'' HAYDİ TÜRKİYE '' GÜVERCİNLER *A Ş I Y A *

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 64
  • Görüntüleme Görüntüleme 25K
Arkadaşlar konu ilk açıldığında da belirtmiştim.
Aşımı yaptım ve kendim yaptım diye.
Bugün İtibarıyla Allah'ıma çok şükür tekleyen sadece bir kuşum var.
Muhtemelen onu da gözden kaçırdım(Hafif zayıflamış kurumaya girmiş gibi..).
Onun haricinde 80 parça kuş var yavrularla birlikte hepsinin yavaş yavaş neşesi yerine gelmeye başladı.Senelerdir aşı yapıyorum hiç bir zararını görmedim,herkese de tavsiye ederim.

azusa111' Alıntı:
Hay hay tabii ki bilgi verebilirim.
Gallimune 503 karma aşı yapıldı kart kuşların tamamına.
Yavrulara ise şu an için sadece veba aşısı yapıldı.2 aylık olunca onlara da karma aşı yapacağım.
Aşıların hepsi şırınga ile ensenden uygulandı.
Aşılamayı bizzat kendim yapıyorum uzun zamandır kendim uygularım.

Anladığım kadarıyla açıklaması bu şekil, etkili olacağına benziyor.

GALLIMUNE 503 ND, IB, EDS +++ IC 2 (VBPR yok S-128)
Yağ adjuvan Newcastle hastalığı virüsü, Infectiou s Bronchiti s, yumurta Drop sendromu ve Infectiou s Coryza Inactivat ed aşısı; Kütle 41, EDS 127, Ulster 2C suşları ve Haemophil bize paragalli narum serotip A & C Bulaşıcı nezle ve Sendromu, Bırak inaktif aşı benzin adjuvan ist Newcastle Hastalığı virüsü, Enfeksiyöz Bronşit, Yumurta, Kütle 41, EDS 127, Ulster 2C suşları ve

Arkadaşlar aşı temininde sorunlar var gibi görülüyor
0 216 593 4441 nolu telefon Türkiye genelinde aşı ve ilaç temin eden veteriner firmasının merkez santrali. Burayı arayıp aşı istediğinizde sizin adresinize yakın bölge sorumlusunu ordanda en yakınınızdaki bayii veterinere ulaşıyorsunuz.
ben İzmirde Yunus beye ( 0 533 0909662 ) ondan da bornovada özkanlar da veteriner Mehmet Aslana ( 0 532 251 3224 )ulaştım bu yolla.
Güvercinler için veba aşısı 0,3 doz 100 lira
4 lü aşı 0,3 doz 225lira
Aşı pazardan sergiden mezattan alınmaz.soğuk zincirle taşınıp nakledilir.Diğer ilaçlar gibi olmaz.Kullanınca da soğukta muhafazasına devam edilir.
1500 tane kuş için bu paralar çok değil.hele kullanmak zorunda olduğumuz ilaçlara verilen paralar ile kaybettiğimiz kuşları da düşünürsen bedava.3-5 arkadaşa 2 yıl yeter bu aşı.
Kullanıcı avatarı

Yukarıdaki mesaj, başka bir başlık altında Hacı Levent Bey' in mesajıdır. Eminim bu aşılar da ruhsatlı aşılar. Aşı temini hususunda sanırım sorunu aştık. Şimdi inaktif aşı için (doz ayarlamalı enjektör gerektiren) uygulama yapan veteriner veya tecrübeli kişileri belirlemeliyiz.

Aslında Dernekleri bu yönde zorlamalıyız. Benim düşünceme göre derneklerin birinci sorumlulukları üyelerinin bu yöndeki ihtiyaçlarını karşılayan organizasyonlar yapmaları olmalıdır. Bu, derneklerin üyelerine karşı olan sorumluklukları olduğu kadar sosyal sorumluluklarıdır da. Derneklere üye arkadaşlar, lütfen gidin dernek yönetimlerine; sorun bu konuda ne yaptıklarını; yapmıyorlar ise nedenini sorun lütfen.,

Kuşcular camiasının en önemli sorunu güvercinlerin evcil hayvan sayılmaması sorunudur. Bu sorun da beraberinde, kuş sağlığı sorununu getirmektedir. Bunun en başta gelen nedeni de, aşılama yapılmamasıdır. İncelediğim hiç bir derneğin hatta Türkiye Güvercin Federasyonu' nun da amaçları arasında, Güvercinleri evcil hayvan sınıfına sokma yönünde çalışma yapmak yok. (Eğer benim bulamadığım bir dernek amaçları içinde bu konu varsa, bu dernek kurucularının ellerinden öperim.) Bu amaç yoksa, diğer bütün amaçlar bence hiç bir şey ifade etmez. Düşünsenize güvercinlerimiz evcil hayvan sayılmıyor. Ülkemizde onların ihtiyacı olan sağlık ürünlerinin üretimi yapılmadığı gibi ithal edilmelerine de izin yok. Ne yapmak zorunda kalıyoruz ? Kanunsuz yollardan, bu gözümüz gibi baktığımız hayvanlarımıza sağlık ürünleri temin etmeye çalışıyoruz. Bir de yüzlerce dernek kurmuşuz. Dernekler belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için kurulurlar. Aynı zamanda her derneğin sosyal bir sorumluluğu da vardır. Üye olduğumuz derneklerin amaçlarının başına 'Güverinlerin evcil hayvan sınıfına sokulması yönünde çalışmalar yapmak' maddesini ekletmeliyiz.

