CEBECİ DÖRTYOL'DA 185 TAKLAYLA OYNAYAN DUMANLI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tatar sedat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir deli kuyuya bir taş atıyor 40 akıllı cıkaramıyor
Forumda daha önemli konular var burda sallayıp tutmak ne anlamadım :D

MERHABA,KUSCU ARKADASLAR

Her zaman oldugu gibi yine bir eksik anlatim ve buna bagli olarakda anlasilmasi ve inanilmasi mantiklari zorlayan bir durum huzur etmis.
isin asli sudur:
Bire bir yasadigim, gordugum,tanik, ve sahit oldughum bir hadise,
bundan yaklasik uc yil kadar onceydi,bir mardin sivas kirmasi gok bir erkek kusa egitim veriyordum,baslangicda guzel oyunlar cikariyordu ilerleyen zamanda takla adetini bolarti oyleki bazen ucyuz taklaya kadar sayiyor devaminida saymaya tenezzul etmiyordum ve bana zevk vemez oldu,nedenmi?????????
soyleki cok guzel atip geliyordu taban taklasindan sonra 7,8 taklayla adam gibi sesiyle sedasiyla fisegiyle guzel bir oyun cokariyor ardindanada ayikip kendini takladan cikartamiyor devaminda yaptigina takla atma oyun yapma denmez cunku sesi solugu kesiliyor, yamuluyor, fiseklemiyor,saga sola ,geriye dogru istirahatli denen tabirle yuvarlana yuvarlana gidiyor, benim anlayisima gore tam bir (COCUK KUSU) ve neticedede ben o kusu bir coguga hediye olarak verdim.

yani bir kusun 185 kez yuvarlanmasi gayet olagan ve normal cunku bizim bildigimiz ve gordugumuz sekilde oyun cikartmiyor,onun icin 185 kez yuvarlanma olayina fazla takip kafa yormayin,buna degmez zamaniniza yazik. saygilar...

ucyuz
185
Bu rakamlara kendınız ınanıyormusunz olağan nedır anlatırmısınz
yada nasıl bır takla vıdeosu varmı merak etdım nereye gıdıyo ucyuz taklayla
bursa mı yoksa ,makaraya taklamı dıorsunz ne anlamda aklım almıyor
aydınlatırsanız sevınırım

merhaba turgut bey,

1:Bir onceki yazdigim iletiyi birdaha okumanizi tavsiye ederim.
2:benim ucurdugum kus 7 .8 taklayla 20 .25 metre fisekten sonra,yamultarak saga sola ve yer yuzune yatay sekilde bazende hilal ciziyor sekilde,serseme dusmus bir halde ,kah taklalarin arasini ucma pzisyonunda acarak kah oldugu yerde doner vaziyette yuvarlanip gidiyordu.yani kus takla pozisyonundan AYIKAMIYOR
3:Ben seni inandirmak,zorunda degilim.kendimin sahit oldugu bu olayi inkar edecekte degilim
4:yani bu kus bizim bildigimiz ve istedigimiz,sitilde oyun cikartmiyor.
5:yani 185 veya ustu taklayi ip gibi dikey sekilde tam suratle,tam kanat sesiyle ve taklalarinin arasini beser onar metre acarak roketlemiyor.kisacasi sizin hayalinizde tasavvur ettiginiz,sekilde oyun yapmiyor,ve ben acizhane sizleri bu konuda aydinlatmaya calisiyorum.
6:gelecek donemde yine boyle bir kusum ciktigi zaman ,onun videosunu cekeyim,siteye gondereyim seyredersin,arti eger istersen o zaman o kusu sana hediye edeyim.

saygilar..

