Gaziantepden Hakan ELMA'nın kuşları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan zeynel polat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 77
  • Görüntüleme Görüntüleme 19K
Çok güzel kuşlar

bursada da adana bakmak icin illa bu tür mü yuvalıklar yapmak lazım yoksa diyer türlüde olurmu yoksa diyer kümes deyilde dışarı dolap yapsam böyle katlı daha mi iyi olur sizce ?

s.a kuşların çok güzel maşallahı var özellikle o beyaz takımlar harika bol yavru yumurta alman dilegiyle...

gerçek kuşçulara selam olsun....

SAYGILAR..

UFUK NEŞE....

Zeynel bey kuşların tek kelimeyle 10 numara, eline emeğine sağlık, resimleri bizlerle paylaştığın için teşekkürler, Adana cinsi güvercin resimleri siteye gönderen arkadaşımız çok az, daha fazla resim gönderip Adana kuşlarımızı Türkiyede bilmeyen arkadaşlarımıza tanıtsak daha iyi olur düşüncesindeyim, Allah kazasız belesız vede hastalıksız sezonlar geçirmen dilerim. (Birde postaların hakkında kısa bilgi verirsen sevinirim) Saygılar

kemalovun' Alıntı:
Zeynel bey kuşların tek kelimeyle 10 numara, eline emeğine sağlık, resimleri bizlerle paylaştığın için teşekkürler, Adana cinsi güvercin resimleri siteye gönderen arkadaşımız çok az, daha fazla resim gönderip Adana kuşlarımızı Türkiyede bilmeyen arkadaşlarımıza tanıtsak daha iyi olur düşüncesindeyim, Allah kazasız belesız vede hastalıksız sezonlar geçirmen dilerim. (Birde postaların hakkında kısa bilgi verirsen sevinirim) Saygılar
sevgili arkadaşım bu kuşların sahibi ben degilim kuşlan hakan hocamın gaziantepde adana kuşu besleyen 6 kişiyiz inşallah kendi kuşlarımı ve diger arkadaşlarında kuşlarının resimlerini siteye atacağım hakan hocamın kuşlarının yavruları var bende 7 tane yumurtu almıştım allah esirgesin hepside birbirinden iyiler tabiri caizse 10 numaralar bizde artık adanadan kuş almıyoruz hocamdan yumurta alıp yavru alıyoruz

Sayın Cevat BOR bu başlık altındaki resimleri incelerseniz kuşların profilini daha iyi inceleyebilirsiniz saygılar....

güzel ve saglıklı kuşlar ALLAH saglık ve huzurla beslemeyi nasip etsin

VALLA ÇOK GÜZEL KUŞLAR. KAZASIZ BELASIZ UÇURMAK DİLEĞİYLE. BU ARADA HAKAN ELMA ÖĞRETMEN Mİ?

maşallah hepsıde guzel kuşlar allah daha ıyılerını nasıp etsın saygılar

Kumsaz' Alıntı:
bursada da adana bakmak icin illa bu tür mü yuvalıklar yapmak lazım yoksa diyer türlüde olurmu yoksa diyer kümes deyilde dışarı dolap yapsam böyle katlı daha mi iyi olur sizce ?
mrhb Adana kuşları performans kuşudur bu kuşların özelligi kapalı bir ortamda tutulmasıdır kapalı kalan kuşun performansı artar hırslanır,tabiki sizin bu kuşları nasıl beslemeyi düşündüğünüzde önemli bölük halinde uçuracaksanız kapalı bir dolap yapmanıza gerek yok,saygılar.....

Arkadaşlar resimdeki kuşların geneli kapı cülüğüm bir kaçı hariç herkese selamlar.....

saolasın bizimle paylastıgın için ama bana biraz enteresan geliyo bu kuslar heralde alıskın olmadıgımız için

selam hocam ben mehmet tatar kahraman maraştan mehmet keklik le beraber ziyaretinize gelmiştik mehmet abide yeni damızlıklarını aldı resimlerini enyakın zamanda ekleyeceğim mehmet abidende selamlar hocam kısmet olursa yakın zamanda tekrar ziyaretinize geleceğiz yeni kuşların hayırlı olsun. :heyo:

Hakan Hocam Merhaba;
Kuşlarınız çok güzel.Allah bol yavrulu berketli günlerde uçurmak nasip etsin.Kendinize iyi bakın.Allah a emanet olun.

Saygılar...

Anıl Kamış' Alıntı:
Hakan Hocam Merhaba;
Kuşlarınız çok güzel.Allah bol yavrulu berketli günlerde uçurmak nasip etsin.Kendinize iyi bakın.Allah a emanet olun.

