Bursa'dan Dönekler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 0zqur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 77
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K
DÖNEKCI35' Alıntı:
Maşallah Özgür kardeşim güvercinlerin çok güzel tüyleri kadar hayırları olur inşallah
Benli bir erkek var dikkatimi çekti mavi boncuklu performansı göz alıcıdır umarım.
Öncelikle güzel dileklerin için teşekkür ederim kardeşim sağol. Sen dönekten anlıyorsun, en iyi kuşumu söyledin uzun mesafali ve çok güzel dönüyo kanı da yaklaşık 60-70 yıllık.. Onlardan yavru almaya bakıyorum umarım üretebilirim.

Re: BURSA'DAN DÖNEKLERİM..

MAŞŞAALLAAAH. :heyo: :slm: :tamam:

inş kardeşim Rabbim gönlüne göre versin.Aynı benli den bendede var ilerleyen günlerde resimlerini paylasırım nasipse bendekinin performansıda bana göre iyi sanki özel işaretli gibiler :)

Evet yüz çevresinde bulunan ben, bazı çok iyi kuşlarda da rast gelinebiliyor. Bu kuşun büyük büyük büyük dedesinde dahi bu benden var aynı bunun gibi. Zaten damar uzun yıllardır aynı olduğu için çıkan yavrular kesme, vucut şekli ve dönüş bakımından aynı özellikleri barındırıyorlar. Fakat her dönekte olduğu gibi çok uçurulup çok antreman yaptırılan kuş diğerlerine göre daha çok ve daha iyi dönüyo..
Senin fotoğraflarını da bekliyoruz kardeşim , görelim bakalım senin dönekleride. İzmir'den kötü dönek çıkmaz zaten (:

Güzel bir değişim.. Kırmızı olan paçalı tip yavrusu bu hale geldi..

Ekli dosyalar

• Foto2712 (Large).webp
    Foto2712 (Large).webp
    104.5 KB · Görüntüleme: 1,202

DÖNEK DEDİN DE ; İNEGÖL AKLIMA GELDİ.. :haha:

Maşşallah Özgür güzel kuşlar güle güle besle.

Dönek denince Türker ağbinin aklına inegöl,Türker deyince benim aklımada best modeller geliyor:))))

Selamlar sağlıcakla kal.

şenol tunç' Alıntı:
Maşşallah Özgür güzel kuşlar güle güle besle.

Dönek denince Türker ağbinin aklına inegöl,Türker deyince benim aklımada best modeller geliyor:))))

Selamlar sağlıcakla kal.
Sağol Şenol abim çok teşekkür ederim.
Evet Türker abinin de ajansı var kuşlarıda ödüllü hepsi birer best model maşallah :heyo: :haha:
Görüşmek üzere abi..

Bugün çok ilginç ve de çok güzel birşey yaşadım ve bunu sizle paylaşmak istiyorum..
Dönekçiliğe ilk başladığım zamanlarda (2-2 buçuk sene kadar önce) ilk aldığım kuşlarımın arasında kart erkek ve telli dişi diye isim verdiğim kuşlarımda vardı. Bir abim hediye vermişti ve zaman içinde bu kuşları çok sevmiştim.Ürkek değillerdi kendilerini sevdiriyorlardı yakalamak istediğimde dahi kaçmaya çalışmıyorlardı. Zaman içinde bu kuşlardan çok yavru aldım fakat erkek kuşun yaşı fazla olduğu için uçuramıyordum.Hatta bir keresinde kuşu zorla da olsa biraz kaldırmıştım ve aşağıdan parıldı verdim kuş açık dönerek kendini çatıya vurdu ve o zamandan sonra da uçurmadım.O zamanlar kostüme de önem verdiğim için elden çıkartmak istedim çünkü kesmeleri hoşuma gitmiyordu , erkeğin kesmesi çok genişti dişisinin ise dönüşü olmasına rağmen kostüm olarak beğenmiyordum.. Ayrıca çok kuş olduğu için satmam gerekiyordu ve eşiyle beraber yaklaşık 7 ay kadar önce sattım.
Bugün bahçede dolanırken birden bir kuş uçarak geldi kondu çatıya. Bir de ne göreyim aylar önce sattığım kart kuşum geri gelmişti. İlk önce çok şaşırdım çünkü o kadar ay sonra eve geri gelmesi bana biraz zor gözüküyordu ama gelmişti ..
Kuşlarımı yukarıya taşıdığım için etrafta kuş göremeyince kümese girmek istemedi. Fakat 5 10 dakika çatıda durduktan sonra kendini kümese attı. Aldım ve yukarıya diğer kuşların yanına götürdüm. Kuşun eşinin gelincik tarafından yendiğini saattıktan 2 ay sonra kadar haber almıştım o yüzden eşini gelirken getirmedi ve tek geldi..
Selanik kuşlarının sadakatsız olduğunu söylerlerdi fakat bunun gerçek olmadığını bugün anladım.Aylar sonra bile gelebildi.Ve ben sattıktan sonra kuş en az 2 el değiştirdi herşeye rağmen yinede geldi.. Ve eğer sahibi gelip kuşu geri istemezse vermeyi düşünmüyorum ki inşallah gelip isteyen olmaz.
Bunlarda bahsettiğim kuşun resimleri.Eşi ile birlikte .. Zaman içinde çok da tombullaşmış maşallah, buda eski bir fotoğraf (:

