Güverdın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kırıkkaleli metin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 145
  • Görüntüleme Görüntüleme 32K
(BETONLAR) KIRIKKALE

Uploaded with ImageShack.us
[IMG=http://img707.imageshack.us/img707/2741/kartlar034.jpg][/IMG]

[IMG=http://img24.imageshack.us/img24/1/kartlar032.jpg][/IMG]

Maşallah,kuşlarınız birbirinden güzeller,özellikle sondan başa doğru sayınca yedinci kuşu çok beğendim.İnşallah iyi günlerde beslemeye ve uçurmaya devam edersiniz.Sağlıklı kümesler.

zogoz' Alıntı:
Maşallah,kuşlarınız birbirinden güzeller,özellikle sondan başa doğru sayınca yedinci kuşu çok beğendim.İnşallah iyi günlerde beslemeye ve uçurmaya devam edersiniz.Sağlıklı kümesler.
teşekkürederim.

Maşallah hepsi kurşun asker gibi benim favorim kakao rengi,deve tüyü olan

Maşallah Metin Abi,
Havadaki kadar,yerde de göz okşuyorlar.
Özellikle küllüler(gökler)
Güzel günlerde beslemeniz temennisiyle...
Khalid

merhaba,
benim adım kemal cebeci kırk yıldır kırıkkalede kuş beslerim
kuşları görünce yazma ihtiyacı duydum ..
1989 da sakallı yaşara gök tepeli erkeği ben verdim .
daha önce sabriye dumanlı dişiyi vermiştim sabri dişiye edenin sarı erkeği vurdu
bunlardan çıkan sarı dişiyi sakallı yaşara verdi sakallı kuş oyuna girince beni buldu bende dişiye vursun diye
gök tepeli erkeği verdim sakallı yaşar bunlardan bi gök erkek uçurdu bu erkeği bastıramadı geceye kaldı devlet hastanesinin çatısından gece alınmdı o gün bu gün erkek kayıptadır .
gök takka perçem gök açık ve koyu sarı ve dumanlı verir kuşlar...
sakallı yaşardan bayağı bi dağoldı bu kuşlar asılları her zaman bendedir beton meton uydurma lakaplardır..
bunların aslı ve hikayasini sakallı yaşar da bilmez yenimahallede kuş besleyenler beni iyi tanır..
saygılar..

cinbacak' Alıntı:
merhaba,
daha önce sabriye dumanlı dişiyi vermiştim sabri dişiye edenin sarı erkeği vurdu
bunlardan çıkan sarı dişiyi sakallı yaşara verdi sakallı kuş oyuna girince beni buldu bende dişiye vursun diye
gök tepeli erkeği verdim sakallı yaşar bunlardan bi gök erkek uçurdu bu erkeği bastıramadı geceye kaldı devlet hastanesinin çatısından gece alınmdı o gün bu gün erkek kayıptadır .
sakallı yaşardan bayağı bi dağoldı bu kuşlar asılları her zaman bendedir beton meton uydurma lakaplardır..
bunların aslı ve hikayasini sakallı yaşar da bilmez yenimahallede kuş besleyenler beni iyi tanır..
saygılar..
Selamlar Burda bir polemik kapısı arralanmış ,; Bende Kırıkkalede kısa süre yaşadım ( 4) yıl . O bölgenin kuşu fizik olarakta oyun tarzı olarakta belirgin özellikler taşır, Türkiye çapında Haklı bir üne de sahiptir. Herne kadar bugün kuşçuluk çok hareketli dahi olsada illaki belli çerçevelerde yöresel kuşların bir birine yakınlığı söz konusudur . Bunu şöylede açıklayabiliriz. Oyun özellikleri olarak birbirine yakın tarzda kuşların çıkması bu kan yakınlıklarının ve belli arayışlar sonucu ortaya çıkmış ortak niteliklerin bir sonucudur . Yani bellibir yöre içinde uzaktanda olsa akrabalık komşuluk vs olama itimali vardır .Ancak konuya giriliş şekli itibari ile üslup ban göre çok şık değil benden çokça yaşça büyük olan bir büyüğüme da saygısızlık etmek istemem . Ben olsa idim Fikirlerimi Özel mesaj ile birebir paylaşma yı öncelikle tercih eder karşı tarafında görüşüne baş vururdum . Burda bahse konu edilen kuşların belki 100 kadar videosunu izledik belkide daha fazlasını açın bakın heer yerde var zaten . Bunlar elbetteki bir emeğin karşılığı değilmi.. Bellibir değer kazanmış belli bir saygınlık kazanmış kişilere tek bir kelime ile ''''uydurma '' sil baştan yapmak reset atmak çok acımasız değilmi sizcede . Ortada bir hile hurda var ise idi; ki bana göre mümkün değil .. Yılardır takip ettiğimiz bu ''''kuşlardan yada bu İnsandan '' Her şekilde bizlerde haberdar olmazmıydık sizce ! Yıllardır bu kuşları izliyoruz bakın günledir değil yıllardır .. Sahibinide en az kuşları kadar izliyoruz bundan da emin olun kuştan daha çok Adama önem veren çok insan var burda aramızda ..Size bir düşüncemide paylaşcağım burada kabul edersiniz yada etmezsiniz . Kırıkkalede çalıştığım süre içinde Ciddden çok harika kuşlar gördüm izledim , İyi kötü nasip oldu denk te gewldi hatta uçurdum . Dahada ötesi ben kuşun kıralını kırıkalede canlı gözle gördüm . Bir tezat belki amma Kuşçu için ise aynı kananati yazıkki taşıyamıyorum.. Hep iyi kuş ile iyi hasletlere sahip kuşculuğun farklı güzelliklerini kavramış insanları daha az gördüm . Sıklıkla gördüğüm hırs , hırsızlık , İftira , karalama , kazıkçılık . Yani iyi kuşa pararlel iyi kuşçu daha sınırlı sanırım .. İnsan konuşurken iki düşünüp bir söylemeli , söyleyeceksede üsubu kaidesi ile yapmalı ki . Lafı sözü kabul görsün bir anlam taşısın . Yaklaşım şeklini İfade edilmek istenilenin aksettirdiği manayı asla benimsemediğimi bilmenizi isterim . selamlarŞEREF