Teşekkür ederim mardin kuşuna ihtiyacım yok arayış içersinde de değilim
bilen bilir nasıl kuş beslediğimizi 7 ve 8 takladan sonra sapıtması, ya sık başa girmesidir
yada kanat açma dediğimiz dirsek yapma durumudur tek taraflı yada çift taraflı bu tip
kuş ta iyi bir mardin besleyen birisi için kabul edılebılecek bır durum degıldır yamulma nededi
ya bundandır yada hararetli olmamasındandır
20-25 metre 7-8 bırakın bana taban taklalı 3 tane donsun yıne yeter 100-150 başta yapmasın 20 tane
30 tane nizami yapsın yeter
Sizinle tartısmak değil amacım başka bir ırk olsa yorum yapmam ama mardın kusunun ciğerini bilirim
aydınlanıcak bır durumum yok.
185 taklalı bir kuş hiç hayal etmedim canı ne ki kuşun okadar takla atsın hiç üşenmeden
sayanıda tebrik ediyorum :)

Bir yanlışımız var ise affola

Saygılar...

F A K I O G L U' Alıntı:
MERHABA,KUSCU ARKADASLAR

S.A Mehmet abi.

Aramiza tekrar hosgeldin,senin gibi abilerimizinde bizlerin arasinda olmasi gercekte onur verici bir olay.Umarim hersey gönlünce olur.

Paylasimlarini dört gözle bekliyoruz abicim.

Saygilarimla,BOZOGLU

bazıları nedense bazı kuşları abartmaktan Veya Görmediği Bişeye İnanmaktan hiç çekinmezler.. Kim Bir Düşünülse Normal Bir Kuş En iyi gördüğünüz kendi kuşuunuz kaç seferde kaç takla atıyo ki bunlara inananlar çıkıyor bazı kuşlar oluyor sefer ve taklaları iyi ama 185 takla ile hayvan olamaz çünkü hayvanın nefesi dayanmazki hayvanda motor değil 185 takla atabilcek kadar ve sizlerde bu görmediğiniz bir videosu bile olmadığı sözlere inanıyorsunuz Nedense Bazı Kişiler Bu Yüzden Bildikleri Sandıkları Şeyleri Halbuki Bilmiyorlarki 185 Takla İle Bir Kuşun Ne Hale Geleceğini Düşünemiyorlar

çoğu kişi Görmüştür İyi Bir Kuş Bile Olsa Kuşlarımızın iyi uçanları oynayanları bile 50 -80 Takla Bile Atsa Kuşlar Susuz Ve Nefes Nefese Kalırki Çoğu Kuşlarda Bazılarında Bu Sayılar ı Bulmadan 20-30 larda kalmakta hayvanlar Ve Düşününki 185 Takla İle Hayvanın Durumu Ne Olur Ve Hayati Durumu..
O yüzden Bir Düşününki Onlarda Bir Canlı Ve Motor Yok İçlerinde Onlardada Ciğer Var nefes alıp veriyorlar Ve Buna Dayanması Mümkünmü _? sizce.....

185 taklalı bir sefer kaç dakika sürer ? bu kuş kaç saat uçabilir? kaç sefer yapabilir? kim zevk alır?kim 185 taklayı sıkılmadan sayar?

anlaşılan bazı kişiler bu sayfayı dalga geçme maksadına alet ediyorlar.takla sersemi olmuş kuş bir kere sefer yapamaz.ancak takla atar.yani takla manyağı olmuş bir kuş bundan kurtulana kadar seferli bir kuş olamaz.kurtulduktan sonra da performansından şüphe duyarım.

iki takla daha atsaymış benim kuşla kafa kafaya gelirmiş(187 taklasını saydık benim kuşun inanmayan varsa inanmasın)

sayın hasan bey.kuşun 185-187-287- takla tamasını değil 185 taklayla fişeklemesini konuşuyoruz.hadi birinci seferinde 187 takla vurdu.ikinci seferini yapmaya mecal mi kalır kuşta.yapmayın allah aşkına 30 sene kuş besledim.7-8-9 takla olabilir anlarım .fakat 185 taklayla hiçbir kuş 2 sefer üstüste yapamaz .güldürmeyin milleti kendinize.en idelai 2-3 direk fışkıran kuş 5-6 had 8 takla atar 20-30 sefer yapar 2,5 3 saat uçar işte bu kuş standart bir kuştur.gerisi hikayeden başka bişey degil.akıllı yazalım mantıklı yazalım milletin kafasını da karıştırmayalım :lütfen.

