye geneli de böylemi pazardan kuş bulmak zor para etmiyor diye millet iyi kuş çıkarmıyor artıkherkeze sim

SERDAL KILINÇ' Alıntı:
arkadaşlar ben denizli den serdal inanınki burdaki pazarda ayni kuşlar para etmiyor artık türkiye geneli de böylemi pazardan kuş bulmak zor para etmiyor diye millet iyi kuş çıkarmıyor artıkherkeze sim

Her tarafta aynı sanırım. Kuş çok alan yok. Almak istesen satan yok. Satmak istesen alan yok.

Ben Burada BURSADA iyi Kuşların derneklerde mezatlar aracili ile satildigini soyluyebilirim, bilhassa iyi taklaci guvercinler mezata goturuluyor, zaten şebab,altinbaş vs gibi kuslar imkansiz pazarlarda, 1 kere denk geldi adam 300 ytl cekiyordu altinbaslara yanina ugrayan bile olmuyordu :) insanlar artik pazara getirilen kusunda bu kadar paralar etmiyecegine inanir oldular, Iyi bir Kelebek bakicisi ol , Gözün gibi bak, besle büyüt, Aman orasi boyle oldu aman surasi boyle oldu aman hastaydi vs... Pazarda satmak istesen 10 ytL anca verirler, küfür eder gibi insana, ben dagitmayi tercih ediyorum, Icim rahat oluyor, ucuza gitti o kadar besledim buyuttum derdi yok, Emin ellerde biliyorum, hic yoktan tesvik ediyorum..
Yapilicak baska bir $ey kaldimi ki?

Güvercin beslemek lüks oldu,ilacıydı karışık yemiydi bir hayli masraflı,bende gecen haftalarda 3 saya kelebek,2 tane pacalı döneğin hepsini 35 e verdim, 1o milyon, gelip gitme masrafları :)

gökay' Alıntı:
Güvercin beslemek lüks oldu,ilacıydı karışık yemiydi bir hayli masraflı,bende gecen haftalarda 3 saya kelebek,2 tane pacalı döneğin hepsini 35 e verdim, 1o milyon, gelip gitme masrafları :)
Gülü Seven dikenine katlanir.. :)

Bana sorarsan pazardan kus alma.kelebek cinsinin performansının iyi olması gerekiyor.Cevrende varsa besleyen gıdıp kendin performanslarını izleyerek almalısın.Pazarada cogu seyi abartılı anlatıyorlar.illakide pazardan alıcam diyorsan guvercıncıler dernegi var bursada Santral garaj cevresinde bi yerde haftanın belli bir gununde acık arttırma oluyor.Adamalar pazara gidip saatlerce beklemek istemediklerinden kusu cok az fıyata satıyor.

bugün pazar diger haftalara goree bayagı bır kalabalıktı, piyasa ise biraz daha canlıydı ben goturdugum 8 tane kelebegi rahatlıkla sattım,
her fiyata uygun kuslar bulunabiliyordu, ramazan dolayısıyla insanlar kus satmak ve almak ıcın pazara ragbet gostermıslerdı, malum oruc oruc sabahın korunde pazar cekılmez.
70 ytlden iki cift kırmızı akbaş kelebek satın aldım,
fakat birsey dikkatimi cekti donekler fazla para etmiyorlardı, piyasada donek cok ama alıcısı yok, bu duruma uzuldum, genelde her zamankı gıbı mardınlerde bıraz daha kıpırdama mevcuttu ama kelebeklerde elde kalmıyordu, iyisiyle kötüsüyle güzel bir pazar günü gecirdim..
arkadasım dernek demıs ewt biliyorum dernegi fakat pazarın havası bır baska oluyor kım ne derse desın, pazar gunleri en buyuk zevkim o pazarda bir iki tur atmak, bu beni rahatlatıyor,
Tum kuscular.org ailesinin ramazan-ı-şerifi hayirlara vesile olsun..
bir dahaki pazarlarda gorsmek uzere tabi ramazandan sonra :)

Merhabalar Serdar bey aktardığınız bilgiler için öncelikle çok teşekkürederim bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim Bursa da ÇAKAL görüyormusunuz özellikle pazarda görüyorsanız ne sıklıkta ve ne tür çakallar var?

ARKADAŞLAR PAZAR TAM OLARAK NERDE KURULUYOR. AYRICA BEN ADANA IRKI GÜVERCİN ALMAK İSTİYORUM. ACABA BURSADA ADANA IRKI SATAN ARMI?

redhotchilipeppers' Alıntı:
Merhabalar Serdar bey aktardığınız bilgiler için öncelikle çok teşekkürederim bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim Bursa da ÇAKAL görüyormusunuz özellikle pazarda görüyorsanız ne sıklıkta ve ne tür çakallar var?

Merhaba kardeşim, Çakal derken ne kastetttin, çünkü çok karışık, mavi çakal kırmızı çakal kara çakal sarı çakal saya ırklarına ait, ama burda çakal dedinmi makaracı olan ırkımız akla gelir ve renkleride birdir,
Bana tam olarak hangi cinsi sordugunu soylersen sana yardımcı olabilirim.
tesekkurler

hakansia' Alıntı:
ARKADAŞLAR PAZAR TAM OLARAK NERDE KURULUYOR. AYRICA BEN ADANA IRKI GÜVERCİN ALMAK İSTİYORUM. ACABA BURSADA ADANA IRKI SATAN ARMI?

Merhaba arkadaşım, pazar eski halin alt tarafında atıcılarda kuruluyor.. gitmek istersen sana ayrıntılı olarak anlatıp yardımcı olabilir, hatta pazarda buluşup bir çay içebiliriz.

Adana buradaki pazarda bulunuyor ama çok fazla değil, fiyatlarida takim olarak 40 ytl ye kadar çıkıyor..
tesekkurler.

Geri