döneklerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan OVAKENTLİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 77
  • Görüntüleme Görüntüleme 28K

OVAKENTLİ

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ercan kalfaoğlu
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Köpekler
kuşlarımı ödemiş adagidede besliyorum...bizim oraları bilenler öle lekeli kuş beslemedigimizi bilirler...umarım begenirsiniz..herkese bol yavrulu bir sezon inşaallah..

Ekli dosyalar

• Görüntü004.webp
    Görüntü004.webp
    514.6 KB · Görüntüleme: 6,900
buda izmirliler çakal der.

Ekli dosyalar

• Görüntü008.webp
    Görüntü008.webp
    528.2 KB · Görüntüleme: 6,796
damızlık erkek...

Ekli dosyalar

• Görüntü012.webp
    Görüntü012.webp
    453.6 KB · Görüntüleme: 6,799
salma ve kümes...

aramıza hoşgeldin hemşerim.maşallah kavalalar kostüm olarak güzel.havada marifet nasıl? cumhuriyetten deyilsin heralde.bol yavrulu bir sezon dilerim

Selam ben bursadan dönekçi kama lekeli kuş beslemem deyişinden kastın ne lekeli olursa ne olur.inan bana eski dönekler senin besledigin gibi degildi akkanat akkuyruk kesmebaş filan bunlar renk faktörünün oluşmasıyla ortaya çıkmıştır.istatisliklere bakarsan dönek kuşlarun çogu telli,kemerli,sakallıdır.neyse güle güle uçurmalar Bursaya ugrarsan misafir ederim...

kama kardeşim ilk selanikten gelen dönekler aynı benim besledigim gibi...bizde selanik göçmeniyiz bbabmlar anlatır ordan biliyorum...he lekeli olursa bişey olmaz ama biz beslemeyiz öle güvercin.altından çıkan yavru bile lekeli olsa anasını babasını satarız hemen...şimdi bu elimdekiler hepsi ana baba nasılsa yavruda öle çıkar...sende izmire yolun düşerse beklerim allaha emanet ol...

muygun kardeşim aynı zamanda hemşerim.cumhuriyettenim...göçmeniz nede olsa...dileklerin için sagol..hepimize bol yavrulu sezonlar...

aslenbende adagideliyim.ama yıllar önce ödemişe göçmüşüz.cumhuriyetteniz macırız yani döndürüyomusun bunları hemşerim?gök yok galiba

son resimde portakal sarı var! adagide beslemez bildiğim kadarıyla bunları

köyde uçurmuyorum kardeşim...yazın mescitli tarafında yerimiz var oraya gidince uçuruyorum..gök var.en kısa zamanda fotosunu eklerim...benim adım ercan bu arada kesin tanıdık çıkarız...

kardeşim gök var bende.en kısa zamanda fotosunu eklerim..portakal sarı 1 çift var.uçuruyorum onları köyde...başkada yok zaten.ama köyde besleyen bulunur...

kuslarınız gayet saglıklı ve düzgün.
ben de 2 cift alnak istiyorum tabiki mümkünse
telefonum 05336329038
hakan

Arkadaşım kuşlarına diyecek yok yerde güzeller.Ama benimde büyük kuşçulardan vede amcamdan bildigim kadarıyla akkuyruk diye birçek yok. 14 telek sayısında 3 yada 4 tane çıkarmış eskiden. birde eski kuşların fotoları var elimizde kafa yapıları ve ayak yapıları daha geniş.Çogu tozluklu ve beli kemerli şimdikiler çok farklı. illaki bir renk faktörü göz önüne alınmış geçen zamanlarda. neyse fikirlerimizi paylaştık iyi oldu saglıcakla kal...

kama kardeşim sende saglıcakla kal...yorumların için çok tşk ederim..paylaşımda iyi oldu dedigin gibi.allaha emanet ol..

hakan abi tabiki mümkün...her zaman beklerimm...numaranı aldım..benim numarada 0545 880 82 80.ismim ercan.senin ismine hakan dedim dedim ama yanlış olduysa affola.

yeni fotolarda eklicem en kısa zamanda..onlarıda görüp kararınızı daha iyi verebilirsiniz...saygılar.

ekle hemşerim kavalada süs görelim birazda.hem süslüsü hem döneni makbul bu kuşun biz böyle öğrendik böyle biliriz.yani biraz mükemmeliyetçiyiz(kesme sıfır, kuyruğuna kadar siyah,iki gözü çakır,tırnaklar siyah, kara dıdık ayaklı iri sallı ve hörgüç kuyruk ve dönmeli) memlekete selamlar

eyvaallah muygun kardeşim kavaladan anladıgın nasıl belli.nede olsa hemşerimsin...yarın gidicem köye.fotolar pazartesi burda.k.i.b

bende güzelinin hastasıyım.var bende de bikaç çift ödemişte.mulisi tanırsın adagidede 2-3 sene önce koca erkeklerinin yavrusundan hediye etmişti bana o erkek oldu, balabanlıya 7 kere kaçıp gitmiş bi dişi aldım dönmesi mayer ikisinden ürettim yavrular süslü oldu 1 çift yavru getirdim buraya dönüşlerini denemek için güzel yapıyolar.her macır anlar kavaladan bu arada adım mehmet. göklerin fotoğrafını bekliyoruz ona göre

muhlis abiyi tanırım...komşu olur bizim.bizim oraları biliyosun işte mehmet abi hep böle düzgün kuş beslerler...ama eger adagidede cumhuriyette tanıdıgın görüştügün varsa ara sor benim kuşları..ercan varmış futbolcu kuşları nasıl diye sor.yanlış anlama kendimi ve kuşlarımı övmek için sölemiyorum ama en iyileri bende be abi..herkes kendi kuşunu begenir ama bunu herkes sölüyo..allah nazardan saklasın..köye gelirsen beklerim her zaman...

Masallah kuslarınız cok güzeller bol yavru almanız dileğiyle burdur dan selamlar.............

HASAN YILMAZ
BURDUR

köye gelir giderim ama kuş için değil dedemi getiririm ara sıra büyüdüğü yerleri yaşayan arkadaşlarını görsün görüşsün diye.bide doğan abiyi tanırım köyden kuşçu olarak.ziyaret ederim hemşerim seni yazın

ercan kardeşim eski kavalalardan besleyen varmı köyde hala eskiden kastım şu; akbaş olmayanlar akkanat kula akkanat mor beyaz sırtı yamalılar vs.sen bilirsin ben sordum soruşturdum geçen yaz bulamadım.

mor ve beyaz bulunur...var yani biliyorum.ama diger sölediklerinden yok köyde..varsada ben bilmiyorum...yazın beklerim o zaman...ercan kalfaoglu dersen herkes tanır...dedeninde ellerinden öperim...

hasan kardeşim sanada çok tşk ederim.hepimize bol yavrulu bir sezon inşaallah...

yaaa arkadaşlar yeni resim eklicem,olmuyo...neden acaba bilen varsa yardımcı olursa sevinirim...

damızlık

Ekli dosyalar

• Görüntü025.webp
    Görüntü025.webp
    410.2 KB · Görüntüleme: 1,570
koca erkek ve eşi

Ekli dosyalar

• Görüntü027.webp
    Görüntü027.webp
    530.3 KB · Görüntüleme: 1,479
gök erkek ve eşi

Ekli dosyalar