Yine size dönüyorum Nizam Bey. Sizin İstanbul' da olan yeriniz (Kuşçular camiası içindeki) ve tüm arkadaşlara yapmakta olduğunuz yardımlar, bana, sizden bazı şeyler isteme yönünde cesaret veriyor. Lütfen daha önce yazdığım ricalarımla ilgili adımlar atınız. Bu bilgiler İstanbul' daki arkadaşlarımıza çok yararlı olacak eminim.

Türker Bey; Biliyorum her açıdan herkese yardımda bulunuyorsunuz. Sanki bir emekli kişi gibi bu sitede her soru sahibine yardımcı oluyorsunuz. Sizin de Bursa bölgesindeki etkinizi biliyorum. Nizam Bey' den rica ettiğim konularda siz de bir araştırsanız. Bursa' da durum nedir bir aktarsanız.

Devir Hanım, Sizin yurt dışındaki sokak hayvanları ile ilgili derneklerin ve güvercin derneklerinin amaçları ve çalışmaları hakkında bilginiz olduğuna eminim. Bize biraz neyi, nasıl yapıyorlar anlatsanız lütfen. Güvercinleri nasıl pet hayvanı yapmışlar? Belki biz de bu yönde girişimlere başlarız.

Sen ne yapacaksın derseniz, ben bazı derneklere belirttiğim konularda emailler gönderdim. Ama hala cevap bekliyorum. Yani uzaktan birşey yapılamıyor maalesef. Bizzat gidip görüşmek daha etkili olacak sanıyorum.

Daha önce dediğim gibi bu hayatta hiç bir şey kolay olmuyor. Biraz çaba lütfen...

Herkese kolaylıklar dilerim.

azusa111' Alıntı:
Arkadaşlar konu ilk açıldığında da belirtmiştim.
Aşımı yaptım ve kendim yaptım diye.
Bugün İtibarıyla Allah'ıma çok şükür tekleyen sadece bir kuşum var.
Muhtemelen onu da gözden kaçırdım(Hafif zayıflamış kurumaya girmiş gibi..).
Onun haricinde 80 parça kuş var yavrularla birlikte hepsinin yavaş yavaş neşesi yerine gelmeye başladı.Senelerdir aşı yapıyorum hiç bir zararını görmedim,herkese de tavsiye ederim.

Gürkan Bey ne mutlu size..

Yapmış olduğunuz aşılar hakkında, nasıl tedarik ediyorsunuz, nasıl uyguluyorsunuz, maliyeti nedir gibi bilgiler verir misiniz lütfen ?
Ayrıca inaktif aşının temini yanında uygulamada da güçlükler var. İzmir Bölgesinde uygulamada yardımcı olacak veteriner veya kişi tanıdığınız var mı?

Şimdiden teşekkürler..

Selamlar,
Yaptığım aşıları Deniz Veterinerlikten sayın Mehmet bey'den temin ediyorum.
Kendisi sağolsun çok ilgili bir insan.
İzmir Bornova'da dükkanı var.Her konuda bilgi veriyor aydınlatıyor.
Uygulamayı daha önce söylediğim gibi karma aşıyı direk ense köküne doğru uyguluyorum.
Yavrulara vurduğum bir dozluk Nobilis aşısını da aynı şekilde doğrudan ensenden vuruyorum.
Şimdiye kadar hiç bir problemle karşılaşmadım.Arada tabii ki fireler oluyor ama olmasuı gayet doğal.Çünkü bazen zayıf kuşu gözden kaçırabiliyorum.Bu aşılamada da şimdilik sadece bir kuş aşırı reaksiyon verdi ve kurtulması için yine de çaba sarfediyorum.İnşallah o da düzelecek.
Yardımcı olacak kişi açıkçası benim etrafımda yok.Ama eminim Mehmet bey veya etrafında tanıdığı birileri kesin vardır.Mehmet bey size yardımcı olabilir diye düşünüyorum bu konuda.

http://www.denizvet.com/?SyfNmb=3&pt=%C4%B0leti%C5%9Fim

Buradan kendisine ulaşabilirsiniz.

Hener bey, Türkiye Güvercin Federasyonu başkanı ,Mustafa Hayıroğlu ,beyin güvercin konusunda önemli çalışmaları vardır.Özellikle BAYRAMPAŞA belediye başkanı ,ATİLA AYDINER beyin desteği ve katkıları vardır.Bayrampaşa ilçesinde hayvanlara yönelik bir çok barınak açmıştır, güvercin ve kanarya derneklerini bir araya toplamıştır.Lakin bizim bağlı olduğumuz belediye bu konuda çalışması yok belediyeye bağlı veterinerlik var lakin kuş dedinmi adamlara dalga gecer gibi gülüyorlarlar.Ancak cezai yaptırımları takip ediyorlar.Sorunlar aynı, anlattığımız gibi, aşağıdaki tgf nin web sitesinde bizim beklediğimiz müjdeli haberi gördüm.İnşanlah kuşculuktaki bu sorunlar en kısa sürede aşılır.
http://www.gufed.com/
https://www.facebook.com/turkiyeguvercinfederasyonu
Yasal Güvercin Aşımız Geliyor...

