metkor1961
Üye
- Ad Soyad
- ZEKERİYA karadeniz
- Meslek
- memur emeklisi
- İlgi Alanı
- Kuşlar
sizdeki bu kuşlara biz Manisa lılar Selanik derdik. ve 35 yıl önce Manisa Merkez de de en ünlü ve en güzel Selanikler de Karaköy semtindeki Mutlu mah. Kamyoncu Ünver abi de vardı. Hem kostüm olarak hem dönüş olarak ve en önemlisi damar yönünden çok sağlam kuşlardı. 1985-1989 yılları arasında da Aydın İli Sultanhisar İlçesi Atça Nahiyesinde de Yanılmıyorsam Almanya lı Mehmet abide vardı. Atçalı Mehmet beyin kuşları da her yönden harika kuşlardı. 35 yıl öncesi Selaniklerde kostüm olarak en çok tutulan ve makbul olan kafa ve kuyruğun beyaz, vücudunun diğer taraflarının siyah olmasının yanında kafa kesmesinin düzgün yuvarlak olmasına önem verirlerdi. Bana da bir kuşçu abimiz mavi pal beyaz kuyruklu selanik vermişti. benim selanik ise bu saydığım Selanik üstatlarının kuşlarının tam tersi benim kuş tepsi gibi geniş ve daha yavaş dönüşü vardı. Fahat gördüğüm bu 2 kişinin kuşları ise havadan çaprazlama dar açılı ve seri dönüş sergiliyorlardı. Kuşlarınızı görünce bu 2 Selanik Üstadı saygıdeğer abilerimizin kuşları gözümün önüne geldi. İnşallah bu 2 saygıdeğer abilerimiz sağlıklı sıhhatli günlerini geçiriyorlardır.