'' HAYDİ TÜRKİYE '' GÜVERCİNLER *A Ş I Y A *

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 64
  • Görüntüleme Görüntüleme 25K
1994 TEN ÖNCE ; * TÜRKİYEDE GÜVERCİNLERİN SAĞLIK SORUNUMU VARDI ?

GÜVERCİNLERE A Ş I MI VURULUYORDU ..

SAĞLIK KONTROLU YAPILMADAN ÜLKEYE GİREN HAYVANLAR TARAFINDAN HASTALIKLAR GİRMİŞTİR. *

[email protected]' Alıntı:
1994 TEN ÖNCE ; * TÜRKİYEDE GÜVERCİNLERİN SAĞLIK SORUNUMU VARDI ?

GÜVERCİNLERE A Ş I MI VURULUYORDU ..

SAĞLIK KONTROLU YAPILMADAN ÜLKEYE GİREN HAYVANLAR TARAFINDAN HASTALIKLAR GİRMİŞTİR. *

Türker Bey,

Eğer bir konuda yorum yapmak istiyorsanız elbette ki görüşlerinizi yazabilirsiniz. Ancak genelleme yaparak herkese bela okuma seviyesine gelirseniz, herkesin de size cevap verme hakkı vardır; bunu da unutmayın lütfen. Ve yazdığınız cevaplarınıza bakıyorum ve maalesef üzülerek görüyorum ki: herkes sizin gibi davranırsa bu sitedeki hoş ortam bozulur.

Herkesin sizinle aynı düşüncede olmasını mı bekliyorsunuz? Yanlış yazdığınızda, buna karşı yorum yazmak için, kimsenin sizin iznizi de alması gerekmez bunu da biliniz..

Kişi adı vererek yazdığınız yazılarınızda da, kullandığınız aynı uslüpla size cevap yazılabileceğini göz önüne almanızı tavsiye ederim. Lütfen saygılı olalım..

A Ş I KONUSUNA GELEYİM .SALMONELLA AŞISI ETİNE ,VEBA DERİ ALTINA VURULUR.0.5 cc uygundur.
nisan -mayıs ve ekim-kasım ayları vurulur.iki aşı arasında 3 hafta zaman geçmelidir.aşı öncesi ve sonrası vitamin ve besleyici gıdalar verilmeli .kırgın , zayıf olanlara aşı vurulmamalıdır.
NOBİLİS İN AŞISINI KULLANMAKTAYIM .ŞİKAYETİM YOK.
RONIDOZOL
ERCEFURYL
ZOLAX
NEOMİSİN SÜLFAT
AMPROLIUM ( SÜLFA MUHADİLİ )
KARIŞIMI HER AY 3-5 GÜN KULLANIRIM.( DİNLENMİŞ SUYA KARBONAT İLAVELİ.)
3 AYDA 1 GÜN SİTRAKS ( levamizol ) KURT İLACI VERİRİM.
AYDA 6 GÜN * GÖZTAŞILI SU İÇERLER.3 litreye pirinç tanesi kadar ..
HER GÜN SUYUNA KARBONAT ( ALKALİ ) İLAVE EDERİM.BAZEN LİMON VE VİTAMİN DE KATARIM.
SUYA ÇOK ÇOK AZ TUZ DA KONABİLİR .fakat az.!

aşılı kuşlar : YAŞAR . ÖNEMLİ OLAN TEMİZ BİR TABİAT OLMASI .DOĞA TEMİZ OLMUŞ OLSA AŞIYA GEREKSİNİM OLMAYACAKTIR.
LÜTFEN DOĞAYI KİRLETMEYELİM ! DOĞA KUŞLARI,BÖCEKLERİ.CANLILARI .... HASTALIK TAŞIDIKÇA AŞI VURACAĞIZ ÇÜNKÜ.
AŞI KUŞLARIMIZIN GENETİK YAPISINI BOZACAKTIR.!SAYGILARIMLA
BURSA OYNARINIZ GRUP ( FİLO ) UÇUYORSA * YANLIŞ YOLDASINIZ !
TÜRKER ÖDEN

genel olarak türkiye, ozellıkle trakya bolgesı göç hayvanlarının guzergahında kaldıgı ıcın kacak yolla gırmese bıle, kanatlı hastalıkları bır sekılde gelır bunu blmenız gerekmektedır.

aşı olayına gelince en guzel ornek, grıp asısıdır, milyonlarca grip turu olmasına karsın sadece bellı baslı grıp turlerıne karsı savunma kazanırsınız, bu yonden mesela grıp asısı olmaya karsıyım ben.

bugüne dek gidip herhangi bir grip aşısı olmak hiç içimden gelmemişti şükür. grip aşılarını araştırırken ulaştığım bazı bilgilerden örnekler:
"Sunuda söyleyeyim, laboratuar haricinde üretilmis her hastaligin tedavisi var ve ölüm orani sifir. Ancak hepinizin sonunu getirecek tek bir hastalik var suan, H1N1 domuz gribi asisi. Dikkat edin "Asisi" diyorum, hastaligin kendisi ölümcül degil, ölümcül olan sey Asi. Eger domuz gribine yakalandiysaniz MMS sayesinde kisa bir sürede iyilesirsiniz. Ancak egerki H1N1 asisini yaptirirsaniz geriye dönüsünüz olmuyor, yani kefeninizi o andan itibaren ölctürün! Bu saka degil, cok ciddiyim." yazının tamamı icin bkz: http://goo.gl/diSR1o
domuz gribi aşısındaki büyük tehlike bkz: http://goo.gl/36TXNZ
domuz gribi aşısının zararları bkz: http://goo.gl/7h2Y9r

Son düzenleme:
Geri