Bursadan Yılanbaşlar .. Vermid0n ..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vermid0n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 101
  • Görüntüleme Görüntüleme 22K
SEMİH ; ELİNDEKİ KUŞU GÖRMEĞE GELECEĞİM.. İYİSİ İLE , KÖTÜSÜ İLE ABİ- KARDEŞ YORUMLAYACAĞIZ..

EVET EŞGALLİ FOTOJENİC DEĞİL FOTODAKİ KUŞ BELKİ PİYASADA MADDİ DEĞERİ DE OLMAYABİLİR.FAKAT NASIL KANAT ALIYOR BİR DE BEN GÖRMEK İSTİYORUM..SEYREDERKEN ''KAHVE '' İÇİRİR Mİ ?

GERÇEK BİR OYNAR UÇUŞUMU , DEĞİL Mİ BURADA YORUMLAYACAĞIM..FİLO MU UÇUYOR.. KANAT MI DİKİYOR.. GEVŞEK Mİ UÇUYOR..NASIL DALIYOR.. VİRAJLARI VÜCUTLA MI YATARAK MI YAPIYOR.. ?SEMİH ; SEN ÇAĞIR , BEN GELİRİM GÖRMEĞE.. :slm: :evet:

semih senin kuşlar makara yapıyomu?

Makara yapanlar var kümese inmeden önce son daireleri yaparken.

benim acımdan mesele anlaşılmıştır..
ama bir gün yolum düşerse ugrucam kümesine.buyur edersen tabii..
bi çayını içerim..
saygılar kardeşim..

Kümesime herkezi kabul edemiyorum ama bzm kahveye oturur bi çay kahve içerken bende kusları salarım hep beraber izleriz merak eden abilerimiz varsa bi çiftte yakalar getiririm yakından görürler.

Yavruya kusmasını beklediğim bu senenin damızlıklıkları olacaklar inş.

Ekli dosyalar

• DSC_0096.webp
    DSC_0096.webp
    738.4 KB · Görüntüleme: 1,096
MAŞALLAH .. KÖTÜ BİR FOTO GÖRMEDİM.. GÖRÜNTÜ ZATEN KİŞİLERİN TERCİHİDİR..

YAŞMAKLI, CİCİLİ,KARABAŞ , .....ŞAL RENGİ , ÇAPAR ,YANTEL,,TAKINTILARIM YOK BENİM..

OYNAR OYNAR GİBİ OLSUN ..GÖRÜNÜMÜ VE UÇUŞU STANDARTIN İÇİNDE OLDUKTAN SONRA SIKINTI YOK..

BİR ÖNEMLİSİ DE SİYAHI TAM SİYAH OLSUN..HER HALDE HEPİMİZ AYNI KANAATTEYİZ SANIYORUM..

FİLO DA UÇMUYOR SA VE KANAT DİKMİYORSA FİLİBE KIRMALIK ŞÜPHESİ ZAYIFTIR.BEL DAR, KUYRUK ELDE AÇILMASIN..

BU YAZDIKLARIM HATIRLATMA , BİZLER ZATEN BİLİYORUZ..AMAÇ GENÇLERE ÖĞRETİCİ OLMASI..

SEVGİLERİMLE..

SEMİH E PAYLAŞIMLARI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.. MAŞALLAH.. :slm:

eyw Abim kuslarımın uçusunu sana izletmek istiyorum en kısa zamanda bi eline al bide havada gör nasıl bi kuşlara hizmet ettiğimi daha ii anlıycaksın .. Güzel yarumun içinde ayrıca teşekkür ederim türker abim.

vermid0n' Alıntı:
eyw Abim kuslarımın uçusunu sana izletmek istiyorum en kısa zamanda bi eline al bide havada gör nasıl bi kuşlara hizmet ettiğimi daha ii anlıycaksın .. Güzel yarumun içinde ayrıca teşekkür ederim türker abim.
PAYLAŞIMLARA ,ELEŞTİRİLERE, ARAŞTIRMALARA, YORUMLARA ,SOHBETLERE ...HER ZAMAN AÇIĞIM.. :slm:

