Güverdın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kırıkkaleli metin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 145
  • Görüntüleme Görüntüleme 32K
MAŞALLAH güzel ve sağlıklı gözüküyorlar Metin Bey özellikle 2. resimdeki beyaz ve 5 resimdeki sabuniyi daha fazla beğendimi söyleyebilirim

teşekkürler orhan bey.
benim gözümde hepsi aynı :)

Metin bey bu son resimdeki kuş hakkında ( Soy ağacı ve oyunu ) bilgi verebilirmisin.

htamer5' Alıntı:
Metin bey bu son resimdeki kuş hakkında ( Soy ağacı ve oyunu ) bilgi verebilirmisin.

Uploaded with ImageShack.us

hasan bey, bu kuşumuz 6 yaşalrında damızlık bir erkeğimizdir.
soy olarak kırıkkale ilimizin eski nesillerden bir hayvandır. sivas ve urfa kanı karışır bunlara kırıkkalemizin gökleriyle bütünleşince böyle bir soy çıktı. biz bunlara beton diyoruz.
oyununa gelince. yüksek uçan, havada sert gezen, çok açılan. hedefe bir uzaktan gözleseçilmeyen yerden atar,ve bu oyunundan sonra normal sevyede evin üstlerinde gezer 3-5 dakka sonra kısadan atarak bir sefer daha çıkarır ve kaybolur gider. yere geliş mesafesi 2-3 metrelerde değişirdi, bazen tabanlı bazen tabansız oyuna girerdi, ama hiç baglama taklasını vurmadan fişek bitirdiğini görmedim. yaklaşık 2-4 saat arası uçardı, dinlenmiş haldeyse 4 saati vurdururdu, günlük uçurduğumuzda 2 saat civarı uçardı,fişekte kaç takla atarsa taban ve baglamayı katmıyorum okadar mesafe fişek yapardı yaklaşık her takal arası 10 metre civaruydı. uzaklardan kapanıp atıp gelirse, 7-8 takalyla, yakından geldiğinde 4-5-6 takal civarı yapmaktaydı.4 sene kapımızda uçtu. bir kanadında hafif uryaptı. düzeltik ama uçurmuyoruz artık damızlık olarak kümeste hayatını sürdürmekte.

gksinekli.jpg
[/url]

Uploaded with ImageShack.us[/img]

Maşallah Metin bey anlattıklarınıza bakılırsa demekki sağlam bir damızlığınız bu erkek .. Allah esirgesin . selamlarŞEREF

41 kere maşallah nazar değmesin özellikle benekli yavruları çok sevdim güle güle besleyin.

hepsi birbirinden güzel MAşallah Allah gönlünüzce uçurmayı nasip eder inş. Metin abi

teşekkürler arkadaşlar

burak yalova' Alıntı:
metin bey yalovaya bu kuşlardan geldi mi hiç.Ayı mavilerden var yalova da sizden mi çıkma acaba?
meraba
arkadaşım biz bu hayvanları uzun yıllardır besliyoruz. çocukluğumdan buzamanakadar bu hayvanlarla devam etmekteyiz ben yalova tarafına verdiğimi hatırlamıyorum ama babamda vermiş olabilir. yıllardır bu hayvanlardan sağa sola gider. bifikrim yok.

MASALLAH metin yavrular çok hos çimentoları daha fazla gibi geldi bana

betondan da beton olmuslar sanki allah emeklerinin karsılıgını fazlasıyla verir insallah

zor iş

SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
MASALLAH metin yavrular çok hos çimentoları daha fazla gibi geldi bana

betondan da beton olmuslar sanki allah emeklerinin karsılıgını fazlasıyla verir insallah

zor iş

SAYGILAR
eyvallah muharrem abi

MaşaAllah,yerde hepsi beton gibiler.
Keşke havalar güzel olsaydıda havadada görebilseydik.

Ömürden bir sene daha gitti,bu senede günlüme göre işte bir kuş anca bu kadar oynar dedirten bir kuş seyredemedim.

Haymana'dan bir davet aldım ama havalar pek müsait değil,biraz genç olsaydım genede seyrede bilirdim.

cevdet özbayer' Alıntı:
MaşaAllah,yerde hepsi beton gibiler.
Keşke havalar güzel olsaydıda havadada görebilseydik.

Ömürden bir sene daha gitti,bu senede günlüme göre işte bir kuş anca bu kadar oynar dedirten bir kuş seyredemedim.

Haymana'dan bir davet aldım ama havalar pek müsait değil,biraz genç olsaydım genede seyrede bilirdim.
teşekkürler.
cevdetbey yerde güzel oldukları kadar havadada güzeller en azından bizi tatmin ediyorlar.
havalar müsait olursa sizin gönlünüzü görecek bir hayvan izletebiiriz.

Maşallah,taklacılarınız çok güzel ve sağlıklılar. Güle güle besleyin.Saygılar.

maşallah güzel hayvanlar..

teşekkürler

Kuşlarınız çok güzeller maşallah.. Allah nazarlardan saklasın.

Geri