Saygılar...
Teşekürler sizde allaha emanet olun saygılar.

bunlara Bağdat dediklerini biliyorum..bide bunlara benzer büyük olarak israil ler war..

yaa kusura bakmayın merakımdan soruyorum cülük ne demek???

yavrulara biz cülük deriz.

hakan bey murat kuşlarınız seceresi ne acaba zırhlı bendeki kana benziyor yani murat abiden gelen kanın soyuna

smash' Alıntı:
hakan bey murat kuşlarınız seceresi ne acaba zırhlı bendeki kana benziyor yani murat abiden gelen kanın soyuna
slm arkadaşım kuş kuşa benzer bendeki kuşların geneli mavili zıklı hepsi de tek kan resimde bir kaç çift başka kan kuş vardı onlarıda gönderdim yani senin anlayacagın ahmet'in, mehmet'in kuşlarının kanı degil bu kuşların ismi cismi yok benim; Bu kuşların 24 tane kardeşinide Antepde havada kaybetdim belkide senin benzetdiğin kuşlar benim kuşların kanındandır saygılar.

bildiğim kadarı ile bu kuşalrın kökü yakalama bir zırhlıdan geliyor.adana da yakalanan bir kuşdan başka bir sitede bahsi geçmişti ama o kuş kimin nerde yakalandı pek hatırlayamadım.Hakan bey doğrusunu tabi ki biliordur ama illaki bizim insanlarımızda eğer kuşlar iyiyse bir mazisi olmuş kuşcunun nesline dayandırma kanısı var. HAKAN BEY BİZİ AYDINLATIRSA SEVİNİRİM.Birde şu var tabiki kendini etrafa ispatlamaya çalışan adını duyurmak isteyen bir kuşcu illa ki kuşlarının neslini iyi bir kuşcuya dayandırma zorunluluğu hisseder ama kendini ispatlamış bir insan böyle bir şey hissetmez.

çaparlı' Alıntı:
bildiğim kadarı ile bu kuşalrın kökü yakalama bir zırhlıdan geliyor.adana da yakalanan bir kuşdan başka bir sitede bahsi geçmişti ama o kuş kimin nerde yakalandı pek hatırlayamadım.Hakan bey doğrusunu tabi ki biliordur ama illaki bizim insanlarımızda eğer kuşlar iyiyse bir mazisi olmuş kuşcunun nesline dayandırma kanısı var. HAKAN BEY BİZİ AYDINLATIRSA SEVİNİRİM.Birde şu var tabiki kendini etrafa ispatlamaya çalışan adını duyurmak isteyen bir kuşcu illa ki kuşlarının neslini iyi bir kuşcuya dayandırma zorunluluğu hisseder ama kendini ispatlamış bir insan böyle bir şey hissetmez.
Doğru hatırlıyorsunuz evet bu kuşların kanı o yakalama zıklıya dayanıyor o kuşun torunları o kuş 3 yıl evel öldü;şimdi çıkıpda o yakalama kuşun sahibinimi araştıralım kesin adı şanı duyulmuş kuşcuların kanıdır yarın birileri çıkıpda sahiplenir dişide benim kapı cülüğümdü dişinin anasını babasıda benimdi neticede birilerinden aldım hatırlamıyorum gidipde dişinin yumurtasını bakkaldan almadım şimdi bu kuşun nesli yaklaşık 10 yıldır bende türüyor acaba kimin kuşunun kanından? Biraz gerçekci olun peki bu camiyadaki isim yapmış kuşcuların kuşları kimin kanından bu kuşların kanını kızılaydanmı aldılar Allah aşkına; muhakkakdır ki iyi kuşu elde edinceye kadar kanı kırarsınız bu iş bir arayışdır hep daha iyisini arayışındayızdır....

doğru söylüyorsunuz hakan bey bende bunu açıklamaya çalışdım zaten ama imla kurallarını uygulamadığım için sanırım yanlış anlamışssınız beni vede atıfta bulunmuşssunuz.benim yazdığımı tekrar okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.Benim demek istediğimde o zaten kuşlarınız iyimiş duyduğum kadarı ile size önceki günlerde sormuşlar ya kuşlarınızın seceresinden bahsedin kimin kuşlarına dayanıor diye ondan dolayı yazdım illaki kuşlarınızı eski kuşculardan yada isim yapmış kuşlardan birinin soyuna dayandırma yatıor bu sorunun altında.iyi kuş iyi yavru verecek diye bir kural yoktur.kuşcuların çoğunda bu ön yargı mevcut malesef.İyi kuşdan yavru almak sadece yavrunun iyi çıkma olasılığını artırır.illa ki iyi yavru verecek diye kural yok. En son ben yaşadım bu olayı dayıdan (zaza hasan) gelme bir şamim vardı (yumurta getirmiştim)ekleşince başını bağlasın diye sıradan bir dişiye çift ettim.1 yaşına gelince bir cülük baktırayım da iyice oturaklaşssın diye kendi yavrusuna baktırttım.çıkan yavruyu önemsemiordum öylesine yatırmıştım zaten neyse cülük uçmaya başladı bir kuyruk açıyor bir tatlı uçuyor şok oldum sonra 15-20 gün sonra parlağa vermeye başladım arkada bir parlağa gelior akıl işi değil.Ben o dişiden yavru aldım diye benle dalga geçen arkadaşlarımın hepsi şimdi sırada beklior dişi yumurtlasında bize de ver diye.(Yani sözün özü illaki iyi kuşlar iyi yavru verir diye bir şey söz konusu değil.)hep daha iyisinin arayışındayız yazmışssınız ya çok doğru demişssiniz hep daha iyisi için hep iyi kuşdan yavru almasın arkadaşlar gözünüzün kestiği kanına çandır kanı girmediğine kanaat getirdiği kuşlardan da yavru alsın arkadaşlar.Hayat da öyle değilmi beklenmedik yer ve zamanlarda beklenmedik olaylar geliyor hep başımıza buna kader diyoruz.Belki tutar

