En iyi Bakıcı Olarak Kullanılan Güvercin Irkı????

SelamunaLeyküm değerli abilerim,kardeşlerim yazdıklarınızın hepsini okudum bizim buralarda denenmeyen teknikleri duydum yaban gibi, yanlış anlamadıysam postaların,yabanların altına yumurta değilde yavruları koyuyorsunuz hayret ettim :? yavruları dövmüyolarmı bu konuda aydınlatırsanız sevinirim, ben taklacı besliyorum damızlıklarımın tek yumurtasını alıp kötü kuşlara çekiyom ,tekinede kendileri yatıyo :heyo: bu şekilde hem iyi kuşlarımı çoğaltmış olup kötü kuşlarıda islah etmiş oluyorum bence en iyi bakım şekli bu ata yadigarı bizimle özdeşleşen bu güzel kuşlarımızı gelecek nesillere daha iyi ve safkan bırakarak hemde hayırlı bi iş yapmış oluruz ALLAHA emanet olun Selametle.....

s.a ben sinopta kus beslıyorum bı arkadasımız sayaların yavruya bakmadıgını solemıs ben buna katılmıyorum..bence kusun kendı genlerınden gelen bısey yavruı bakmak.benım kumesımde saya(kelebek) yogundur ben asıgım bu kuslara ve mukemmel yavru bakıyolar,baskalarım ve azmanlarım var ama onlar dan yavru bakımında performans alamadım..sana sunu soyleyebılırım yumurtlayan kusu rahat bırak o kendı yavrusuna bakar..bıraz buyuttukten sonra bakmayı keserse sen takvıye yaparsın, eee bıseylere ulasabılmek ıcın emek vermek lazım degılmı??

SAYGILAR...........
SİNOPLU......

ben ce arkadaşlar top kuyruklar onnumara bakıyorlarr

arkadas cok guzel bır paylasım olmuş herkeze yorumlama ve bılgılendırme ıçın tesekur ederım.
bende sızlere bır onerı suna bılırım eger yavru baktırmak ıstıyorsanız ve benım bakıcının yavrusuna hıç ıhtıyacım yok dıyorsanız. bır posta ( erkek olması ıyı olur) bır bango kırması veya bır candır ıle es edılıp bakıcı dıye kullananılan kumesler gordum posta kusları bakıcılıkta ıyı kuşlardır ama altına surulen yumurtadan cıkan yavrunun rengı beyazlı oldugunda bu kusun kendı yavrusu olmadıgını anladıgında bakmadıgını soyluyorlar ( ıkı maı posta es ıçın gecerlı ) ama ben kışında kendı yavrusuna baktırırım dıyorsanız posta posta eslerındende ıyı yavru bakıcı oluyor bu bakıcılık konusunda posta guvercınının kendı yavrusu olsun veya olmasın yere ınmış yavruya yem takvıyesı yaptıgını gordum bu sekıl kuslarda var...

bence en iyi yabikler bakıor ama alıstırabilirsen tabiki..

KISIR KUŞ KULLANACAKSIN ARKADAŞIM ARKADAŞLARIN DEDİĞİ GİBİ POSTA YADA ADANA OLURSA DEĞME KEYFİNE KISIR KUŞ YAVRULARA ÇOK İYİ BAKAR

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
kuşcu17' Alıntı:
bi takım posta kısır olmak kaydıyla yavrulara cok iyi bakıyolar

Merhabalar aslına bakarsanız her kısır ırk güvercin iyi yavru besler.Bunu ayrı bir başlıkta tartışabiliriz kümesimde 2 takım kısır bursa oynarı var ve mükemmel yavru besliyorlar ilginç bir konu olduğu hiç şüphesizki ortada kısır kuşalr hakikaten çok iyi yavru besliyorlar ve benim için kısır kuşlar çok dğerli ve kullanılması gereken kuşlar.
kısır kuşlar bencede cok güzel yavru besliyorlar fakat kısır kuşun değerli olmaması lazım malumunuz değerli kuşu üretemiyosun kısır diye ama o kuşla başka kuşları üretiyosun ama kuş değersiz olursa hem bir sorun tesir etmez hemde yavrusu yumurtası nasıl olur diye merak etmezsin ama değerli kuş öyle değildir insanda hep bir soru işareti kalır güzel kuş bu ama yavrusu naasıl olur anaya mı benzer babaya mı benzer :Ddöner mi sıkıp mı iner bunun için çirkin kuşun kısır olması gerek hadi sağlıcakla kalın

benim çandır kuşlar 1 hafta sonra yumurtladı ve hepsi saglam çıktı iyide bakıyorlar