Türkiye Güvercin Federasyonu ve MSD Hayvan Sağlığı ile Ortak Yürüttüğümüz Yasal Aşı Projemiz Çok Yakında Siz Saygı Değer Dostlarımıza ve Güvercin Sevenlere Sunacağız.

Ayrıca istanbullu kuşcuların coğu aşıyı GÜNEŞ ECZA DEPOSUNDAN temin ediyor.Bu aşılar kanatlı sektöründe kullanılıyor dediğim gibi bunlar ruhsatlandırılmış yasal aşılar, colombovac, Chevivac P200 gibi aşılar satılmamaktadır, bu aşılar dediğim gibi yurda kaçak giriyor satışı yasak.
Güneş Ecza Deposu
Talat Paşa Cd No:19 D:A/1 Bahçelievler Merkez/İstanbul - Avrupa
(0212) 441 0433

Evet Türkiye Güvercin Federasyonu sitesinde ve MSD Hayvan sağlığı şirketi sitesinde ''Sağlıklı Uçuşlar'' başlıklı kampanya tanıtımı var. Tanıtımda ''Çok Yakında'' ve 24 Ocak - 07 Şubat 2014 tarihleri de görünüyor. İnşallah yakın zamanda bir organizasyon ortaya çıkar.

Bu başlık altında aşılama ile ilgili hiç de azımsanmayacak bilgiler ortaya çıktı. En azından PARAMYXOVIRUS (VEBA) için, 4 ayda bir tekrarlanması gerekse de, sularına katılarak kolayca yapılabilen canlı aşının mevcut olduğu, ekonomik ve istendiğinde kargo ile temin edilebildiği anlaşıldı. Sadece virus nedenli hastalıkların yanında Salmonella ve solunum yolu enfeksiyonları gibi bakteri nedenli hastalıklara da karşı inaktif aşıların da bulunduğu öğrenildi.
İnaktif aşılama, ilgili ekipman ve tecrübe gerektirdiğinden ben yine de Derneklerin organizasyon yapmalarının en doğru yol olduğunu düşünüyorum.

Aşının önemini umarım hiç kimse yaşayarak öğrenmez. Kuşçular camiasına büyük yarar sağlayacak organizasyonların yapılmasına ilk adım olacağını düşündüğüm ve çok ümitle baktığım bu başlık yeteri kadar ilgi görmedi maalesef.

Herkese hastalıksız kümesler diliyorum.

HÜSEYİN ABİ ; HELE BEN NE KADAR ÜZGÜN OLDUĞUMU ANLATAMAM ..AŞI GİBİ CİDDİ BİR KONUNUN BAŞLIKLARDA GERİLERE DÜŞMESİ BENİ ÇOK ÜZDÜ.!

FAKAT ; * DOĞRUDAN YANAYIM ! YENİLİKÇİ VE ARAŞTIRMACIYIM .ÇEVRECİ VE DE HAYVANSEVERİM .BU DOĞRULTUDA ÇALIŞMALARIMA DEVAM EDECEĞİM.

BU GÜN BİR ÇANTA GÖZÜME ÇARPTI EVİMİZDE ..KIZIMIN OLDUĞUNU BİLİYORUM .BU NE İŞE YARIYOR DİYE SORDUM ..
PİKNİĞE GİDERKEN DONDURMA ALIRSAK .ERİMESİN DİYE TAŞIMA ÇANTASI DEDİ.. :haha:
HEMEN EL KOYDUM ..AŞI TAŞIMA ÇANTASI OLDU BİLE.. :heyo:

DURMAK YOK YOLA DEVAM .!

HERŞEY VATANIMIN GÜVERCİNLERİ SAĞLIKLI OLMASI ,GELECEĞE SAĞLIKLI GÜVERCİNLER TESLİM EDEBİLMEK İÇİN ..

DUYARLI OLMALI .

