Hasan bey sizi de murat beyi de tanımam yorumları tekrar, tekrar okudum şahsi düşüncem diye fikrini,düşüncesini yazmış,saygı göstermek gerekir, sizinde sinirden bu şekilde bir yorum yazdığınızı biliyorum ama kırıcı ve hoş bir üslup olmadığı kanaatindeyim. Her eleştiri,düşünce buraya, bu şekilde yazılırsa kavga,polemik,akabinde farklı yerlere varır yorumlar.En kötüsü tahammül ve saygı kaybolur.
Lütfen arkadaşlar yorumlarımızı daha dikkatli yazalım,gençlere örnek olmamız gerekir..
En az on sefer bende izledim bu kuşu tek oyununu. Aklımdan o zaman da geçen düşüncelerimi şimdi yazayım.
Bende var mı oynayan yok,yoksa makul ve kendimce yorumlama yapmama engel mi değil.
Öncelikle bu kuşa emek vermiş uçurmuş arkadaşımızın emeğine sağlık diyorum.Fişek tertibatı,mesafesi, takla sayısı,sesi üst seviyelerde.
Lakin bende murat bey ve bir kaç arkadaş gibi yorumda bulunmak istiyorum niçin tecrübe ve öngörüler örnek olsun.
Kuşun altında kuş olmaması,oyuna başlamadan duraksaması,inmek isterken çevrilen taklalar kuşu ateşlemiş çok güzel bir oyun çıkarmış.Sadece bu oyun gerçekten üst seviye.
Ama benimde öngörüm bu kuşun altının sağlam olmadığı,bu tür kuşların inişini kendi belirlerdiği,hatta olayı biraz daha abartıp şunu da yazmak istiyorum,bu şekilde suratli fişekleyip takla aralarını fazla açan uzun giden seri pratik kuşların çoğunluğunun, istisna kuşları ayrı tutuyorum, musul kökenli oyun kuşlarından kırılma olduğunu onlarında en kötü özelliğinin altlarının sağlam olmamalarıdır.
Niye bunları yazıyoruz çoğumuz altı boş kuşları sevmiyoruz,kupalarda diskalifiye nedeni,seven besleyene saygı duymak kaydıyla,bu tür altı sağlam olmayan kuşların soya girmesi ve baskın olması hasabiyle soydan çıkarılmadı oldukça zordur.
O yüzden meraklı ve genç kardeşlerimizin bu özelliği sevmeyen istemeyenlerin bu tür kuşları kendi kuşlarıyla kırmaların da ilerde hayal kırıklığı yaşamamaları na dair önceden acizane yapılan uyarıdır.
Saygılarımla..