Oynarın Has ı Kalplerden siliyo Pası Ustaa ((:

Ekli dosyalar

• DSC_0107.webp
    DSC_0107.webp
    696.6 KB · Görüntüleme: 1,010
eraann1' Alıntı:
Semih şu son fotoyu çevirip de yükleyemedin mi? başım döndü valla bakacağım derken.
:haha: :ckmk: BEN MONITOR U ÇEVİRDİM ..eraan.. :haha: :slm: :slm:

vermid0n' Alıntı:
Makara yapan oynar filo mu uçar bu mu anladıklarınız ??
OYNAR ASLA ''FİLO '' UÇMAMALI.. :evet: :tamam:

Semih her söylenileni ve her söyleyeni de kafaya takmamak lazım, burada irdeleyici soru soranlar önce mahsüllerini ortaya koysunlar da onları da görelim, olana bok atmak kolaydır..

Paylaştığın video da herşey açık ve net anlatılmış, kuşların bu kriterlerdeyse başkasına açıklama yapmak zorunda bile değilsin.

Bu arada bu videoyu Afyonlu arkadaşlar da izleyip, Bursa oynarının Bursaya ait bir kuş olduğunu, Afyon oynarı diye bir şeyin olmadığını kabullenseler iyi olur..! yoksa yakında İPHONE telefonları ayfon diye okunduğundan, çıkıp da bu telefon aslında Afyon telefonudur derlerse şaşırmam.. :)

[No message]

Ekli dosyalar

• DSC_0116.webp
    DSC_0116.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,139
[No message]

Ekli dosyalar

• DSC_0111.webp
    DSC_0111.webp
    889.6 KB · Görüntüleme: 1,152
mesut benim söylediklerimi sen bok atmak olarak mı niteliyosun ?

Bence yanlış anlaşılmalar var. Nurettin, Semih in kuşlarını beğenmiş, hatta izlemek bile istemiş. ben böyle anladım. Kalp kırmayalım lütfen.

Tekin ortaya konuştum ben, diğer türlü direk adını kullanarak yazardım, hiç çekinmezdim.. (sana yazıyor olsaydım, afyonlular vs. yazmazdım.)

vermid0n' Alıntı:
http://www.youtube.com/watch?v=JYfiKWew8r4

tescillenen uçuş standartlarının dışına çıkan kuşum yok sadece izleyin derim ..

SEMİH ;SENİN KUŞLARINI BİLİYORUM..USTANDAN ALDIĞINA GÖRE USTANIN KUŞLARINI GÖRDÜM.SAYGI DUYARIM ..BU VİDEODAKİ KUŞLAR , BENDE OLAN KUŞLARA YAKIN ..SENİN KUŞLARIN AFYONA DAHA YAKIN. :evet:

[email protected]' Alıntı:
vermid0n' Alıntı:
http://www.youtube.com/watch?v=JYfiKWew8r4

tescillenen uçuş standartlarının dışına çıkan kuşum yok sadece izleyin derim ..

SEMİH ;SENİN KUŞLARINI BİLİYORUM..USTANDAN ALDIĞINA GÖRE USTANIN KUŞLARINI GÖRDÜM.SAYGI DUYARIM ..BU VİDEODAKİ KUŞLAR , BENDE OLAN KUŞLARA YAKIN ..SENİN KUŞLARIN AFYONA DAHA YAKIN. :evet:

eyw .. Dik Alın kuşlara hizmet vermeye devam et abmm sen .. :heyo:

Onun reklama ihtiyacı yok.