şu aralar yeni gözdem komik olabilir ama yabaniler ahırın çatısına 2 çift yuva yapmış yumurtalarıda vardı benim sabuni yumurtaya yatmayınca onların yumurtasıyla deiştirdim ilk yavruyu aldım uçuruyom şimdi ikinci yumurtayı koydum (ilk koyduğum yumurta ve ikinci koyduğum yumurta arasında bir de kendi yavru büyüttüler) bakıyorlar bakalım ne olacak daha önce demkeş demiştim o zaman demkeşim vardı şimdi yok ama demkeşte güzel bakıyor

silik dumanlı' Alıntı:
şu aralar yeni gözdem komik olabilir ama yabaniler ahırın çatısına 2 çift yuva yapmış yumurtalarıda vardı benim sabuni yumurtaya yatmayınca onların yumurtasıyla deiştirdim ilk yavruyu aldım uçuruyom şimdi ikinci yumurtayı koydum (ilk koyduğum yumurta ve ikinci koyduğum yumurta arasında bir de kendi yavru büyüttüler) bakıyorlar bakalım ne olacak daha önce demkeş demiştim o zaman demkeşim vardı şimdi yok ama demkeşte güzel bakıyor

Merhaba Kubilay kardeşim gözlemleme yapman çok güzel bir durum ve bunları camiaya aktarman daha da güzel teşekkürler.

2008 yılında 2 takım yabani bakıcım benimde vardır ve çok çok mennundum salmamda ki damızlık sayısı ve yavru sayısı artınca salmamdan çıkardım gerçekten de yabaniler mükenmel bakıyorlar damızlıklarında yavru yetiştirme olumsuzluğu yaşayan arkadaşlara bende tavsiye ediyorum.

Güvercinlerimizin bakıcılık da ne kadar iyi olduğunu ancak 3. ağız yavrudan sonra neticelendirmeliyiz! ve bu süreçten sonrada bizlerin ne kadar iyi derecede besleme proğramı uyguladığımızı da göz önünde bulundururak bakıcılık değerlendirmesi yapmalıyız düşüncesindeyim Kubilay kardeşim hoşçakal.

Bence en iyi yavru bakanlar yabani güvercinler ben bizim balkona yumurtlayan yabanilerin altına koyuyorum yumurtaları . hem cok iyi büyütüyorlar hemde onların büyüttüğü yavrularda hiç hastalık olmuyor(tesadüfte olabilir tabi).

H.Hüseyin Aydoğmuş' Alıntı:
Güvercinlerimizin bakıcılık da ne kadar iyi olduğunu ancak 3. ağız yavrudan sonra neticelendirmeliyiz! ve bu süreçten sonrada bizlerin ne kadar iyi derecede besleme proğramı uyguladığımızı da göz önünde bulundururak bakıcılık değerlendirmesi yapmalıyız düşüncesindeyim Kubilay kardeşim hoşçakal.

bu dediğine kesinlikle katılıyorum hüseyin bey kardeşim gecen sene bir kaç takım diğerleri kızmaydı ve hazır değildi kuşlar yavru ölümleri felanda baya oluyordu fakat bu sene daha altıncı aydayım yavru bakan takım sayım 20 ve kuşlar oturdu 52 marka taktım 12 taklacı büyüttüm 6 tanede yeni büyüyen taklkacı var bu marka taktıklarımdan 14 daha 2 hatalık 5 yeme düşmek üzere diğerleri düşmüş taklacıların 12 ucuyor şuan 6 tanesi 1 haftalık eger bu gecen sene takımlar oturmadan olmuş olsa cogu ölürdü fakat o evreyi geçti kuşlar ilk agızda bencede karar verilmememli ve nerdeyse 50 tanede yumurta atmıştırım.

Bende bir çift posta var onların bakacagı kuşa yazık gunah.

Kumesten cıktılar mı akşama kadar kesinlikle gırmıyorlar.

Gırdıgınde de yavrunun bırını yemleyıp duruyorlar. Dıger yavru ufacık kaldı sayelerinde.

Şu yavrular bi buyusun anında elimden cıkarıcam.

atım postası ile hakiki baskayı eşletin yavrularını alın o yavruları bakıcı yapın muhteşem bakıyorlar.satanet üretmeye çalışanlara özellikle tavsiye ederim.fakat hep aynı cins yavru baktırmalısınız

ben yazdan bu yana yabanilerden 5 çift yavru edindim bir çift yumurtada duruyor ha cıktı cıkacak eli kulağında

paçalı renkli tepeli kuşlar iyi bakmaz adana posta bağdat türü kuşlar çok iyi bakar