Ekli dosyalar

• Foto730.webp
    Foto730.webp
    312.9 KB · Görüntüleme: 1,247
  • !.webp
    !.webp
    2.8 MB · Görüntüleme: 1,312
Re: BURSA'DAN DÖNEKLERİM..(SON SAYFA İLGİNÇ OLAY)

Özgür merhaba,

inan bende senin kadar sevindim nerdeyse gözlerim doldu desem inan,

insanın çocuğu gelmiş gibi oluyor kim nederse desin firardan gelen kuş her zaman benim gözümde iyi kuş.

Saygılarımla.

ÖZGÜÜÜR ; O KUŞ 5 KM DEN GELEMEZ VARMISIN İDDİAYA GEL YARIN SALALIM..

NESİNE İSTERSEN VARIM İDDİAYA..

RAMAZAN ABA' Alıntı:
Özgür merhaba,

inan bende senin kadar sevindim nerdeyse gözlerim doldu desem inan,

insanın çocuğu gelmiş gibi oluyor kim nederse desin firardan gelen kuş her zaman benim gözümde iyi kuş.

Saygılarımla.
Bence de abi en değerli kuş aylar sonra çıkıp gelen kuştur.Uzun zaman sonra gelmesi beni çok mutlu etti artık gözümde çok değerli demekki hiç unutmamış eski sahibini..

[email protected]' Alıntı:

Abi gelmiş işte kuş illa iddiaya mı girmek istiyorsun. Kümesini kapatırım haberin olsun girme benle iddiaya :haha:

Zaten açıklama da kuşun uçmayı sevmediğini uçmadığını da anlattım . Ama gelmiş işte nereleri gezdi bilmiyorum ama sonuç itibari ile geldi , aylar sonra gelmesi bile benim için bir mucize .

:haha: :ckmk: :haha: :ckmk: :hhh: :slm: :haha:

Merhaba,

ben özgürün yerinde olsam iddaya girmem gazada gelmem :heyo:

saygılarımla.

RAMAZAN ABA' Alıntı:

Merhaba,

saygılarımla.
Yok abi gaza gelmem,zaten kuş eve gelene kadar ölmüş bitmiş bi 5 km daha gidemez hayvan yazık :haha:
Antremanlarla bir dahaki sezona hazırlamam lazım sonra 5 km için iddiaya girebiliriz :heyo: :heyo: :haha:

0zqur' Alıntı:
RAMAZAN ABA' Alıntı:

Merhaba,

saygılarımla.
Yok abi gaza gelmem,zaten kuş eve gelene kadar ölmüş bitmiş bi 5 km daha gidemez hayvan yazık :haha:
Antremanlarla bir dahaki sezona hazırlamam lazım sonra 5 km için iddiaya girebiliriz :heyo: :heyo: :haha:[/quote

Sen daha iyisini bilirsin Özgürüm yalnız Türker beyi de yabana atma (:

Saygılarımla.

türker abi kuşlar seni madara eder dikkat et bence. paçalı selanik yavrusunda şahit oldum ben ilk uçusunda kaçtı kuş daha yavruydu 1 ay sonra kuş geri geldi.

yavru iken kaçan bir başka kuşda 1 hafta gezinerek kimseye yakalanmadan geri geldi. kanı sağlam olan kuşlar selanik yada muradiyede olsa geri gelirler.