merhaba sayın çaparlı arkadaşım sitemim sana degil,ben kuşu kendi zevkim için besliyorum kimse için beslemiyorum.ancak görüyorum ki elimizdeki kuşlar iyiyse mutlaka adı duyulmuş bir kuşcunun kuşlarına dayandırıyorlar,peki bu iyi kuşcular diye adı duyulan sevgili büyüklerimiz ellerindeki iyi kuşlar kimin kanıymış nerden almışlardır? eski kuşlarda çırpınma yoktu zamanla ortaya çıktı peki bu çırpınan kuşların nesli kimin.yada şu arada oldugu yere batan kuşlar moda bunlar kimin kanı; bende buna kızıyorum bunlar benim düşüncelerim saygılar.....

Slm arkadaşlar bu sezonun izlediğim en iyi kuşlarının resimlerini inşallah en kısa zamanda sizlerle paylaşacagım bunca zamandır kuş izledim ancak bu üçlü apayrı bir posta Gaziantepde Kadir TAŞCI abimizin kuşları kuşcuyum diyen herkesin izlemesini isterdim kuşların üçüde oldugu yere çalışıp adeta havada c harfi çiziyorlar kadir abi aslen adananın yamaçlı mahallesin denmiş eminim yamaçlıda kuş besleyenler tanıyordur burda botaşda çalışıyor bana göre tüm zamanların en iyi postasına sahip helal olsun abime....

slm hakan hocam bizde adana besliyoruz ama eksimiz var abi iyi kuşta ole herde bulunmuor sizle tanışmak isterim hatay dörtyoldan ben

slm arkadaslar nesli gecen kuslar adna ve ceyhan kuslarıdır hakan bey hafta sonları ceyhan adan agezerek adana kusları begenerek parasını vererek veya hediye olarak almaktadır kuslarda geneli ceyhan dır adana kusunun geneli biz ceyhanlıyız ne kuslar uctu bu alemde ne kuslar andolap oldu ne kuscular kuscular kusculık bıraktı bu yüzden hakan bey sizin bir kardesiniz polis heralde istanbulda son duydugum adanaya gelmis istanbul pazarından sahin paaksoyun kuslarını kim topluyor artık,önemli olan onun kanı bunun kanı degil önemli olan damında ucurdugun kendi kusun ve yazvrundur bu hiç bir zaman unutulmamalıdır,her hafta sonu adınız geciyor adanada ve ceyhanda her dama cıktınız heralde kusları izlemk için ama aldınız ama almadınız sizin kararınız elde iyi bitmez önemli olan kendi cülügünü (yavrunu)terbiye etmekte kusculuk öle yapılır sagdan soldan kus almakla kus beslenmez veya kusculuk yapılmaz iyi kanın varsa damın da yavrusunu ucurursun büyük kuscusunuz bisey diyemem kusculugunuza ama baskalarından parayla kus almak ve ucurmak bi yere kadar ama benim adana kuscuları için önerim onun kanı bunun kanı degil dir önemli olan kendi damındaki kusun ve yavrularıdır,antepte adana kusu beslemeniz bizim için onur vericidir bizler sizin gibi diger illerde adana kusu besliyen dostlarımızla onur duyarız benim damımdada paksoydan japon recaiden ismet baysaldan yabaniden cılgından kus var daha neslini bilmedigim ama önemli olan kendi yavrumu terbiye edebilmem kendi kusumu terbiye debilirsem kendime kuscu derim ben eger kırıcı bir kelime kullandıysam özür dilerim,allah bol yavrulu sezon ve kuslarınızdan verim almanız dilegimle... 0535 408 2004 [email protected] benim emeil adresim burayada meil atabilirsiniz...

Geri