Farkındamıyız Oyun Kuşunun Soyunu Tüketiyoruz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ERDEKLİ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 82
  • Görüntüleme Görüntüleme 14K
sorunu açıver abi derinlemesine cevaplıyım

..........

beyazın anasıda babasıda dumanlıdır tırnakları full siyah gagası beyaz başalyıp siyah bir akmayla sonlanır beyazın ana ve babasının

..........

Evet başlı ca konumuz bu! AMA yok yapacak birşey .. Fazlaca karnımızı ağrıtmayalım .. İyi arkadaşlarla dostlarımızla elimizdekini payaşalım . İşin içinde para var, ve bizimde kimseye buradan dur sus deme şansımız da yok .Herkez bildiğiyolda gidecek .. BEN ÇOCUKKEN UÇURDUĞUM KUŞLARI BUGÜN UÇURAMIYORUM .. Böyle malesef .Hayırlısı olsun demekten başkaca yaPacak çok birşeyyok .selamlar.ŞEREF

..........

istedigim özellikte bi kuş ama benim fotolar boz dumanlı diiil dumanlıdır keza buda dumanlıdır zaten evet seninle anlaşamıyoz vizyonumuz farklı abi bizde dolu kaba su koymaya çalışanlardan diiliz sende inşaallah gönlünce kuş uçurursun formu takip eden arkadaşların eleştirlerine açıgım yazılarımı iyi irdeleyipte yorum yapan arkadaşlarımdan sebeplenmek isterim tabiki vermiyor abi vermiyor Mendeli tanımadıgn belli dünya litaratürüne geçmiş bu adamın kanunları benim yazılarımı okudugun gibi okuma irdele bu ana ve babadan 10 15 yavru alındı bir tane ala bele yok tırnak gaga bozuklugu yok

ayrıca ilk resimde görünen eş olan beyaz erkek ve dumanlının 3 agız yavruları çifte çift dumanlı yavru vermekteler yine gaga tırnaklar bozuk diil renkte bi alacalık yoktur çıkan yavrularda bunlar fiziki kalıtsal özellikleri he senin degiminle oyunları performanslarıda beni tatmin etmekte abi bi paylaşım yapıcam sana balıksirin bir ilçesi gidip bakıcanmı kuşlara yada gel beraber gidelim balıkesirin bir ilçesinde kaymakamlık yapan birisi hiç bozulmadan gelen kuşlar var bu kaymakamda

..........

..........

..........

Ne MEndeli biliyorsun nede anlatmak istediklerimi benim paçadaki uyumdan kastım kılıç yada sıvama diil öteki resimlerdeki dumanlılarla bu beyaz erkegin babaları farklı seninle polemige girmicem abai bol şans sana bu beyaz erkek 8 aydır yatıyo gel sana kaldırıyım evimin balkonunda gel uçum kümesine beraber götürelim çok diil 3 gün misafim ol 3 gün uçsun kuş eski halini bulup gözümüsü kulagımızı doyurmasza kuş beslemeyi bırakıcam kim diyor 2 sene uçan kuş yok bende uçuyo..

..........

bu adam ve kanunları bir idoldür bu şahsiyetin araştırmaları türlerin genetigi üzerinedir türlerin baskın dominat olan özelliklerini nasıl ileri nesillere taşıdıgını hangi oranda taşıdıgını melezlemelrde çıkan canlının genetiginde eşey olan ana ve babanın kalıtsal genetik özelliklerini ne oranda taşıdıgını nasıl taşıdıgını yine bu melezin ileriki kuşaga nesile başka bir eşeyle ne oranda bu kaltsal özellikleri taşıdıgı çerçevesinde araştırmaları olmuş

..........

polemik yok abicim arayışın da bol şanslar sana form kişisellesmesin Allaha emanet ol herkesin kuşu kendine uygulaması zevki kendine bizde de kuş eşe dosta uçar

..........

..........

herkese selamlar oyun kuşunun soyunu tüketmek bence zor,çünkü Ankarada kaç on yıldır aynı soyu besleyen ustalarımız var.eminim ki türkiyede daha niceleri var.bozanlar benim gibi kısıtlı imkan,çevre ve hırsızlar yüzünden sürekli arayış içinde olanlar orta derecedeki kuşları kıranlardır.en iyisini bulanlar zaten kırdığı kuşlarda kupalık kuşlardır yani kırma bile değildir.İSTİKBAL GÖKLERDEDİR arkadaşlar,kimse kimseyi kırmasın,kupası olan konuşsun bence' YARADILANI SEV YARADANDAN ÖTÜRÜ ' kuşculuk saygı ve sevgiyle gelişir. :slm:

Öncelikle güzel bir konu açılmış konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim..ama sonrasında iki arkadaşın uzun uzun birbirine üstünlük sağlamak için yazdığı yazılar bilgilendirmeden çok kafa karıştırmaya yönelmiş...bu konuda benim görüşüm taklacı kiremitçi kuşun performansları azalıyor bunda hergeçen gün kötüye giden doğa şartlarınıda unutmayalım ve şehirleşme yani yüksek binalar artık kuşların performanslarını olumsuz yönde etkileyen unsurlardır...benim tercihim oyun kuşunun uçuşta yaptığı performans önemlidir tabiki ama kuşun yerdeki kostümüde önemlidir...şimdi bir kuşu eşleştirirken genelde aynı renkleri eşleştirmeye çalışırız yada rengin bir yakınıyla...tabiki bu işlem yapılırken eşleşecek kuşların bir geçmişi kalitesi olma şartı birinci sırada olmalıdır...ben rengi gagası paçası düzgün oyun kuşlarının hala var olduğunu iddaa ediyorum bunlar mevcutkende alayla akbaşla uğraşmanın bir manası yok diyorum...yeterki ekeliğinde uzun süre uçan ve görev yapan kuşları birbiriyle eşleştirmeye özen gösterelim....herkeze saygılar samsundan...

aydın yavuz' Alıntı:
Öncelikle güzel bir konu açılmış konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim..ama sonrasında iki arkadaşın uzun uzun birbirine üstünlük sağlamak için yazdığı yazılar bilgilendirmeden çok kafa karıştırmaya yönelmiş...bu konuda benim görüşüm taklacı kiremitçi kuşun performansları azalıyor bunda hergeçen gün kötüye giden doğa şartlarınıda unutmayalım ve şehirleşme yani yüksek binalar artık kuşların performanslarını olumsuz yönde etkileyen unsurlardır...benim tercihim oyun kuşunun uçuşta yaptığı performans önemlidir tabiki ama kuşun yerdeki kostümüde önemlidir...şimdi bir kuşu eşleştirirken genelde aynı renkleri eşleştirmeye çalışırız yada rengin bir yakınıyla...tabiki bu işlem yapılırken eşleşecek kuşların bir geçmişi kalitesi olma şartı birinci sırada olmalıdır...ben rengi gagası paçası düzgün oyun kuşlarının hala var olduğunu iddaa ediyorum bunlar mevcutkende alayla akbaşla uğraşmanın bir manası yok diyorum...yeterki ekeliğinde uzun süre uçan ve görev yapan kuşları birbiriyle eşleştirmeye özen gösterelim....herkeze saygılar samsundan...

Yerinde bir yorum olduğunu belirtmek isterim. herkes rant peşine düşmüş gidiyor. birşeyler kazanmak, öğrenmek adına yapılan hiçbirşey yok malesef. Umarım herkes en yisini uçurabilir ki gelecek nesillerede iyileri kalsın.

diğer birçok güzide ırkımız gibi taklacı ırkımızda ırk özelliklerini kaybetmeye mahkumdur. en basitinden şu açılmış olan konuda bile birbirimizi anlamaya çalışmıyoruz. 6 sayfa yazıyı dikkatle okudum birisi oyun özelliği diyor biriside oyun artı gaga tırnak göz uyumu diyor. ve 6 sayfa sonunda ulaşılan bir mutabakat yok. bir çözüm önerisi yok. yani birbirine bukadar yakın savunulan konularda bile senin kuşun benim kuşum kavgası çıkıyorrsa beniim gözüm korktu. bu problem herkesin kümesindeki kuşların çok üstünde bir problemdir.