merhaba arkadaşlar,
yine de bu başlık amacına ulaşmaya başladı diye düşünüyorum. evet ben de Kıbrıs için haberler vereyim bari;
Univet Kıbrıs Resmi Veteriner ilaçları satan bir Ecza Deposundan temin edilebilen aşılar;
Yalancı Veba Aşısı: Toz "suya katılarak verilebilmekte" bin kanatlı için; 25 TL.
Pox Çiçek Aşısı: Sıvı enjektabl "50 dozluk - bacaktan tüy çekip kanayan yere sürerek yapılıyor galiba" fiyatı 30 TL. sanırsam
Gumboro Aşısı: Toz "suya katılarak verilebilmekte" fiyatı 35 TL.
Univet Telefon Numaraları: (0392) 225 81 01 - 225 81 02 - henüz aşıları almadım çünkü önce olası sakıncalarını detaylıca araştırmalıyım! diğer oral ilaç çeşitleri de mevcut daha önce onlardan almıştım.
---
Kıbrıs'ta Dışkıdan tahlil yaptırabileceğiniz + Kanatlılardan anlıyormuş hatta ameliyat dahi ediyormuş* Veteriner Hekim Selim Özsuy:
Pet Kingdom Vet, Ozanköy Girne Tel: 0533 869 42 44 - 0542 869 42 44 "aşıları buraya da sormak lazım ilk fırsatta"
---
Kıbrıs'ta otopsiden tahlil yaptırabileceğiniz Veteriner Dairesi iletişim bilgileri:
http://www.ktvhb.net/tr/a-baglantilar-v ... releri-525
---
Kıbrıs'taki dernekleri araştırıp email atmıştım ancak burada birçok insan daha çok telefonda konuşmayı "hatta telefon ile mektup yazmayı" seviyor sanırsam, hiçbirinden email olarak cevap alamadım henüz :haha:
---
şimdilik benden de bu kadar :slm:

Son düzenleme:
Ben bu aşıyı kullandım

Ekli dosyalar

• 20131004_175410.webp
    20131004_175410.webp
    557.9 KB · Görüntüleme: 2,451
  • 20131004_175428.webp
    20131004_175428.webp
    565 KB · Görüntüleme: 2,445
PAYLAŞIM İÇİN TŞKR MUHLİS..

Tavuklar için üretilen aşıların güvercinler için pek faydalı olacağını sanmıyorum.
Kendi kümesimde 2 yıldır Colombovac PMV/Pox/Bronchit karma aşısını ve Chevivac S kullanıyorum şu ana kadar bi sıkıntı yaşamadım.

Keşke yasal mevzuatlar aşılsa da bizler de kaçak göçek yollarla değil rahatlıkla güvercinler için üretilen malzemeleri kullansak.

makturk' Alıntı:
Tavuklar için üretilen aşıların güvercinler için pek faydalı olacağını sanmıyorum.
Kendi kümesimde 2 yıldır Colombovac PMV/Pox/Bronchit karma aşısını ve Chevivac S kullanıyorum şu ana kadar bi sıkıntı yaşamadım.

Keşke yasal mevzuatlar aşılsa da bizler de kaçak göçek yollarla değil rahatlıkla güvercinler için üretilen malzemeleri kullansak.
:evet: :tamam:

[email protected]' Alıntı:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=435069939938362&set=a.435069733271716.1073741833.100003060807854&type=1&theater

BU VE BENZERİ BİR ÇOK KİŞİ *

AŞI LARI KARGO İLE NASIL GÖNDERİYOR..! 5 DERECEDE NASIL TAŞINIYOR KARGODA ..AŞI HİÇ KARGO İLE GÖNDERİLİR Mİ ?

BEN Mİ CAHİLİM ..BENİ BİRİLERİ AYDINLATSIN BU KONUDA ...ÖĞRENEYİM .
karma-asi-nerden-bulabiliriz-t14117.html

Strafor kutunun içinde buz aküsüyle gönderiyorlar abi. Arkadaşlar geçen yıl aldılar paketi açtıklarında epey soğuktu içi :haha: ama aşılar orjinal miydi orası muamma tabi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Videoları izledim. Aşının önemini anlamış güvercin severler iş başında. Her ne kadar yapılan bilgilendirmelere eklemeler yapılabilir olsada, aşının önemi ve uygulaması hakkında yararlı olacak videoların, hazırlanmasında ve yayınında emeği geçen herkese teşekkürler..

Ayran kıvamında olan aşılar insulin iğnesinden geçmediği için kalın uclu iğne ile vurulmuş.Kalın iğne tahripatı artırır kanama yapar, bir iğneyle bütün kuşları aşılamak bence doğru değil.İğne enseden yatay şekilde deri altına yapılır.Dikey vurulursa boyun sinirine denk gelir geçiçi felç veya iğne kalınsa ölümle sonuçlanır.Bilgisi olmayan kesinlikle yapmasın.İlk videodaki aşı tabancası ile yapılan aşının dozu ayarlıdır sapma olmaz, ikinci videodaki aşının dozu kesinlikle ayar yapamazsınız, çünkü ayran şeklindeki aşının enjeksiyonu zordur ittirmesi serttir doz fazla kaçabilir.Birde kalın enjektörle aşı yapacak kişiler iğnenin ustundeki plastiği 1 cm. keserse ,kuşa aşı yaparken istesende iğne 1 cm. den fazla ileriye batmaz,bu da aşı kazalarını azaltır.

gökay' Alıntı:
Ayran kıvamında olan aşılar insulin iğnesinden geçmediği için kalın uclu iğne ile vurulmuş.Kalın iğne tahripatı artırır kanama yapar, bir iğneyle bütün kuşları aşılamak bence doğru değil.İğne enseden yatay şekilde deri altına yapılır.Dikey vurulursa boyun sinirine denk gelir geçiçi felç veya iğne kalınsa ölümle sonuçlanır.Bilgisi olmayan kesinlikle yapmasın.İlk videodaki aşı tabancası ile yapılan aşının dozu ayarlıdır sapma olmaz, ikinci videodaki aşının dozu kesinlikle ayar yapamazsınız, çünkü ayran şeklindeki aşının enjeksiyonu zordur ittirmesi serttir doz fazla kaçabilir.Birde kalın enjektörle aşı yapacak kişiler iğnenin ustundeki plastiği 1 cm. keserse ,kuşa aşı yaparken istesende iğne 1 cm. den fazla ileriye batmaz,bu da aşı kazalarını azaltır.
NİYETLER DE GÜZEL OLUNCA
BİLGİLER ; * GÜZELLEŞTİKÇE ,GÜZELLEŞİYOR..MŞLH..TŞKR ..