185 takla oynayan Yaşar Keleşin 187 takla oynayan Hasan Keleşin boşverin arkadaşlar hayali Yaşar abi iyi kuşlar uçurdu son uçurdugu kuşta kupada 2. olmuş adamın haberi bile yoktur burda konuşulanlardan oynayan dumanlı 50 mt civarı bol taklalı oynuyormuş sonra z çizip yamultarak sık takla şeklinde oynuyormuş buda makbul bir oyun degil kimse kendini kandırmasın 185 takla 187 takla diye can taşıyan el kadar hayvanlar bunlar ne o basıncı kaldırır nede nefesi yeter

selamlar sayın aras.evet haklısınız.bu konu gereğinden fazla uzadı.boş şeylerle uğraşacağımıza mantıklı ve faydalı şeylerle ilgilensek daha gerçekçi olur.keşke bir moderatör kardeşimiz bu konuyu kilitlesede bizde cevap vermekten kurtulsak .

Bencede Kapatılsın konuyu açanda mutlu oluyor dur bu kadar kısının yorum yapmasına
Gerçi biyandan da ıyı oluyor kımın nasıl kuş besledıgını bılgısını ogrenıyoruz :D

ya bunlarda işte kuşcuyuz diye geçiniyorlar gelip böle konu açıuyorlar hiç düşünmeksizin sözde gerçek ama Bu Konu Yeni Başlayan Kuşcu Arkadaşlarımıza Akıllarda Kötü Olumsuzluklar bırakabilir inanmaları ve site açısından Çünkü Böle Saçma Konular Daima Kafa Karıştırır O Yüzden Konunun Kapatılmasını Rica Ediyor Ve Gereğinin Yapılmasını istiyorum yönetimden Çünkü Konu İyicene Abarttı Ve Artık Milletin Kafasını Karıştırmaya Başladı..

Bizde bir laf vardır şöyle derler..''BOMBALIYO'' kendi kırk yasını devırmıs bır agabeyımız nasıl olurda cıkıp böyle bir konu acabılıyor sasırmamak elde degıl...185 taklaymış..10 taklalı 40-50 metre cekıyor dersek artık siz düşünün gerisini..Komik olan birde böyle kuşlar varmış gibide varsa bozulmadan saklayabılmelı koruyabılmelıyız demez mi ? Abi bizle kafa buluyor..

bu kuşun gö tün de motor mu takı lı bu kadarda abartmayın bu kuş degil o kadar takla atmayı yarısının yarını takla atsın hayvan havada çatlarrrrrrrrrrrrr.................................. bırakın işleriii hele bu zmaan da millet cayır cayır oyun kuşu arar ken bu kuşun dyumayan kal mazz demiii bırakın işle rii............... bu sayfa yıda saim usta elektrk çi şeref sayfasına çe virmeyinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn SAYGILAR

kuscular avcılarıda geçmeye başladı atmada. avcı bir atışta 50 keklik vuruyo kuşcu bin metre oynatıyor. bin metrede kuşu gören gözlerde var vede attığı taklayı sayabiliyor helel olsuntörekentte biri bir arap uçurdu hayvan taklayı çecirdimi sincana kadar vura vura gidip geri geliyordu heralde bin takla falan yapıyordu bu arkadaşlar öylesini seyretmiş demek.

Konuyu uzun zamandır nereye gideceği konusunda takip ettim. Fakat konuyu açan arkadaşta iyi reklam yapmasını beceremiyor.
İzninizle konuyu kilitliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri