CENGİZ BEYİN YEM VERMEM DEDİĞİ KUŞ :))

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alidemirsmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 82
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K
dogan18' Alıntı:
alidemirsmm' Alıntı:
arkadaşlar tamam da adam bize küfür edince biz susucakmıyız? bunun başka bir yolu olmalı bence ! şikayet et butonu diyorsunuz tamam bu da lazım ama kim kime küfür ederde diğeri susar ki !
Biz Türk Milletinin en önemli özelliklerinden bir tanesi,önce yapacağımızı yaparız,sonra düşünürüz. Ve büyük çoğunluklada yaptığımızdan pişman oluruz.
Oysa önce düşünüp,tartıp ona göre konuşsak,yazsak bu sonuçlara gelmemiş oluruz.
Bu olayında saman alevi gibi parladığını ,sonradan durulduğunu ve karşılıklı olarak konuşulup anlaşıldığını ümid ediyorum. Çünkü her iki arkadaşımızda görmüş geçirmiş insanlar.
sevgiler selamlar.

anlaşılamadı abi, uzadı telefon açtım ! kimse kusura bakmasın ama küfür eden adamın üyeliğinin iptal edilmesi ggerekirken benimle aynıo sekılde cezalandırılması hak degil, kimse kusura bakmasın da ben uluorta milletten küfür yemek için uye olmadım buraya, ben saygımdan susup küfür etmediysem bu uyarıyı almamak içindir, o zaman bende ona küfür etseydım !

bir iki saat ayrıldık durum nerelere gelmiş silenenler söylenenler nedir bilemiyorum ama anlatıldıgı gibi küfürlrsme olduysa çok yakısıksız seyler konu ne olursa olsun kimse kimseye hakaret küfür etme hakkını kendine bulmamalı hele kendisini yetiştirmis aklı basını yasları kemale ermiş kişilerin bu tür konuşmaları zaten daha da yakısıksız genç kuşaklara örnek olunması gerekirken bu tür tatsızlıklara meydan vermek vede sebeb olmak dahada çirkin kendim olarak her zaman söylemeye çalıştıgım konu iyi kuş beslemek iyi kuşçu olmak degildir iyi insan olmak ahlaklı insan olmak demektir zaten bu ugrasın gidisatı iyi degil ama bizlerin insanların agızlarından çıkacak kötü sözlere müdahale edebilmemiz ne diyecegini bilemdigimizden nasıl mümkün olabilir karsımız daki kişiler çocuk degilki sus deyip susturalım bu durumlardan en çok rahatsız olanlardan biriside benim konuların bu duruma gelmesinin en önemli sebeblerinden biriside inatla iddiaların uzatılmasıdır bilinmeliki iddialardan kimse bir sey kazanmamıstır kazanılan sadece için de bulundugumuz hos olmayan su anki durum dur arkadaslarımızın bu yasananlarıda dikkate alarak tartışmalarına daha duyarlı davranmalarını kırıcılık ve hakaretler varan sözler sarfetmemelerini diliyor genç kardeslerinede örnek olmalarını temenni ediyorum

ÜYELER ÜZERİNDE YAPILAN CEZALANDIRMA SEKLİNİDE DİNLEDİKLERİME GÖRE HAKSIZ BULUYORUM EN ÜST YÖNETİMİN BU DURUMU TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMESİNİDE ADİLANE OLMASI AÇISINDAN RİCA EDİYORUM

TORBA DA BİR ÇÜRÜMÜS ELMA VARSA ELMA AYIRT EDİLİP ATILMALI TORBAYLA ATILMAMALI EN BÜYÜK İLKEMİZ ADİL olusumuzdur HER ZAMAN OLDUGU GİBİ

SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
bir iki saat ayrıldık durum nerelere gelmiş silenenler söylenenler nedir bilemiyorum ama anlatıldıgı gibi küfürlrsme olduysa çok yakısıksız seyler konu ne olursa olsun kimse kimseye hakaret küfür etme hakkını kendine bulmamalı hele kendisini yetiştirmis aklı basını yasları kemale ermiş kişilerin bu tür konuşmaları zaten daha da yakısıksız genç kuşaklara örnek olunması gerekirken bu tür tatsızlıklara meydan vermek vede sebeb olmak dahada çirkin kendim olarak her zaman söylemeye çalıştıgım konu iyi kuş beslemek iyi kuşçu olmak degildir iyi insan olmak ahlaklı insan olmak demektir zaten bu ugrasın gidisatı iyi degil ama bizlerin insanların agızlarından çıkacak kötü sözlere müdahale edebilmemiz ne diyecegini bilemdigimizden nasıl mümkün olabilir karsımız daki kişiler çocuk degilki sus deyip susturalım bu durumlardan en çok rahatsız olanlardan biriside benim konuların bu duruma gelmesinin en önemli sebeblerinden biriside inatla iddiaların uzatılmasıdır bilinmeliki iddialardan kimse bir sey kazanmamıstır kazanılan sadece için de bulundugumuz hos olmayan su anki durum dur arkadaslarımızın bu yasananlarıda dikkate alarak tartışmalarına daha duyarlı davranmalarını kırıcılık ve hakaretler varan sözler sarfetmemelerini diliyor genç kardeslerinede örnek olmalarını temenni ediyorum

ÜYELER ÜZERİNDE YAPILAN CEZALANDIRMA SEKLİNİDE ANLATILANLARA GÖRE HAKSIZ BULUYORUM EN ÜST YÖNETİMİN BU DURUMU TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMESİNİDE ADİLANE OLMASI AÇISINDAN RİCA EDİYORUM

TORBA DA BİR ÇÜRÜMÜS ELMA VARSA ELMA AYIRT EDİLİP ATILMALI TORBAYLA ATILMAMALI EN BÜYÜK İLKEMİZ ADİL olusumuzdur HER ZAMAN OLDUGU GİBİ

SAYGILAR

Muharrem abi daha fazla uzamasını bende istemiyorum. Benim yaptığım herkezin yaptığı gibi her iki kuş hakkında da yorum yapmak. Muhterem marketçi zaat demediğini bırakmıyor bana artı aileme hakaret ediyor. Bugün Cuma tüm müslümanlar için mübarek birgün. Böyle bir yaklaşım içinde olan bir insana ne dersin abi.Aileme hakaret ediyor diyorum. Be adam beni tanıyo musun, karakterimi biliyo musun, Ali bey' i tanıyo musun.Bu ne cürret ki sen bize hakaret etme hakkını kendinde buluyosun. Admin demişki benim olayla alakam olmadığı halde müdahalede bulunmuşum. Nasıl alakam yok anlamadım. Muhterem benim yorumumdan sonra demediğini bırakmamış bana, ki Babam hakkında konuşmuş. Velhasıl bizde ceza aldık Ali beyle birlikte. Kimse kusura bakmasın ben ciddi anlamda kurucularına ve tüm yöneticilerine saygı duyduğum, abi dediğim, üstat dediğim insanların olayları doğru tahlil edemediği kanaatindeyim. Bu nedenlerle acizane artık sitede herhangi bir konu hakkında yorum yapmayacağım.. Marketçi zaat ta bu gece varsa düşünme yetisi şöyle bir düşünsün. Yarın ilk işi Ali beyden ve benden özür dilemek olsun... Hakeden tüm üyelere saygı ve sevgilerimle...

BİR İKİ SAAT BURADA DEGİLDİM ÖZEL İŞLERİMDEN DOLAYI BİZLER YÖNETİM OLARAK HER KESE EŞİT OLMAK ZORUNDAYIZ HATTA MECBURUZ TAM SÖYLENENLERİ OKUMADIM SİLİNMİŞ ANLATILANLARA GÖRE YAZDIM ZATEN MESELE ÜYELİK SİLMEK SİTEDEN ATMAK YADA UZAKLASTIRMAK MESELESİ DEGL HAKARET KÜFÜRLESME SÖZ KONUSU SAHSEN ÇOK ÜZÜLDÜM HELE KUŞ İÇİN EN MÜKEMMELİ OLSA NE ÇIKAR İNSAN KIRMAYA DEGMEZ BU SÖYLEMLERİM HER KES İÇİN GEÇERLİ KENDİM İÇİNDE BENİM DE KUŞ RESİMLERİM VAR HER KES HER SEYİ KUŞLARIM HAKKINDA SÖYLER KARGA DERLER MARTI DERLER BUNLAR KUŞMU DERLER BİR SEY DİYEMEM KİŞİLER ÖYLE GÖRMÜŞ ÖYLE BAKMIS ÖY ZANNETMİŞ O KİŞİLERİN SORUNU KUŞLARINI SAHİPLERİ BİLİYORLARSA NEDEN ALINIRLAR ANLAYAMIYORUM HELE KIRICILIKLARI HAKARETLERİ KÜFÜRLESMELERİ HİÇ ANLAYAMIYORUM SİTEMİZİN TASVİP ETMEDİGİ YAKIŞTIRAMADIGI DAVRANIŞLAR KENDİM OLARAK YİNE ARKADAŞLARIMIZDAN DAHA DUYARLI TUTARLI SAYGILI SEKİLDE YORUMLARDA BULUNMALARINI HERKES ADINA RİCA EDİYORUM

KONUMUM HENÜZ GÜNCELLENMEDİ MÜDAHALEDE BULUNAMADIM EL,İMDE OLAN BİR SEY DEGİLHER KESE GÜZEL PAYLASIMLAR DİLİYORUM

TEKRAR SAYGILAR

ekran20009' Alıntı:
Seni ayrı tutuyorum Muharrem abi.[/quote

TESEKKÜR EDERİM BURADA BEN SEN O YOK BİZ VARIZ BİZ BÜTÜN ÜYELERİMİZLE BİR AİLEYİZ

Konuyu durduk yere bu hale getirenler üç kişidir. Halen daha neyin tartışmasını yapıyorsunuz. alidemirsmm İp adresinizden daha önce üyeliğinizin silindiği görünmektedir. Sonradan üye olmuşsunuz. Peki adil davranalım ve bu ortamı bu hale getiren marketçi cengiz ile sizin üyeliğinizi kapatayım. Bir daha üye olmaya çalışmayın. İstediğiniz buysa sorun değil. Genç arkadaşlarımıza örnek olacağınız yerde çocuk gibi hareket ediyorsunuz.
marketçi cengiz üyeliği bir ay süre ile kapatılmıştır. Bu mesajımdan sonra aynı tutumu gösterirseniz sizin üyeliğinizi siler bilgisayarınızdan girişlerinizi engellerim. O size küfür etmiş aynı tutumla sizde karşılık vermişsiniz.
Son kez yazıyorum burası kimsenin keyfi hareket edebileceği bir iddaa platformu değildir.
Kuşlar hakkında yorumlarda bulunalım kuşçular ve geçmişi ile alakalı değil.

ekran20009' Alıntı:
Muharrem abi daha fazla uzamasını bende istemiyorum. Benim yaptığım herkezin yaptığı gibi her iki kuş hakkında da yorum yapmak. Muhterem marketçi zaat demediğini bırakmıyor bana artı aileme hakaret ediyor. Bugün Cuma tüm müslümanlar için mübarek birgün. Böyle bir yaklaşım içinde olan bir insana ne dersin abi.Aileme hakaret ediyor diyorum. Be adam beni tanıyo musun, karakterimi biliyo musun, Ali bey' i tanıyo musun.Bu ne cürret ki sen bize hakaret etme hakkını kendinde buluyosun. Admin demişki benim olayla alakam olmadığı halde müdahalede bulunmuşum. Nasıl alakam yok anlamadım. Muhterem benim yorumumdan sonra demediğini bırakmamış bana, ki Babam hakkında konuşmuş. Velhasıl bizde ceza aldık Ali beyle birlikte. Kimse kusura bakmasın ben ciddi anlamda kurucularına ve tüm yöneticilerine saygı duyduğum, abi dediğim, üstat dediğim insanların olayları doğru tahlil edemediği kanaatindeyim. Bu nedenlerle acizane artık sitede herhangi bir konu hakkında yorum yapmayacağım.. Marketçi zaat ta bu gece varsa düşünme yetisi şöyle bir düşünsün. Yarın ilk işi Ali beyden ve benden özür dilemek olsun... Hakeden tüm üyelere saygı ve sevgilerimle...

telefonda özür diledi kardeş rahat ol sen...

ADMİN' Alıntı:
Konuyu durduk yere bu hale getirenler üç kişidir. Halen daha neyin tartışmasını yapıyorsunuz. alidemirsmm İp adresinizden daha önce üyeliğinizin silindiği görünmektedir. Sonradan üye olmuşsunuz. Peki adil davranalım ve bu ortamı bu hale getiren marketçi cengiz ile sizin üyeliğinizi kapatayım. Bir daha üye olmaya çalışmayın. İstediğiniz buysa sorun değil. Genç arkadaşlarımıza örnek olacağınız yerde çocuk gibi hareket ediyorsunuz.
marketçi cengiz üyeliği bir ay süre ile kapatılmıştır. Bu mesajımdan sonra aynı tutumu gösterirseniz sizin üyeliğinizi siler bilgisayarınızdan girişlerinizi engellerim. O size küfür etmiş aynı tutumla sizde karşılık vermişsiniz.
Son kez yazıyorum burası kimsenin keyfi hareket edebileceği bir iddaa platformu değildir.
Kuşlar hakkında yorumlarda bulunalım kuşçular ve geçmişi ile alakalı değil.

evet üyeliğim bir kere silinmişti, sabıka manasına geliyor anlıyorum ki,yine böyle sucumun omadığı bir durumdu ama adalet işte...
şimdi sayın ADMİN adam ekran2009 kardeşime (ekran kardeş özür dilerim) resmen piç dedi, bana da götünü kaybetme dedi, bense ona sadece dayanamayarak lan dedim ! şimdi bu kelimeler aynı ölçüde mi ki siz bana da ona da aynı cezayı verdiniz ? benimle şahsi bi probleminiz mi var ki ikidir aynı şeyi yapıyorsunuz ?
ha bu konunun bir boyutu, diğer boyutu ise sizin devamlı üyelere bu tavrı göstermenizde rahatsız ediyor beni, ben sizin sitenize ısrarla girmeye çalışmıyorum yanlış anlamayın, sadece bir kaç ahbabım var burda onlar var diye burdayım,unutmayın ki sitenizin yapı taşları bizleriz ve adaletli davranılmak bizim hakkımız, adaletli davranmayabilirsiniz ekmegimi suyumu siz vermiyorsunuz ki bu kadar tehditkar olasınız, kuscular.org olmazda kuscular.com olur asıl siz bunu istiyorsanız,admin olabilirsiniz bu size herkesle her sekilde konusabilme yetkisi vermez.ben 30 yasında işinde gücünde bir adamım adam bana ulu orta küfür ediyor ama siz ne sebeple oldugunu
bilmiyorum ama eskiyi sebep göstererek adil davrandıgınızı iddia ediyosunuz,adalet alayısınız bu ise ben size hiçbirşey demiyorum...

Bende işim gereği birkaç saat uzak kaldım ve gördümki olay Site Yönetimi ve Üye tartışması şekline dönüşmüş.

Birincisi ADMİN arkadaşımız ceza vermemiş, İHTAR vermiş. Bunun sebebide haklı haksız ayırmadan,klevyenizden çıkan KÜFÜR lü kelimelrden olduğunu belirtmiş.
Benim şahsi kannatim hiçbir üyenin ceza almasından yana değil,Ama takdir edersinizki bu sitede binlerce üye ve paylaşım var.Ve binlerce genç nesil sizin yazdıklarınızı okuyor.
Restleşmeler,küfürleşmeler,meydan okumalar, v.s. şeklindeki yazılar kötü örnek oluyor.
Bundan dolayı bir yerde yaptırım uygulamak zorunda kalınıyor.

Sonuç olarak ADMİN arkadaşımızdan ricada bulunup,ceza ve ihtarların kaldırılmasını rica edeceğim.Sizlerde bundan böyle daha dikkatli olursanız memmun olurum.
Sevgiler selamlar.

NOT:Ali DEMİR kardeş, Bu gün seni 3-4 kez aradım ve her defasında telefonun meşguldü.Sana ulaşamayınca Marketci Cengiz ağbeyi arayıp,onunla konuştum.Yaşanan olaylardan oda son derece üzülmüş.Seninde üzüldüğünü tahmin ediyorum.Bana karşılıklı konuştuğunuzu ve aranızda sorun kalmadığını belirtti.Bu duruma çok sevindim.Yukarıdaki mesaımdada dediğim gibi, Önce yazdıklarımızın nereye gideceğini,ne anlama gelebileceğini düşünüp,taşınıp sonra yazarsak,bu gün yaşadığımız talihsizliği bir daha yaşamayız diye düşünüyorum.
Tekrar sevgiler selamlar
gözlerinden öperim.

dogan18' Alıntı:
Bende işim gereği birkaç saat uzak kaldım ve gördümki olay Site Yönetimi ve Üye tartışması şekline dönüşmüş.

Birincisi ADMİN arkadaşımız ceza vermemiş, İHTAR vermiş. Bunun sebebide haklı haksız ayırmadan,klevyenizden çıkan KÜFÜR lü kelimelrden olduğunu belirtmiş.
Benim şahsi kannatim hiçbir üyenin ceza almasından yana değil,Ama takdir edersinizki bu sitede binlerce üye ve paylaşım var.Ve binlerce genç nesil sizin yazdıklarınızı okuyor.
Restleşmeler,küfürleşmeler,meydan okumalar, v.s. şeklindeki yazılar kötü örnek oluyor.
Bundan dolayı bir yerde yaptırım uygulamak zorunda kalınıyor.

Sonuç olarak ADMİN arkadaşımızdan ricada bulunup,ceza ve ihtarların kaldırılmasını rica edeceğim.Sizlerde bundan böyle daha dikkatli olursanız memmun olurum.
Sevgiler selamlar.

NOT:Ali DEMİR kardeş, Bu gün seni 3-4 kez aradım ve her defasında telefonun meşguldü.Sana ulaşamayınca Marketci Cengiz ağbeyi arayıp,onunla konuştum.Yaşanan olaylardan oda son derece üzülmüş.Seninde üzüldüğünü tahmin ediyorum.Bana karşılıklı konuştuğunuzu ve aranızda sorun kalmadığını belirtti.Bu duruma çok sevindim.Yukarıdaki mesaımdada dediğim gibi, Önce yazdıklarımızın nereye gideceğini,ne anlama gelebileceğini düşünüp,taşınıp sonra yazarsak,bu gün yaşadığımız talihsizliği bir daha yaşamayız diye düşünüyorum.
Tekrar sevgiler selamlar
gözlerinden öperim.

eyvallah doğan abi , de işte benim anlatmak istediğim de bu, klavyenızden cıkan küfürlü kelimeler dedin ya ben klavyemle kufurlu biseler yazmadım, yani ben burda küfür falan etmedim , benim anlatmak istediğim bu, ha telefonda ettim, hemde cok ettım, sonra arkadas helallik istedi , durum bu, ben küfür etmedim...

selamlar.böyle tartışmaları sevmem fakat bu kuşa vasat hatta vasatın altında denilmesine de gönlüm razı olmadı.şu kuşun kalkışı dahi çok iyi bir kuş olduğunu belli ediyor.buna vasat demek vicdanları sızlatır ve bu kuşu yetiştiren insana da haksızlık etmek olur.şu kalkış çok şey ifade ediyor.kuş ben bu işte varım diyor adeta meydan okuyor.emeği geçen yetiştiriciye selam olsun.helal olsun.

selamlar.ayrıca bir konuyu gözlemlerimle paylaşmak istiyorum.bazı kuşlar terasa oynamaz oynayamaz.çünkü yaralanmaktan korkarlar.düz bir arazide uçurulan kuşlar terasta beslenmeye başladıklarında acaip oyun bozarlar.buna bir arkadışımdan şahit oldum.teraslı bir eve taşınan arkadaşımın yere bir metre kalan kuşları terasa taşınınca çok kötü oyun bozdular.terasa her kuş yaklaşamaz.çünkü terasın kuşların yaklaşmasına imkan vermeyen panoramik bir görüntüsü vardır.bu güvercinlerin göz yapısına tezat teşkil etmektedir.terasta aslında bu videodaki kuş gibi oynaması normal olanıdır.bu kuş bu apartmanın önünde arsa olsa orda uçurulsa bu apartman kaç katlı bilmiyorum fakat 10 katlı olsa bu apartmanı sıyırır gider buna inanıyorum.çünkü kalkışında zaten o mesafeyi katediyor.saygılar.

BİRKAÇ GÜN SİTEYİ TAKİP EDEMEDİM KONU NE ŞEKLE GELMİŞ ARKADAŞLAR.. SAKİN OLALIM DEDİĞİM GİBİ HERKEZİN KUŞU KENDİNE GÜZEL..

Bakın Ali bey daha fazla yazamayacağım. Kurallar var ve siz bu kuralları üye olurken okumuş ve kabul etmiş varsayılırsınız. Bizde buna dayanarak site işleyişinin olumsuz yönde etkilenmemesi için bazı yaptırımlar uygularız. Siz size küfür eden birine aynı tutumla hakarette bulunuyorsunuz. Biz ne onu nede sizi ayırabiliriz. Doğan Beyin ricası üzerine verilen uyarıları sistemden kaldırdım. Konuda kuşla ilgili yorumlar yapılmasını rica ediyorum. Konuyu dağıtmayalım.

Not: Burada olan yöneticide aynı tutumu gösterse aynı yaptırım onun içinde uygulanacaktır. Adillik budur. Bu yüzden daimi üye demenize anlam veremedim.

Amacımız sayfasından kısa bir açıklama;
Bu site 10.000, 100.000 ya da daha yüksek rakamlı üye sayısına ulaşmayı amaçlamamaktadır.
Kurallara uymayıp, uyarı alıp, uyarısının farkında olmayan ya da uzaklaştırılan kullanıcılara kesinlikle ama kesinlikle muhtaç değildir.Ya da sitede 5.000 mesaj sayısına ulaşıp veya çok eskiden kayıt olup daha sonra da keyfine göre kurallara aykırı davranışlar gösteren kişilere muhtaç değildir.(Böyle yapanların değil 5 bin, 10 bin mesaj yazması, hatta siteye 2 yıl önce üye olmuş olması bile umrumuzda değildir.

Bu metin ifade ediyordur umarım.

Uyarılar ve uzaklaştırmalar kaldırılmıştır.

"Uyarılar ve uzaklaştırmalar kaldırılmıştır. "

Teşkkür ederim ADMİN

sn admin siz ''Siz size küfür eden birine aynı tutumla hakarette bulunuyorsunuz. '' yazmıssınız, ben bunu anlamıyorum, ben küfür yazmadım ya ! farklı yorumlarımı okuyoruz anlamadım ki, anlaşamadığımız nokta burası, kü-für-et-me-dim !!! adam küfür etti ben etmedim , bu neden anlaşılamıyor anlamadım bir türlü...

Forum Kuralları;
2. Üyeler forumları şikayet amaçlı kullanamazlar. Şikayetler yöneticilere, konuyu açıkça anlatan bir şekilde ve varsa kanıtları içererek, uygun bir üslupla iletilmelidir.

Siz size küfür eden birisine "senin kafanı kopartırım lan" diye hitap ederseniz bize göre buda küfürdür, hakarettir ve küfür edenden hiçbir farkınız kalmaz.
Burası şikayet forumu değil. Forumda bununla ilgili bölümler var. Son kez buraya alakasız birşey yazmamanız için ricada bulunayım. Bu üçüncü olacak, eğer halen daha burayı şikayet amaçlı kullanacaksanız siteye girmekte veya girmemekte serbestsiniz.
İyi Forumlar.

bakın kelimesine bile tahammülünüz yok, silmişsiniz mesajımı, neyse ben bu konuyla alakalı daha fazla bişe yazmak istemiyorum,
şikayet yazabileceğim bi yer de aradım ama bulamadım, bu bölüme hangi yönetici arkadaşımız bakıyorsa bi yardımcı olabilirse sevinirim,

Selamlar yazmak istemiyorum pek yanlış anlaşılıyorum diye ama yazmak ihtiyaçı duydum yine herkesin güvercinin kendine yetiyorsa iyidir ama başkasına göre yem verilmeyecek kuş olabilir bu kuşun kötü olduğunu değil kişinin tarzına uygun olmaadığını gösterir bana sorsanız ben iki videodaki kuşlarada yem vermem ama posta hiç takla atmıyor yem veriyorum belkide sizde benim beslediğim takla kuşlarına para vermeye bilirsiniz ama karşılıklı diyaloglarınız bencede küfür olsun olmasın kırıcı herkes kuş besleyebilir ama herkes kuş yetiştiricisi olamaz neden mi bundan işte herkes ayni fikirlerde olamaz. ve ayni tarzı sevemez bu giyim gibi herkes spor herkes takım giyinmez. önemli olan hiç kimsenin bir birini kırmaması ticaret yapana canak tutmaması emeğini bedevaya dağımaması gibi. ben bulunduğum mekanda bana göre yüzde yüz yanlış olan bir şeye bile büyüklerim dediğinde ya susuyorum yada haklısın diyorum. küçüklerim dediğindeyse uzun zamandır sen en iyisini bilirsin diyorum. ve onların düşüncelerine saygı duyup gözlemlerimde doğru olan noktalarını bilgi dağarsığıma katıyorum sabit olmamak gerek kimseyi kırmamak lazım.

benimki tamamen bir gırgırdı arkadaşım, ben de bu yavruyu beslemicem zaten, ama adam azını bozdu, herkes nekadar kolay sağduyuya cagırıyor, tahrik baska tartısma baska eleştri baska, adam küfür etti, neyin kırıcılıgından saygı duymasından bahsediyosunuz.size biri burda küfür etse onu kırmamaya mı çalışırsınız ?

s.a hırslı bir kuş güzel olacağa benziyor ama hareketleri gerçekten seri ve taklaları yuta yuta çıkıyor her kuş sefer alabilir ama böyle seri ve takları yutarak çıkan az bulunur tabi kuş daha yeni oyuna geliyor tam oyunda değil havai baş bunlar ama çok güzel olacağa benziyor kıymetini bil sonunu da ayriyeten görelim kuşun saygılar.

Geri