GÜVERCİN OYUNU

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 62
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K
EN HOSUMA GİDEN VİDEOLAR DAN BİR TANESİ YETİŞTİRİSİNE SAHSIM ADINA TESEKKÜR EDİYORUM
SAYGILAR

Allah nazardan saklasın,eğer istikrarlı da bi hayvansa böylesini bulmak zor...atış çökme taban ses takla arası mesafe düz fişek Allah vermişde vermiş bu hayvana,sanırım buna da kimse bişey bulmaz :))

S.A herşeyden önce niyetimizin kötüleme,aşagılama,yargılama olmadığını belirtelim. Söylecek sözü olan görüş sahibi,tecrübesi olan birşeşler söyler veya yazar.Ehil kişi bilir.Bu kuşada kuşada kusur bulacaklar mı? diye düşünmek doğru değildir . .1-neden ucan kuşun altına kuş serilmemiş . İhtimalki kuşun üzerine oyun yapmıyor. 2-Kuş tabandan sonra duraklıyor. bu hareket yapışma (bozuk iniş) alametidir. 3-neden tek sefer fişegi yayınlanmış. belkide sefere fazla gelmiyor.4- kuş yavru mu? eke mi? belli değil. ekelik hali yavru yumurta gördükten sonra ki oyunu nasıl olacak .... yani kuş yavrukızması(gençlik) hırsı ile gecici olarak oynuyor da olabilir. KUŞ mevcut görüntüsü ile harika bir kuş . tabanı var. taklası bol (ben 8 tane saydım) Uzun kaçıyor. uzaktan kapatma var.Fişeklemedeki çıkış hızı çok şahane. Kanat sesi cok iyi. videoyu çekenin ve buraya koyanın eline emeğine sağlık Teşekkür ediyorum. saygılarımla......

m.yılmaz' Alıntı:
S.A herşeyden önce niyetimizin kötüleme,aşagılama,yargılama olmadığını belirtelim. Söylecek sözü olan görüş sahibi,tecrübesi olan birşeşler söyler veya yazar.Ehil kişi bilir.Bu kuşada kuşada kusur bulacaklar mı? diye düşünmek doğru değildir . .1-neden ucan kuşun altına kuş serilmemiş . İhtimalki kuşun üzerine oyun yapmıyor. 2-Kuş tabandan sonra duraklıyor. bu hareket yapışma (bozuk iniş) alametidir. 3-neden tek sefer fişegi yayınlanmış. belkide sefere fazla gelmiyor.4- kuş yavru mu? eke mi? belli değil. ekelik hali yavru yumurta gördükten sonra ki oyunu nasıl olacak .... yani kuş yavrukızması(gençlik) hırsı ile gecici olarak oynuyor da olabilir. KUŞ mevcut görüntüsü ile harika bir kuş . tabanı var. taklası bol (ben 8 tane saydım) Uzun kaçıyor. uzaktan kapatma var.Fişeklemedeki çıkış hızı çok şahane. Kanat sesi cok iyi. videoyu çekenin ve buraya koyanın eline emeğine sağlık Teşekkür ediyorum. saygılarımla......
mehmet kardesim tesbitlerin de tabiki haklısın zaten bizlerde öyle tam manasıyla yorumlarda bulunmus degiliz o an ki tek seferi için yapılan yorumlar altında kuş olmalı eke olmalı sonu yani inişi görülmeli kaç sefer çıkarmıs ne kadar uçmuş görülmeli geziyor kendini dinlendiriyormu hepsi görülerek yorumlar yapmıs degiliz sadece görünen oyunun dan duydugumuz menmuniyeti belirtip kuş sahibini yetiştirenini onore etmek istedik görünen o anki kusun hareketinden aldıgımız bir zevk bir heyecan yasadık

SAYGILAR

sihirli cümle şu '' burda her yorum videoya göre yapılıyor'' yoksa tabiki diğer şartlarda sorgulanmalı eğer tam bir yorum istenilirse,ama kimse bizden bunu talep etmediğinden biz sadece videoda gördüğümüzü yorumladık mehmet bey,