Merhaba Değerli Arkadaşlar,
Aşıların olası sakıncalarını araştırma yaparken bu bilgilere ulaştım sizinle paylaşmak istedim: Aşıların Sakıncaları hakkında bkz; http://goo.gl/Uudj9Z ve http://goo.gl/MnHFD5 doktorların, sağlık çalışanlarının ve bilim insanlarının imza attığı Türkçe bir belge için bkz: http://goo.gl/AgRtbJ Not: Veterinere sorduğumda daha önce hastalığı geçiren kuşa, hastalık geçmişini bilmiyorsak ve ilgili aşı yapılırsa tekrar hastalanıp malesef ölebiliyormuş! bu durumda hastalık geçmişini bilemeyeceğimiz yabanilere uygulayamayız! siz de araştırarak konularla ilgili daha fazla bilgilere ulaşabilirsiniz :hayir:

Son düzenleme:
A Ş I GENETİĞİ BOZAR . devir
1994 ten bu yana ,kümesimde 3 kez toplu ölümler oldu ..yıllarca emek verdiklerim öldü.
aşı vuruyorum ,ölmüyorlar .fakat ,yaşayan ölü olduklarını da bilmekteyim.performans düşüyor,dirençleri azalıyor.
ÇIT KIRILDIM OLUYORLAR .ÇOK KULLANILAN BİR TABİRİ HATIRLATAYIM.

APARTMAN ÇOCUĞU OLUYORLAR ! AŞILI KUŞLAR..2 UCU BOKLU DEĞNEK MİSALİ...sonumuz hayırlı olur inşlh.
doğa temiz olmalı ki aşıya ihtiyaç olmasın !

1994 ten bu yana ,kümesimde 3 kez toplu ölümler oldu ..yıllarca emek verdiklerim öldü.
aşı vuruyorum ,ölmüyorlar .fakat ,yaşayan ölü olduklarını da bilmekteyim.performans düşüyor,dirençleri azalıyor.

APARTMAN ÇOCUĞU OLUYORLAR ! AŞILI KUŞLAR..2 UCU BOKLU DEĞNEK MİSALİ...sonumuz hayırlı olur inşlh.

çok doğru iki ucu... değnek arasında da bizler kaldık öyle, satın alınan plastiklerdeki "kanser tehlikesi" sularla, mikroplu şebeke suları, sulardaki "klor=kanser" de öyle, herşey etrafımızı örmüş gibi :hayir:
sulara zararlı klor katacaklarına göz taşı, gümüş suyu veya klordioksit vs. gibi daha faydalı olabilen ürünler katsaydı ya, gereksiz yaratıklar :sinirli: amaç yaşatmak değil ki, hasta edip para kazanmak veya popülariteyi azaltmak "öldürmek" ne de olsa sayı çok artmış durumda..

Son düzenleme:

Türker Bey,

Kusura bakmayın ama kendi kendinizle çelişkiye düşüyorsunuz. Eğer düşünceniz son mesajınız doğrultusunda ise bu başlığı açmamanız gerekirdi.

Aşı, çok basit açıklama ile: Var olan virus ve bakterilere karşı vucudun savunma sisteminin hazırlanmasını sağlar. Ben aşı yapılan kuşların ne performanslarının düştüğüne, dirençlerinin azaldığına şahit oldum ne de yaşayan ölü durumuna geldiklerine. Aksine daha sağlıklı oluyorlar.

Devir hanım,
Sizin hayvanlar için yapmış olduğunuz araştırma ve çalışmaları takdir ediyorum. Vermiş olduğunuz linkleri inceledim. Özellikle "Aşı: Tüm Hikayesi" başılklı olanını. Diğerlerinde daha çok kişisel yorumlar var. Bu yazıda ise bilimsel çalışmalar sonucunda elde edilen verilerden bahsediliyor.
Bu konuda benim görüşüm: Doğal beslenme ve alternative tıp tedavi yöntemlerine inanıyorum. Ama bu tıp biliminin gelmiş olduğu yeri ve yöntemlerini kabul etmeme engel değil. Dünyamızda artık doğruluğu ve haklılığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış hiç bir şey artık göz ardı edilemez. Yazı 2011 yılı Şubat ayı başında derlenmiş. Aşı aslında sağlığa zararlı ise, yapılan bu çalışmaların, aşının alternatiflerini de ortaya koyarak daha çok ses getirmesi gerekir idi diye düşünüyorum.