gecen hafta bir yoz yakaladım ( bango adana kırması ) kusu 2 gun salık bıraktım catıda gitmedı o 2 gun ıcerısındede 2 tür attırdım 10 km uzaga verdim akrabaya yavru baktırmalık aldıı kuşu ertesi sabah kacırmıs aksamında kuş kümesin önünde bekliyordu :D bende 3-4 mahalle uzandan saldı herhalde diyordum ama sabah baktım kuş yoktu akşamında gelmiş bende sasırdım. kuşla iddiaya girilmez...

kusbaz123' Alıntı:
türker abi kuşlar seni madara eder dikkat et bence. paçalı selanik yavrusunda şahit oldum ben ilk uçusunda kaçtı kuş daha yavruydu 1 ay sonra kuş geri geldi.
yavru iken kaçan bir başka kuşda 1 hafta gezinerek kimseye yakalanmadan geri geldi. kanı sağlam olan kuşlar selanik yada muradiyede olsa geri gelirler.
gecen hafta bir yoz yakaladım ( bango adana kırması ) kusu 2 gun salık bıraktım catıda gitmedı o 2 gun ıcerısındede 2 tür attırdım 10 km uzaga verdim akrabaya yavru baktırmalık aldıı kuşu ertesi sabah kacırmıs aksamında kuş kümesin önünde bekliyordu :D bende 3-4 mahalle uzandan saldı herhalde diyordum ama sabah baktım kuş yoktu akşamında gelmiş bende sasırdım. kuşla iddiaya girilmez...
Dediklerine aynen katılıyorum kardeşim hangi kuşun ne yapacağı nerelerden gelmeyeceği belli olmuyor. Ama şunu çok iyi biliyorum ki yakaladığın avare 2 saat kümesinde dursun sal bir daha gitmez. Ben çok defa denedim hep aynı sonuç oldu, bazen kümese bir kere girip çıkması bile yetti. Ama satın aldığımız kuşu 2 hafta kadar bekletip salıyoruz kaçar diye yakaladığımız avare ise 1-2 saat :haha:
Senin başına gelen olayda bunu kanıtlar derecede. 2 gün tuttuğun kuş 10 km uzaktan bile gelebilmiş , yavrular da doğup büyüdüğü yeri unutmamışlar ne güzel.Zaten öyle gelen kuşlar da daha bir kıymetli oluyor sadakatlarından ötürü.

Re: BURSA'DAN DÖNEKLERİM..(5. SAYFA İLGİNÇ OLAY)

kuşları bu yüzden seviyorum SADAKAT....

postalara ve bangolara karsı ilgimde o yüzden daha fazla ama hareket izlemek de güzel onun için hareket yapan kuş besliyorum.

Merhaba Özgür,
Döneklerin her pırıltıya baktığını hatta bunun yetiştiricileri için problem teşkil ettiğini okumuştum.
Ama demek ki her ırkın akıllısı akıllı oluyor. Bazı kuşlar böyle geri gelerek kıymetlerini katlıyorlar gözümüzde.
İnşallah daha uzun süre kümesinde kalır, güzel günlerde uçurursun bu delikanlıyı.
Selamlar.
Khalid

kusbaz123' Alıntı:
kuşları bu yüzden seviyorum SADAKAT....
postalara ve bangolara karsı ilgimde o yüzden daha fazla ama hareket izlemek de güzel onun için hareket yapan kuş besliyorum.
Bende de var 3 çift posta ve bir çift tip bango. Ama bakıcı olarak kullanıyorum bu kuşları.
Eğer bir kuş sana alışıksa ve o kuşla aranızda bir bağ varsa eninde sonunda geliyo. Kuşlar da bu yüzden çok güzel..
Khalid' Alıntı:
Merhaba Özgür,
Döneklerin her pırıltıya baktığını hatta bunun yetiştiricileri için problem teşkil ettiğini okumuştum.
Ama demek ki her ırkın akıllısı akıllı oluyor. Bazı kuşlar böyle geri gelerek kıymetlerini katlıyorlar gözümüzde.
İnşallah daha uzun süre kümesinde kalır, güzel günlerde uçurursun bu delikanlıyı.
Selamlar.
Khalid
Bana anlattıklarına göre de bu durum böyleydi. Yani bir selanik kuşun gittiyse geri gelmesi zor derlerdi çünkü pırıltı verip döndürüp yakalamaları basit bir olay. Tabi yakalandıktan sonra yada bir kümeste belirli bir süre durduktan sonra tekrar eski yuvasına geri dönmesi selanik kuşunun da çok sadakatlı bir kuş olduğunu gösteriyo. Konu başlığında ilginç olay dememin sebebide bu yüzden, posta satarsın bango, oynar satarsın geri gelir ama selanik kuşunun 7 ay sonra geri gelmesi çok olağan bir durum diye düşünmüyorum.Geldiği içinde beni çok mutlu etti. Yorumun ve güzel dileklerin için teşekkür ederim .. Selamlar.

