En iyi Bakıcı Olarak Kullanılan Güvercin Irkı????

A

Anonymous

Misafir
Merhabalar sevgili dostlar,hepimizin zaman zaman bakıcı olarak kullanılarak üretimlerimize destek amaçlı bir takım ırkları üretmeyerek bakıcı olarak kullanıyoruz.Hepimize göre değişkenlik gösteren bakıcı ırk anlayışımızı burda ortaya çıkartalım.Sizce en iyi bakıcılık yapan ırk hangisi.

tipler ve baska en iyi bakıcılar

eğer imkanlar el veriyorsa yavruluktan bir çift yaboz büyütüceksin onlara baktıracaksın..bunun haricinde bir ırk ismi vermek istemiyorum her cins kuşun bakanıda var bakmayanıda genelde postalar iyi bakar ama bakmayanlarınıda gördüm..daha önce elimde bir çift kırık bango vardı yaklaşık 6 çift yavru büyüttü ve hiç biri birinden büyük küçük büyümedi eşit büyüdüler yeme düştükleri halde yine kusmaya devam ediyordu..Benim kanaatim o kuşun ahlakıyla ilgili ırkıyla değil..

En iyi marul kuyruklar baktığını yeni duydum.Önceden posta lar diye biliyorudm.Fakat sayalar kadar adisini görmedim...

Takım değilde bir adet king ve posta :) süper bakıyorlar .. Yada baskalar :)

Postalar en iyisi bence nedeni bağlanırlar o yavruya yumurtaya gitmezler

bi takım posta kısır olmak kaydıyla yavrulara cok iyi bakıyolar

Merhabalar fikir beyan eden herkese teşekkürler.Fikirler arttıkça sanıyorum konun sonunda şöyle bir sıralama çıkacak.
1-posta ırkı
2-baskalar
3-daha henüz belli değil :? Şuan Fikir beyanları arttıkça böyle bir tabloyla karşılaşacağız düşüncesindeyim 3.madde hangi ırk olur merakla bekliyorum.Benim düşüncem de posta ırkı en mükemmel 1.sırada yavru bakan bakıcılardır.2.sıraya ben baska ırkından önce taklacı ırkını koyabilirim taklacılar da çok iyi yavru beslerler.

ama abi yetiştiricilerimizin şundan şikayet eder taklacım uçurdum şahine gitti başka yere gitti

kuşcu17' Alıntı:
bi takım posta kısır olmak kaydıyla yavrulara cok iyi bakıyolar

Merhabalar aslına bakarsanız her kısır ırk güvercin iyi yavru besler.Bunu ayrı bir başlıkta tartışabiliriz kümesimde 2 takım kısır bursa oynarı var ve mükemmel yavru besliyorlar ilginç bir konu olduğu hiç şüphesizki ortada kısır kuşalr hakikaten çok iyi yavru besliyorlar ve benim için kısır kuşlar çok dğerli ve kullanılması gereken kuşlar.

Baskalar ve baska kırmaları,azman gibi kuşları bakıcı olarak tercih etmekteyim.Ve bugüne kadar beni hiç yanıltmadılar.

bana gore kuş ayrımı yapmaksızın daha cok yaşını almış olgun kuşlar ve kumesine sagdıkkuşların cok iyi bakıcı olduklarını bilirim boyle kuşlarınyavrularına cokduşkun olduklarını düşünüyorum..
benım fikrim ise dolapcı ve donek kuşlarının iyi bır bakıcı olduklarını söyleyebilirim..tabi herkesindusuncesi farklı olabilir.

saygılarımla

bence ve simdiye kadar gordùgùm genelde posta kuslaridir en iyi yavruya bakan

kuscu522' Alıntı:
bana gore kuş ayrımı yapmaksızın daha cok yaşını almış olgun kuşlar ve kumesine sagdıkkuşların cok iyi bakıcı olduklarını bilirim boyle kuşlarınyavrularına cokduşkun olduklarını düşünüyorum..
benım fikrim ise dolapcı ve donek kuşlarının iyi bır bakıcı olduklarını söyleyebilirim..tabi herkesindusuncesi farklı olabilir.