Ben, zaten çeşitli zorluklar nedeniyle kuşçular camiasında pek rağbet görmeyen aşı uygulanmasını daha da sekteye uğratacak söylemlerden kaçınmamız gerektiğini düiünüyorum.

Herkese hastalıksız kümesler ve başarılar dilerim.

Değerli Hüseyin Bey,
burada doktorların, sağlık çalışanlarının ve bilim insanlarının imza attığı Türkçe bir belge için bkz: http://goo.gl/AgRtbJ
ingilizce de araştırarak daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. kişisel yorum olarak bakılamayacak bilimsel bir kısmını belgeden alıntı yapıyorum;
----
Aşıların tıbbi literatürde ve ilaç prospektüslerinde belgelenmiş yan etkileri şunlardır:
• Artrit, kanama sorunları, kan pıhtılaşması, kalp krizi, sepsis kanama
• Kulak enfeksiyonları
• Bayılma (ve buna bağlı kemik kırıkları)
• Diyaliz gerektiren böbrek yetmezliği
• Nöbetler/ epilepsi
• Ürtiker ve anafilaksi gibi ciddi alerjik reaksiyonlar
• Ani ölüm
• Hastane kurullarınca koyulan tanıların birçoğu.
• Birleşik Devletler Ulusal Aşı Tazmini Programı aşı mağduru çocuk ve yetişkinler için $ 1.2 milyar ayırmıştır.

Aşı otizm ile ilişkilidir. "istatistik kısmı bilimsel veri sayılır"
• 1991’de hepatit B ve HiB (menenjit) aşılarının tanımlanması sonrası ivme kazanan kitle aşılama
programlarına kadar, otizm nadir görülmekteydi. On binlerce ebeveyn otizmin aşı sonrası ortaya çıktığına
tanıklık edecektir.
http://www.fourteenstudies.org web sitesinde yayınlana bilgilere bakınız. Otizm ve aşılar arasındaki
ilişkiyi çürüten çalışmaların son derece şüpheli olduğunu göreceksiniz.

ve diğer yazılardaki istatistik rakamlar da bilimsel veridir. örnek; aşıyı alan kişilerin dünyaya getirdikleri kolsuz ve bacaksız çocuklar gibi. rakamlarsa felaketti :hayir:
-----
Ancak yine de bunları paylaşırken amacım konuyu bulandırmak değil, herkesin öğrenmesi gereken birşey ise göze almasını sağlamaktı. yani "ben aşıdan yanayım" veya "ben aşıdan yana değilim" diye ikiye bölünmek yerine aşı konusunu iyice irdelemek ve herkesin kendi özgür iradesiyle karar vermesini sağlamak daha uygun olur düşüncesindeyim. işte bu bağlamda Türker beyin kendi deneyimleri doğrultusunda hiç gizlemeden samimi görüşlerini paylaştığı için minnettarım doğrusu. konuya katılımı olan olmayan herkese teşekkürler..

Son düzenleme:
devir' Alıntı:
Değerli Hüseyin Bey,
burada doktorların, sağlık çalışanlarının ve bilim insanlarının imza attığı Türkçe bir belge için bkz: http://goo.gl/AgRtbJ
ingilizce de araştırarak daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz. kişisel yorum olarak bakılamayacak bilimsel bir kısmını belgeden alıntı yapıyorum;
----
Aşıların tıbbi literatürde ve ilaç prospektüslerinde belgelenmiş yan etkileri şunlardır:
• Artrit, kanama sorunları, kan pıhtılaşması, kalp krizi, sepsis kanama
• Kulak enfeksiyonları
• Bayılma (ve buna bağlı kemik kırıkları)
• Diyaliz gerektiren böbrek yetmezliği
• Nöbetler/ epilepsi
• Ürtiker ve anafilaksi gibi ciddi alerjik reaksiyonlar
• Ani ölüm
• Hastane kurullarınca koyulan tanıların birçoğu.
• Birleşik Devletler Ulusal Aşı Tazmini Programı aşı mağduru çocuk ve yetişkinler için $ 1.2 milyar ayırmıştır.

Aşı otizm ile ilişkilidir. "istatistik kısmı bilimsel veri sayılır"
• 1991’de hepatit B ve HiB (menenjit) aşılarının tanımlanması sonrası ivme kazanan kitle aşılama
programlarına kadar, otizm nadir görülmekteydi. On binlerce ebeveyn otizmin aşı sonrası ortaya çıktığına
tanıklık edecektir.
http://www.fourteenstudies.org web sitesinde yayınlana bilgilere bakınız. Otizm ve aşılar arasındaki
ilişkiyi çürüten çalışmaların son derece şüpheli olduğunu göreceksiniz.

ve diğer yazılardaki istatistik rakamlar da bilimsel veridir. örnek; aşıyı alan kişilerin dünyaya getirdikleri kolsuz ve bacaksız çocuklar gibi. rakamlarsa felaketti :hayir:
-----
Ancak yine de bunları paylaşırken amacım konuyu bulandırmak değil, herkesin öğrenmesi gereken birşey ise göze almasını sağlamaktı. yani "ben aşıdan yanayım" veya "ben aşıdan yana değilim" diye ikiye bölünmek yerine aşı konusunu iyice irdelemek ve herkesin kendi özgür iradesiyle karar vermesini sağlamak daha uygun olur düşüncesindeyim. işte bu bağlamda Türker beyin kendi deneyimleri doğrultusunda hiç gizlemeden samimi görüşlerini paylaştığı için minnettarım doğrusu. konuya katılımı olan olmayan herkese teşekkürler..