cinbacak' Alıntı:
merhaba,
saygılar..
merhaba hermşerim. seni tanımam. kimsin nesin. ama beni herkez tanır.
bilahere kırıkkaleye geldiğimde bu kelimeleri. bilhas yüzyüze geldiğimizde de söylemeni isterim.
yaşardayının kuşları senin kuşlarınla ala kalı olabilir. buna kimse itiraz etmez. bende etmem. kırıkkalede çoğu insanda yaşar dayının kuşları olabilir. çünki bi yerde iyi varsa mutlaka dağılır. heleki Kırıkkale gibi küçük bir yerde dağılmaması imkansız. artı yaşardayı benim mahallemin kuşçusuydu. bizde o kuşalrdan olmaması imkansızdır. neyse gelelim konuya. yaşın epey olmuş bu vakite kadar bişeyler yapamamışsan, bu işte ismini kuşunu duyuramamışsın bu saatten sonra da olmaz hemşerim. böyle göze batan insanlara sataşarak çamur atarak bişeyler sahibi ün nam yapamassınız , bu iş kuş üretmeyle ve iyisini çıkarıp uçurpu göstermeyle olur. sana tavsiyem çenen çalışacağına aklın çalışsın kuş oynatta seni öyle ansınlar anladınmı. kuşlara gelince benim kuşlarımın bi kanı yaşardayının kuşları bi kanı Sivaslı kendi kısa bacak kara göklerimiz bikanı urfadan gelen Urfalılar birkanıda rahmetli yahşihanlı necati dayının kuşları bunların karışımından bu kuşlar çıktı piyasaya bizde betonlara çok değer verdiğimiz için ve kuşların oyun kalitesinde çok büyük katkıları oldu diye beton olarak devam ettirdik nesil lakaplarını. bunu sonkez yazıyorum. bana ikide bir kuş seceresi yazdırmayın. benim herşeyin gayet açık ve net. ve beton herkezde olabilir ama benim betonlarım kimsede yok oluşumları da yazılı kardeşim. bırakın palavraları kuş oynatın beton uzay nebileyim türkiyede namlı ne varsa hikayedir. kuş oynasın adaı oynamıyor kuş oynuyor. ayrıca bir hemşeri olarak çok üzüldüm. buraya sırf karalama için girmişşin niyetin gayet açık. ben gurbetteyim. Kırıkkaleli hemşerilerime herzaman sahip çıkarım tanıyım tanımayım. senin yaş itibariyle bu hareketin. hiç hoş değil. herkez yaşının adamı olsun. çoluk çocuk işlerin bırakın.