saygılarımla

Merhabalar Cihan bey sevgili dostlar bakınız Cihan bey önemli bir detaydan bahsetmiş demiş ki olgunlaşmış kuşlar yani birinci ve ikinci yavrularından sonra tecrube kazanan ve ahlaklı olan her ırk kuş iyi bakıcı olabilir demiş bence doğru bir gözlemlem fakat biz tabiki konu başlığımız da en çok bakıcı olarak randıman alınan ırklardan bahsetmeye devam edelim fakat Cihan beyin tespiti çok doğru.Ahlaklı Olgun tecrubeli ebeveyinler çoğu zaman iyi birer bakıcıdırlar.

marul kuyruk (sepet) kuyruk yavruya ii bakan kuşlar. birde posta var tabi.. ama en iyisi kuşun kendisinin baktığı bence...

hiç adana takıma kuş baktıran varmı içinizde bi deneyin derim.

bana göre en iyi yavru bakan ırk trakya trakya trakya :) başka tanımam kesinlikle yavru ziyan etmezler..

Arkadaşlar burda yıllardır kuş besleyen büyüklerimiz var. Onlar daha iyi bilirler yalnız bana göre kuşun ırkıyla alakalı bişey değil. Yani şu, bu, o dersek yalan olur. Ben oyun kuşu besliyorum. Bende bir tane kanatlarında problem olan, uçurmadığım erkek kuş var. O kuşun tek başına 4 yavruyu büyüttüğünü biliyorum. Yanındaki yuvalıkta ki kuşlar bakmıyordu yavrulara onlarda onun yavrularının arasına girmişler. Baktığımda 4 yavrunun bir arada olduğunu farkettim. Önce yerlerine koydum ama tekrar geldiğimde yine yan yuvalığa girdiklerini farkettim. sonra kendi hallerine bıraktım dokunmadım. O kuş 4 yavruyuda gayet sağlıklı büyüttü. Bana kalırsa uçurmadığınız ya da yatıklaştırdığınız kuşları bakıcı yapın. Tabi yavruya bakan en iyi kuş yabani güvercin fakat ben yabani hayvanların yaşam alanlarından mahrum edilmelerine karşıyım. O yüzden bunu doğru bulmuyorum. Saygılarımla

Öncelikle Herkese selamlar ve bol yavrulu günler sitenizi yeni üye oldum ve konulara göz atarken nerden başlasam diye düşünüyordum adana kuşu nasıl yavru bakar bi denemek lazım diye yorum yazan bi arkadaşı gördüm kesinlikle ama kesinlikle SÜPER yavru bakıyorlar kümesinizde en azından bir takım adana kuşu bulundurun yedekci olarak harika yavru bakıyorlar.

Her kuşun yavruya bakanı olur,bakmayanıda olur,ben Adana ırkı beslemedim ama besleyen arkadaşlarım Adana ırkından yavru verimi alamadı,Baska,Posta veya herhangi iki ırkın melezleri çok güzel yavruya bakar.örneğin Takla ile Kelebeğin yavruları cok güzel sorunsuz yavru büyütüyor ama en güzel bakıcı posta ile baska melezleridir.Melez hayvanlar herzaman daha güçlü oluyor.

benje en iyi bakıcı çandırdır bende 10 çift war çok güsel bakıolar...

arkadaşlar belki bilirsiniz çandır cinsi güvercinler var herkes bilmez ama böyle posta gibi daha dorusu posta ama renkli sarı kırmızı renkleri mevcut ben bu güvercinlereden bir çift amcam dan aldım amcam uçurma geri gelir dedi yavru baktır ddi bende taam dedim vurdum makasa kuşun altına yavruyu bir sürdüm ben böle yavru bakan kuş görmedim ya gercekten çok ii bakıolar

bence en iyi bakıcılar çandır yani melez kuşlardır.tabiki yer ve bakım önemli.

