- Konuyu Başlatan
OVAKENTLİ
Üye
- Ad Soyad
- ercan kalfaoğlu
- Meslek
- serbest
- İlgi Alanı
- Köpekler
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
kardeşim dileklerin için tşk ederim.bol yavrulu sezonlar..asdfg16' Alıntı:maşallah allah nazardan saklasın..kırmızı döneğin buradan bakınca çok güzel gözüküyor dönüşüde görünüşü kadar iyi sanırım..paylaşım içinde teşekkürler..
orhan abi önce verdigin bilgiler için çok tşk ederim..inan bana bu sölediklerin dogru bende biliyorum..yanlış anlama orhan abi bu söledigin tarzda kuşları bizim oranın tabiriyle söliyim ben sana çocuk kuşu derler yeni güvercin yapan çocuklara verirler ve yine almaya kalksan parayla 5 milyonu geçmez.benim anlatmak istedigim her yörenin kendine göre bi kuş besleme şekli var.bizim orda tutulan,begenilen kuşlar bunlar.lekesiz,kanat elifleri kapalı,tırnaklar siyah,gaga siyah,kuşun altına kadar kapalı olanı begenir.zaten tırnakları ve gagası siyah olan kuş dönmücem demez.onun için tırnaklarına bakarlar.diger söledigin tarzda kuşları asla kötülemiyorum.hepsi çok güzeller..anlatmak istedigimi anlamışsındır umarım orhan abi.allaha emanet ol.saygılar.adigecale' Alıntı:Selamlar Ercan bey,Kuşlarınız kostüm olarak güzeller.Bugüne kadar gördüğüm en iyi döneklerin çoğu lekeli ,hatta birtanesi kızılderili beygirini andıran kostüme sahipti.Kostümün düzgün olması dönerken daireyi iyi göstermesi bakımından her dönekçinin ilk tercihidir.Ancak hala elifli,bademli, kemerli,kaplamalı,yaşmaklı,çil baş dönek besleniyorsa bunun nedeni bu kuşların iyi dönüş yaparak damızlığı hak etmesidir. yani düzgün kostümlü kuşlar gibi yerde damızlık seçilme ayrıcalıkları yoktur onların.
Ercan kardeşim 1 maddeyi atlamış sanırım.söylediklerine ek olarak, birde kuyruk sokumunun tam ortasında kör kuyruk olması özelliğide aranır.çok az büyür ve çengel şeklinde kıvrılır kalır kuyruk uzunluğu 1cm falandır.OVAKENTLİ' Alıntı:orhan abi önce verdigin bilgiler için çok tşk ederim..inan bana bu sölediklerin dogru bende biliyorum..yanlış anlama orhan abi bu söledigin tarzda kuşları bizim oranın tabiriyle söliyim ben sana çocuk kuşu derler yeni güvercin yapan çocuklara verirler ve yine almaya kalksan parayla 5 milyonu geçmez.benim anlatmak istedigim her yörenin kendine göre bi kuş besleme şekli var.bizim orda tutulan,begenilen kuşlar bunlar.lekesiz,kanat elifleri kapalı,tırnaklar siyah,gaga siyah,kuşun altına kadar kapalı olanı begenir.zaten tırnakları ve gagası siyah olan kuş dönmücem demez.onun için tırnaklarına bakarlar.diger söledigin tarzda kuşları asla kötülemiyorum.hepsi çok güzeller..anlatmak istedigimi anlamışsındır umarım orhan abi.allaha emanet ol.saygılar.adigecale' Alıntı:Selamlar Ercan bey,Kuşlarınız kostüm olarak güzeller.Bugüne kadar gördüğüm en iyi döneklerin çoğu lekeli ,hatta birtanesi kızılderili beygirini andıran kostüme sahipti.Kostümün düzgün olması dönerken daireyi iyi göstermesi bakımından her dönekçinin ilk tercihidir.Ancak hala elifli,bademli, kemerli,kaplamalı,yaşmaklı,çil baş dönek besleniyorsa bunun nedeni bu kuşların iyi dönüş yaparak damızlığı hak etmesidir. yani düzgün kostümlü kuşlar gibi yerde damızlık seçilme ayrıcalıkları yoktur onların.