bahsi geçen kuşları ve beni tanımadan yorum yapıyosun benim bu yazımı burada okuyan kırıkkale de ve yahşihanda kuş besleyen herkes bilir bahsettiğim insan sakallı yaşarı benim kadar kimse tanımaz.
tesadüf denk geldim ve yazdım benim bu yazımı ve kuşları gerçek anlamda bilen inşallah görür onun için açığa yazdım
ve muhattabı yazarsa sevinirim sanal da değil kırıkkalede ben halen kuş besliyorum bahse konu olan kuşların ciğerini blirim. ve kırıkkalede beslenen bütün damarları .ve en eski kuşçulaı çoğu çok samimi olduğum insanlardır..
buraya yazmaya kalksam ansiklobedi olur..
bahasi geçen kuşların sakallı yaşara nasıl geçtğini yazdım
Kemal CEBECİ..

bu herkes yaşının adamı olsun derken sen beni tanıyomusunda bu şekil bi ifade kullanıyosun belliki kırıkkale yi de kuşuda kuşçularıda bilmiyosun gayipten gazel okuyosun.

cinbacak' Alıntı:
bu herkes yaşının adamı olsun derken sen beni tanıyomusunda bu şekil bi ifade kullanıyosun belliki kırıkkale yi de kuşuda kuşçularıda bilmiyosun gayipten gazel okuyosun.
telefon numaranı versene arayım seni taışırız

kırk yıllık memleketimizide sayende tanımaz olduk. beni yenimahalleden herkeze sor sana tanıtırlar beni. telofonunu yazmadın arayayım tanışalım

Var sayalım ki ; Bir şekilde sizin kuşlarnızdan da bu arkadaşımızın kuşlarına zamanı ile kan karışmış olsun . Zaman geçmiş yıllar geçmiş kuşlar kırılmış , yeni bir boyut kazanmış yeni bir sülale olmuşlar. Bir soy oluşmuş . ADAMDA UÇURMUŞ, HALA UÇURUYOR.. Kendinden bir şeyler takmış bir emek üretmiş. Bu ürününü de buradan sanaldan paylaşmış . Bu sanalda kuş beslemek mi oluyor olmayan kuşun mu videosunu çekmiş yada başka yerden montaj mı yapmış yüzlerce kuş videosu çekmiş .. Koymuş insanlar izlesin diye .. Sizinde harika kuşlarınız vardır mutlaka biz Kırıkkale ye her an çıkıp gelemeyiz imkan bulursanız buradan paylaşın bizde izleyelim. Görelim neşelenelim maşallah diyelim bunda bir fenalık yok ki .. Cidden imkan olsa da çıplak gözle baksak onun üstüne zaten zevk yok. Ama işte hayat iş güç her dakika kuş izlemeye her yere gitme olanağı yok olan elinde uçuran , iyi kötü burada paylaşıyor . Hatta dostluk için muhabbet için bazen kümes resmi kuş resmi kedi horoz vs ne varsa paylaşılacak herkes elindekini sunuyor bakın bende bu var diyor . İlgisini çeken de bakıyor sohbet ediyor . Dahası alış verişte yapabiliyor ..
Tek kelime ile kişilerin emeğini yok saymak , ikna edici değil . Sizlerde emeğinizi paylaşın herkez görsün, öbürtürlü arkt niyetli bir yaklaşım olmaktan öte gitmez , yada sadece bu şekilde anlaşılmaktan öte gidemezsiniz .selamlarŞEREF

arkadaşlar bi yanlış anlaşılma oldu bunuda benim biraz teknoloji özürlü olmamdan kaynaklanıyor. ben kuşları kötülemedim emeğede saygı duyuyorum ve arkadaşın kuşlarının videosunu izledim ben konu başlığı dikkatimi çekti veyazma ihtiyacı duydum. kırıkkaleli olupta bu kuşu besleyen herkes beni iyi kötü tanır kırıkkaleye ilk kuşçular derneğini zafer caddesinde imar bankasının üstüne kuyumcu kemal battaloğlunun yeri boyacı metin madenli ihsan sarı aydın kemal battoloğlu kurduk
o derneğe takılanlar kırıkkalenin en eski kuşçularıdır.
yahşihanlı rahmetli necati dayıyı çok iyi bilirim yeğeni abdülkadir ailece görüştüğüm kişidir aynı kurumda yirmi beş sene beraber çalıştık kuş alışverişimizde oldu . yahşihanlı aker hüseyin rahmetli musa çavuş avni dayı hatıpların eyüp daha birçok kişi ..
burada herkes arkadaşı tanıyormuş benim bahsettiğim insanlar kırıkkalenin eski kuşçuları ki hepside gerçek anlamda kuşçudur bilgisayar kullanmayı bırakın çoğu görmemiştir bile mevzu uzun olacak metin kardeşim kırıkkale ye geldiğinde beni ara konuşalım kötü anlamda bişey söylemedim güzel kuşların var güle güle besle.. sakallı yaşar yaşıyormu yaşıyorsa görürsen bol bol selamımı söyle..
kemal CEBECİ