Merhaba Özgür kuşunun geri gelmesine sevindim.
Kuşun büyük bi ihtimalle yakın bir yerde besleniyordu yoruluncada senin oraya gelmiş olma ihtimali yüksek tabiki onu sen daha iyi biliyorsundur.
Ben dönek güvercinlerinin sağa sola düşen aptal kuşlar olduğuna inanmıyorum.Ben bu durumun bizlerden yani yetiştiricilerden kaynaklandığını düşünüyorum.
Senin geri gelen kuşun gibi benimde unutamadım baskalarım vardı benimkilerde bir ay sonra yarım kanat gelmişti.Ama tabiki bunlardan istisna

Saygılar

Uğur GENÇ

DÖNEKCI35' Alıntı:
Merhaba Özgür kuşunun geri gelmesine sevindim.
Kuşun büyük bi ihtimalle yakın bir yerde besleniyordu yoruluncada senin oraya gelmiş olma ihtimali yüksek tabiki onu sen daha iyi biliyorsundur.
Ben dönek güvercinlerinin sağa sola düşen aptal kuşlar olduğuna inanmıyorum.Ben bu durumun bizlerden yani yetiştiricilerden kaynaklandığını düşünüyorum.
Senin geri gelen kuşun gibi benimde unutamadım baskalarım vardı benimkilerde bir ay sonra yarım kanat gelmişti.Ama tabiki bunlardan istisna.
Saygılar
Uğur GENÇ
Merhaba Uğur kardeşim.
Daha önce bu civarlarda bu kuşun uçtuğunu yada dönek uçtuğunu görmedim , eğer kuş yorulup gelecek olsaydı önceden gelirdi, çünkü ben kuşları dışarıya salmayı bırakalı neredeyse 2 ay oldu .Kuşun gitmesi 7 ay . 5 ay içinde mutlaka uçmuştur ve benimkileri gördüğünde gelmesi gerekirdi. Fakat öyle olmadı kuşlarım salık değil bildiğin gibi kapalılar.Belki çatılara kona kona gelmiş olabilir tabi ki önemli olan gelmesi .
Dönek kuşu bencede aptal değil , eğer kuşu güzel yetiştirirsen eğitimini güzel verirsen her pırıltı verene inip yakalanacak hali yok. He pırıltıyı görür döner ama oraya inmez. Yine gelir kendi evine konar tabi güzel yetiştirmek gerekiyor.
Herkesin başından geçmiştir böyle olaylar ve sonuç olarak da mutlu olmuşuzdur. Seninde başından geçmiş mutlu olmuşsun.Tabi gelen kuşda en değerliler arasına yerleşiyor mutlaka..
Selamlar.

Re: BURSA'DAN DÖNEKLER

Kümesimde çok fazla olan kavgalar yüzünden biraz daha yuva eklentisi yaptım. Ve ızgara yerleştirdim gayet de güzel oldu..

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    3.2 MB · Görüntüleme: 1,543
  • 2.webp
    2.webp
    2.4 MB · Görüntüleme: 1,470
  • 3.webp
    3.webp
    840 KB · Görüntüleme: 1,530

Şebapların çok güzel çok beğendim 41 kere maaaşaallah ...

Bizim burda şebapın hangi tür kuş oldugunu bilmiyenler var :D

Izgara koymana sevindim hastalıkları en aza ne kadar inderebilirsek o kadar iyi olur.Dün 2 yavrum birden öldü bende pürmüzle komple yaktım inşallah bir daha başıma gelmez

DÖNEKCI35' Alıntı:
Izgara koymana sevindim hastalıkları en aza ne kadar inderebilirsek o kadar iyi olur.Dün 2 yavrum birden öldü bende pürmüzle komple yaktım inşallah bir daha başıma gelmez
Hastalıksız bir kümeste sağlıklı kuşlar üretmek amacımız inşallah da başarabiliriz, elimizden geleni yapıyoruz. Senin adına üzüldüm yavru kaybetmek çok acı bir şey bunu çok iyi bilirim daha sezon girdiğinden beri hiç yavru büyümedi 2 3 tane çıktı ama bakamadılar öldüler. İnşallah kimsenin başına böyle ölümler gelmez de herkez dilediğince kuş besleme zevkini tadarlar.
Selamlar..

Geri