Değerli Devir Hanım,
Cevabınız için teşekkür ederim. Hali hazırda aşı hakkında bir tartışma ortamı sürmekte olduğunu biliyorum. Ne olduğunu anlamak için sadece aşı karşıtı oluşumların web sitelerini değil aynı zamanda bu iddialara cevap veren, karşı görüşte olan web sitelerinin de incelenmesi daha doğru olur kanısındayım. Dünyamızda, aşının zararlarını ortaya çıkaran tespitler ve iddialar henüz kabul görüp aşıdan faz geçilmiş değildir. Bireysel tercihler dışında, halen tüm ülkelerde aşı uygulaması planlı bir şekilde yapılmaktadır. Ama önceki yazımda yazdığımı tekrar edeceğim: “Dünyamızda artık doğruluğu ve haklılığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış hiç bir şey göz ardı edilemez.” Eğer aşı uygulaması zararlı ise yakın gelecekte net olarak ortaya çıkarılır diye düşünüyorum.
Elbette ki her kuş besleyen arkadaş kendi karar verip aşı uygulamasını yapar veya yapmaz. Karar verme aşamasında sizin dikkatimize sunduğunuz aşı karşıtlarının tespitlerini de göz önüne alacaklardır eminim. Sonuç olarak ben şunu söylüyorum: bu yaşıma kadar aşıların yararlarını gördüm. Bir virüs salgını ile karşılaşıldığında, ortaya çıkacak toplu kayıplardan sorumlu olmamak için herkese de kuşlarını (konumuz kuşlar olduğu için sadece kuşlar yazdım) virüs hastalıklarına karşı aşılamalarını tavsiye ederim.
Herkese hastalıksız kümesler dilerim.

hener' Alıntı:
Değerli Devir Hanım,
Cevabınız için teşekkür ederim. Hali hazırda aşı hakkında bir tartışma ortamı sürmekte olduğunu biliyorum. Ne olduğunu anlamak için sadece aşı karşıtı oluşumların web sitelerini değil aynı zamanda bu iddialara cevap veren, karşı görüşte olan web sitelerinin de incelenmesi daha doğru olur kanısındayım. Dünyamızda, aşının zararlarını ortaya çıkaran tespitler ve iddialar henüz kabul görüp aşıdan faz geçilmiş değildir. Bireysel tercihler dışında, halen tüm ülkelerde aşı uygulaması planlı bir şekilde yapılmaktadır. Ama önceki yazımda yazdığımı tekrar edeceğim: “Dünyamızda artık doğruluğu ve haklılığı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış hiç bir şey göz ardı edilemez.” Eğer aşı uygulaması zararlı ise yakın gelecekte net olarak ortaya çıkarılır diye düşünüyorum.
Elbette ki her kuş besleyen arkadaş kendi karar verip aşı uygulamasını yapar veya yapmaz. Karar verme aşamasında sizin dikkatimize sunduğunuz aşı karşıtlarının tespitlerini de göz önüne alacaklardır eminim. Sonuç olarak ben şunu söylüyorum: bu yaşıma kadar aşıların yararlarını gördüm. Bir virüs salgını ile karşılaşıldığında, ortaya çıkacak toplu kayıplardan sorumlu olmamak için herkese de kuşlarını (konumuz kuşlar olduğu için sadece kuşlar yazdım) virüs hastalıklarına karşı aşılamalarını tavsiye ederim.
Herkese hastalıksız kümesler dilerim.

Bende cevabınız ve değerli görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim Hüseyin bey,
aşıdan veya ilaçlardan vaz geçilmesi "ilaç firmalarının rant amaçları doğrultusunda" birlik olunmadıkça malesef günümüzde halen çok zor bir durum "aşılması güç bir engel" gibi görünüyor. Öldürülen holistik doktorlar tüm aşılara kansere neden olan Nagalase enziminin eklendiğini keşvetmişlerdi: https://goo.gl/YQTqhS Aşı hakkında güncel haberler: https://asihakkinda.com Dr. Miller’in alternatif aşı takvimi için bkz: https://goo.gl/7Psbo6 örnek bir video ve linki ekleyeyim;

Eskiden gümüşü “veya gümüş iyonlarını” damar yoluyla vucuda zerk edenler de vardı. Bu belki de alternatif ve etkili bir aşı yöntemi olabilir!
Kolloidal Gümüş Suyu - Colloidal Silver Water
hakkında internetten daha geniş araştırma yapabilir veya kuşlarla ilgili güncellenebilen bir uygulamalar dökümanımıza gümüş suyu, karbonat ve bentonit vs. gibi bilgiler için buradan ulaşabilirsiniz bkz: http://goo.gl/sz8SPM evde gümüş suyu yapılışı için bkz: http://goo.gl/Jo6Qkw
sağlıkla kalınız sevgi ve saygılarımla :slm:

