En iyi Bakıcı Olarak Kullanılan Güvercin Irkı????

abiler veya kardeşlerim ilk baş s.a size bişi dicem konyada en iyi kuslar kimde var onu saymak isterim 1apalı 2 tatar ramazan 3 yunussert bunlar cok hızlı kusculardır bak mesela tatar ramazan bi kusu 2 tokatına 5 direk boyu varmı eline alsan külmsü kus eline alsan 1 millon wermen ama havada motor maşşalahh yunus sert adam ın 7 8 bak daha yeni yawru yeni patlıyo 5-6direk boyu

dolucadoluca' Alıntı:
arkadaslar bence tarkya yerlisi bend e1 çiftten 40 tane olmustur tavsiye ederım

evet arkadaşlar trakyalar çok güzel yavru bakıyolar. insandan cok korkan hareketli kuslar olmasına rağmen yuvada yumurta varsa patpat kanat vuruyorlar ve yavrularını da çok diri yetiştiriyorlar. ben karabüklüyüm trakya alabedemlerim var. cok güzel bakıcıdırlar hemde görsellikleri cabasıdır.

şu an için anne babalara baktırıyorum ve gayet memnunum amma posta bakıcıya dönüş yapıcaz bakan güvercin posta kadar dayanıklı olmuyor birkin düşüyor o yüzden 1. tercih posta

valla ırk olarak konusmak kesın o bu su dıye olmaz ben baskanında postanında mardınınde ıyı bakanını gordum kendı oyun kuslarımda damızlık takımlarım var ben ıyı bakıcıyım dıyen bırcok postayı cebınden cıkarır (:

En makulü '' posta '' '' tip '' '' baska '' dır. Genel olarak yavruya iyi bakarlar. Benim kanaat'im postadır.
Saygılar.

Selamlar ;
Her ırk muhakkak ki yavruya bakar yeter ki erkek değil dişi yavruya düşkün olsun erkek mecburen düşkün olacaktır.En iyi bakıcılar bugüne kadar gördüğüm bangolar ve taklacılar :)
Saygılarımla ,
By 06CLASS

En iyi bakıcı yavrunun kendi ebeveynleridir. Eğer ana baba yavrusuna bakmıyorsa o kuşların yavrusuda kendi yavrularına bakmayacaktır. Kuşlardaki bakıcılık meziyeti ırsidir.

merhaba bakıcı yapacağımız kuş baktıracağımız yavruya göre değişir. örneğin bango yavruları postaya baktırırsak yavruları gereğinden fazla besleyeceği için normalden daha tombul yavrularımız olur. baskalara da uzun gagalı yavrular baktırırsak kuşların boğazlarına yavruların gagaları zarar verecektir. benim şahsi fikrim yavrular mümkün olduğunca kendi ebeveynlerine baktırılmalı. ancak fazla sayıda üretmek istediğiniz çiftlerimizin yumurtalarıda fiziki yapısına uygun olan kuşlara baktırılmalı.( örneğin kelebek,mardin: postalara , bango,hünkari: baskalara) ve en önemlisi elimizde kırma kuşlar varsa yada isteğimiz dışında farklı bir ırkla eş olmuş olan kuşlarımızdan asla yavru alınmamalı bakıcı olarak kullanılmalı.
illa ben bakıcı ırk besleyeceğim diyenler içinde ufak yapılı kısa gagalı kuşlarda tipleri(budapeşte) büyük yapılı uzun gagalı kuşlarda posta ve bayburt ırkını tavsiye ederim.

Kuşların 2 yavrudan 1 ini öldürmelerinin sebebi ilk çıkan yavru sürekli öne atlar 2. cıkan yavru biraz hantal olur yani daha uyanık olan 1. cıkan yavru büyür bunun nedeni kuş ilk yumurtasını yaptıgında üzerine yatarsa aralarında 1 gün olur yavruların ve cogu kuş ilk yumurtayı yapınca yatar bazı kuşlar yatmaz ve ilk yumurtayı ayaklarının arasına alır ayakta bekler bu tür kuş bende şimdiye kadar 3 taneyi gecmedi ve 2 yavruyuda cok iyi büyütüyordu çünkü 2 yavruda aynı anda cıkıyordu fakat bunu ayarlamak sizin elinizde kuş ilk yumurtasını yumurtladıgında bunu alıp yerine plastik yumurta koyacaksınız 2. yi yumurtladıgında plastik yumurtayı alıp ilk yumurtayı koyun bu şekil 2 yavruda aynı anda cıkar ve mutlu mesut büyür plastik yumurtalar kuşcularda satılır saygılar