öncelikle kimse problemin tamamını tek başına çözemez. çözmeye çalışmamalıdırda. güvercin besleyenlerin dernek çatısı altında toplanmaları, derneklerin federasyon çatısı altında toplanmaları ve ortak hareket etmeleri çok önemlidir. ırkların standartlarının belirlenmesi ve tescilenmeleri gibi ciddi problemler birlikte hareket edilerek çözülebilir. markalamanın önemi, beslenen ırkın tanınması, genetik, kalıtım gibi konularda uzman kişilerce dernek çatıları altında eğitici toplantılar çok yararlı olacaktır. veterinerlik fakülteleri KANATLI HAYVAN sağlığına daha ciddi bakış açıları ile yaklaşmalı. üniversitelerin ırk standartlarının belirlenmesi ve tescil edilmesi gibi konularda bilimsel yaklaşımlar yapmaları gereklidir. (yüksek lisans ve doktora tezleri için araştırma konusu olarak bu gibi konular seçilmelidir.) bu tip çalışmalar uzun zaman alacak çalışmalardır. Türkiyede de olacakmış gibi gözükmemektedir.
hayvan sevgisinin çoğunlukla hayvanın ettiği parayla eşdeğer olduğu durumda ne desek boş.

tartışan ve görüş bildiren arkadaşlarımızada teşekkür ediyorum ortada bir problem olduğunun farkında olan insanlarında olduğunu görmekte umut verici.

..........

..........

..........

performans adlı arkadasın son 3 maddesıne yurekten katılıyorum ozellıkle hırhızlık maddesıne.bızım 1960 lı yıllardan kalma soylarımızdan eser kalmadı hırsızlar yuzunden.erdeklı arkadasımın demek ıstedıgını cok ıyı anlıyorum.ben yenıbosnada oturuyorum 80 lerde buralarda cımenlıklrde kuscular oturur saatlerce bır kusu ızler ve saatlerce yorumlar sohbetler yadıpılırdı sımdı nerde o gunler.herkes korkudan kusları ucuramaz oldu.ıkı gun boyunca ucan oynayan kuslar hatırlıyorum ve renklerı kusursuzdular sımdı bakıyorumda hem renk hemde ucuş performansını bır arada tasıyan kusları mumla arar olduk.son olarak eskı ve orjınal ırkların kaybolmasında en onemlı sebep bence hırsızlardır.hepsının allah cezasını versın...

Madem öyle birşeylerde ben yazayım;
Arkadaşlar herkes fikrini yazdı herkese teşekkür ederim.Bana görede iyi kuşların azalmasının bazı sebepleri vardır.(Bugün hala eski kuşçulardan ve onların kuşlarından bahsediliyorsa o kuşlar aranıyorsa ve bu forumlarda bu tür konular ençok ilgi görüyorsa birşeylerin yanlış gittiğinin belgesidir diye düşünüyorum.)

1-Hem rengi güzel olsun hem oyunu süper olsun diyerek kuşlarımızı köstümlerle kırıyoruz iki tarafıda kaybediyoruz ,rengi yakaladığımızda diğer tarafı zaten kaybetmiş oluyoruz, geri dönmeye çalıştığımızda da illaki bir kırıklık kalıyor kuşun bir günü bir gününü tutmuyor...
2-Kuşu havada sonuna kadar seyredip damızlık yapmak yerine bir müddet uçurduktan sonra kaybetmek korkusu ile kapatıyoruz..Kuşu kaybetmiyoruz amma geleceğimizi kaybediyoruz..
3-Kuşu uçurmadan daha önce görmüş olduğumuz bir iyi kuş varsa onun gaga yapısına, tüyüne,duruşuna v.s göre yorum yaparak elimizdeki kuşla boşa vakit geçiriyoruz.( Nasılki her arap aynı oyunu yapmayacaksa her beyaz gagalı arapta aynı oyunu yapmayacaktır)
4-Falancının meşhur kuşunun yavrusudur, torunudur v.s gibi sebeplerden elimize geçen bir kuşu uçurmadan, denemeden damızlık yapabılıyoruz. Tabii yine boşa geçen seneler..
5-Elimizde bir damar kuş varsa ve buna girebileceğimiz başka iyi bir damar yoksa bu kuşların yavrularını birbirine devamlı girerekte kuşlarımızı yozlaştırıyoruz.Çıkan yavrular ya kafasına göre oynuyor yada taklaya girince dökülüyor..
6-Sert ve gösterişli oynasın diye sert kuşları birbirine vurarak kuşların kanat açmasına veya uçamamasına sebep olabiliyoruz..

Şimdilik ilk aklıma gelenler bunlar bu ve bunlar gibi sebeplerden dolayıdırki kuşlarımız ve kuşçuluğumuzun geleceği tehlikede diye düşünüyorum..Dilerim birgün HER MERAKLININ kapısında, çatısında zevkle seyredilir kuşlar olsun...

..........

Geri