merhaba metin kardeşim,
sakallı yaşardan bizzat kendinmi aldın bilmiyorum.. sakallı yahşhanda bi kaç yere vermişti abdülkadirin kardeşi mustafaya 2000li yıllarda olsa gerek musa çavuşa da geçmişti. dumanlılardan.
şimdi burada ilk yazdığım yazıda bahsi geçen sabri dedğimiz kişiyi tanımayan kırıkkalede ve yahşihanda nam salmış kuşları bilemez anlatılanların çoğuda hikayedir.
kırıkkaleye kuşu başlatan albay nihat bey dir feleksiz ler ve diğerleri
bu 1960lı yıllarda albayın kırıkkaleyi gerçek kuşla tanıştırdığı yıllardır. albay kuşçuluğu bıraktığında kümesini sabri kapattı
sabri yahşihanlıdır kırıkkalede kuşun piridir.. sabriden necati dayıya musa çavuşa avni dayıya aker hüseyine sarı mustafaya
anlayacağın yahşihanda gerçek anlamda kuş besleyen herkese kuş sabriyle geçmiştir..
daha sonra kırıkkalede albay dan sonra ilk piri sarı aydındır kanadı kırığı ve çeço dişiyi beslemiştir ondan kuş alan mücahit abi ve ondan madenli ihsan daha sonraları yaş itibarıyla sulu göz hayri yeğeni otelci metin metin çoktandır antalyada ama besliyor. kırıkkalede beyazları iki kişi beslemiştir kuşlar farklı kuşlardır. otelci metinin cingenlerden aldığı beyazlar cingenoğlu diye bilinir birde yine rahmetli komşum ve arkadaşım şekirci mustafanın beyazlarıdır. şekercinin beyazlarını yuvada oda rahmetli uzun saadettin besledi ve uçurdu.. bu iki beyaz nesli okuduğum bazı sitelerde karıştırılıyor.
sakallı yaşarla tanışmamız dediğim gibi sabriye bi dumanlı dişi vermiştim sabri o zaman yenimahallede müstakil evi vardı 1988de ozaman sabride kökü avni dayıya ordan aker hüseyine geçen ve yahşihandaki patlamada yahşihanı boşalttıklarında aker hüseyin kırıkkale belediyede otobüs şoförü olan ede ismaile on üç tane kuş bırakmıştı işte bu kuşlardan sabri bi erkek uçuruyordu sene 1988de bu erkeğe benim verdiğim dumanlı dişiyi taktı ve sakallı yaşara bi sarı dişi verdi sakallı kuşu oynatıyor o zamanlar rüzgarlı sokakta rahmetli ahmet taşanın kavesine takılıyorduk yaşarağa bana geldi kuşu anlattı gittim gördüm dişiyi bende göklerden tepeli bi gök erkek vardı feleksizlere en yakın damar takka perçem de verir bozverir dumanlı bazanda benekli perçemli bıyıklı olur çok sağlam bir damar erkeği sakallı yaşara verdim bayağı bi yavru aldı çok kişiye seyrettirdi . senin videoda seyrettiğim bi gök var hareketleri benziyor uzun hikaye bunlar metin kardeşim tanışırız .. güle güle besle bunun uçurmasından çok sohbeti tatlıdır hayatımda ilk defa bu kadar yazdım kusura bakma valla yazmağa alışkın değilim biz sabahlara kadar bunun sohbetini yapardık. şimda bu yazma işi valla ters geliyor..

