MERHABA,KUSCU ARKADASLAR
Her zaman oldugu gibi yine bir eksik anlatim ve buna bagli olarakda anlasilmasi ve inanilmasi mantiklari zorlayan bir durum huzur etmis.
isin asli sudur:
Bire bir yasadigim, gordugum,tanik, ve sahit oldughum bir hadise,
bundan yaklasik uc yil kadar onceydi,bir mardin sivas kirmasi gok bir erkek kusa egitim veriyordum,baslangicda guzel oyunlar cikariyordu ilerleyen zamanda takla adetini bolarti oyleki bazen ucyuz taklaya kadar sayiyor devaminida saymaya tenezzul etmiyordum ve bana zevk vemez oldu,nedenmi?????????
soyleki cok guzel atip geliyordu taban taklasindan sonra 7,8 taklayla adam gibi sesiyle sedasiyla fisegiyle guzel bir oyun cokariyor ardindanada ayikip kendini takladan cikartamiyor devaminda yaptigina takla atma oyun yapma denmez cunku sesi solugu kesiliyor, yamuluyor, fiseklemiyor,saga sola ,geriye dogru istirahatli denen tabirle yuvarlana yuvarlana gidiyor, benim anlayisima gore tam bir (COCUK KUSU) ve neticedede ben o kusu bir coguga hediye olarak verdim.
yani bir kusun 185 kez yuvarlanmasi gayet olagan ve normal cunku bizim bildigimiz ve gordugumuz sekilde oyun cikartmiyor,onun icin 185 kez yuvarlanma olayina fazla takip kafa yormayin,buna degmez zamaniniza yazik. saygilar...