Bence en iyi bakıcılar paçasız düz uçan kuşların kırıkları(posta,baska,azman,tip...vb.) Kırık kuşlar kan uzaklığı nedeniyle çok sağlıklı olurlar(normal şartlarda...) Saf olarakta adanalar, iyi kümes şartları sağlanırsa, süper bakıcılardır. Zaten çok yem yiyorlar, tek kusuşta taklacı yavrusunu davul gibi ediyorlar :)) Yabanilerin büyüttüklerinin hastalanmaması doğru değil. Hatta yabaniler yabanıl şekilde daha çeşitli besler, kuş yeme düşme aşamasında alır biraz da siz bakarsınız, sonra sizin verdiğiniz yem çeşitliliğinin azlığına göre de daha kolay bile hastalanabilirler. Yabanilerin iç ve dış parazitlerinin yoğunluğunu da hatırlatmak isterim. Kırık kuşları hiç bir zaman üretilmesini savunmam ama iyi bakıcı olmaları nedeniyle saf kuşları baktırarak piyasada bu kuşların azalmasına da katkıda bulunulabilir.

eşsiz erkeğin altına yumurtamı koydun :O ? kırmamasına şaşmamak lazım, beğendiği bi dişiye çit edersen elbette yatacaktır yumurtaya tabi kuş bozuk değilse

o kuşa göre değişior postalar bazen renk ayırt edebilior yavru tüylenmeye başladımı rengi gördümü yavruyu bırakabilior önemli olan ne olursa olsun damızlıkların veya bakıcıların hertürlü vitamini almaları yani biz kuşa bakarsak kuşda yavruya bakar buna nazaran kuşun ortamıda çok önemli kümes nem alıyormu çok koku yapıormu havalandırma sistemi nasıl bunlar çok önemli şeyler örnek vereyim kapalı kümeste yavru alamadım ama aynı kuşları salmada besledim daha yavruları yeme yeni gaga vurmaya başlarken diğer kardeşleri tüyleniodu düşününki öyle yavru bakıolardı illa bakıcı yapıcemde diyosanız duyduğum en iyi bakıcılar kingler çünkü başka 4 tane yavruya birden bakan kuş görmedim

postalar önce gelir, sonra kısa gagalı bangolar..bence tabii..tecrübem bu kadarcık..

kemal' Alıntı:
eğer imkanlar el veriyorsa yavruluktan bir çift yaboz büyütüceksin onlara baktıracaksın..bunun haricinde bir ırk ismi vermek istemiyorum her cins kuşun bakanıda var bakmayanıda genelde postalar iyi bakar ama bakmayanlarınıda gördüm..daha önce elimde bir çift kırık bango vardı yaklaşık 6 çift yavru büyüttü ve hiç biri birinden büyük küçük büyümedi eşit büyüdüler yeme düştükleri halde yine kusmaya devam ediyordu..Benim kanaatim o kuşun ahlakıyla ilgili ırkıyla değil..

Kesinlikle katılıyorum Kocamustafapaşada eskiden bu yabani bakıcı yöntemi çok kullanılan bir yöntemdi ve hatta bu yöntem mülakat ırkının doğuşuna sebep oldu diye biliyorum. Bir yerlerde Bahri Gürkardeşler abimizin bir yazısına rastlamıştım bu konuda.

SAygılar

titreklere yavru baktırın başka bakıcı aramazsınız

Bende karasakal takım var dişisi kısır.Kuşlar kostüm olarak güzel.Acaba erkeğini satıp posta erkek alıp yavrumu baktırayım yoksa elimden çıkarayımmı?
Şuanda altlarında dönek yavrusu var.

muygun' Alıntı:
Merhaba Mehmet Hocam,
Titrek yöresel bir ırk mı acaba? Daha önce hiç duymadım.
Bakıcılık hususuna gelince bakıcılık ırkla değil kuşların ahlakıyla ilgili diyen arkadaşlara katılıyorum.

Khalid' Alıntı:
muygun' Alıntı:
Merhaba Mehmet Hocam,
Titrek yöresel bir ırk mı acaba? Daha önce hiç duymadım.
Bakıcılık hususuna gelince bakıcılık ırkla değil kuşların ahlakıyla ilgili diyen arkadaşlara katılıyorum.
titrek/sepet kuyruk/tavus kuyruk. titrek besleyen nekadar tanıdığım varsa yavru bakma konusunda müthiş oldukları ortak kanaatleri.2 yıl kadar bende kullandım onları hem süs hem bakıcı olarak 1 çifti 4 çift yaptım hiç yavru zayi etmediler.afyon gibi soğuk bir yerde kışın çift yavru indiriyorlardı yeme.sadece hünkariyi çift bakamıyorlardı. yani dediğim tecrübeyle sabittir

Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Maşallah gerçekten de takdire şayan bakıcılarmış.
Bu arada bir ismini daha öğrenmiş olduk sepet kuyrukların.

Geri