aydın abiyl görüyormusun en son zafer işhanında terasa bi kümes yapmıştım yedi sekiz sene orada kuş uçurdum ilk derneği boyacı metin cingen muhittine devretmişti sonra dernek zafer işhanının üst kata taşınmıştı.. Aydın abi yi ben 40 yıldır tanırım çok sevdiğim bir kişidir eskişehirde olduğunu biliyorum. onda en son bolpaça sarılar vardı teknisyen recep le baştaşların faruğun bahçede uçurdular çok aşırı taklalı ve uzun fişekli kuşlardı ama salakdılar kalktıkları yere teslim olmuyorlardı sen horoz beslediğine göre hasandedeli başkan maliğin kardeşi hüseyini de tanırsın herhalde bu sakallı yaşara verdiğim tepeli gökün ana babayı 93 veya 94 de hüseyine vermiştim takkaperçem gök erkek aynalı gök dişi hüseyin onlardan yavru aldı sonra kuşları hollandaya gönderdi..
cingenoğlu beyazları otelci metin cingenlerden almıştı şapka gibi perçemleri vardır oyunları normal beyazlardı metin onlardan noktalı milada vermişti milad ab iye besletmediler çok çaldılar sene 81 de metinin dayısı sulugöz hayriden bir çift getirmiştim dişi si öldü erkeği kara ademe verdim kara adem erkeği çok besledi seksen beşte vermiştim ademe ben şekerci mustafanın beyazlarını çok besledim yumurta göğüs iğne perçem veya bıyıklı olurlar rahmetli şekerci mustafa bu şekerciliğide bi açıklık getirelim mustafa gilin işi şeker imalatçılığıdır mustafa aslen bahşılılıdır.. sivaslı alirıza boyacı metin de de beyazlar var şimdi onların tam damarını bilmem metin ile alirıza biz mıho deriz özellikle boyacı metin ankaradan çok kuş getirdi burada rafineride mühendis faruğada aynı beyazlardan verdiler randımanlarını tam bilmiyorum ..
ben beyazları acargil petrolde oranın sahiplerinden ercan acargille kümes yaptık kuş uçuruyorduk oradan bi çaldırdık tabii göklerden de gitti kırka yakın .
üç defa kuş çaldırdım üçündede her seferinde 40 dan fazla kuşum gitti .
yenimallede şirin aliye vermiştim bayağı bi kuş hodarlı sarı ibo yada bi gök erkeğim geçmişti çok beslediler ...
şekerci mustafa rahmetli olunca kuşlara uzun saadettin bakıyordu o da rahmetli olunca madenli ihsan beyazları ankara da dağıttı. şu an bende yok bende üç beş sendeir göndermiştim kuşları üç çiftini geri getirdim.

kuscu_marik' Alıntı:
metin kardesim ne olur böyle yakısıklı kuşların resmini atma zaten yerim yurdum yok bunları görünce dayanamıyorumben internette uçurmaya alısmaya çalısıyorum sanalcı oldum3 yıldır zaten kuş besleyememenin ezikligini yasıyorum çirkin kuşların resimlerini at da heveslenmeyeyim

SAYGILAR
Aynı dert bendede var.Böyle kuşları gördüğümde şartlarımı zorluyorum.Yeniden beslemek istiyorum.Sokakta yürürken bir kanat sesi duysam gökyüzüne bakıyorum.Ayrı kaldıkça daha da sevdam artıyor.Bu gidişle başlamaktan başka çarem kalmayacak.

ince memed' Alıntı:
kuscu_marik' Alıntı:
metin kardesim ne olur böyle yakısıklı kuşların resmini atma zaten yerim yurdum yok bunları görünce dayanamıyorumben internette uçurmaya alısmaya çalısıyorum sanalcı oldum3 yıldır zaten kuş besleyememenin ezikligini yasıyorum çirkin kuşların resimlerini at da heveslenmeyeyim

SAYGILAR
Aynı dert bendede var.Böyle kuşları gördüğümde şartlarımı zorluyorum.Yeniden beslemek istiyorum.Sokakta yürürken bir kanat sesi duysam gökyüzüne bakıyorum.Ayrı kaldıkça daha da sevdam artıyor.Bu gidişle başlamaktan başka çarem kalmayacak.
Allah Herkeze Uygun inkanlar nasip etsin , Gerçekten İmkansızlık çok fena. Sizleri gayet iyi anlıyorum . şua uygun koşullara sahibim benim için sorun yok, ama bu yazın yaşadığım şehri değiştirebilirim , şimdiden sancılanıyorum aklıma geldikçe .. selamlarŞEREF

Öncelikle selamlar kırıkkale de kemal cebeciyi tanımayan kuşcu değildir... Kemal abinin gökleri, dumanlıları dillere destandır... Ayrıca kemal abi kırıkkale de bir ekoldür abimin dediği gibi gayipten konuşması kolaydır tanıdığın bildiğin kuşculardan kemal abi hakkında bilgi almanı tavsiye ederim metin abi

Geri