[
beslemekte en iyi ırk posta güvercini olarak düşünüyorum çünkü onları yavru iken beslediginizde ikinci bir kümesi yoktur nereye giderse gitsin yine evine kümesine gelir örnegin bende posta güvercini besliyorum 50 tane posta olmasına ragmen içinde 10 tanesi türkiyenin neresine gönderirsem göndereyim yine geliyor ben gaziantepliyim vana gönderdim bu on kuşu 2 hafta sonra tekrar geldiler ve posta güvercini beslemekte fayda var diye düşünüyorum

ha bazı arkadaşlar sabırsızlanıyor bazılarıda sallıyor güvercin yumurtlamasında arkadaşlar kulagınızı açın ve iyi dinleyin güvercinler çifleştigi andan itibaren 21 gün sonra yumurtayı dogururlar ve yumurta üzerinde 21 gün boyunca kuluçka yatarlar ve kuluçkadan yavrular çıktıgı günden itibaren 21 gün sonra yavrular yem yemeye başlar ve yavaş yavaş uçmaya hazırlık yaparlar bazı arkadaşlar sallıyor 2 gün 1 hafta sonra dogurur diyor hiç bi güvercin o şekil dogurmaz ha ben eve getirdim dogurdu da diyorsanız onlar önceden çifleşmiştir kuşlar sadece çifleştigi andan itibaren 21 gün sonra yumurta dogurur

Verilen ve paylaşılan bilgiler çok güzel sadece bilgi edinilmesi için okunur. Teşekkürler.

Selam arkadaşlar bütün kuşlar yavrularına iyi bakar. Bir anne çoçuğuna iyi bakmak için canını ortaya koyar diğer taraftan bakmayanlar var diyeceksiniz işte tam burada konu başlıyor yetiştiriliş tarzı yaşantı şekli karakterini belirler kuşun. Siz uçucak kuşa yavru, yavrulayacak kuşa uçuş verirseniz kuşlarda soğuma başlar.Kümeste kuşlar arasında bir yarış varsa bir hakimiyet kurma, egemenlik yarışı varsa yavru yapmak sıkıntılı olur.En iyi yavru ya derken en çabuk deyim yabaniler büyütür yavruyu çünkü onlar dağa kıra bayır yayılıma çıkar ver her türlü besini bulurlar. böcüsünden börtüsüne kadar. SAYGILAR

Kırık kuşlar (mesela taklacı-mısıri ya da saya-bango bunların yavruları) yavruya iyi bakar. Biz yine de kuşlarımızı böyle eşleştirmemek için elimizden geleni yapalım ama piyasa da çok var bu kuşlardan bunlar yavruya çok iyi bakar.Dönek yavruya nadir olarak bakar, bakanları örnekleri vardır ama birçoğu bakmaz.

Bence en iyi Trabzon kuşları bakar yavruya ben trabzon ve taklacıları beslediğim zamanda taklacıların altındakileri alırdım trabzonun altına koyardım taklacıların altına trabzon un yumurtasını sallayarak koyardım yumurta boş çıkardı kuş da biraz dinlenmiş olurdu böylece..trabzon büyüttüğü yavrularıda yeme düştükten 2-3 hafta sonra alırdım taklacıların yanına koyardımki hayvanlar birbirine alışsın. üstelik trabzon kuşları yumurtadayken çok kızgın oluyorlar böylece yavrulara daha iyi bakıyorlar..bu da onların en iyi bakıcı olduğunu gösteriyor (: :slm:

bende hep posta ırkını kullanırdım bakıcı olarak ama kızımın ısrarıyla 1 çift destekuyruk aldım zevk için 3 ağız yavru büyütüler 3.ağız 3 tane olmak şartıyla denemek için 3 yumurta koymuştum altlarına size şöyle ifade edyim 3 yavru yeme düştü ama üstlerinde hala sarı yavruluk tüyleri var gerisini siz hayal edin :)

Gül kuyrukları bilmiyorum ama paçasız olduktan sonra güvenirim.İri ırkların kursağının iriliğindendede avantajları var

beyler ben çorum cıplakları gibi yavru bkaan kuş görmedim nerdeyse 15 16 günde yeme vurucak yavrular gidiyor geliyor besliyorlar

Benım kanaatım kuşun ahlakıyla ılgılı bır durum.Kimi kuş var yavruları yeme düşecek nerdeyse hala ustunde yatıyor mubarek hayvan o kadar meraklı.Kimisi yanık buyutuyor sureklı.Oylesı oldugu zaman kralı olsa barınamaz kumeste. hemen 10 tl ye dernege.. Hele yaşlı erkekler kumeste nerde yavru bulsa kusuyor dıkkat ettıysenız yaşlı erkekler..

posta7qjlP.jpg

bir arkadaşa urfadan birçift gelmiş cinsi markası nedir bakıcı olurmu sizce bilen varmı teşekkürler

Geri