Ekli dosyalar

• DSC_0135.webp
    DSC_0135.webp
    614.2 KB · Görüntüleme: 1,140
bursa oynarların çok süper maaşallah allah nazardan saklasın

Bilindiği üzere “Bursa” denince akla güvercin ırkı olarak ilk önce Bursa dışında “Bursa Kuşu” adıyla bilinen fakat Bursa’da “Oynar” adıyla tanınan güvercin akla gelir. İsminden de anlaşılacağı gibi Oynar ırkı gerçekten Bursa ile özdeşleşmiştir. Fakat Oynar’ın geçmişine ve bu gününe bakınca karşımıza üzerinde düşünülmesi gereken bazı gerçekler ortaya çıkmaktadır.

Ülkemizde birçok güvercin ırkının başına gelenler maalesef Oynar kuşunun da başına gelmiştir. Günümüzde güvercinler neredeyse sadece kostümüne bakılarak alınıp satılmaktadırlar. Bu da güvercinlerde aranması gereken diğer özelliklerin zamanla ortadan kalkması anlamına gelmektedir. Bu yaklaşım tüm güvercin sevenler tarafından tasvip edilmese gerek. Oynar kuşu bundan yaklaşık olarak 30 – 35 yıl öncesine kadar yüksekten (Trakya ırkı gibi) makara şeklinde takla atan bir ırktı. Fakat daha sonraları oynar yetiştiricileri nedense oynarın bu özelliğini ortadan kaldırmak istemişlerdir. Günümüzde Oynar yetiştiricilerine sorduğunuzda “Oynar makara atmaz” cevabını alıyorsunuz. Yine aynı şekilde makara yapan Oynar’a da iyi bakılmıyor. Sonuçta bir Oynar sırf kendi ırkına has özellikleri sergiliyor diye eleştiriliyor artık. Peki neden ..? Bu konuda tatmin edici cevaplar alabilmeyi isterdim!

Maalesef Oynar ırkı şu an eskisi gibi çok uçmuyor. Çünkü biz onu sadece kostümüne göre değerlendirdik ve kendi ırkına has olan 7-8 saat gibi bir uçma süresinin de zaman içerisinde kaybolmasına sebep olduk. Bu gün pek çok kişi çalınma korkusundan dolayı kuşlarını ya uçurmuyor yada kapalı olarak beslemek zorunda kalıyor. Bunun da uçuş özelliklerinin kaybolmasında etkisi büyük olabilir. Bir başka sebep ise “kuş tacirleri”... Tacirler satacakları kuşları allayıp-pullayarak ırkın olması gereken özelliklerini bir kenara koyuyorlar. Bir zaman sonra onların söyledikleri veya uydurdukları şeyler genel kabul görmeye başlıyor.

Bu gün Oynar ırkı en fazla üç saat uçabilen, makara yapmayan, hızlı ve seri bir kuş olup çıkmıştır. Oynarın hızlı uçması kendi özelliğidir. Hızlı uçuş diğer ırklara kıyasla daha seri uçup kanat atışlarını da kanatlarını yarım açarak yapmasıdır. Buna makas yaparak uçma da deniyor. Oynar hızlı yükselip hızlı alçalabilen ve bunları yaparken makas yapabilen bir kuştur. Yapısı gereği sert ve ürkek olup pırıltıya karşı pek duyarlılığının olduğu söylenemez.

Oynarla ilgili olarak eskilerden beri kullanılan bir deyim vardır. Aktarmadan geçmek olmaz; “Oynar’ın hası kalpten siler pası” derler. Ayrıca Bursa’nın bir ilçesi olan İnegöl’de beslenen oynarlar ile Bursa merkezde yetiştirilenler bir tutulamaz. Nedenine gelince; Bursa ve İnegöl yetiştiricilerinin kendilerine göre aradıkları bazı özellikler vardır. Bu da farklılıklara sebep olmaktadır. İyi bir Oynar’ı bulabilmek maalesef epey zordur. Oynar besleyenlere mi has yoksa sadece Bursa‘ya mı has bilemem ama elinde iyi kuşu olanlar kimseyle paylaşmak istemezler. Onlar için maddiyat pek önemli değildir, önemli olan aynı kuşlardan kendilerinden başka kimsede olmamasıdır...

Geri