BU KUŞ İÇİN DAHA BASKA YORUMLARINIZ EKSİKLİGİ YADA FAZLALIGI SİZCE NELERDİR

SAYGILAR

Selamun Aleyküm
Bu kuşa iyi demek için yapmış olduğu tek seferlik fişeğe yorum yapılacak olursa,kuşun yerine kısarak gelmesi,taban takla çevirmesi,bol taklalı sesli ve belli bir standartın üzerinde düzgün bir fişek çıkarması güzel.Şu an için bu kuşa güzel bir kuş diyebilmemiz için altında kanatsız uçmayan kuşlar serili olması lazım,ne kadar uçtuğu kaç sefer yaptığı ,sefer zamanlamarı ne kadar olduğu,yapmış olduğu seferlerin birbirine yakınlığı ve iniş şeklinin uygunluğu görülmesi gerekir.Tek seferlik bir fişek de olsa gözümüzün pasını silmesinden dolayı bu çekimi yapıp bizlere sunanlara çok teşekkür ediyorum.Selamlar

kuşta taban nerde arkadaşlar kafayı diktikten 1 metre sonra takla ceviriyor ben mi yanlış görüyorum???

taban taklası kuş hedefe girdiğinde kafayı kaldırdığı noktada atılan takla değilmidir ??
ben mi yanlış biliyorum.???

Hayırlı Akşamlar,
Bu kuşun oyununda taban taklası yok.
Kuş konmak için geliyor ve ilk 2 taklada konmak için perdahladığında attığı takla, daha sonra konmayıp fişekliyor. Kuşun bu seferinden kuşu yorumlamak çok zor, bu kuşun geliş hızı ve alçalma mesafesi %80 taklasız inebileceğini gösteriyor. Yine de seyri güzel emeği geçenin emeğine sağlık..

pek cevap gelmemiş kuş dik deniyor peki başladığı noktadaki bina nereye kayboldu ???

çok güzel bu gerçek bi oyun kuşunun yapması gereken yere kalış ve taban harika sahibini yürekten kutluyorum

kuş bunun gibi 8-10 sefer yapsın 1 saat uçsun.. yerine ve taklalı insin yeterli.. Taban falan çokta önemli değil.. tek seferlik çekim üzerinde not vermek gerekirse güzel kuş.. Maşallah..

kuş güzelde oyuna gelmedi inmeye geldi

helal olosun yetistirene bendede var ayni ful ayna kuyruk mavi

filo' Alıntı:
kuş bunun gibi 8-10 sefer yapsın 1 saat uçsun.. yerine ve taklalı insin yeterli.. Taban falan çokta önemli değil.. tek seferlik çekim üzerinde not vermek gerekirse güzel kuş.. Maşallah..

500 verırmısın ahmet bu dedıklerını yaparsa kuş :)))) alemsin ya... :))

alidemirsmm' Alıntı:
filo' Alıntı:

ORTADA OLANA GÖRÜLENE HELE BİRDE ALTI SAGLAM DEVAMLILIGI VARSA ALDANMAKDAN İYİDİR VERİLİR

BU KUSDA O ÖZELLİKLER VARSA FAZLASIYLADA VERİLİR

SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
alidemirsmm' Alıntı:
filo' Alıntı:

ORTADA OLANA GÖRÜLENE HELE BİRDE ALTI SAGLAM DEVAMLILIGI VARSA ALDANMAKDAN İYİDİR VERİLİR

SAYGILAR

eyvallah muharrem abi, altı sağlamsa 3000 de verilir o ayrı da mu 500 olayı ahmetle aramızda ayrı bi hikayesi var:)))

kuş güzelde oyuna gelmedi inmeye geldi demıs bı arkadasımız bende katılıyorum kus ılk ıkı taklasını vuruyor ınmeyınce ondan sonra yuruyor gıdıyor ucuranın emeklerıne saglık ama tam br seferını koyarsa daha net anlasılır her sey guzel kus masallah..
saygılar
oguz ustundag

gençler izlesinler ne söylemek isterler eksi artıları neler kendilerini geliştirmeleri açısından neler ögrenebilmişler anlatırlarsa seviniriz

bu seferi ilk izlediğimden 5 yıl geçti kimi zaman tek seferde olsa defalarca izliyorum hele o ilk 4 taklasını çevirirken çıkardığı ses büyülüyo insanı taklasıda çok sert maşallah nazar değmesin

alidemirsmm' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:
alidemirsmm' Alıntı:
filo' Alıntı:

SAYGILAR

eyvallah muharrem abi, altı sağlamsa 3000 de verilir o ayrı da mu 500 olayı ahmetle aramızda ayrı bi hikayesi var:)))

kuscu_marik' Alıntı:
gençler izlesinler ne söylemek isterler eksi artıları neler kendilerini geliştirmeleri açısından neler ögrenebilmişler anlatırlarsa seviniriz