6 takım kuş tan altı ayda kaç yavru ala bilirsiniz ben 72 adet yavru aldım eğer bundan daha iyi yavru alan varsa demekki o kuşlar en iyi bakıcıdır ama kümesleri elektrik süpürgesiyle temizliyor ve kuşlara aspir fi burçak mısır bugday bezelye adarı cekirdek kenevi ve mineral taşı veriyordum ilk yavrudan sonra yavrular 15 günlükkken anne tekrar yumurtluyor ve ilk yavrular yem düştüğünde ikinci yavrular çıkıyordu ayni zamanda her akşam hava karardıktan 2 veya 3 saat sonra kümesin ışığını açıp bir yemleme daha yapıyordum ve yavrulara 7 günlükken kırmızı olan palısından yavru hapını bölerek her 3 günde bir veriyordum önce emek vereceksin sonra kuştan bir şey bekleyeceksin keyifsizse bir kuş yavru bakmaz.benim daha hiç yavru büyütmeyen bir takımım vardı ilk iki ağız yavrusu öldü ama şimdi yavruya nasıl bakacagını ögrendi yavrular yeme düşeli on gün oldugu halde hala kusuyor genç kuşların önce yavruya kusmayı öğranmesi lazım ögrenmemiş bir küşü alırsan on numara bakıcı olsa sana bir kaç agız zai verir sen bu kuş yavru bakamıyor dersin ben bu damızlıkları kat atacagımız için satmıştım gençlerinden kendime bırkamıştım onlar bir senedir hep bana arada bir yavru büyüttüler ama şimdi tam oturdular kümesimde şuam 18 yavrum ve 6 çıkmak üzere olan kuşum var kümeste otumuş takım sayım sayımsa 12 adet diğer takımlar daha genç bana bir senede yavru büyüten bu takım şuan 2 ayda bu kadar yavru verdi herşeyin zamanı var adam kuşu alıyor kümese koyuyor bak ne bakıyor önce kümese alışacak sonra eşine sonra hazır olacak hasta olmayacak kümeste kuşun yumutlamasına uygun yer olacak bir sürü faktör var bu ırkla alakalı değil kuşun hazır olmasıyla alakalı ve bakıcısın yani kuş sahibinin kuşa verdiği yemle ve emeklede alakalı ayni zamanda eğer bunları yaparsanız. zaten her kuş yavru bakar ben peşpeşe 4 agaz yavru bakan pal biliyorum 4 tane yavru bakan mardinde biliyorum bir sezonda 12 adet bango yavru alan bango büyüterek bunların hepsini gördüm.yani ırkla değil.önce bizle alakalı bir şey bu bizle alakalı olan kısımları on numara halledersek her kuş kendi yavrusunu çok rahat bir şekilde bakar birde bir abimimz sebap sabuni ve miskilerini bakıcı gibi kullanıyor bir abimize getirdiği yavruları gördüm inanmazsınız posta gibi mübarek ne bakmış. yani sorun yine bize dayanıyor bakana değil yavruyu bakmasını sağlayan önemli.

Sevgili dostlar bütün bu fikirleri düşünceleri ayrıştırıp bir araya getirdiğimizde ortaya çıkan sonuçlara hep beraber bakalım.

1-Posta ırkı
2-Melez ne olduğu belirsiz ırklar.
3-Biz kuşlarımıza ne kadar iyi bakarsak kuşlarda yavrularına o kadar iyi bakar.

Ben bu 3 sonucu çıkarttım sizlerde bu 3 şıkka maddeler ekleyebilirsiniz ve daha sonra bu maddeleri anket yapıb oylamaya sunalım ve hepimiz için en iyisi olan yavru yetiştirme büyütme konusu ortaya bilgimizce çıksın.Herkese bol sağlıklı yavrular dilerim.

kuşların yavruya bakması birazda bize bağlı hilal abinin dediği gibi yani gerekli şartları yerine getirmemiz lazım bu şartları yerine getirdikten sonra tecrübe kazanmış anaç olmuş posta,marul kuyruk,bango,burunsuz,fındık burun,piç gaga dediğimiz bu kısa gagaların kırıkları en iyi bakıcılar izlenimlerime göre.

Bence yavruya en iyi bakan tür Homoma cinsidir arkadaslar .. ben kendim kullaniorum ve cok iyide verim aliorum en cok 3 cift yavruya bakabiliolar ama cok iyide bakıolar
kendi yumurta bakmasi önemli deil yuvasina yavru koy yeter yavruyu super buyutur yeme dusse bile bir sure yem verir o yusden yavrularim masallah hep sisman oluolar .. ben iki yila askindir homomalarimi bakıcı kullaniorum verim harika sizde deneyin farki görursunzu.. bol yavrulu ve yumurtali gunler arkadaslar ..

Geri