hemşerim bazen düşünüyorum valla bizmi fazla ince eleyip sık dokuyoruz diye..hem dönecek hem hatasız olacak hemde hatasız yavru verecek hem bilek gibi damar olcakta beslicemiz kuşu! ama var işte öylesi varkende öbür türlü beslersek dile düşeriz tefe koyarlar bizi ödemişte.süslüde durum daha vahim bilirsin çekmesi ,temresi,çipildeği,öksüzü,bademinin iriliği,muskası,renk tonu damarı dolabı vs.gittikçe gidiyo.kelebektede aynı düzen.bizim oraların çıtası baya yüksek anlıycanOVAKENTLİ' Alıntı:aynen öle mehmet abi.sen biliyosun işte mehmet abi dogru sölemiyormuyum..her yörenin farklıdır kuşlara bakış açısı.ben diger kuşları kötülemiyorum ki.sadece bizim oraların kuşlarını tanıtmaya çalışıyorum..orhan abimde anlamıştır mutlaka anlatmak istedigimi.saygılar.
ben profosyonel olarak dönek yetiştirmiyorum orhan bey.sadece bir dönek kuşta bizim ordaki yetiştiricilerin aradığı özellikleri yazdım.sizin fikrinizede saygı duyarım,denizlideki dönekleri biliyorum izledim de dönüşleri mükemmel kuşların tabi izlediğim abinin kuşları için konuşuyorum.10 numara dönüyolar.ismini hatırlayamadım abinin ama emekli orman memuru olması lazım.incillipınar(kültür) parkının orda macır mahallesinde besliyo tanırsınız muhtemelen.hayvanların dönüşü süper.adigecale' Alıntı:Selamlar Mehmet bey,verdiğiniz cevap:bir sokaktaki rakip 3 dişçinin hikayesini hatırlattı.birincisi tabelasına'Türkiyenin en iyi dişçisi' yazar,ikincisi 'Dünyanın en iyi dişçisi'yazar,üçüncüsüde 'Bu sokağın en iyi dişçisi 'diye tabelaya yazdırmış.Benim bahsettiğim kuşlarında çoğu İzmir kuşu zaten.Söylediklerim farklı anlama çekilerek sözümona kimsenin kuşunu da küçümsediğim sanılmasın.Benim için dönekçilik herzaman mükemmeli aramaktır.dönek hakkında fikir sahibi olmak ,diğer fikirlere tahammülsüzlüğüde gerektirmez.inşallah kuşlarınızı yerinde görmek nasip olur,Denizliye gelirseniz beklerim saygılar.
köye 2 kere geldim de tlf numaran olmadığı için ulaşamadım sana.hem köyde dğilmiştin sanırım kahvede sordum bikaç kişiye.muhliside göremediğim için sana ulaşamadım.göksel abiye sordum ödemişte buralardamı diye oda bilmiyorum deyince nasip olmadı.OVAKENTLİ' Alıntı:mehmet hocam nerelerdesin görüşemedik uzun zaman oldu..gelmedin sanırım yaz tatilinde köye...kuşlarımız nasıll.?k.i.b allaha emanet ol
sagolasın kardeşim..havadada hepsi denenmiş kuşlardır..zaten denenip damızlıga ayrılan kuşlar bunlar..hepimiz inşaallah kazasız belasız bol yavrulu besleriz kuşlarımızı.allaha emanet saygılarALİŞEN' Alıntı:Abı uzun lafın kısası tek kelımeyle kusların gercekten yerde goz doldurucu.Havadada yerdekı oldugu gıbı donusune hasta bırakacak kuslardır .bol yavrulu kazasız belasız beslemen umuduyla (İZMİRDEN ALİÇO)
eyvallah özgür kardeşim.sanada bol yavrulu bir sezon diliyorum..0533 02 04 128bergamalı oskor özgür' Alıntı:nazar değmesin kuşlarınıza kardeşim izmirden özgür 5o5 488 5366