şu kuşuda bokladınız ya dayanamıcam yazıcam yani..Allahtan korkun çarpılcaksınız.kardeş boş ahkam kesicene gördüğün şeyleri taktir et.kuşun videosundan yaptığı şeyleri görüp bakıyosun onu yazmıyosun kafanda dandik dundik senoryalar uydurup nasıl boklucanı hesap ediyosun.çok ayıp kardeş çook ayıp vallahi.yakışmıyo.42 yaşında adamsın bide.allah için soruyorum sende bunun benzeri yada yarısı kadar 1 tane kuş varmı.tek 1 tane kuş varmı.bunun 10 da 1 i kadar kuş eline geçse maniler dizeler yazarsın nasıl övüceni şaşırırsın da neyse.insan her şey olucak ama nankör olmucak.bu kuşun sahibini tanımam etmem ama kuş şahane maşallah benim gördüğüm izlediğim sayılı oyun kuşlarındandan biri.oyun kuşu emek işi emek var emek.bu kuşlar öyle kolay çıkmıyor.taktir etmek lazım bu kuşada bunu uçurup yetiştiren kuşçuyada helal olsun.....sende de kuş varsa at 1 tane videoda bakalım.yalandan internetten bulimde kendi kuşum diye atim desende bundan iyisini zaten bulamazsın.bunu beğenmediğine göre sende uzay mekiği falan olması gerekiyor..yiğidin hakkı yiğide verilsin boklama işlerini bırakalım..kırdıysam özür dilerim ama sen kaşındın yani...

yukardaki msjı Arnold nickli(murat sarıçam arkadışımıza yazdım) batmanda öğretmenmiş arkadaşımız yazımın muattabı bu arkadaştır.konular karışmasın diye belirtmek istedim.bu arkadaşımızın yorumuna bende yorum yazdım.orda isim belirtmemiştim bu arkadaşın msjının altına yazmıştım orda çıkar arkadaşta görür okur sanmıştım ama 3 sayfa sonraya düşünce anlamını yitirdi.net anlaşılsın diye açıklama gereği duydum..

Hasan bey sizi de murat beyi de tanımam yorumları tekrar, tekrar okudum şahsi düşüncem diye fikrini,düşüncesini yazmış,saygı göstermek gerekir, sizinde sinirden bu şekilde bir yorum yazdığınızı biliyorum ama kırıcı ve hoş bir üslup olmadığı kanaatindeyim. Her eleştiri,düşünce buraya, bu şekilde yazılırsa kavga,polemik,akabinde farklı yerlere varır yorumlar.En kötüsü tahammül ve saygı kaybolur.
Lütfen arkadaşlar yorumlarımızı daha dikkatli yazalım,gençlere örnek olmamız gerekir..
En az on sefer bende izledim bu kuşu tek oyununu. Aklımdan o zaman da geçen düşüncelerimi şimdi yazayım.
Bende var mı oynayan yok,yoksa makul ve kendimce yorumlama yapmama engel mi değil.
Öncelikle bu kuşa emek vermiş uçurmuş arkadaşımızın emeğine sağlık diyorum.Fişek tertibatı,mesafesi, takla sayısı,sesi üst seviyelerde.
Lakin bende murat bey ve bir kaç arkadaş gibi yorumda bulunmak istiyorum niçin tecrübe ve öngörüler örnek olsun.
Kuşun altında kuş olmaması,oyuna başlamadan duraksaması,inmek isterken çevrilen taklalar kuşu ateşlemiş çok güzel bir oyun çıkarmış.Sadece bu oyun gerçekten üst seviye.
Ama benimde öngörüm bu kuşun altının sağlam olmadığı,bu tür kuşların inişini kendi belirlerdiği,hatta olayı biraz daha abartıp şunu da yazmak istiyorum,bu şekilde suratli fişekleyip takla aralarını fazla açan uzun giden seri pratik kuşların çoğunluğunun, istisna kuşları ayrı tutuyorum, musul kökenli oyun kuşlarından kırılma olduğunu onlarında en kötü özelliğinin altlarının sağlam olmamalarıdır.
Niye bunları yazıyoruz çoğumuz altı boş kuşları sevmiyoruz,kupalarda diskalifiye nedeni,seven besleyene saygı duymak kaydıyla,bu tür altı sağlam olmayan kuşların soya girmesi ve baskın olması hasabiyle soydan çıkarılmadı oldukça zordur.
O yüzden meraklı ve genç kardeşlerimizin bu özelliği sevmeyen istemeyenlerin bu tür kuşları kendi kuşlarıyla kırmaların da ilerde hayal kırıklığı yaşamamaları na dair önceden acizane yapılan uyarıdır.
Saygılarımla..

Geri