Son düzenleme:
1990 yıllarına kadar ; böyle hastalıklar görmüyorduk ! peki bu hastalıklar nereden geldi sorusuna cvp vereyim.
1) SİNGAPUR dan muhabbet kuşları T.I.R ile Türkiyemize tonlarca girdi .her eve muhabbet kuşu .aslında önce hastalıklar insanlara bulaştı.taşıyıcı insan oldu .şimdi neden o zamanki kadar evlerde muhabbet kuşu yok dersiniz.çünkü bir çok kişi o kuşlardan kaynaklı sağlık sorunları yaşadı ve onları evinden uzaklaştırdı.SİNGAPUR ya da başka yerlerden ithal kuşlara ihtiyacı mı vardı Türkiyemizin * HAYIR * ucuz buldular .PARA KAZANMAK adına kaçak yollar ile de soktular .hastalıklar içeri alındı.
2) Bulgaristan ve Arap asıllı bölgeden de kaçak yollar ile özellikle *SÜS GÜVERCİNLERİ ,PAPAĞANLAR ,...sokuldu.papağanlarda istatistiki olarak her 100 papağandan %83.33 ü MEGABACTER taşıdığıdır.( işte sizlerin kuşum eridi,kurudu,kurgan ,jilet göğüs dediğiniz. alın papağanlarınızı besleyin şimdi.sokun evinize de hiç bir sağlık kontrolu olmadan evlerde beslenen bu tarz kuşlar insan ve çevre için tehdittir.!
2)bir *Köpek * besleme merakıdır aldı başını gidiyor.yurt dışından hemster,tavşan gibi fareler,garip garip hayvanlar,bukalemunlar ,maymunlar ,saymakla bitmez PETSHOP satış yapacak .
ALLAH BELANIZI VERSİN bunlara alet olduysanız.!
TÜRKİYE'Mİ KİRLETTİNİZ ! temizleyin şimdi hastalıkları da göreyim sizleri...

1990 yıllarına kadar ; böyle hastalıklar görmüyorduk ! peki bu hastalıklar nereden geldi sorusuna cvp vereyim.
1) SİNGAPUR dan muhabbet kuşları T.I.R ile Türkiyemize tonlarca girdi .her eve muhabbet kuşu .aslında önce hastalıklar insanlara bulaştı.taşıyıcı insan oldu .şimdi neden o zamanki kadar evlerde muhabbet kuşu yok dersiniz.çünkü bir çok kişi o kuşlardan kaynaklı sağlık sorunları yaşadı ve onları evinden uzaklaştırdı.SİNGAPUR ya da başka yerlerden ithal kuşlara ihtiyacı mı vardı Türkiyemizin * HAYIR * ucuz buldular .PARA KAZANMAK adına kaçak yollar ile de soktular .hastalıklar içeri alındı.
2) Bulgaristan ve Arap asıllı bölgeden de kaçak yollar ile özellikle *SÜS GÜVERCİNLERİ ,PAPAĞANLAR ,...sokuldu.papağanlarda istatistiki olarak her 100 papağandan %83.33 ü MEGABACTER taşıdığıdır.( işte sizlerin kuşum eridi,kurudu,kurgan ,jilet göğüs dediğiniz. alın papağanlarınızı besleyin şimdi.sokun evinize de hiç bir sağlık kontrolu olmadan evlerde beslenen bu tarz kuşlar insan ve çevre için tehdittir.!
2)bir *Köpek * besleme merakıdır aldı başını gidiyor.yurt dışından hemster,tavşan gibi fareler,garip garip hayvanlar,bukalemunlar ,maymunlar ,saymakla bitmez PETSHOP satış yapacak .
ALLAH BELANIZI VERSİN bunlara alet olduysanız.!
TÜRKİYE'Mİ KİRLETTİNİZ ! temizleyin şimdi hastalıkları da göreyim sizleri...

Türker Bey,

Bu mesajınızın bu başlık konusu ile hiç ilgisi yok ve içeriğinde de bana göre yanlış bilgiler var. Neyse bunlara girmek istemiyorum. Ancak kimseye de bela okumamanız gerekir. Aksine birbirimize saygılı olmalıyız..
Birçok hayvansever gibi ben de evimde ve bahçemde kedi, köpek, güvercin gibi çeşitli hayvanlar besliyorum. Neresi yanlış?
Lütfen...

HENER İYİ OKU YAZDIKLARIMI BU ARALAR MUHALİF OLUP DURMA .

AŞIYA NEDEN GEREK DUYDUĞUMUZU YAZDIM .KÖPEĞİN VARSA VAR ..

YURT DIŞINDAN KONTROLSUZ ,HASTA HAYVANLARIN GİRMESİNDEN BAHSEDİYORUM ..BİR DAHA MUHALİF OLMAK İÇİN ÇABA SARFETME HATTA BİR DAHA BANA YORUM YAZMA İSTEMİYORUM BİRADER.

Geri